Pastel Kozmetik Hayvanlar Üzerinde Test Yapıyor Mu?
Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir soruydu. Bizim buraya Pastel standı açılıp da bu konuda hakkında bir bilgim olmadığı için standa uzaktan uzaktan bakıyordum. En sonunda dayanamadım bu haftanın başlarında Pinkar Kimya Sanayi'ne bir mail attım bu konuyla ilgili. Ben attığım maili unutmuştum ki 10 dk önce baktım bir mail göndermişler. Okuduğumda oldukça sevindim :) Gayet açıklayıcı bir mail atmışlar. Buyrun:
Şule hanım,
Tüm dünyada geçerli olan yönetmelikler dahilinde özellikle Avrupada (Türkiyede de Avrupa kozmetik regulasyonu kabul ediliyor.)hayvanlar üzerindeki testlere sınırlandırma getirilmiş durumdadır. Hayvanlar üzerinde ancak çok gerekli olduğunda test yapılmasına izin verilmektedir.
PASTEL markası olarak renkli kozmetik ürün yelpazesinde olduğumuz için hayvanlar üzerinde test yapılmamaktadır.Ayrıca kullandığımız hammaddelerin hayvansal katkı maddesi içermediğine dair BSE belgeleri Sağlık Bakanlığında bulunmaktadır.
Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine uygun çalıştığımız ve söz konusu hayvansal içerikli hammaddeler ve testler, zaten kullanılmaması ve yapılmaması gerektiğinden sitemizde ayrıca belirtilmemiştir.
Saygılarımızla
Pinkar Kimya San ve Tic. A.ş.
Bu konuda 5-6 firmaya daha mail attım ancak bir tek Pastel kozmetik cevap verdi. Hayvanlar üzerinde deney yapmıyor olmalarını ve ürünlerinin hayvansal katkı maddesi içermemesine çok sevindim. Kendilerin ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.Artık ürünlerini rahatlıkla kullanabilirim
ALINTIDIR....
Türk markalarından deney yapmadıklarını iddia edenler: Flormar, Pastel ve Alix Avien. Golden Rose, Carmina, Catherine Arley gibi markaları araştırma sürecindeyim şimdilik. Ama Avrupa Birliği ve Türkiye'de kozmetik ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmek yasak bunu da dipnot olarak düşelim.
ALINTIDIR...
Bunları buldum şimdilik ben de bir mail atcağım ama hep bu forumda okuduğum birşey aklımı kurcalıyooor!!!! Emin değilim ama bir arkadaş Flormara sormuştu ve yapmadıkları cevabını almıştı ama sanki para ile yurt dışında -Türkiyede yasak olduğu için- yaptırdıklarını okumuştum diye hatırlıyorumm....
Tekrar yenileyim dedim
Sitelerinde ojeler icin yazıyor urunleri icin de boyle demişler