- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.158
- 498
- 35
Ben depremde 9 yasimdaydim ve haliyle cocuk aklimla aslinda anlamamisim. Keske anlamasaydim hala da... sosyal medyayi kapattim gunlerdir. Hic iyi degilim.Maalesef 99 depremi sonrası ölü veya sağ bulunamayan çok çocuk oldu, aileleri tvye çıktı sesini duyurmak istedi ama bir yerden sonra unutulup gitti ne yazık ki
Çünkü yanlış hatırlamıyorsam dolgu alanlardaki binalar denize doğru çökmüştü, bulunamayanların denizin altında olduğu gibi şeylerde söylenmişti, kimi ölenlerinde enkazla birlikte kaldırıldığı
Tarih olarak da aklımda yanlış kalmadıysa 99 depreminden 6-7 yıl sonrada organ kaçakçılığı yapanlar olduğuna dair haberler çıkmıştı, bazı çocukların ve gençlerin parfüm kolonya gibi kokular koklatılarak bayıltıldığı, organları alındıktan sonra da öldürüldükleri haberleri yaygınlaşmıştı, çetenin çocuk ve gençleri kandırmak için yaşlı kadın ve erkekleri kullandıkları söyleniyordu, nitekim o dönem üyelerimizden biri eşiyle bir benzinlikte benzin alırken parfüm tanıtımı altında bir olay yaşamış ve organ kaçakçılığı çetesinin işi olabileceğini düşünüp uzaklaşmışlardı, bu konuyla alakalı topik açmıştı, aynı şekilde o dönem annemin oturduğu semtte genç bir kızın böbrekleri alındıktan sonra cesedi konteyner'da bulunmuştu, olayın görgü tanığı taksici ifade vermiş ama bir sonuca ulaşılmamıştı diye kaldı aklımda.
Dünyanın çivisi çıktı ne yazık ki