hazır çorbalar zararlı mı?

benim eşim nefret eder hazır çorbadan zaten bende pek sevmem o yüzden kendim yaparım daha lezzetli olur hem ama et suyu tableti atarım çorbalara yaa,tablette aynı tehlikeyi içeriyor sanırsam...

benim eşim nefret eder hazır çorbadan zaten bende pek sevmem o yüzden kendim yaparım daha lezzetli olur hem ama et suyu tableti atarım çorbalara yaa,tablette aynı tehlikeyi içeriyor sanırsam...

belki daha da fazla...
tablet için önerim (ben öyle yapıyorum) kemikli et alıyorum haşlıyorum etini ve suyun bir kısmını kuru fasülyede (sadece bir örnek) kullanıyorum kalan suyu da küçük buz kalıplarında dondurup saklıyorum...tablet yerine bir kaç tane etsuyu buzu kullanıyorum:)) tablet kadar yoğun tad verir mi bilmem ben hiç tablet kullanmadım ama lezzet için sağlıktan ödün vermek pek akıl karı gibi gelmiyor bana....

tavuk için de yapıyorum aynı şeyi pilavlarda mutlaka kullanıyorum....

Son düzenleme:
hazır çorbalarda tuz oranı çok fazla olduğu için kalbe zararlıymış ,diyetisyenim söyledi.ben tüketmiyorum hazır çorba..

ben de hazır corbayı pratik diye sık sık iciyordum. Su yoresel olanları ozellikle seviyordum. Ama bu yazılanları okuduktan sonra eskisi gibi tuketmeme kararı aldım. Evde bi paket kaldi onu da zor anlar icin saklıcam onun dısında artık ben de almıcam. Hem bu sayede farklı corbalar yapmayı da ogrenirim :)

Kızlar okudum yazdıklarınızı,kötü oldum gerçekten...bilmiyorumkismile
Bende eğer vaktim yoksa hazır çorba kullanıyorum,çok sık olmamakla birlikte....
Yalnız bu sıralar kafamada takılmıstı,hamileyim ve mutlaka vardır bir zararı diye düşünüyordum...
Dikkat etmekte fayda var....

böcek olduğuna kesinlikle inanmıyorum,hem o kadar böceği nereden bulacaklarda koyacaklar,hergün binlerce paket satılıyor...
ha sağlığa zararlı olduğunada kesinlikle eminim,ramzanada bir kaç defa bende kullandım,yemekten sonra tencerede kalan kısmının kalıp gibi donduğunu gördüm,vücutta ki halini siz düşünün artık....bir prof. tan dinlemiştim,bu bulyonlar ve hazır çorbalarda mona sodyum varmış,hergün bunu tketeceğinize birer çay kaşığı zehir alın bünyenize daha iyi diyordu,o günden sonra bulyonu kullanmadım...
cola içinde aynı şey geçerli,tamamen suni,asit deposu bir içicek ,elden geldikçe tüketmemek lazım...

Son düzenleme:
Hazır çorbayı sevmiyorum , içmemde
Zaten tadıda kötü..
Bizim evimize et tavuk tabletleride girmez..

Son düzenleme:
ufak da olsa bir zararı olabilir , sonuçta katkı maddesi katıyorlar daha uzun ömürlü olsun diye , bu doğallığı bozuyordur

knorrun son 3 senedeki bütün giderlerini tek başıma karşılıyorum bardak çorbalarla :icecream: hala yaşıyorum :a015:

ben ne kadar yok deselerde kansörejen madde içerdiğini duymuşdum zaten hiç sevmem içemiyorumda

kanserojen olmayan varmı ki. evinizdeki pimapenler de kanserojen madde yayıyor, hergün soluduğunuz havaya karışıyor hatırlatırım. hazır çorbalar kilo yapıyo zaten aslında en güzeli içmemek tabi.

hazır çorbayı hiç sevmem çorba yapmak çok kolay hazır çorbayı yapana kadar evde tarhana yada şehriye yaparım aynı vakti alıyor ayrıca içlerinde katkı maddesi var evime asla almam, hazır çorbaların tadı hepsinin aynı sanki, çeşit çok ama hepsinin tadı birbirine çok yakın bence kattıkları katkı maddesinden tatları birbirine çok benziyor özellikle bardakta olan çorbalar çok zararlıymış, evde çocuğunuz varsa mümkün olduğunca vermeyin dediğim gibi onun yerine aynı vakti alan çorbalar var onlardan yapın daha iyi

tat alma duyusunda genel olarak bilinen, acı , tatlı, ekşi ve tuzlu tattır. ancak bize okulda öğretilen 5. tat duyusu olan umami die adlandırılan bir tat duyusu daha vardır. monosodyumglutamat da bu tadı verebilmek için kullanılan ve geliştirilen bir maddedir. zaten doğada da hayvansal kaynaklı ürünlerde doğal olarak bulunur. gıda sektöründe son yıllarda aroma arttırıcı olarak kullanılır. çorbalarda kullanılmasının nedeni de çorbaya et suyuyla pişirilmiş tadın verilmek istenmesindendir.

zararına gelince, katkı maddelerini inceleyenler tarafından güvenli gıda katkı maddeleri grubundadır. yani bir zararı yoktur. ancak şu şekilde zararı olabilir. eğer sizin tuz yememeniz gerekiyorsa ve aldığınız gıdaların tuz içeriğine bakıyorsanız, içerisinde monosodyum glutamat olan gıdaların da tuz türevi olduğunu bilmeniz gerekir. yani tuza karşı hassas bünyelerde zarar verebilir. onun dışında normal sağlıklı insanlarda bir etkisi yoktur.

ayrıca monosodyum glutamat, glutamik asidin bir tuzudur. glutamik asit ise, bizim vücudumuzda protein oluşturmaya yarayan 20 çeşit amino asitten biridir. dışarıdan zorunlu alınmasına gerek yoktur, vücut tarafından sentezlenebilir. ( yani vücut zaten ihtiyacı olduğu için kendisi üretiyor bunu) gıdalarla alınan msg'ın ancak %4 ü vücuttaki işlemlerde kullanılmak üzere vücutta kalır. gerisi zaten atılır.

umarım yardımcı olabilmişimdir :1rolleyes:

ya düşünsenize aylarca kalıyor o çorbalar o paketlerde..nasıl koruyucu madde içermez.nasıl bozulmuyor.. Kesinlikle zararlı.en tehlikeli madde e330 koruyucu madde.buda çoğu hazır gıda da var.

E 330 denilen madde sitrik asittir.

E-330 sitrik asitin kodudur. Sitrik asit başta narenciyeler olmak üzere birçok meyvada yüksek miktarlarda bulunan bir organik asittir. Sitrik asit insan organizmasında da günde gramlarca üretilir. Bu biyokimyasal mekenizmaya trikarboksilik asit siklusu, sitrik asiti veya KREBS siklusu adı verilir. Bu siklus glukozdan enerji sağlanması ile ilgili bir metabolizma olayıdır ve durması organizmada yaşamın durması ile eş anlamlıdır. Bu temel biyokimyasal mekanizma 1953 yılı Nobel Tıp Ödülü'nü alan Sir Hans Adolf Krebs tarafından aydınlatılmıştır.

Sitrik asit meyva suları ve meşrubatlar başta olmak üzere çok sayıda gıda türünde gıda katkısı olarak kullanılmaktadır.

Yukarıda açıklananlar ışığında nasıl olur da sitrik asit için "En tehlikeli kanser yapıcı madde" denilebilir. Yeni bir buluş mu söz konusudur? Kara mizah burada başlamaktadır. Krebs, almancada kanser anlamını taşımaktadır. Konudan habersiz ancak toplumu aydınlatmak görevini üstlenmiş bir grup, yıllarca önce Avrupa'da Krebs siklusunu "Kanser siklusu" olarak tercüme etmiş ve kulaktan kulağa veya listeden listeden yayılarak bugünlere gelinmiştir. Listelerde hiçbir bilimsel kanıta dayanmayan akıl dışı suçlamalar diğer bazı katkılar için de yapılmaktadır.

heralde biraz da markaya, üretim tekniğine ve içindekilere göre değişiyordur faydası zararı. zaten tadı asla gerçeği gibi olmuyor:)

Pastacılık sektöründe yer alan bir gıda firmasında satınalma sorumlusuyum.
aldığım katkı maddelerini o afiyetle yenilen kek, pandispanya, krema, şanti vs içerisine konulanları saysam uykularınız kaçar.
bazı arkadaşlar bakanlık izin vermez demiş birçok ülkede yasak olmasına rağmen ülkemize serbestçe girişi yapılan ve sağlık bakanlığının izin verdiği nice katkılar var...yiyip yememekte size kalıyor.ama en azından çocuklarımıza bunları yedirmemekte ısrarlı olalım.
böceğe gelinc; .bizim de kullandığımız biz katkı maddesi.izni var.internetten bulduğum açıklaması aşağıda.(kola da da bulunur bu arada)
Karmin, Dactylopius coccus (eski adıyla Coccus cacti) böceğinden elde edilen bir tür renk pigmentidir. Bu böcek, Opuntia cinsi kaktüs bitkisinin üzerinde yaşar. Bu böcek, tropikal Güney ve Ortadoğu Amerika'da yaşar ve bitki üzerinde diğer böceklerin yaşamını engelleyerek pigment üretir. Pigment, böceğin yumurtalarından ve vücudundan elde edilir. Bu pigment, hala organik bir sinek kovucu olarak kullanılmaktadır.
Üretimi
Böcekler, kurutulduktan sonra sıcak suyun içerisine daldırılarak veya güneş ışığına, fırın sıcaklığına yada buhara maruz bırakılarak öldürülür. Ticari koşineal üretiminde; böceklerin görünüşlerinin farklı olması, herbir metotta farklı renkler oluşmasına sebep olur. Böcekleri bozulmadan saklayabilmek için, ilk ağırlıklarının yüzde 30'u kadarının kurutulması gerekir. 155,000 koşineal böceğinden bir kilogram boya elde edilir.

Koşineal boyasının iki önemli şekli vardır. Bunlar; koşineal özü (E120(ii) ) ve karmin (E120(i) )'dir. Koşineal özü, yaklaşık %20'si karminik asit olan, böceklerin ham iken kurutulup ve toz haline getirilmiş vücut kısmından elde edilien bir boyadır. Karmin ise koşineal'den elde edilen daha da saflaştırılmış bir boyadır.

sonuç olarak=hepimiz birçok ürünle o böceği yedik

ben zararlı olduklarını düşünmüyorum.ona gelene kadar zararlı neler neler var
ama ev yapımı çorbanın yerini elbet tutmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…