böcek olduğuna kesinlikle inanmıyorum,hem o kadar böceği nereden bulacaklarda koyacaklar,hergün binlerce paket satılıyor...
ha sağlığa zararlı olduğunada kesinlikle eminim,ramzanada bir kaç defa bende kullandım,yemekten sonra tencerede kalan kısmının kalıp gibi donduğunu gördüm,vücutta ki halini siz düşünün artık....bir prof. tan dinlemiştim,bu bulyonlar ve hazır çorbalarda mona sodyum varmış,hergün bunu tketeceğinize birer çay kaşığı zehir alın bünyenize daha iyi diyordu,o günden sonra bulyonu kullanmadım...
cola içinde aynı şey geçerli,tamamen suni,asit deposu bir içicek ,elden geldikçe tüketmemek lazım...
Pastacılık sektöründe yer alan bir gıda firmasında satınalma sorumlusuyum.
aldığım katkı maddelerini o afiyetle yenilen kek, pandispanya, krema, şanti vs içerisine konulanları saysam uykularınız kaçar.
bazı arkadaşlar bakanlık izin vermez demiş birçok ülkede yasak olmasına rağmen ülkemize serbestçe girişi yapılan ve sağlık bakanlığının izin verdiği nice katkılar var...yiyip yememekte size kalıyor.ama en azından çocuklarımıza bunları yedirmemekte ısrarlı olalım.
böceğe gelinc; .bizim de kullandığımız biz katkı maddesi.izni var.internetten bulduğum açıklaması aşağıda.(kola da da bulunur bu arada)
Karmin, Dactylopius coccus (eski adıyla Coccus cacti) böceğinden elde edilen bir tür renk pigmentidir. Bu böcek, Opuntia cinsi kaktüs bitkisinin üzerinde yaşar. Bu böcek, tropikal Güney ve Ortadoğu Amerika'da yaşar ve bitki üzerinde diğer böceklerin yaşamını engelleyerek pigment üretir. Pigment, böceğin yumurtalarından ve vücudundan elde edilir. Bu pigment, hala organik bir sinek kovucu olarak kullanılmaktadır.
Üretimi Böcekler, kurutulduktan sonra sıcak suyun içerisine daldırılarak veya güneş ışığına, fırın sıcaklığına yada buhara maruz bırakılarak öldürülür. Ticari koşineal üretiminde; böceklerin görünüşlerinin farklı olması, herbir metotta farklı renkler oluşmasına sebep olur. Böcekleri bozulmadan saklayabilmek için, ilk ağırlıklarının yüzde 30'u kadarının kurutulması gerekir. 155,000 koşineal böceğinden bir kilogram boya elde edilir.
Koşineal boyasının iki önemli şekli vardır. Bunlar; koşineal özü (E120(ii) ) ve karmin (E120(i) )'dir. Koşineal özü, yaklaşık %20'si karminik asit olan, böceklerin ham iken kurutulup ve toz haline getirilmiş vücut kısmından elde edilien bir boyadır. Karmin ise koşineal'den elde edilen daha da saflaştırılmış bir boyadır.
sonuç olarak=hepimiz birçok ürünle o böceği yedik