- 19 Şubat 2015
- 370
- 583
İlaç firması olmasıyla bir alakası yok ki.İlaçla kozmetik farklı şeyler.kozmetik ürünlerinin içerdiği maddelerin hayvanlar üzerinde denenmesini gerektiricek maddeler değil.Özellikle de otacı gibi zaten fazla zararlı madde içermeyen firmalar için.Onlarca türk firmasının söyleyemediği şeyi deney yapmıyor diye açık açık belirtip ürünlerinin ambalajı üzerine dahi yazabiliyorsa yapmıyordur.Güvenebilirsiniz.Gratiste gosh ve wetn wild var onların peta sertifikası da var.Canım otacınin hayvan deneyi yapmadığını duyup aldım teşekkür ederim zaten. Fakat konuyu araştıra araştıra yok o ilaç firmasına aitmiş yok sertifikalı değilmiş güvenilmemeliymiş.Blogları okuyunca da konu bayağı derinleşiyor işin içinden çıkılmaz bir hal aldı böyle kasaba gibi küçük bir yerde oturunca ve bütçesi yetersiz bir insan olunca insan ha deyince gidip istediği markayı bulamıyor. Oturduğum yerde mini bir gratis var onun dışında bim şok gibi yerlerden alırım alacağımı ne yapayım imkanım bu kadar bırakacak gibi oldum artık.Ama artık otacı dalan himalaya herbals gibi markalar kullanırım bende imkanım kadarıyla.
Lavera firması da vegan. yabancı bir blogda çinde satış yapıyor diye okumuştum.Ama vegan sertifikası verilebilmesi için deney yapmaması gerekiyormuş.Sorduğumda böyle bir yanıt aldım.Karışık bir durum.Siz de bir araştırın isterseniz