Ne yaptın arkadaşım hamam böceğini yemekde şifa bulmakda neyin nesiakannehir
hamam böcekleri sarılık, hepatit B ayrıca mantar hastalığ taşır ve insana geçebiliyor.
Ben de şunu ilave edeyim. Bizim bir yakınımız hallere vermek üzere sebze-meyve yetiştiriyor. Yeşil elmalara esans damlatıyorlarmış toplandığında, böylece tatsız bile olsalar mis gibi yeşil elma tadını alıyorsun. Aslında esans sadece kokudur, yani bir aroma veya tad değildir. Ama adamlar bizim tad alma duyumuzun yerine koku alma duyumuzu koyuyorlar. Duyduğun sadece yeşil elma esansı, ama aldanıyorsun. Ve bunu yapmak yasal, serbest.. Daha bunun GDO' su var, onu da anlatayım..
Bir başka yakınım da gıda denetçisi. Tavuk firmalarını tetkik ederken ne görmüş biliyor musunuz. Bazı tavuklar özellikle göğüs eti için yetiştiriliyor, göğüsleri anormal büyük, ama bacaklar minicik kalmış, öyleki hayvan yürüyemiyor bile. Bazılarında ise göğüs çok ufak, anormal derecede büyük butlar var. Hepsi ürüne özel yetiştiriliyor ve genleri ile oynanıyor. Hiçbiri yürüyemiyor, tek hayati fonksiyonları önlerine konan yemi gagalamak.
Hatta canlı tavukları transfer ederlerken görmüş bu denetçi, adam sanki canlı birşeyi taşımıyor, armut topluyor gibiydi diyor. Öyle hareketsizmiş yani tavuklar..
Ama serbest bu durum, suç değil..En büyük tavuk firmaları bile yapıyor bunu.
Ya bu dediklerinin aynısını NTV'de cuma akşamı yayınlanan GIDA A.Ş belgeselinde izledim biliyor musun? Tavuklar üstüste, güneş görmüyor ve büyük göğüslü olmaktan kendilerini taşıyamayıp yıkılıyorlar. Tavuktan accayip soğudum. Nerden bulcam ki köy tavuğu , gezen tavuk ? :bbo:
az önce öğle yemeğinde ofisten arkadaşım o belgeseli anlattı, kakaları ile iç içe yaşıyormuş zavallıcıklar ve bu yüzden bir sürü bakteri-virüs barındırıyorlarmış. bu nedenle de uzun bir süre klor içinde bekletiyorlarmış.
İslamiyete göre domuz yemek yasak, kendi pisliğinde yaşadığı ve bakteri barındırdığı için..
E o zaman (belki de) aynı mantıkla şimdi tavuk da yememeliyiz..
Hatta bir zamanlar deli dana vardı, danalara tavuk eti yedirdikleri için hastalanmıştı hayvanlar.. Şimdi çiftlik balıklarını da tavukla besliyorlar, yakınd aonlar da patlak verecek..
Kanser vakaları ne kadar arttı, bu yüzden işte..
Hazır çorba gibi işlenmiş gıdaları zaten bırakın da, öte yandan manavdan aldığınız bir elmanın kokusu bile yalan, esans döküyorlar..
Zaten tad alma duyumuzun yarısından çoğu kokudan geçiyor, adamlar bunu kullanıyor..
Mahvolduk biz..:gitme:
İzlerken aynısını biz de düşündük. İslamiyette domuz haram, kendi pisliğinde yaşadığı için, bu adamlar ineği tavuğu da domuzlaştırmışlar dedik. Aslında işlerin fitilini mc donalds ateşlemiş benim o belgeselden çıkardığım ana fikir. Devasa bi talep yaratıp sonra da tabii ki daha hızlı ürün elde etmek için doğal zamanında önce büyüyen canlılar oluşturdular. İneklere filan teker teker bakımın imkanı yok, hepsi üstüste, nefes alsın, şişmanlasın yeter. Valla ne mc donaldsa ne burger kinge gidesim kalmadı. o önünde uzuuuun kuyruklar oluşturan herkes de izleseydi keşke bu belgeseli.
hzır herşey zararlıki cnmama tüketmek zorndayz
o çorbaların içinde kıvam vermek için bir böcekten yararlandığını duyduğumdan beri kullanmıyorum. doğru mudur yanlış mıdır bilemem; ama beklerim ...kötükedihüso
Yaa arkadaşım sağlıklı olduğunu söylemem ama butür saçma şeylere sağlık bakanlığı izin vermez.:mymeka:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?