Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

$babe.jpg
Dear Miss ,
Thank you very much for your enquiry via our web page.
I can confirm that at Laboratorios Babé, we do not test any of our products on animals.
If you need any further information, please do not hesitate to contact us.

Best regards,

Neil Walden.



Merhaba arkadaşlar , e-postalarıma yanıt gelirse sizlerle paylaşacağımı belirtmiştim.
Babé ' den yanıt aldım , test yapmadıklarını iletmişler.
Yorumlamak size kalsın , ben size bildirmiş olayım.
Sevgiler. :KK71:
 
Son düzenleme:
havalar sıcak herkes evinin önüne en basitinden bir su koyabilir. biirde artık plastik çöpleri nasıl ayırıyorsak ramazan ayında bol bol et ürünleri tüketiyoruz bir kısmını ayırabilriz. hayvanlar için
 
Konunun bu yönünü tartışmak ne derece doğrudur bu forumda-bu topikte diye düşünmekteyim..
Kısaca; '_ihtiyaçtan fazlası_ olmamalı' diye de düşüncemi belirtmek isterim diğer sayfanın altındaki konu hakkında..
 
havalar sıcak herkes evinin önüne en basitinden bir su koyabilir. biirde artık plastik çöpleri nasıl ayırıyorsak ramazan ayında bol bol et ürünleri tüketiyoruz bir kısmını ayırabilriz. hayvanlar için

evet valla aynı düşüncedeyiz.geçen kurban bayramında evimize bir köpek geldi yabancı,mavi gözlü bembeyaz tüylüydü cins bir köpek değildi ama tatlıydı.belli ki acıkmıştı,hem zayıftı da aldım bende yenmeyen etlerden verdim,1 haftada o kadar kilo aldı ki inanamazsınız ve ilk günden bizim evi korumaya başlamıştı.gece hiç uyumuyordu takip ettim sürekli evin etrafını dolaşıyordu.şimdi nerde derseniz hala daha çalındığından şüpheleniyorum,babam kaçmış olabilir diyor dişi köpek aramaya gitmiş olabilir diyor ama inanmıyorum.pc de fotoları vardı format atılınca gitti.ben hem et yedim hem de köpeğime baktım.işkence yapmadım ona,ama kurban bayramında et yedim yani.
 
canım geri sayfalara bakarsan görürsün..zaman zaman hepsini biraraya getirip bir iki msjda toplamaya çalışıyorum...ürünler hakkında bilgi verdiğin için tşkler..nonique' in göz kremine ben de bir bakayım o zmn merak ettim..resim ekleme imkanın varsa eklersen süper olur..mutlu tavşanı da görmek isteriz..






aynen canım benimde çoğu duymadığım markalardı, ama aslında hep etrafımızda olan ürünlermiş..birkaç sayfa öncesine toplu bir msj yazdım..nereden bulabileceğimiz de yazıyor .. ama dediğin gibi sürekli internetten alışveriş de olmuyor..
alanlar ürünü nereden aldıklarını da söylerlerse daha kolay olur ürüne ulaşmamız, unutmayalım ki bu bilgiler paylaştıkça değer kazanacak...tek başımıza bu bilgileri bilip, test yapmayan markalardan alışveriş yapmak çok çok az katkı sağlayacak o canları kurtarmada...o nedenle, hem resimleyelim hem ürün hakkındaki yorumlarımızı yazalım hem de nereden temin edebileceğimizi belirtelim...

Canim telefondan giriyorum internete uğraştım ama koyamadm bir türlü. İsterseniz bilmiyorum var mi diye de hayvanlar üzerinde deney yapmayan markaların performansını falan paylaşmak için ayrı bir konu olsun burada karışmasin. Konunun ehemmiyetı acısından. Bu arada nonique yi ben ya kendi sitesinden alıyorum ya lila kutudan zaten pahalı değil alman mali almanya da buranin çeyregi fiyatına. Yakında real marketlerle falan da satılacak diyorlardi.
 
işin vicdani ve dini boyutunu bir kenara bırakıp okumayı tavsiye ediyorum..yazı uzun ama yavaş yavaş ve sindirilerek okunursa bize çok şey katacak...okumaktan erinmeyin çünkü okuduğunuza değiyor, size yeni kapılar açıyor...



ET YEMEDEN YAŞAYABİLİR MİYİZ?

.................
Birkaç onyıldır beslenme alışkanlıklarının önemli kronik hastalıkların gelişmesini
etkileyebileceğini gösteren çok sayıda araştırma, beslenme bilimi doğrularıyla ilgili iyi desteklenmiş giderek büyüyen şüpheyi daha da çoğalttı. Zengin (bolluk) diyeti dediğimiz, tuz ve şeker eklenerek üretilen besinler ve hayvansal kaynaklı enerji yoğun besinlerin çokça tüketiminin hastalıklarla ilgisi hakkında artık elimizde kuvvetli kanıtlar var. Et içermeyen besinlerle beslenen toplumlarda kan basıncı ve kan kolesterol düzeyinin düşük olması nedeniyle bu toplumlarda kalp ve beyin damarı hastalıklarına bağlı kalp krizleri ve inmeler daha az görülüyor. Aynı şekilde bu insanlarda şişmanlık ve buna bağlı kalp damarı hastalıkları, şekerli diyabet, halk arasında kireçlenme ve yaşlılık romatizması denen dejeneratif eklem iltihapları ve osteoporoz, safra kesesi taşları ve mide bağırsak sorunlarına da daha az rastlanıyor. Toplumda çok görülen önemli kanser gruplarından olan kalın bağırsak, prostat, meme, mide, akciğer ve yemek borusu kanserleri de bu toplumlarda ve vejetaryenlerde daha az ortaya çıkıyor. (Dünya Sağlık Örgütü-WHO, 1991.)

Aynı şekilde, özellikle hayvansal proteinlerin, menapoz sonrası kadınlarda ve yaşlı erkeklerde önemli kemik kırıklarına ve yaşam kalitesi azalmasına yol açan osteoporozun oluşumunu arttırdığı anlaşıldı. (Toomey, J., 2001). Toomey, "20. yüzyıl sonlarında Avusturya'da ortaya çıkan diğer dejeneratif hastalıkların (Oluşumunda travma, tümör veya yangı gibi unsurların etkili olmadığı, sadece dejenerasyona veya diğer bir ifadeyle dönüşümlü hücre zedelenmesine bağlı olarak biçimlenen hastalıkların genel adı. ) sayısına bakarak, bedenimizin belki de çağdaş yaşam biçimimize yenik düştüğü gerçeğinin göz ardı edilemeyeceğini", söylüyor. Yazar, "Bu savın, Afrika'da yaşayan, yaşamları boyunca ortalama dokuz çocuk doğuran ve günlük kalsiyum alımları bizim günlük kalsiyum alımımızın dörtte biri (350 mg) olan Bantu ırkından kadınlarda osteoporoz belirtisi ve kemik kırığı görülmediğini; aksine bu
Bantu kadınlarının kemik yoğunluğunun olağanüstü olduğunu bildiren araştırmalarla desteklendiğini", belirtiyor. "Sonuç: Bunun basit açıklaması, osteoporozun kalsiyum alımıyla hiçbir ilişkisinin olmamasıdır", denilerek şöyle devam ediliyor:

" Sormamız gereken; neyin kemiklerimizden kalsiyum çekilmesine neden olduğudur. Problem, tükettiğimiz protein, özellikle et, süt ürünleri, kümes hayvanları ve balıkta bulunan hayvansal protein miktarından kaynaklanmaktadır... Ne kadar çok protein alırsak, kan o kadar çok kalsiyumu kemiklerden çeker. Sonuç, idrarda yüksek düzeyde üre asidi, kalsiyum ve magnezyum demektir. Bu çok basit bir biyokimyadır. Yıllardır kanıtlanmıştır ki, kadınlar, hayvansal protein bakımından yüksek bir yemekle beslendikleri zaman, yemeği izleyen birkaç
saat içinde, bu yaşamsal minerallerden büyük miktarlarda idrarda kaybolup gitmektedir. Bitkisel ürünlerle zengin bir yemekten sonra, kalsiyum idrarda hiç görülmemekte ya da çok az görülmektedir.


O halde, neden bilinçli, bağımsız doktorların doğru önerilerde bulunmadıklarını
sorabilirsiniz. Yanıt oldukça basit; önce, çoğu doktor üniversitede, eğer beslenme üzerin bir ders almışsa, fazla bir şey öğrenmiyor. İkinci olarak, pratikte her gün yüz yüze kaldıkları zaman kısıtlaması ve tecimsel baskılar yüzünden, aldıkları tek eğitim ya ilaç firmalarının desteklediği dergiler veya aynı firmalar tarafından desteklenen ve düzenlenen (kongre ve) konferanslar oluyor.

Gerçek şu ki; vejetaryenlerde osteoporoz görülmüyor. Osteoporozu önlemek için, gerçek, dört besin grubundan oluşmuş bir diyet işe yarıyor. Bunlar, tahıllar, baklagiller, meyve ve sebzeler. Böylece, yeterli proteini ve ihtiyacınız olan bütün diğer besinleri bolca almış olursunuz. Ham besinler yediğinizden, işlenmiş seçeneklerden uzak durduğunuzdan emin olun ve eğer mümkünse, organik olarak yetiştirilmiş, genetik olarak müdahaleye uğramamış ürünler seçmeye dikkat edin."

Acaba hayvansal besinlerden fakir ve et yenmeyen vejetaryen besidüzeni (diyet) başka hastalıkların artışına neden olur mu? Günümüzde beslenme önerileri yağlardan, özellikle doymuş yağlardan fakir, birleşik şekerlerden zengin nişastalı karbonhidratların bol tüketildiği bir besidüzenine döndü. Böyle bir diyet, tüm süt kökenli ürünler, yağlı etler ve rafine şekerlerden gelen önemli ölçülerdeki enerjiyi içeren alışılagelmiş şimdiki beslenme alışkanlıklarımızla taban tabana zıt; sebze, meyve, tahıl ve baklagillerin sıkça tüketilmesiyle özellikli bir besidüzenidir. Bu yeni beslenme biçimi tuz dışında tipik Japon diyetidir (Japonlar çok tuz tüketirler ki fazla tuzun zararları vardır). Bu diyet Japonya'da yaşam süresinin yıldan yıla uzamasının ana nedenlerinden birisidir. Yani vejetaryen besidüzeni başka hastalıklara yol açmaz. Yine de ençok tartışılan iki konudan "esansiel (elzem) amino asitlerden bazılarının sadece hayvansal besinlerde bulunduğu" meselesine açıklık getirelim. 1970'lerde bu görüşle desteklenen "protein yetmezliğinin küresel kötü beslenmenin asıl nedeni olduğu düşüncesi" yaygındı, ama bu anlayış artık eskidi. Besin çeşitliliğine sahip tam bir vejetaryen besidüzeninde bile bitkisel kaynaklar, amino asit depolarında birbirini tamamlama eğilimindedir. Şayet çocuk ve yetişkinlerin enerji gereksinimi bu diyetler tarafından karşılanamıyorsa o zaman amino asit gereksinimi fazladır ve vejetaryen diyetteki amino asitlerin yeterli alınımını sağlamak için diyetteki toplam bitkisel protein miktarını daha fazla artırmak gerekebilir (WHO, 1991).

B12 vitamininin 'sadece hayvansal besinlerde bulunduğuna' gelince: İşte bu şimdilik doğru, ama 'hayvansal besin' demek ille de 'et' demek değil. Sinir sistemi bozuklukları ve pernisiyöz anemi oluşmasıyla özellikli bu vitaminin eksikliği veganlarda oluşuyor. Ayrıca total gastrektomi ve yaşlılık gibi emilim bozukluğu hastalıkları, doğum kontrol hapları, bazı ilaçlar, pankreas yetmezliği, bağırsak bakterileri ve parazitleri B12'nin emilimini düşürürler. Ortalama erişkinde günde 2,8 mcg B12'yi verecek miktarda hayvansal besin tüketmek örneğin günde 100 gr peynir, iki yumurta sarısı vb. yemek; 500 g süt içmek veya vitamin B12 (tabletleri ve enjeksiyonları) almakla B12 eksikliği engellenebilir (Baysal, A.,1996).

"Bu kadarcık kusur kadı diyetinde de olur", deyip devam edelim. Bu yazı öncelikle etyemeden yaşanıp yaşanamadığını bilimsel kanıtlarıyla sorguluyor. Göründüğü kadarıyla bu sorunun yanıtı: Et yemeden de yaşanabildiği; hatta etsiz bir yaşamın et yiyenlerin yaşamına göre daha sağlıklı ve uzun olduğu yönündedir. Konunun bu yönü açıktır ve bilimseldir. Hislerim ve yaşam deneyimlerime ek olarak, bir bireyi olduğum tıp biliminin osteoporozu önlemede başarılı olamaması bu makalede söylenenlerin doğru olduğu yönündedir. Bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de osteoporozlu insanlar süt ve yoğurt yedirilerek ve ilaçlar kullandırılarak oyalanmaktadır. Bantu kabilesinde olup da bizde olmayan şey; sportif ve bedensel hareket anlamında hareketli yaşamdır. Ekonomik krizler ve bozulan gelir dağılımı dengesiyle iyice beli bükülen aileler "Çocuklarımıza et yediremiyoruz", stresini artık bir yana atmalı ve bitkisel proteinlerle zenginleştirilmiş, peynir ve yumurta gibi hayvansal ürünleri dışlamayan bir vejetaryen besidüzeninin sağlıklı oluşundan şüphe etmemeliler. Ortalık deli dana ve şap hastalığından geçilmezken bir psikolojik stres kaynağını yok etmek ailemizin sağlığı açısından az şey midir?


Şimdi yaşamın streslerini bir an olsun unutalım. Unutalım akşam yemeğinde ne pişireceğimiz veee Can Yücel'e öykünerek, haydi, hep beraber neş'eyle bağıralım: Yaşasın Türk danaları!!!

KAYNAKÇA

Baysal, A. (1996), "Beslenme", Yenilenmiş 6. baskı, Ankara: Hatipoğlu Yayınevi.
Toomey, J. (2001), "Osteoporoz ve Kalsiyum Efsanesi", Çev: Güngör, F., Cumhuriyet Bilim
Teknik, 3. 02. 2001:16
Türk Tabipleri Birliği (2000),"Sayıların Dili-Türkiye'de Gelirin % 1'lik Hanelere Göre
Dağılımı", Toplum ve Hekim, Türk Tabipleri Birliği Yayını, 15 (6): 478-479.
WHO (1991), "Meat-can we live without it?", World Health Forum, WHO, 12 (3): 251-283.



Etin Zararları

İnsan yiyeceği üzerine kapsamlı araştırmalar yapan birçok doktor etin insan bedeni için gerekli olmadığına, aksine öldürücü nice hastalığın müsebbibi olduğuna inanmaktadır. Bu hastalıkların tedavisi için etten uzak durulması yeterlidir. Gut, ishal, romatizma, kanser, verem, apandisit vs hastalıklar özellikle et tüketimiyle ortaya çıkar. İnsan için kaçınılmaz ve yararlı olduğu sanılan bu besinin yiyeceklerin en yararsızı olduğu ve bedendeki hücreleri öldürdüğü kanıtlanmıştır. Kasapların insanlık onurunu ayaklar altına alan kesim işine göz yumsak bile hayvanlar bu yolla intikam alırlar.
Özgürce yaşayan hayvanların hastalandıkları az görülmüştür. Onlarda çürük diş yoktur. Ama insanın evcilleştirdiği, yani kendisi gibi soyunu bozduğu hayvanlarda çürük diş vardır. İlk insanların çeneleri, dişlerinin çok işlemiş olduğunu ama çürük bulunmadığını göstermektedir. Bu da besinlerinin oldukça basit ama sert olduğuna, kuru meyve ve bitki tanesi gibi çok çiğnenmesi gerektiğine, ancak besinlerin sağlıklı ve doğal olduğuna delalet etmektedir.

Bodvan bu konuda şöyle der: "Mağara insanını etobur olarak gösterenlerin görüşlerini kabul etmemek gerekir. Onlar besinlerini özellikle bitkilerden sağlıyorlarmış."Et erken yaşlanmaya neden olur. Çünkü et insan bedeninden olağanüstü çalışma bekler. Üstelik içindeki zehirin bir kısmını bedende bırakır. Bu zehir zamanla vücutta her türlü hastalığı doğuracak ortamı hazırlar.

Dr. Oldfild şöyle yazar: "Bugün bilim, insanın etobur hayvanlardan olmadığını, aksine meyve yiyen canlı olduğunu kanıtlamıştır. Kimyasal işlemlerle ortaya çıkmıştır ki bitkilerin insan bedeni için gereken maddeleri bulundurduğunu kimse inkâr edemez. Et doğal bir yiyecek değildir ve yeni uygarlıkta tüketildiği şekliyle bedensel işlevlerde kargaşaya yol açar. Et, insana kolayca geçebilen ve kanser, verem, ateş, bağırsak kurtlanması gibi korkunç hastalıklara neden olan çok fazla mikroskopik canlı ihtiva eder. Aynı şekilde et yeme alışkanlığının insanların yüzde doksan dokuzunda görülen hastalıklara yol açtığına şaşılmamalıdır."

Dr. Bonjuy kendi üzerinde yaptığı deneylerden sonra görüşünü şöyle açıklar: "On beş yıl önce bende bir çıban çıkmıştı. Buna karşı eczacılıkta kullanılan zehirleri boşu boşuna kullanıyordum. İyot, ava, brom, arsenik ve bunların bileşiklerini çok kullandımsa da hastalık kökünden kazınmadı. Mikrop sürekli çoğalıyor, hastalık, mikrop ve ilaçlardan dolayı hep kuvvetten düşüyordum. Umutsuzluk içinde değişik yiyecekleri denedim ve vejetaryenlik sayesinde çabucak iyileşmeme çok şaşırdım. Bu en etkili ilaçtı. Çünkü ilaçlan kullanmadığım zaman etkisini gösteriyor ve et yer yemez hastalık nüksediyordu."
Et kuvvet verici bir gıda değildir ve sanıldığı gibi kasları kuvvetlendirmez. Et yer yemez bir kuvvet hissedilse de bu yapay bir heyecanlanmadan ileri gelir. Sinirleri harekete geçiren alkol kadar tehlikelidir. Halk inancının aksine et, bedeni zehirleyen bir maddedir. Bağırsaklarda bozularak türlü mikroplar üretir. Hemen hemen sindirim sistemi ile ilgili tüm hastalıklar etin bozulması ile bağlantılıdır.

Dr. Gaston Dorvil der ki: "Tıbbi deneyler etin zararlarını tamamen kanıtlamıştır. Hemen hemen sindirim organlarındaki hastalıkların yegâne müsebbibi ettir. Hazımsızlık, bağırsak iltihabı ve apandisite yol açtığı gibi tifüsün gelişmesine yardım eder. Verem ve kanser parazitlerini güçlendirir. Karaciğer ve
bağırsak hastalıkları ile veremde et perhizi yapmak hastalığın geçmesinin en önemli şartıdır.
"
Alkol ve et tüketimi birbiriyle iç içedir.

Dr. Huşyar, "Vejetaryenlik taraftan olmak alkol alışkanlığı ile mücadele etmekle aynıdır. Bu, günümüz dünyası için bir afettir" demiştir.


Şimdi de bazı doktorların etoburluk hakkındaki düşüncelerini kısaca açıklayalım:

Dr. Ceyms, "İnsanın sinir sistemini et kadar anormal bir şekilde tahrik eden bir yiyecek bilmiyorum" der.

Dr. Paskul, "Aldanmayalım. Et daha çok uyarıcıdır. Besleyici olmadığı gibi zehirlidir de" der.

Dr. Lö Gran, "Şunu bilmeliyiz ki, ölü eti ancak bir murdardır ve etoburluk yoluyla ve isteyerek bir miktar toksini (zehiri) bedenimize sokuyoruz" der.

Dr. Viktor Puşe, "Vejetaryen birinin hiçbir zaman apandisit olmayacağından ve et yemenin buna yol açacağından emin olabiliriz" demiştir.

Dr. Papus, "Çiftçiler her gün et yemeye başladıklarından beri gut hastalıklarının sayısı arttı ve aynı şekilde şehirliler bir tabak mercimek yemeği ve güzel bir çorba yerine patatesli biftek yemeye başladıktan sonra mide rahatsızlıkları ve romatizma çoğaldı" der.

Dr. Dak, "Ne kadar sade yaşarsak hastalıklara ve mikroplara karşı direncimiz o kadar artacak, aynı şekilde organlarımız daha iyi çalışacaktır" der.

Profesör Buşar görüşlerini, "Et yiyenlerin dilleri kirlidir,nefesleri kokar, dışkıları pis ve düzensizdir. Aynı zamanda mide ve bağırsak rahatsızlıkları, cilt yaraları, baş ağrısı, romatizma, aşırı derecede şişmanlık ve zayıflık onlarda görülür" şeklinde açıklar.

Çoğu zaman, satışa çıkarılan hayvanlar canlı hastalar topluluğudur. Bunlar doğal olarak ölmedikleri sürece, kesim zamanına kadar da öyle kalırlar ve hastalıkları kolayca kaparlar.

İki soyun aynı iklimde farklı besinlerle yaşadığı yerlerde et yiyenlerin kansere yakalandığı, oysa vejetaryenlerin bu hastalıktan uzak kaldıkları görülür. Hindistan'da vejetaryen insanlar arasında kanser nadir görülür, ama et yiyenler sürekli bu hastalığa yakalanırlar. Mısır'da şehirli Kiptiler et yer; fellahlar vejetaryendir. İrlanda'da güneydoğu halkı vejetaryenken, Ulster halkı İngilizlerin yiyeceğini yer ve kanser yaygındır onlarda.Yiyeceklerindeki bu kuraldışılık yüzünden ağır kayıplar verirler.

Çok et yiyen ülkelerle İngiltere'de kanser kurbanlarının sayısı milyonları aşmıştır ve doktorlara göre bu durum et ve bozuk yiyeceklerden kaynaklanmaktadır.

İngiliz doktor Robert Bel der ki: "Çiğ sebze ve meyvelerle buna eklenen cevizden oluşan bir besinin ne kadar önemli olduğuna öylesine inandım ki, yiyeceklerimiz arasında çiğ sebze ve meyve miktarının mümkün olduğu kadar arttırılması halinde çok kısa bir sürede kanserden geriye sadece tarihi bir anı kalacağını söylemekte kuşkuya düşmem."

Dr. C. Blak da şöyle yazar: "Meyve, tahıl ve sebzelerle kanser hastalarının tümünü ya da önemli bir kısmını hastalığın acı ve ızdırabından kurtarmak mümkündür. Ben bu yiyecekleri birçok kez denedim. Bu tarz besini ortaya çıkardıktan sonra mutluluk verici bir tablo ile karşılaştım. "Rahatsızlıkların önüne geçmek için en iyi yöntem az yemek ve özellikle bitkisel kökenli besinlerle perhiz yapmaktır.Açık hava, spor, banyo ve huzur insanı daima sağlıklı, zinde ve iyimser yapar.
İnsan yapay ve uydurma yiyeceklerle sağlığını yitirerek bedensel olarak çökmeye başlar. Kısa zamanda türlü hastalıkların tohumlan gelişme gösterir, beden fizyolojik yönden uyumunu yitirir.

Yaban hayvanının güzelliği ile evcil hayvanın çirkinliğine ise, şehirli uygar insan ile doğanın kucağında yaşayan köylü insan arasındaki oran da o ölçüdedir.

Bazı kişiler görürsünüz.Küp gibi şişmişlerdir. Yüzlerinden kan damlar. Gözlerinin çevresinde mor halkalar oluşmuştur. Başları kel, karınları sarkmıştır ve yürüyemezler. Terlerler ve nefes nefesedirler. Ya da kansızlıktan yüzlerinde renk yoktur ve mezar kaçkını gibidirler. Eski zamanlarda insanlar gösterişsiz köy hayatı sürdürürlerdi. Uğraşır, didinirler, açık havada soluk alıp verirler, güne sin doğusuyla kalkar, gurup vakti yatarlardı. Göğüs hastalıkları yoktu. Tuhaf tuhaf ilaçlar kullanmaz en iyi şekilde yaşarlardı.Kadın, erkek bir arada, çıplak ayakla çiftçilik yaparlardı. Onların çocukları da sağlıklı, zinde ve mutluydu. Yaban hayvanlarının nasıl mamaya ihtiyaçları yoksa onların da yoktu.




yazı, frmtr.com' dan Gionnis adlı kullanıcının yazısından kopyalanmış,buna ek olarak bazı terimler parantez içinde açıklanmıştır..


fikirlerinizi bekliyorum..yazı benim çok hoşuma gitti açıkçası..
 
Son düzenleme:
alıntı yaptığım forumda, bu yazıya 12 tane cevap gelmiş ve içinden sadece bir tanesi olumlu..gerisi; yerim pişman değilim, vejeterjanlık özentiliktir gibi cümleler kurmuş..ki zannediyorum çoğu yazının tümünü dahi okumamıştır...ya da okuyup, üzerinde düşünmeden geçmiştir..bu yazıya önyargısız bakan bir insanın böyle fikirler beyan edeceğini hiç düşünmüyorum.." bu yazıda şöyle diyor ama böyle olanlar da var " gibi düşünüp de cevap verilmiş cümleler kurulsa sonsuz saygı duyacağım..ama böyle basma kalıp cümleler,basma kalıp zihniyetler gelişmeyi ilerlemeyi engelliyor...yazıyı sunan arkadaş, bu yazılan cevaplar için herhangi birşey yazmamış, bencede en güzelini yapmış; bu yazıya böyle cevap veren insanlar 2-3 cümlelik eleştiri yazısına kimbilir ne cevaplar verirler.. :KK31:
 
Son düzenleme:
ben daha öncede düşüncemi belirtmiştim. ben kendi adıma konuşayım ztn hergün et yemem yiyemem hem sağlıklı değil hem pahalı. sebze yemeklerinin içine kuş başı katıyorum. haftada bir köfte yaparım. kuru fasulye ya da nohut gibi kuru bakliyatın içine katarım. bu kadar et yemekle de kimse hasta olmaz sanırım. ablam var vejeteryan.. ama hiç te sağlıklı değil. unutkan. bilmiyorum artık ben et yediğimde tavuk ya da balık yediğimde bu hayvanlar işkence çekerek öldü demiyorum çünkü işkence çekmiyorlar. öbür türlü kimse ztn inek beslemez dana beslemez. sevabına yapılan iş değil bunlar hayvancılıkla uğraşanlar bu işten kazanç sağladıkları için besliyorlar..
 
konu hayvanlara eziyet değilmiydi... bence buna odaklanılması gerek. et yiyen ya da yemeyene saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.
 
konu hayvanlara eziyet değilmiydi... bence buna odaklanılması gerek. et yiyen ya da yemeyene saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.

'Et yemek yada yememek' değil söylediğim.Ben de et yerim ayrıca..
Fazlasının ziyan ve de gereksiz olduğu.......

Konu kapanabilir mi?!

Başlığa uygun konuşulsun lütfen..
 
oya başardan oldum olası nefret etmişimdir ama değindiği şey biraz doğru.kürk giymesi yanlış da hakikaten kedilerin köpeklerin başka canlıların acı çekmesini istemiyorum,böyle canlı canlı deney yapmalarını,hayvanların kürkünü almaları vahşice,ama ben de tavuk yiyorum ben de balık yiyorum ne olacak şimdi?yememeli miyiz?

ben daha öncede düşüncemi belirtmiştim. ben kendi adıma konuşayım ztn hergün et yemem yiyemem hem sağlıklı değil hem pahalı. sebze yemeklerinin içine kuş başı katıyorum. haftada bir köfte yaparım. kuru fasulye ya da nohut gibi kuru bakliyatın içine katarım. bu kadar et yemekle de kimse hasta olmaz sanırım. ablam var vejeteryan.. ama hiç te sağlıklı değil. unutkan. bilmiyorum artık ben et yediğimde tavuk ya da balık yediğimde bu hayvanlar işkence çekerek öldü demiyorum çünkü işkence çekmiyorlar. öbür türlü kimse ztn inek beslemez dana beslemez. sevabına yapılan iş değil bunlar hayvancılıkla uğraşanlar bu işten kazanç sağladıkları için besliyorlar..
konu hayvanlara eziyet değilmiydi... bence buna odaklanılması gerek. et yiyen ya da yemeyene saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.

canım, gelen soru üzerine yazılmış bir yazıydı..kimsenin dini vicdani yönünü sorgulamak bana düşmez..çoğu yazımdada bunu belirtmişimdir..görüşümü belirtirim ama kimseyi de yermem neden böyle düşünüyorsun diye hatta çok çeşitliliği hep savunurum..yalnız şöyle birşey var ablam vejeteryan ama hiç sağlıklı değil,unutkan dediniz..unutkanlığın sebebi b12 vitamini eksikliğidir ve bununla ilgili olarak yazıda bir paragraf var:

"B12 vitamininin 'sadece hayvansal besinlerde bulunduğuna' gelince: İşte bu şimdilik doğru, ama 'hayvansal besin' demek ille de 'et' demek değil. Sinir sistemi bozuklukları ve pernisiyöz anemi oluşmasıyla özellikli bu vitaminin eksikliği veganlarda oluşuyor. Ayrıca total gastrektomi ve yaşlılık gibi emilim bozukluğu hastalıkları, doğum kontrol hapları, bazı ilaçlar, pankreas yetmezliği, bağırsak bakterileri ve parazitleri B12'nin emilimini düşürürler. Ortalama erişkinde günde 2,8 mcg B12'yi verecek miktarda hayvansal besin tüketmek örneğin günde 100 gr peynir, iki yumurta sarısı vb. yemek; 500 g süt içmek veya vitamin B12 (tabletleri ve enjeksiyonları) almakla B12 eksikliği engellenebilir (Baysal, A.,1996)."

yani "vejeteryanlar sağlıklı değiller" diyemeyiz..bunlara dikkat edilirse gayet sağlıklı olunabiliyor..senin dediğin gibi bizim evdede yemekler pişiyor, ben de et yiyorum ama ne yalan söyleyeyim bunları öğrendikten sonra azalttım ve belkide hiç yemeyeceğim ileride..



alıntı yaptığım yazının başında, dini cümleler içeren 2-3 paragraf daha vardı ben onları kesip yerine nokta nokta işareti koydum..yani amacım zaten o değildi..isterseniz bahsettiğim yere girip bakabilirsiniz..




'Et yemek yada yememek' değil söylediğim.Ben de et yerim ayrıca..
Fazlasının ziyan ve de gereksiz olduğu.......

Konu kapanabilir mi?!

Başlığa uygun konuşulsun lütfen..


evet konu amacını biraz aştı..yazı sadece et yenilmedende sağlıklı olabileceğini göstermek üzere kopyalandı gelen bir soru üzerine..o kadar başka bir amacımız yok..
 
ben okudum bütün yazıyı. doğalı varken tablet almak ne kdr doğru o tabletler neyden yapılıyor bilgi varmı.. ben bilmiyorum..
 
Bugün şanslı günümdeyim sanırım , bir yanıt daha gelmiş. Hayat Grubu ' ndan yanıt alamayınca bünyesindeki markalara Hayat Kimya hakkında ayrı ayrı e-posta atmıştım.
Molped ' den gelen yanıt şöyle :

Değerli tüketicimiz,

Firmamızın hayvanlar üzerinde hiçbir test çalışması bulunmamaktadır.

Bilgilerinize sunarız,

Molped Ailesi


Hayat Kimya ' nın bünyesinde Bingo , Papia , Molped , Molfix , Familia gibi markalar bulunuyor. Özellikle deterjan için kolay ulaşılabilir bir alternatif olmasına sevindim.
Değerlendirmelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
Duyarlı arkadaşlar yeri burası değil ama şimdi acele etmezsek sonumuz çok kötü olacak yardımınz lazım...

Biliyorsunuz Ülker de Nestle, ETİ, Algida gibi GDO izni için TGDF ye başvrdu... Bu bir zaman sonra çocuklarımızın elinde GDO lu çikolatalar, dondurmalar göreceğimiz anlamına geliyor:KK43:(((((((((((( Bana bir mail geldi:


MİKERİNOS (Adımı değiştirdim), bugünkü görevin (tabii eğer kabul edersen), Ülker’in Facebook sayfasını ziyaret ederek, sayfada en üstteki paylaşıma GDO istemediğini anlatan bir yorum yazmak.

Bu görev, GDO’ların ülkemize girmesini engellemek için çok önemli. Bildiğin gibi Ülker, gıda sektörünün liderlerinden birisi ve bu girişimi engelleme gücü var.

Yorum olarak aşağıdaki metni kullanabilirsin:

Markanıza GDO bulaşmak üzere... Yemezler! Sizden, gıda amaçlı GDO’ların ithalatı için TGDF’nin yaptığı başvurunun geri çekilmesini sağlamanızı talep ediyorum. Gıda sektörünün liderlerinden biri olarak, sektörünüze karşı güvensizlik yaratacak bu girişimi mutlaka engellemelisiniz. Markanıza GDO bulaşmak üzere... Yemezler! | Greenpeace Akdeniz

Not: Facebook kullanmıyorsan veya GDO’ları engellemek için bir Facebook yorumundan fazlasını yaparım diyorsan, 0(212) 567 15 67 numaralı Ülker Müşteri İletişim Merkezi’ni ara ve isteğini telefonda da dile getir. Konuşmayı tamamladıktan sonra Greenpeace Facebook sayfasını ziyaret ederek, konuşmada yaşananları paylaşmayı unutma.


Bakın GDO nun zararlarını netten araştırabilirsiniz neler olduğunu görünce şok olacaksınız....... BU benim çıkarıma olan birşey değil sizden paylaşım beğenmenizi istemiyorum bu sizin benim bizim için çocuklarımız için.... Engellemek elimizde Türk Halkının desteği ile 6 GDOLU MISIR ENGELLENDİ İSTERSEK YAPABİLİRİZ........
 
Bu arada face im olmadığı için ben aradım inanın bu da etkili, sadece 2 dk 40 sn sürdü.. Ailemizi korumak elimizde tepkimizi koyalım.... Hem Face e yazmak hem aramak çok daha iyi olacaktır benim aramam sadece 2dk 40sn sürdü.. Lütfen birlik olursak engellerizzzzzzzzz..........
 
Buyrun bu TGDF üyesi markaların listesi... (TGDF nin başvuru yaptığını Ülker bile kabul ediyor arayıp sorabilirsiniz...) Kabul edilirse tüm bu markalar kullanacak biraz uzun oldu fakat görün istedim.. CTRL F tuşlarına aynı anda basarak aradığınız markanın adını yazın sayfada varsa sağ üst köşede bulacaktır:

TGDF üyesi markaların listesi.
ŞEKERLİ MAMÜL SANAYİCİLERİ DERNEĞİ "ŞEMAD"
A.A.K GIDA SAN. VE DIŞ TİCARET A.Ş.
AKAŞ-AKBALIK GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AKDENİZ TAHİN HELVA LOKUM GIDA MAD. İTH. İHR. TURZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
ALTINMARKA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
ANI BİSKÜVİ GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
ASLAN ÇİKOLATA A.Ş.
ASPAK GIDA SAN.TİC.A.Ş.
AYMET GIDA A.Ş.
BAKLAVICI GÜLLÜOĞLU GIDA SAN. VE DIŞ TİC. A.Ş.
BALİN ŞEKERLEME VE GIDA MAD.TİC. VE SAN. AŞ.
BARHAN GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
BARRYCALLABAUT EURASIA GIDA SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ
BELLA ÇİKOLATA A.Ş.
BEYAZPINAR GIDA SAN. TİC. A.Ş. (BEYAZPINAR ŞEKERLEME)
BİFA BİSKÜVİ VE GIDA SAN. A.Ş.
BİSKOT BİSKÜVİ GIDA SAN. VE TİC.A.Ş.
BOZTOPRAK GIDA SAN VE TİC. A.Ş.
CARGİLL TARIM VE GIDA SAN. TİC. A.Ş.
CONTİNENTAL CONFECTIONERY COMPANY GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
ÇAĞLA ÇİKOLATA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
ÇAĞLA GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
ÇAĞLAR GIDA SAN. VE DIŞ TİC. A.Ş.
ÇİZMECİ GIDA SAN VE TİC. A.Ş.
DELTA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
DOĞAN BİSKÜVİ GIDA. SAN. VE TİC. A.Ş.
DURUKAN ŞEKERLEME SAN. VE TİC. A.Ş.
EGAL GIDA MADDELERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
EKO GIDA DIŞ. TİC. A.Ş.
ELİT ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME SANAYİ A.Ş.
ELVAN GIDA SANAYİ A.Ş.
ENDER ÇİKOLATA ŞEKERLEME SANAYİ A.Ş.
ER GIDA SAN. VE PAZARLAMA LTD. ŞTİ. (ERDEN ÇİKOLATA)
ERBAK ULUDAĞ A.Ş.
ERSA SAKIZ ŞEKERLEME VE GIDA SAN. TİC.LTD. ŞTİ
ETİ GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
ETİ PAZARLAMA VE SAN A.Ş.
FİSAN A.Ş.
FRİTO LAY GIDA SAN. Ve TİC. AŞ.
GESAŞ HELVA A.Ş.
GÖKTÜRK ÇİKOLATA SAN. İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
HACIBEKİR LOKUM VE ŞEKERLEME MAM. SAN. A.Ş.
HARİBO ŞEKERLEME SAN.TİC.LTD.ŞTİ
HAZAL BİSKÜVİ VE GIDA SAN.A.Ş.
HİLEKS GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İREKS-AROMA GIDA SAN. A.Ş.
KAFKAS PASTA ŞEKERLEME SAN. VE TİC. A.Ş.
KANAAT TAHİN HELVA VE ŞEKERLEME SAN. VE TİC. KOLLEKTİF ŞTİ.
KARİN GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
KAR-TÜRK GIDA SAN.PAZ. LTD.ŞTİ.
KERVAN GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
KENT GIDA MADDELERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
KLAS YAĞ VE GIDA SAN. TİC. A.Ş.
KOS HELVA A.Ş.
KURTULMUŞLAR GIDA VE İHTİYAÇ MAD. SAN. VE TİC. A.Ş.
LİDER ÇİKOLATA VE GIDA SAN. A.Ş.
MARSA YAĞ SAN. VE TİC. A.Ş
MAHİR KOSKA A.Ş.
MELEK ÇİKOLATA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
MERTER KOSKA HELVA SAN. A.Ş.
NESLİN GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
NESTLE TÜRKİYE GIDA SANAYİ A.Ş.
ONSA BİSKÜVİ VE GIDA SAN. A.Ş.
ÖZIŞIK GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
ÖZMER MEYVE VE ÖZLERİ KOKTEYL SOSLARI SAN. TİC. VE PAZ. LTD. ŞTİ.
PEHLİVAN HELVACISI GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ
PELİT ÇİKOLATA VE GIDA SAN. A.Ş.
PERFETTİ VAN MELLE GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
REN GIDA SANAYİ A.Ş.
SAADET GIDA PAZ. SAN. VE TİC. A.Ş.
SARALLAR GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
SARAY BİSKÜVİ VE GIDA SAN. A.Ş.
SEDEF ŞEKERLEME
SEĞMEN KARDEŞLER GIDA ÜRETİM VE AMBALAJ SAN.A.Ş.
SEM-AS GIDA TURİZM TİC. LTD. ŞTİ
SEMBOL ÇİKOLATA SAN. VE TİC. A.Ş.
SEYİDOĞLU GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
SOYYİĞİT GIDA MADDELERİ PAZ. SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ.
SUNAR MISIR ENTEGRE TESİSLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
ŞAHİNLER GIDA İMALAT PAZ. İTH. VE İHR. LTD. ŞTİ.
ŞİTOĞLU PAZARLAMA TİC. LTD.ŞTİ.
ŞMS KOPUZ GIDA PAZ. VE SAN. TİC. A.Ş
ŞÖLEN ÇİKOLATA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
TAM GIDA A.Ş.
TAYAŞ GIDA SAN. TİC. A.Ş.
TEK ÖZEL GIDA TEMİZLİK SAĞLIK MARKA HİZMETLERİ SAN. TİC. A.Ş.
TERAS GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
UNİLEVER SANAYİ VE TİCARET TÜRK .A.Ş.
ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş.
ÜLKER ÇİKOLATA SANAYİ A.Ş
VEGA GIDA SAN. A.Ş.
YILDIZ HOLDİNG A.Ş.
ZÜMRÜT ÇİKOLATA GIDA SAN.TİC.A.Ş.

BİTKİSEL YAĞ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ "BYSD"
Abalıoğlu Yem Soya Tekstil Sanayi AŞ
Altaş Yağ Su ve Tarım Ürünleri Gıda İnş. Otomotiv Nak. Sanayi ve Tic. A.Ş.
Altınyağ Kombinaları A.Ş.
Ana Gıda ve İhtiyaç Mad. San. ve Tic. A.Ş.
Antalya Yağ Sanayi A.Ş.
Arı Rafine ve Yağ Sanayi A.Ş.
Aymar Yağ ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.
Bağ Yağları Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Besler Gıda ve Kimya Sanayi A.Ş.
Beşler Gıda ve Kimya A.Ş.
Bunge Gıda Ticaret A.Ş.
Cargill Gıda Hizmetleri Ltd. Şti.
Çukobirlik Merkez Yağ Fabrikası
Doğa Gıda A.Ş.
Edirne Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Elita Gıda Yağ Tarım Sanayi ve Tic. A.Ş.
Emek Yağ Sanayi A.Ş.
Eskişehir Yağ Sanayi Gıda Pazarlama Tic. Ltd. Şti.
Felda-Iffco Gıda San. Ve Tic. A.Ş.
Gitaş Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Tic. ve San. A.Ş.
Güneş Yağ ve Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti.
GÜNYAĞDER (Güney ve Güneydoğu Anadolu Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği)
Helvacızade Gıda ve İht. Mad. San. ve Tic. A.Ş.
Kadooğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş.
Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği -Doğan Erdil Yağ Fabrikası
Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Ticaret A.Ş.
Küçükbay Yağ ve Deterjan Sanayi A.Ş.
Maraş Yağ Sanayi Ticaret A.Ş.
Marmara Tarımsal Ürünler Depolama San.ve Tic.AŞ
Marsan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
MAYKİM Yağ ve Kimya San. Tic. Ltd. Şti
Mehmetler Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Noble Gıda Ticaret AŞ
Or-şan Dış Ticaret Ltd.Şti.
Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Öden Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
Pakyağ Endüstriyel Ürünler San. ve Tic. AŞ
Pekmezler Yağ Sabun ve Pamuk San.Tic.AŞ
Reka Bitkisel Yağlar San. ve Tic. A.Ş.
Sam Yağcılık Pazarlama A.Ş.
Sayınlar Gıda Maddeleri San.ve Tic. A.Ş.
Soyyiğit Yağlı Tohumlar Yağ ve Süt San. Ltd. Şti.
Tariş Pamukyağ Kombinası
Ticaret ve Sanayi Kontuvarı T.A.Ş. Kristal Yağları
Torunlar Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş.
Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Koop. Birliği
Trakya Yem ve Yağ Sanayi ve Tic. A.Ş.
TRAKYADER (Trakya Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği)
Turyag Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Tügmad Türkkan Gıda Maddeleri San. ve Tic. AŞ
Unat Yağ Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Unilever Sanayi ve Ticaret T.A.Ş.
Yonca Gıda Sanayi A.Ş.
Yudum Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Zer Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş.

TÜRKİYE MAKARNA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ "TMSD"
Barilla Gıda A.Ş.
Bellini Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Piyale)
Beslen Makarna Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Beşsan Makarna, Un, İrmik Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Dost Gıda San. ve Tic.A.Ş.
Durum Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Göymen Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Mer Gıda San. A.Ş.
Mutlu Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş.
Nuh`un Ankara Makarnası San. ve Tic. A.Ş.
Oba MakarnacılıkSanayi ve Ticaret A.Ş.
Selva Gıda Sanayi A.Ş.
Tat Konserve Sanayi A.Ş. (Pastavilla)
Tekinak Gıda San. Tic. A.Ş.
Uğur Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Untaş-Çankırı Un Yem Fabrikaları Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Yayla İrmik ve Makarna Fabrikaları A.Ş.

GIDA KATKI VE YARDIMCI MADDE SANAYİCİLERİ DERNEĞİ "GIDAKAT"
Aromsa Besin Aroma ve Katkı Maddeleri Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ.
As Gıda Ür. Ve Paz. AŞ.
Basf Türk Boya ve Kimya LTD. ŞTİ.
Beldem Gıda Ticaret AŞ.
CSM Global
Danisco
Dosu Maya Mayacılık AŞ.
DSM Besin Maddeleri LTD. ŞTİ.
İreks Gıda Sanayi AŞ.
IFT Sensient Gıda Kat.Mad. San. Tic.
Ekin Kimya Tic. Ltd. Şti
Katsan Gıda San. Ve Ticaret LTD. ŞTİ.
Kerry Inc.
Mauri Maya Sanayi AŞ.
National Starch & Chemical
Novozymes Enzim Dış Ticaret LTD. ŞTİ.
Omya Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ.
Orba Biyokimya Sanayi ve Ticaret AŞ.
Özmaya Sanayi AŞ.
Pak Gıda Üretim ve Pazarlama AŞ.
Polen Un ve Gıda Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ.
Puratos Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ.
Rotel AŞ.
Ufuk Kimya İlaç Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ.
Zeelandia Doruk Gıda Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ.
MEŞRUBATÇILAR DERNEĞİ ‘’MEDER’’
COCA COLA MEŞ. PAZ. VE DANIŞ. HİZM. A.Ş.
DELLA GIDA SANAYİ VE TİC.A.Ş.
FRUKO MEŞRUBAT LTD.ŞTİ.
ERBAK ULUDAĞ A.Ş.

MEYVE SUYU ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ "MEYED"
AGRANA FRUIT İSTANBUL GIDA SAN. ve TİC. A.Ş.
AK GIDA SAN. ve TİC. A.Ş.
AKMAN DIŞ TİCARET A.Ş.
ANADOLU CAM SANAYİİ A.Ş.
ANADOLU ETAP TARIM VE GIDA ÜRÜNLERİ. SAN. ve
AOÇ MD.LÜĞÜ ŞARAP VE MEYVE SUYU FAB.
ARISU GIDA DIŞ TİC. A.S
AROMA BURSA MEYVE SULARI VE GIDA SAN. A.Ş.
AROMSA BESİN AROMA VE KATKI MAD.SAN. VE TİC.A.Ş
ASLANOBA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
ASYA MEYVE SUYU VE GIDA SAN. A.Ş.
AYTAÇ AKYUDUM GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
CARGILL TARIM SAN.VE TİC. A.Ş.
COCA COLA MES. PAZ. VE DANIŞ. HİZM. AŞ.
DİMES GIDA SAN.A.Ş.
DİVERSEY KİMYA SAN. VE TİC. A.Ş.
DÖHLER GIDA SAN. VE TİC.LTD
DSM BESİN MADDELERİ LTD. ŞTİ.
EKON GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
FRİGO PAK GIDA MAD. SAN. VE TİC. A.Ş.
FRUKO MEŞ. SAN. LTD.ŞTİ
GÖKNUR GIDA MAD. İTH.İHR. TİC.VE SAN. A.Ş.
GÜLSAN GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
HIPP DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ.
IPI PAKETLEME SAN. VE TİC. LTD.
KIZIKLI GIDA SAN. A.Ş.
TREKO TARIM GIDA İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
KONFRUT GIDA SAN. VE TİC.A.Ş.
LİMKON GIDA SAN. ve TİC. A.Ş.
PENKON GIDA. SAN.A.Ş.
PINAR SÜT MAMÜLLERİ SAN.A.Ş.
SIG COMBİBLOC PAKETLEME VE TİC. LTD.ŞTİ.
TAMEK GIDA VE KONS. SAN.TİC.A.Ş.
TARGID LTD.ŞTİ.
TETRA PAK MAKİNA TİCARET VE SERVİS A.Ş.
TUNAY GIDA SAN. VE TİCARET A.Ş.
UNİT BİOTEKNOLOJİ A.Ş.
WILD GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

TÜM GIDA DIŞ TİCARET DERNEĞİ "TÜGİDER"
ABBOTT LABORATUARI İTH.İHR. VE TİC.LTD.ŞTİ.
AKDENIZ KOKTEYL-ALATAS turizm TIC.LTD.STI.-ISTANBUL
AKEL GIDA SAN.ve TİC.A.Ş
AKTİF SAĞLIKLI YAŞAM TİC.LTD.ŞTİ.
ALFASUN DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ
ALLIED DOMECQ İSTANBUL İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
ALPAŞ ALANYA TARIM ÜRÜ.SAN.İTH.İHR PAZ A.Ş
AMCAZADE GIDA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
AMWAY TÜRKİYE LTD.
ANADOLU AKVARYUM VE PET ÜRÜN.SAN.VE TİC.AŞ.
ARAL ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN.VE TİC.A.Ş.
ARL HİZMET İŞLETMECİLİĞİ TİC.AŞ.
ASC ZİRAİ ÜRÜN.NAK.MÜT.KİM. LTD.ŞTİ.
ATA DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ.
AVV İTH.İHR.VE TİC.LTD.ŞTİ.
AZELİŞ TR KİMYA END.ÜRÜN. İTH.İHR.TİC.VE SAN.A.Ş.
BAKARA İLAÇ TIB.MAL.DIŞ. TİC.A.Ş. ( G N C )
BALIK DÜNYASI GIDA TURİZM A.Ş.
BANGO'M İLAÇ VE YEM GALERİSİ
BAY GIDA SAN.ve TİC.A.Ş.
BERENTZEN ALKOLLÜ İÇKİLER TİC.LTD.ŞTİ.
BERİK GIDA SAN.VE TİC. LTD.ŞTİ.
BEYAZ DEĞİRMEN GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
BG ULUSLAR ARASI GIDA İHTİYAÇ MAD.LTD.ŞTİ.
BİG İTHALAT İHRACAT LTD.ŞTİ.
BİLGE GÜMRÜK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.
BİLGİ AMBALAJ TAR.DAN. TARIM GIDA MAK.TİC.LTD.ŞTİ.
BİM BİRLEŞİK MAĞ. A.Ş.
BİOMİKS DOĞAL ÜRÜNLER VE GIDA SAN.DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
BİONORM SAĞLIKLI YAŞAM ÜRÜNLERİ TİC.LTD.ŞTİ.
BİYOLOJİK BİLİMLER ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE ÜRETİM A.Ş.
BONUS GURME GIDA SAN VE TİC.LTD.ŞTİ.
BROWN FORMAN İÇKİ TİC.LTD.ŞTİ.
CORAL CLUB SAĞ.VE GÜZL. ÜRÜN.DAĞ.TİC.LTD.ŞTİ
CPD PAZARLAMA ve TİCARET A.Ş.
ÇEBİ ŞARAPCILIK BAĞCILIK İTH.İHR.LTD.ŞTİ.
ÇEVRE END.ANALİZ SAN. TİC.A.Ş.
DAYEN DIŞ TİC. LTD. ŞTI.
DBM DIŞ TİCARET VE MÜM.LTD.ŞTİ.
DEMİRTAS GIDA İNŞ.ORG. DANIŞM. SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
DEPAR PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş
DIAGEO DAĞITIM SATIŞ PAZARLAMA A.Ş.
DOGA BİTKİSEL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.A.Ş.
DOLCE VİTA ŞARAPCILIK PAZ.VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
DOLFİN GIDA DIŞ TİC.AŞ.
DOLFİN YATÇILIK TURİZM VE GIDA TİC.SAN.A.Ş.
DOLUCA BAĞÇILIK VE ŞARAPÇILIK A.Ş.
DOTS GIDA LTD.ŞTİ.
DSM BESİN MAD.LTD.ŞTİ.
DURU BULGUR GIDA SAN.ve TİC.AŞ.
EFE YEM VE MİNARAL CEM ÖZGÜL
EGE TROPİKAL MEYVE TURİZM TİCARET LTD.ŞTİ.
EKOL GIDA PAZ.SAN.DIŞ. TİC.LTD.ŞTİ.
EKOL TARIM SAN VE TİC. LTD.ŞTİ.
ELİTE ŞARAPLARI ULUSLARARASI DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
EMSEL DIŞ TİCARET VE PAZ. LTD.ŞTİ.
ENDER İÇ VE DİŞ TİC.DAĞ.VE PAZ.
ENFES GIDA İML.VE TİC.A.Ş.
ERA KURUYEMIS BAHARAT BAKLIYAT GIDA TAS. ITH. IHR. SAN. VE TIC. LTD. STI.
ETHEM ETHEM GIDA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
ETSAN GIDA SAN.A.Ş. (APİKOĞLU)
EUROPE GIDA SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.
EZGİ PET VETERİNER ÜRÜNLERİ İLAÇ VE GIDA SAN.DIŞ.TİC.LTD.ŞTİ.
FARMAVİTA GIDA İLAÇ İTH. İHR. VE TİC.LTD.ŞTİ.
FASDAT GIDA DAĞITIM SAN.VE TİC.A.Ş.
FERROSAN SAĞLIK ÜRÜN VE HİZMETLERİ A.Ş.
FİNESSE GIDA VE İÇECEK SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
FOREVER LİVİNG SAĞ.ve GÜZ. ÜRÜN.DAĞ.LTD.ŞTİ.
FUDİ GIDA SAN VE TİC. LTD.ŞTİ.
FUL LOJİSTİK SERVİS HİZMETLERİ TİC.VE SAN.A.Ş.
GALOPAT LTD. ŞTI.
GAT LOJİSTİK YATIRIMLARI SAN.VE TİC.A.Ş.
GENİM GENEL GIDA İHT.MAD. SAN.TİC.A.Ş.
GİZMELSU LTD.ŞTİ.
GÖZLEM GIDA KONTROL VE ARAŞTIRMA LABORATUVARLARI A.Ş
HAVİ LOJİSTİK TİC. LTD.ŞTİ.
HEDEF TÜKETİM ÜRÜNLERİ SAN.TİC.A.Ş.
HERBALİFE INT ÜRÜNLERİ TİC.LTD.ŞTİ.
HERO GIDA SAN VE TİC.A.Ş. (ÜLKER)
HEY GIDA SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.
HİPP DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ.
HTMA İÇECEK VE GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
IFFCO GIDA SAN. VE TİC. A.S.
IGLO DONDURULMUŞ GIDA HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.
IPM İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
İDEA İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
İFO TİCARET
İNTERBEY HURMACILIK GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
İNTERTEK TEST HİZMETERİ A.Ş.
JONATHAN HWANG TRADİNG TURİZM GIDA
KALİTE SİSTEM LABORATUARLARI A.Ş.
KARACA GÜMRÜK MÜŞ.HİZM. LTD.ŞTİ.
KARINCA LOJİSTİK A.Ş.
KAVİ GIDA SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.
KEBO GIDA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
KEMER GIDA DAĞITIM PAZARLAMA A.Ş.
KERRY GIDA KATKI MAD. YEM VE YEM KATK.ITH. IHR. SAN. VE TIC. LTD. STI.
KİANGA GIDA DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
KRAFT GIDA SAN.VE TİC.AŞ.
LAMİ TURİZM GIDA SAN VE TİC.LTD.ŞTİ.
MAMSEL İLAÇ SANAYİ TİCARET A.Ş.
MANAV SOĞUK HAVA TES. GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
MANHAN MÜŞ.GIDA SINAİ MÜL-KİYET HİZ.İTH.İHR.TİC.LTD.ŞTİ.
MANİA GURME GIDA TAR.TUR. SAN.VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
MAPA MOBİLYA VE AKSESUAR PAZ.A.Ş. (IKEA)
MARMARA DIŞ TİCARET İTH.İHR.LTD.ŞTİ.
MARS GIDA ÜRÜNLERİ TİC.LTD.ŞTİ.
MARTIN BAUER BİTKİ MEYVE ÇAYLARI ÜRETİM A.Ş.
MAYA GIDA DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
MDM GIDA PAZ.VE TİC A.Ş.
METRO GROUP TÜRKİYE TEMSİLCİLİK OFİSİ
MEY İÇKİ SAN.VE TİC.A.Ş.
MEYMİRA İÇ VE DIŞ TİCARET
MİRA GIDA TURİZM VE TİC.A.Ş.
MİRAY İNŞ.BİOMEDİKAL SAN VE TİC.LTD.ŞTİ.
MOPSAN VETERİNER ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
NESTLE TÜRKİYE GIDA SANAYİ A.Ş.
NUMİL GIDA ÜRÜNLERİ SAN.TİC.A.Ş.( MİLUPA)
ORAL GIDA DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
OTTOMAN GLOBAL TRADING GIDA MD.İTH.İHR.SN.TC.LTD ŞTİ
ÖNER DIŞ TİCARET A.Ş.
ÖZKARADENİZ GIDA MAD.TİC.A.Ş.
PALAMUTOĞLU GIDA MEŞR. DAY.TÜK.MAL.DAĞ.VE PAZ.İTH.İHR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
PEGASUS ŞARAPCILIK GIDA SAN İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
PERFETTİ VAN MELLA GIDA SAN.ve TİC.A.Ş.
PFİZER İLAÇLARI LTD. ŞTİ.
RED BULL GIDA DAĞ VE PAZ TİC LTD.ŞTİ.
SANİTER GIDA ÇEVRE BİLİMİ GÖZETİM VE MÜHENDİSLİK HİZ.TURİZM.TİC.LTD.ŞTİ.
SANTE KOZMETİK VE GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
SARTRADE TİCARET VE SAN. TUR.A.Ş.
SEKA İLAÇ PAZ.SAN.VE DIŞ TİC LTD.ŞTİ.
SELAY TARIM ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
SEYRAN GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SOLAE COMPANY
SOLGAR VİTAMİN A.Ş.
SOYAK GIDA DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ.
SULTAN ET VE GIDA ÜRETİM PAZ.LTD.ŞTİ.
SULTANLAR EV İHTİYAÇ MAD.PAZ.A.Ş.
SÜPER ENERJİ MAD.İNŞ.SAN. VE TİC.A.Ş.
SYB-MEYNAR GIDA İNŞ.NAK. SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
ŞADANLAR PET DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
TEKSU TİCARET A.Ş.
TENET DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
TİBET İTH.İHR.KOZ.SAN.AŞ
TİRYAKİ AGRO GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
TRADALL SA
TURGUTLU ÜZÜM VE ÇELTİK İŞLETMELERİ A.Ş.
TURKUAZ GÜMRÜK MÜŞ.LTD. ŞTİ.
TUVANA ORG.TUR VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
TÜRK PHILIPS TİC.A.Ş.
UNİ İSTANBUL TARIM ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ.
UZZİ DIŞ TİC. VE MUM.LTD.ŞTİ.
ÜNAK GIDA VE KİMYEVİ MAD.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
VEST DIS TİCARET LTD.STİ.
WİLD GIDA SAN ve TİC.LTD.ŞTİ.
YAKAMOZ SPORCU GIDALARI KUYUM.İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.
YENİ MAĞAZACILIK A.Ş.(- A101 -)
YILDIZ HOLDİNG A.Ş.(ÜLKER)
YILMAZ KARDEŞLER GIDA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.

TARIM ÜRÜNLERİ, HUBUBAT, BAKLİYAT İŞLEME ve PAKETLEME SANAYİCİLERİ DERNEĞİ "PAKDER"
AGM GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
AKDAG PAZ GIDA TEM MAD INS SAN AS
AKDEM TARIM ÜRÜNLERI SAN VE TIC LTD STI
ALBAYRAK GIDA SAN TIC LTD STI (ÖYKÜ BAKLIYAT)
ALIMLAR GIDA VE İHTİYAÇ MAD.TİC.VE SAN.A.Ş.(YUVAM BAKLİYAT)
ARAL END ÜRÜN SAN TIC AS
ARBEL BAKLIYAT HUB SAN VE TIC AS
ARMADA GIDA SAN.TİC. LTD.ŞTİ.
ARPACIOGLU GIDA SAN VE TIC KIRMIZI MERCIMEK KIRMA TES
AS BESIN GIDA SAN TIC LTD STI
ASYA GIDA AS
AYBAK GIDA SAN VE TIC LTD STI
BAHAROGLU TARIM ÜRÜNLERI SAN VE TIC AS
BAŞHAN TARIMSAL ÜRÜNLERİ PAZ.SAN.VE DIŞ.TİC.A.Ş.
BAYNUR GIDA SANAYI DIS TICARET LTD STI
BERBAK GIDA SAN TIC LTD STI
BESINTAS KARACABEY ÇELTIK YEM SAN TIC AS
BORA TARIM ÜRÜNLERI GIDA SAN VE TIC LTD STI
ÇAGLAYAN GIDA LTD STD
ÇETİNTAŞ BAKLİYAT HUB,YEM MAD.İNŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
DEMPAŞ DEMİRAYAK GIDA İHT. MAD.PAZ.DAĞ.TİC.VE SAN.A.Ş.
DINCER GIDA SAN VE TIC LTD STI
DOGAN MAHMUT NARIN DIS TIC AS
EKOL GIDA VE TÜKETIM MALLARI AS
EMEKLI GIDA SAN VE TIC LTD STI
ERBAS GIDA ITH IHR SAN TIC
ERDOGANLAR GIDA SAN TIC LTD STI
ESKAR GIDA MAD.PAZ.VE TİC.A.Ş.
GÖKBAYRAK GIDA MAD TIC ve SAN AS
GÖZE TARIM ÜRÜN SAN TIC AS
GÜNTÜRK TICARET -SENOL GÜNTÜRK
GÜZEL IS GIDA IMALAT PAZ LTD (ÜLKER BIZIM BAKLIYAT)
HAKAN GIDA VE SAN DIS TIC LTD STI
HALİL ÇINARLI TARIM ÜRÜNLERİ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
HÜNKAR GIDA MAK SAN VE TIC LTD STI
HÜSNÜ ÖZMEN GIDA SAN VE TIC AS (ÖZMENLER)
KALE GIDA SANAYI VE TICARET AS
KARIZMA KIMYA GIDA TEM MAD ITH IHR LTD STI
KERMANOĞLULARI GIDA MAD.PETROL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.İTH.İHR.LTD.ŞTİ.
KERMES GIDA PAZARLAMA İÇ VE DIŞ TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ.
KHS İNŞ.MAKİNA VE TARIMSAL ÜRÜN.GIDA TUR. SAN.TİC.A.Ş.
MANAV SOGUK HAVA TESISLER GIDA SAN VE TIC LTD STI
MEMİŞOĞLU TARIM ÜRÜNLERİ TİC.LTD.ŞTİ.
MERSIN SEKER SAN AS
MEVSIM GIDA SAN VE TIC AS
NAS GIDA TEKSTILINS OTOM LTD STI
OKUR GIDA SAN ve DIS TIC AS
ÖZSARI GIDA SAN TIC LTD STI
ÖZTAT PİRİNÇ ve TÜK. MAD. TAR. ÜRN. GIDA SAN. TİC. A.Ş.
REIS TARIMSAL ÜRÜNLER SANAYI VE TICARET A S
RENÇBER BAKLİYAT TARIM ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
SAFFET KOLLEKTİF ŞİRKETİ
SEÇKIN ONUR GIDA TEM MAD PAZ SAN TIC AS
SEVAN DIS TICARET LTD STI
SEZON PİRİNÇ VE TARIM ÜRÜNLERİ GIDA SAN.TİC. A.Ş.
SİMAŞ BULGUR GIDA SAN.TİC. LTD.ŞTİ.
SÖKE DEĞİRMENCİLİK SANAYİ VE TİC.AŞ.
TEPEOĞLU BAKLİYAT TARIM ÜRÜNLERİ GIDA VE İHT.MAD.
TİRYAKİ AGRO GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
TOPÇUOGLU SANAYI VE TICARET LTD STI
TORUNLAR GIDA SAN VE TIC AS
VATAN GIDA SAN TIC AS
YAKUPOGULLARI GIDA SAN TIC LTD STI
YAYLA AGRO GIDA SAN.VE NAK.A.Ş.
YAYLA TARIM ÜRÜN.LTD.ŞTİ.
YELKENCI GIDA SAN VE TIC LTD STI
ZEKI TARIM GIDA ÜRÜN NAK SAN TIC LTD STI

NİŞASTA VE GLİKOZ ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ "NÜD"
AMYLUM
CARGILL
Pendik Nişasta Sanayii
Sunar Mısır Entegre Tesisleri San. ve Tic. A.Ş.
TAT NİŞASTA

SUSAM, TAHİN, HELVA VE REÇEL İMALATÇILARI DERNEĞİ "SUTHER"
AĞAOĞLU GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
AÇIKEL GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
ADEMOĞLU HELVA
AHENK HELVA ŞEKERLEME KOL. Ş.
AKAR-TAHİN GIDA SAN. TİC. A.Ş.
AKDENİZ GIDA T-HELVA-REÇEL-LKM.
AKÇİÇEK G.S ve TARIM ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ.
AKSEL GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
AKGÜN HELVA-REÇEL LTD.
ARTAT ŞEKERLEME SANAYİ
ASLAN TAHİN-SUSAM GIDA SAN. TİC. AŞ.
ATASAN GENEL GIDA SAN. TİC. A.Ş.
AYVANSARAY GID. SAN.TİC. LTD. ŞTİ.
BEDİROĞLU GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
BURAK PAZ. TURİZM SAN. LTD. ŞTİ.
ÇAĞLAYAN GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
ÇELİKLER GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
ÇÖĞENLER GIDA SAN. ve TİC.
DOĞUŞ TAHİN ve SUSAM SAN.TİC LTD.
DEMKA TAHİN ve SUSAM SAN.
ERİŞ KOLLEKTİF ŞİRKETİ
ERTUĞRUL HELVA-TAHİN ve SUSAM
EVRENSEL GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
FANCY-CANDY GIDA SAN. TİC. LTD.
HELVACIZADE
FIRAT TAHİN-SUSAM SAN. LTD. ŞTİ.
GESAŞ A.Ş.
GÜRPINAR KOLLEKTİF ŞİRKETİ
GÜVEN GIDA SAN. ve TİC.
HERSAN HELVA - REÇEL GIDA SAN.
İSTANBUL HELVA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
KAR-TÜRK GIDA SAN. LTD. ŞTİ.
KANAAT HELVA
KARSEL TAHİNCİLİK GIDA SAN.T.A.Ş.
NURSAN TAHİN ve HELVA
OKYAY GIDA SAN. TİC. A.Ş.
OSKAR HELVA
ORTAKARA GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
ÖZDAMAR HELVA
ÖZYAVUZ GIDA SAN. ve TİC.
PEHLİVAN HELVACISI
UÇEL KOLLEKTİF ŞİRKETİ
RAHİMOĞLU GIDA SAN. TİC.
ROZA GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
SABAH REÇELLERİ
SEL PAZARLAMA
SEĞMEN KARDEŞLER GIDA A.Ş.
SEYİDOĞLU GIDA SAN. Ve TİC.
SABIRLAR GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
SÖZBİR GIDA SAN. Ve TİC.
ŞAHİNOĞLU GIDA SAN. TİC. LTD
TEMPO ŞEKERLEME
UÇER GIDA SAN. TİC. A.Ş.
ULUDAĞ HELVA
YAVUZ ŞEKERLEME GIDA A.Ş.
ZAMBAK ŞEKERLEME
ZÜMRÜT HELVA
ÇAĞDAŞ TAHİN-SUSAM TİC.LTD
ANKARA HELVACISI
UZUNGİL ŞEKERLEME GIDA.LTD.
BULAYICI KARDEŞLER GIDA LTD.
HELVACI H. SABRİ MAHDUMLARI
MERT ÇAĞDAŞLAR GIDA SAN.LTD
DÖNÜSÜM GIDA LTD.
GANIK SEKERLEME A.S.
FILIZ SEKERLEME GIDA SAN A.S.
GULSAN GIDA SAN A.S.
SENER GIDA LTD
MUDURNU HELVA. ARBIL HELVACILIK LTD
LOKMAN HELVA. MND LTD
INCI GIDA LTD
ÇAGDAS TAHIN SUSAM LTD.
AKSEL GIDA SAN. LTD.



MUTFAK ÜRÜNLERİ VE MARGARİN SANAYİCİLERİ DERNEĞİ "MÜMSAD"
ARPAŞ ARİFOĞLU PAZARLAMA VE DAĞITIM TİCARET A.Ş.
BESAN BESİN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
BESLER GIDA VE KİMYA SANAYİ A.Ş.
DOĞADAN GIDA ÜRÜNLERİ SAN. ve PAZ. A.Ş.
DR. OETKER GIDA SANAYİ A.Ş.

TÜRKİYE SÜT, ET, GIDA SANAYİCİLERİ ve ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ "SETBİR"
Akbel Süt ve Süt Ürünleri Sanayi ve Tic. AŞ.
Akova Süt ve Gıda Mamülleri San. ve Tic. AŞ.
Anadolu Endüstri Holding AŞ.
Ankara Ofis Yem Gıda ve Makine San. Tic. A.Ş
Atasancak Acıpayam Tarım İşletmesi San Tic. AŞ.
Aytaç (Yimpaş Holding AŞ.)
BAB turizm Ticaret AŞ.
Bahçıvan Gıda San. Ve Tic. AŞ.
Banvit AŞ.
Beşler Sucuk
Birsüt Gıda Mamülleri Sanayi Tic. Ltd. ŞTİ.
Bolu Kalite Yem San. A.Ş.
Bonfilet Et Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Çalışkan Grup
Çamlı Yem Besicilik Sanayii ve Ticaret A.Ş.
Canet Gıda AŞ.
Dimes Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Ege Vet Hayvancılık San. ve Ticaret Ltd. Şti.
Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Ticaret A.Ş
EKİCİLER SÜT GIDA TARIM HAYVANCILIK SAN. TİC. A.Ş
Erşan Et ve Et Ürünleri San. Ve Tic. AŞ.
Esas Holding A.Ş.
Fasdat Gıda AŞ.
Gökçay Grup (Sarayçiftliği Süt ve Süt Ürünleri)
Hacıince Et Ürünleri Pazarlama Tic. ve AŞ.
Harranova Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş.
İkbal Gıda AŞ.
Johnson-Diversey Uk. Ltd.
Kayarlar Et A.Ş. (Kayarlar Grup)
Kerevitaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş
Kib-et Ltd. Şti.
Konet AŞ.
Malkara Birlik Süt ve Süt Mamülleri A.Ş.
MOOVA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
Namet (Kayarlar Et AŞ.)
Niğtaş Mikronize Kalsit San. Tic. Ltd. Şti.
Panagro Tarım ve Hayvancılık AŞ.
PEHLİVANOĞLU MARKETÇİLİK GIDA PAZ. SAN. VE TİC. A.Ş.
Pınar Süt Mamülleri San. A.Ş.
Şahbazlar AŞ.
Sakıpağa Süt ve Gıda AŞ.
ŞEKER SÜT GIDA MAMÜLLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
Sultan Et ve Gıda Üretim Tic. Paz. Ltd. Şti.
Sütaş Süt Ürünleri AŞ.
Tat Konserve Sanayii AŞ.
Tetra Pak Paketleme Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Torunoğlu Süt AŞ.
Trakya Et ve Süt Ürünleri San. Ve Tic. AŞ.
Yörük Süt Ürünleri
Yörükler Dış Ticaret A.Ş

BAL PAKETLEYİCİLERİ, İHRACATÇILARI VE SANAYİCİLERİ DERNEĞİ "BALDER"
AKSUVİTAL DOĞAL ÜRÜNLER GIDA SAN. ve TİC.A.Ş
ALTINBAL ARI ÜRÜN ve GIDA MAD.TİC.
ALTIPARMAK GIDA SAN. ve TİC.KOLL.ŞTİ.
ALTIPARMAK GIDA SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ.
ARIDAN GIDA TUR. İNŞ. TAAH. PAZ. SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ.
BALARISI GIDA SAN ve TİC.A.Ş.
BALSA GIDA TİC.LTD.ŞTİ.
BİNBOĞA BAL KOOPERATİFİ
BURSA PAZARI GIDA SAN. ve TİC.A.Ş.
ÇAKIROĞLU GIDA TİC.SAN.LTD.ŞTİ
ÇALCALAR GIDA TUR İNŞ TİC ve SAN.LTD.ŞTİ.
DOĞARI ÜRÜNLERİ GIDA SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ.
EKOTAR GIDA TARIM ÜR.ARI.SAN ve TİC.LTD.ŞTİ.
ELİF GIDA BALCILIK TEKSTİL İNŞ SAN ve TİC.LTD.ŞTİ.
GÖKMENLER TAR TUR PETR İTH İHR SAN. ve TİC.A.Ş
HALİL İBRAHİM ÇOBAN
İSTANBUL BAL EVİ
MANAVLAR GIDA SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ.
MELİS ARI ÇİFTLİĞİ GIDA SAN. ve TİC.LTD. ŞTİ.
OKATAN GIDA SAN. ve TİC.A.Ş.
SANPEY SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ.

BİRA VE MALT ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ "BMÜD"
Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi A.Ş.
Bimpaş Bira ve Meşrubat Pazarlama A.Ş.
Efes Pazarlama ve Dağıtım Ticaret A.Ş.
Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayi A.Ş.

DİYABETİK ve FONKSİYONEL GIDA ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ "DFGD"
AK GIDA SAN. VE TİC. A.Ş
BESLER GIDA VE KİMYA SAN. VE TİC. A.Ş
CARGİLL TARIM VE GIDA SAN. TİC. A.Ş
DANİSCO DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ
DELLA GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş
DOĞA BİTKİSEL ÜRÜNLER SAN. VE TİC. A.Ş
DSM BESİN MADDELERİ LTD. ŞTİ
MARSAN GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş
ÖNCÜ İLETİŞİM PAZARLAMA YAPIM VE TİCARET A.Ş
UNILEVER SANAYİ VE TİCARET TÜRK A.Ş
ÜLKER ÇİKOLATA SANAYİ A.Ş
YILDIZ HOLDİNG A.Ş

AMBALAJLI SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ "ASÜD"
ADADERYA SÜT MAMÜLLERİ ÜRETİMİ HAYV. İNŞ. İTH. VE İHR. TİC. SAN. LTD. ŞTİ.
AK GIDA SAN. VE TİC. AŞ
AKBEL SÜT VE SÜT ÜRN. SAN. TİC. AŞ
AKDEM MEYVE ÖZÜ TARIMSAL SANAYİ ve TİCARET A.Ş
AK-DU SÜT ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ.
AKOVA SÜT GIDA MAMULLERİ SAN. TİC. AŞ
AKYÜZ SÜT ÜRÜNLERİ GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
AKPINAR SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ
TARIM KREDİ GIDA HAYVANCILIK YEM VE SÜT SAN. TİC. AŞ / ANADOLU SÜT
AROMASA BESİN AROMA GID. KAT.MAD. SAN.TİC.A.Ş.
ASTOSAN SÜT VE GIDA MAM. SAN. VE TİC. AŞ
AYNES GIDA SANAYİ VE TİCARET AŞ
BAKKALBAŞIOĞLU SÜT ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. AŞ
BAKRAÇ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. AŞ
BALKAN SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ
BALABAN PALAMUT GIDA SAN.VE TİC.
BARIŞTIRAN BAHARAT VE KİMYEVİ MADDELER TİCARET AŞ
BAŞARI MÜŞAVİRLİK TİC.LTF. ŞTİ.
BENTLEY-MERKİM SÜT ANALİZ CİHAZ KİM MED GID TAR OTO. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
CEBECİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TAR. HAYV. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
ÇAYCUMA SÜT ÜRÜNLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
DAL SÜT ÜRÜNLERİ
DANONE TİKVEŞLİ GIDA VE İÇECEK SAN. VE TİC. AŞ
DİMES GIDA SANAYİ VE TİCARET AŞ
DOĞUŞ ET VE SÜT MAMULLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
DOKUZ GIDA PAZ. BES. TAR. ZİR. ÜRN. NAK. İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
EDİNLER GIDA SAN. VE TİC. AŞ
EKER SÜT ÜRÜNLERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET AŞ.
EKİCİLER SÜT GIDA TARIM HAYVANCILIK SAN. TİC. AŞ.
EKOLAB TEMİZLEME SİSTEMLERİ LTD ŞTİ.
EKSO SÜT VE GIDA MAMULLERİ SAN. TİC. AŞ
ENKA SÜT VE GIDA MAMULLERİ SAN. TİC. AŞ
ERCAN UYSAL
GC GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GEA PROCESS MÜH. MAK. İNŞ. TAH. İTH. İHR. DANIŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
GEA WESTFALİA SEPERATOR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
GEMAK GIDA END. MAK. VE TİC. LTD. ŞTİ.
GÖZLEM GIDA KONTROL VE ARAŞTIRMA LABORATUVARLARI A.Ş.
GÖNENLİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ. GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
GÜLBEYAZ SÜT ÜRN. GIDA TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
GÜLSAN GIDA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
GÜNEŞ SÜT GIDA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
GÜNEY SÜT SAN. VE GIDA MAD. TİC. AŞ
GÜREMEN GIDA SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ
GÜRSÜT BESİCİLİK GIDA İNŞ. NAK. TUR. SAN. VE TİC. A.Ş.
HAKAN GIDA VE SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
HERO GIDA SAN. VE TİC. AŞ
INTERMAK MAKİNA İMALAT İTHALAT SAN. VE TİC. AŞ
İTİMAT PEYNİRCİLİK SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İML. PAZ. SAN. TİC. AŞ
İZİ SÜT VE GIDA MAMULLERİ SANAYİ AŞ.
JOKEY PLASTİK İSTANBUL SAN. VE TİC. A.Ş.
KAANLAR GIDA SANAYİ VE TİCARET AŞ.
KROMEL MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KAPIDAĞ SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
MALKARA BİRLİK SÜT VE SÜT MAM. AŞ
MAMSAN GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
MAR TÜKETİM MADDELERİ İHR. İTH. SAN. VE TİC. AŞ/KAY SÜT
MERKEZ GIDA. PAZ. SAN. TİC. AŞ
MEYSÜT MEYVE SÜT VE GIDA MAM. SAN. TİC. AŞ.
MİLKON SÜT VE GIDA MAMULLERİ SAN. VE TİC. AŞ.
MUDURNU SEBEN SÜT GIDA TURİZM SAN. VE TİC. AŞ
MURATBEY GIDA VE SÜT ÜRN. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
NATURA GIDA SANAYİ VE TİCARET AŞ
OĞUZ GIDA SANAYİ AŞ.
ÖNCÜ İLETİŞİM PAZARLAMA YAPIM VE TİCARET A.Ş
ÖZGE PLASTİK AMBALAJ SAN. LTD. ŞTİ.
ÖZTÜRKLER MANDIRASI-ALİ ÖZTÜRK
PINAR SÜT MAMÜLLERİ SANAYİ AŞ
RELLA GIDA SAN. TİC. AŞ
SEHER GIDA PAZARLAMA SAN. TİC. AŞ.
SEM PLASTİK SAN. VE TİC. A.Ş.
SEZER TURİZM EĞT. SAĞ. GIDA SAN. TİC. A.Ş.
SEV SÜT VE GIDA ÜRETİM PAZ. TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ.
SÜTOFİS GIDA MAMÜLLERİ SAN. TİC. AŞİ.
ŞAHİN SÜT ÜRÜNLERİ İNŞAAT SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ
ŞAVAK PEYNİRCİLİK SAN VE TİC AŞ
STR GIDA SAN VE TİC A.Ş
TAHSİLDAROĞLU SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ
TEKSÜT SÜT MAMULLERİ SANAYİ TİCARET AŞ
TETRA PAK MAKİNE TİCARET VE SERVİS AŞ
TOPRAK SÜT MAMÜLLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ
UNILEVER SANAYİ VE TİCARET TÜRK AŞ
ÜLKER ÇİKOLATA SANAYİ AŞ
ÜNAL ÇİFTLİĞİ
ÜNYEMSAN YEM VE GIDA SAN. TİC. LTD.ŞTİ.
YAŞAR DONDURMA VE GIDA MADDELERİ AŞ.
YILDIZ HOLDİNG A.Ş.
YÖRE-KOYUNCULAR SÜT ÜRÜNLERİ HAYVAN YEM-DERİ KONFEKSİYON TİCARET VE SANAYİ LTD. ŞTİ.
YÖRÜKOĞLU SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. AŞ
ZENGİN SÜT ÜRÜNLERİ GIDA BESİCİLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.


Greenpeace'den alıntıdır... Bu arada tekrar söylemek istedim daha önce 9 mısır çeşidinde GDO başvurusu yapıld fakat yapılan imza kampanyasıyla 6 çeşit iptal edildi... Habeerlerde bulabilirsiniz..
 
GDO, dünyamız ve canlılar üzerinde yapılan tehlikeli bir deneydir.

GDO'nun Sağlığa Zararları
GDO'lar öldürücü alerjilere neden olabilir.
GDO'lu yemler, hayvanlarda antibiyotik direncini artırır, antibiyotiklerin etkisini azaltır.
Çoğu GDO'nun içerdiği böcek öldüren toksinlere hamile kadınların kanında ve fetusunda raslandı.
İtalya'da yapılan bir bilimsel araştırmada marketlerden alınan her 4 sütten 1'inde GDO geni parçalarına rastlandı.
GDOların salgıladığı böcek zehirinin tamamının insan sindirim sisteminde parçalanmadığı ortaya çıktı.
GDO ekim tarlalarında kullanılan yabani ot ilaçları, memeliler için toksik etki ve insanlarda hormonal dengeyi bozma riski taşıyor.

GDO'nun Çevreye Zararları

GDO üretimi, süper dayanıklı böcek ve yabani bitki türleri yaratır. Bu türlerin varlığı ekosisteme ve tarıma büyük tehdit oluşturur.
GDO'lar tozlaşma yoluyla doğal türlere bulaşarak biyoçeşitliliğe zarar verir.
Zehir salgılayan GDO'lar, kelebekler gibi zararsız canlıların ölümüne neden olur.
Zehir salgılayan GDO'lar zehirlerini köklerinden toprağa geçirirler. Zaman içerisinde bu zehirlerin birikimi çevre için tehlike içerir.
 
X