hazır çorbalar zararlı mı?

Ne yaptın arkadaşım hamam böceğini yemekde şifa bulmakda neyin nesiakannehir
hamam böcekleri sarılık, hepatit B ayrıca mantar hastalığ taşır ve insana geçebiliyor.

evet, her canlının bir varoluş sebebi ve bu dünyada bir vazifesi var, bu doğru..
ama illa ki onu yiyeceğiz anlamında değil, mesela solucanların faydası sürekli delikler açıp toprağı havalandırmak.
Ama bzi insanoğlu varya, çok fena bencil yaratıklarız, illa ki yiycez herşeyi sempatiksalakcinni

kullanmayı tercih etmiyorum
hepsinin tadı ve kıvamı birbirinin aynı gibi geliyo bana
yapay bi rengi var çorbaların jole gibi akışkanlık yok
üstelik çok fazla koruyucu madde olduğu için en güzeli
evde kendin yapmak hem daha sağlıklı hem besleyici

4 yıldır evliyim hiç hazır çorba yapmadım
ne kadar katkı maddesi yok deselerde illa vardır bence

MSG içeren gıdaları( hazır çorbalar, et suyu tabletleri, tuzotlar, cipsler) tüketmemek gerekiyor. Malesef bu ürünlerin reklamları bile bunların doğal olduğuna vurgu yapıyor! hatta ben de inanıp en taze!!! tavuklardan yapıldığını zannedip acaba etsuların teknolojisini ve üretim şeklini mi değiştirdiler diyerek tavuk suyu tableti almıştım! İnanın yalan...İçinde tavuk adına bir şey yok! İçeriğini okursanız , bunu fark edersiniz.

MSG içeren gıdaları hamilelerin, çocukların, bebeklerin ve tansiyon böbrek hastalarının tüketmeleri son derece zararlı.

Hazırlama kolaylığı , lezzeti bir de uygun fiyatı bizi bu ürünleri tüketmeye sevk edebilir. Tüketmeyelim, tüketirsek de alışkanlık haline getirmeyelim.

Bir çok kişiye rastladım bu çorbaları hani etli tavuklu falan yazıyor ya bebeklerine vitaminli diye veren

Ya bu dediklerinin aynısını NTV'de cuma akşamı yayınlanan GIDA A.Ş belgeselinde izledim biliyor musun? Tavuklar üstüste, güneş görmüyor ve büyük göğüslü olmaktan kendilerini taşıyamayıp yıkılıyorlar. Tavuktan accayip soğudum. Nerden bulcam ki köy tavuğu , gezen tavuk ? :bbo:

az önce öğle yemeğinde ofisten arkadaşım o belgeseli anlattı, kakaları ile iç içe yaşıyormuş zavallıcıklar ve bu yüzden bir sürü bakteri-virüs barındırıyorlarmış. bu nedenle de uzun bir süre klor içinde bekletiyorlarmış.

İslamiyete göre domuz yemek yasak, kendi pisliğinde yaşadığı ve bakteri barındırdığı için..
E o zaman (belki de) aynı mantıkla şimdi tavuk da yememeliyiz..

Hatta bir zamanlar deli dana vardı, danalara tavuk eti yedirdikleri için hastalanmıştı hayvanlar.. Şimdi çiftlik balıklarını da tavukla besliyorlar, yakınd aonlar da patlak verecek..

Kanser vakaları ne kadar arttı, bu yüzden işte..

Hazır çorba gibi işlenmiş gıdaları zaten bırakın da, öte yandan manavdan aldığınız bir elmanın kokusu bile yalan, esans döküyorlar..
Zaten tad alma duyumuzun yarısından çoğu kokudan geçiyor, adamlar bunu kullanıyor..

Mahvolduk biz..:gitme:

İzlerken aynısını biz de düşündük. İslamiyette domuz haram, kendi pisliğinde yaşadığı için, bu adamlar ineği tavuğu da domuzlaştırmışlar dedik. Aslında işlerin fitilini mc donalds ateşlemiş benim o belgeselden çıkardığım ana fikir. Devasa bi talep yaratıp sonra da tabii ki daha hızlı ürün elde etmek için doğal zamanında önce büyüyen canlılar oluşturdular. İneklere filan teker teker bakımın imkanı yok, hepsi üstüste, nefes alsın, şişmanlasın yeter. Valla ne mc donaldsa ne burger kinge gidesim kalmadı. o önünde uzuuuun kuyruklar oluşturan herkes de izleseydi keşke bu belgeseli.

benim kızım mc donalds ve burger ürünlerini ağzına bile sürmedi, biz de ailece tüketmiyoruz, kesinlikle.

sebebi de o hayvanlara yapılan eziyet, böyle bir tüketime, böyle bir hıza hakkımız yok.

ayrıca sağlıksız bir beslenme biçimi..

ve eğer dışarıda yiyeceksek farklı bir mekan tercih ediyoruz, yemek kültürü olarak da fast food bize çok ters.

burayı okudum ve ığyyyyyyy oldum nası yani ..inanamıyorum ya ..en azından kokularını koklayıp hım doğla diye alıyorduk odamı iptal yani...
hazır çorba cips cola burger king bunlardan çocuğumu hep uzak tuttum çok şükür çok çok nadir cips alır iki tıtıklar bırakır cola evimize girmez..ama tvauk olayı çok fenaymış ya ne yapacağız peki..neyi nerden nasıl güvenip alacağız..
hazır çorbaya gelince çocuklarıma asla vermem kendim gözüm görüp hazırlyacağım ha onların içine kattıklarımızda ne kadar güvenli oda bi sorun..

yüzde yetmiş katkı maddesi içeriyor mecbur kalmadıkça tüketmeyin eşim gıda mühendisi oldugu için biliyorum

Bana da doktor söylemişti hazır çobraların çok zararlı olduğunu.Hiç içmem zaten kokuları da tadları da hoşuma gitmiyor.
Çorba konusunda naturamaksı önerebilirim.Cam kavanozda satlıyor,sadece su katıp ısıtıyorsunuzHiç katkı maddesi yokmu,.Zaten denediğinizde katkı maddesi olmadığını anlarsınız.Tadları çok güzel.Fiyatları da 2- 4 tl arasında değişiyor.
Bir de biz şöyle yapıyoruz özellikle kış aylarında hangi sebze varsa evde onları suya atıp kayanatıyoruz sonra da gerekirse sütle yumurtayla bir terbiye yapıyoruz,gayet de güzel oluyor.Kereviz brokoli havuş lahana pırasa evde ne varsa yani onu katıp yapabilrisiniz.İsterseniz içine pirinç,şehriye giib bakliyatları da katın.Hazır çorbaya hiç gerek kalmaz.

o çorbaların içinde kıvam vermek için bir böcekten yararlandığını duyduğumdan beri kullanmıyorum. doğru mudur yanlış mıdır bilemem; ama beklerim ...kötükedihüso

Yaa arkadaşım sağlıklı olduğunu söylemem ama butür saçma şeylere sağlık bakanlığı izin vermez.:mymeka:

Yaa arkadaşım sağlıklı olduğunu söylemem ama butür saçma şeylere sağlık bakanlığı izin vermez.:mymeka:

çok özür dilerim yazmayacaktım ama dayanamadım...o çoook eskilerdeydi....işine gelirse sağlık bakanlığı bir yolunu bulup herşeye izin verir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…