yıllardır hazır çorba yapmadım.
haftanın bir günü ezo gelin, bir günü yayla, bir günü tarhana yaparım.
bazen de yuvarlama ve sebze çorbaları vs..
kışın hasta iken mutlaka tavuk suyuna şehriye çorba yaparım.
çorba benim ana yemeğim gibidir. çok severim. limonu da evden eksik etmem:))
hazır çorbaların içeriğini bilmem. hem bereketli olmuyor hem de lezzeti yapay.
alışınca çok kolay geliyor. blendırı icat eden sağ olsun.
sayın okeytoxhazır yada dondurulmuş herşey zararlı yahu
süpersin serap... evet dediğin gibi oyle harikalar yaratmaya gerek yok işte bu kadar basit 10dklık iş...Çeşit çeşit o kadar çok çorba varki hazır çorbaya hiç niyet etmedim şimdiye kadar nerdeyse çorba uzmanlık alanım oldu çok sevdiğimden midir nedir herşeyin çorbasını yapıyorum en çok sevdiğimde kabak çorbası tek bir sebzeyle küçük bir tencere çorba çıkarabilirsiniz mesela 1 kabak soyup haşlayıp haşlandığı suyuyla püre haline getiriyorum başlka bir çorba tenceresinde de zeytin yağında 2 kaşık un ve 2-3 diş sarımsağı kavuruyorum yaptığım püreyide içine döküp 3-4 dakika karıştırıp yavaş yavaş su ilave ediyorum neredeyse 4 su bardağı 5 dakika kaynaması yeterli birazda süt ekleyin kaynarken işte hazır çorba kadar pratik çorba ... benim çorbalarıma herkes bayılır çeşit çeşit her tür sebzeyle aynı tarifi deneyebilirsiniz ben yapıyorum çocuklarımda çok seviyor..
süpersin serap... evet dediğin gibi oyle harikalar yaratmaya gerek yok işte bu kadar basit 10dklık iş...
ellerine, yuregine saglık, tebrik ediyorum.... Evlatlarını da Allah bagıslasın...
Pastacılık sektöründe yer alan bir gıda firmasında satınalma sorumlusuyum.
aldığım katkı maddelerini o afiyetle yenilen kek, pandispanya, krema, şanti vs içerisine konulanları saysam uykularınız kaçar.
bazı arkadaşlar bakanlık izin vermez demiş birçok ülkede yasak olmasına rağmen ülkemize serbestçe girişi yapılan ve sağlık bakanlığının izin verdiği nice katkılar var...yiyip yememekte size kalıyor.ama en azından çocuklarımıza bunları yedirmemekte ısrarlı olalım.
böceğe gelinc; .bizim de kullandığımız biz katkı maddesi.izni var.internetten bulduğum açıklaması aşağıda.(kola da da bulunur bu arada)
Karmin, Dactylopius coccus (eski adıyla Coccus cacti) böceğinden elde edilen bir tür renk pigmentidir. Bu böcek, Opuntia cinsi kaktüs bitkisinin üzerinde yaşar. Bu böcek, tropikal Güney ve Ortadoğu Amerika'da yaşar ve bitki üzerinde diğer böceklerin yaşamını engelleyerek pigment üretir. Pigment, böceğin yumurtalarından ve vücudundan elde edilir. Bu pigment, hala organik bir sinek kovucu olarak kullanılmaktadır.
Üretimi
Böcekler, kurutulduktan sonra sıcak suyun içerisine daldırılarak veya güneş ışığına, fırın sıcaklığına yada buhara maruz bırakılarak öldürülür. Ticari koşineal üretiminde; böceklerin görünüşlerinin farklı olması, herbir metotta farklı renkler oluşmasına sebep olur. Böcekleri bozulmadan saklayabilmek için, ilk ağırlıklarının yüzde 30'u kadarının kurutulması gerekir. 155,000 koşineal böceğinden bir kilogram boya elde edilir.
Koşineal boyasının iki önemli şekli vardır. Bunlar; koşineal özü (E120(ii) ) ve karmin (E120(i) )'dir. Koşineal özü, yaklaşık %20'si karminik asit olan, böceklerin ham iken kurutulup ve toz haline getirilmiş vücut kısmından elde edilien bir boyadır. Karmin ise koşineal'den elde edilen daha da saflaştırılmış bir boyadır.
sonuç olarak=hepimiz birçok ürünle o böceği yedik[/QUOTE
şimdi biz içeriğinde E120 yazan bişey gördüğümüzde bu boya olduğunu mu anlamalıyız? ne gibi ürünlerde kullanılır bu koşineal?
Ben de katılıyorum, kesinlşkle tatları berbat. İçtiğinizde ağzınızda o koruyu maddenin tadı kalıyor kesinlikle. evde kolaylıkla çorbalar yapılabilir bence de. Çok güzel yazmışsın, ağzına sağlık.Damak tadı gelişmiş bir insanın hazır çorbaların yanından geçeceğini bile sanmam. Bence gerçekten çok kötüler. Evde yapılabilecek yüzlerce çorba çeşidi var ve yapmak çok zor da değil. Hiçbirini yapamazsanız, doğal bir tarhana bulup onu pişirin, onu yapmak da mı zor? :)
Hele ki bebeğine çocuğuna hazır çorba veren annelere ne demeliyim bilmiyorum! Biraz önce şekerlemelerle ilgili bir konuda aynı şeyi yazmıştım, bir sigara yakıp bebeklerine içirseler ancak aynı zararı verebilirler!
Hazır çorbalar, fast food, şekerlemeler, hepsi çocuklarımız için ZEHİR. Bizim için de tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?