Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Benim kafam çok karıştı ya. Zaten sürekli kozmetik ürünü alan biri değilim. Ama deney yapmayan markaları okuyorum okuyorum hiç etrafımda gördüğüm markalar değil. Petanın sitesi de ingilizce hiçbi şey anlamıyorum. Türkiye ayağı var mı bakayım dedim. Peta öldürür diye bi yazı buldum. Hayvan savunucuları gibi görünen ama hayvanlara zarar veren bi stk olarak bahsetmişler. Neyse ben daha fazla kafamı karıştırmadan temin edebileceğim markaları araştırmaya devam edeyim bari.

Bu konuya hamileyken izlediğim bir belgesel sayesinde 2.5 sene öncesinde girdim. Belgeselin adı Phase 3'tü ve biz insanların hayvanlara yaptığı işkenceleri anlatıyordu. Daha önceki sayfalarda bir arkadaşımın da belirttiği üzere çin de çin köpekleri dövülerek sersemleştiriliyor ve canlı canlı, üzerine insanlıktan yoksun yaratıklar abana abana kürkü bu köpekten kopartılıyor. Kuzumun sadece derisi kalıyor o da kanlar içerisinde:KK43: ve yavaş yavaş ölüyor. Yazarken bile ağlıyorum:KK43: O günden sonra bir karar aldım ve araştırdım meğersem ne kadar bu markalarla doluymuş evlerimiz. Artık kesinlikte bu markaları evime sokmuyorum ve aileme de sokturtmuyorum. Belki daha fazla para harcıyorum bazende sırf hayvanlar üzerinde test edilmiyor diye kalitesi daha düşük ürünler alıyorum ama olsun içim rahat.

Başta zorlanabilirsiniz ama emin olun ki çok ama çok güzel bir şey yapıyorsunuz. Bu çok asil bir duruştur. Eliniz loreal, pantene, rimmel, maybelline vb. ürünlere gittiğinde o zavallı hayvanları düşünün kesinlikle almayacaksınız.

Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum kızlar:)

Ve evet Uni eczacıbaşına geçmiş maalesef:KK43:

Sormak istedikleriniz olursa seve seve cevap verebilirim:)

Bu konuya hamileyken izlediğim bir belgesel sayesinde 2.5 sene öncesinde girdim. Belgeselin adı Phase 3'tü ve biz insanların hayvanlara yaptığı işkenceleri anlatıyordu. Daha önceki sayfalarda bir arkadaşımın da belirttiği üzere çin de çin köpekleri dövülerek sersemleştiriliyor ve canlı canlı, üzerine insanlıktan yoksun yaratıklar abana abana kürkü bu köpekten kopartılıyor. Kuzumun sadece derisi kalıyor o da kanlar içerisinde:KK43: ve yavaş yavaş ölüyor. Yazarken bile ağlıyorum:KK43: O günden sonra bir karar aldım ve araştırdım meğersem ne kadar bu markalarla doluymuş evlerimiz. Artık kesinlikte bu markaları evime sokmuyorum ve aileme de sokturtmuyorum. Belki daha fazla para harcıyorum bazende sırf hayvanlar üzerinde test edilmiyor diye kalitesi daha düşük ürünler alıyorum ama olsun içim rahat.

Başta zorlanabilirsiniz ama emin olun ki çok ama çok güzel bir şey yapıyorsunuz. Bu çok asil bir duruştur. Eliniz loreal, pantene, rimmel, maybelline vb. ürünlere gittiğinde o zavallı hayvanları düşünün kesinlikle almayacaksınız.

Ben de seni tebrik ederim canim..
İnsallah duyarli inssnlar giderek cogalir..
Kurk konusuna zaten aglamamak mumkun degil:KK43:((
Bu markalari almayinca icim benim de cook rahat..
Allah hayvanlara yardim etsin insanoglu cok kotu:KK43:(((

Evet çok haklısınız.Ben de o ürünleri hatta reklamlarını gördüğümde sizin gibi düşünüyorum.
Okyanusta küçük bir kum tanesi olabiliriz ama içim rahat.O masum canlılara zarar vermiyorum.

Evet çok haklısınız.Ben de o ürünleri hatta reklamlarını gördüğümde sizin gibi düşünüyorum.
Okyanusta küçük bir kum tanesi olabiliriz ama içim rahat.O masum canlılara zarar vermiyorum.

Bundan yaklaşık 1 ay önce Metrocity gratis'e gittim ve dolgunluk veren bir rimel aradığımı söyledim. Satış yapan kız Maybelline markasını önerdi. Bende mu markayı almıyorum dedim. Neden diye sordu. Çünkü hayvanlar üzerinde test ediliyor dedim. Kız büyük bir hışımla hayır test edilmiyor yanlış biliyorsunuz işte ben kimyagerim dedi. Bende bu marka Loreal bünyesinde o yüzden almam ve bu ürün PETA'nın test yapan markalar listesinde dedim.

Kız büyük bir pişkinlikle hayır siz hepiniz yanlış biliyorsunuz demezmi:)

Ayrıca, ben PETA kuruluşuna da güvenmiyorum. İnternette kısa bir araştırma yaparsanız en fazla hayvan kıyımı yapan kuruluşlardandır. Ben ilk öğrendiğimde şok geçirmiştim ama söz konusu para olunca herkesten her şey bekleniyor maalesef:KK43:

Bundan yaklaşık 2.5 3 sene öncesinde İsrail'in Filistine yaptığı zulümlerden ötürü İsrail menşeili ya da gelirini İsrail ordusuna aktaran ürünleri de kullanmayı bıraktım. Şöyle bir şey dikkatimi çekti kızlar hayvanlar üzerinde acımasızca deney yapan markaların %95'i aynı zamanda gelirlerini İsrail ordusuna aktarıyor. Bu bir tesadüf değildir. Evimizde ürünlerini eksik etmediğimiz, Loreal, P&G, Unilever ve Johnson Family Company ürünleri acımasızca test yapıyor ve insanları da acımasızca katlediyor.

Çikolatalarını bayıla bayıla yediğim Milka ki kendisi en önemli hayvan deneycilerinden olan Kraft Foods'a aittir. Ya neden bir marka, çikolata üretmek için bile hayvanlar üzerinde test yapma gereği duyar, bu nasıl bir zalimliktir:)

Birbirimize destek olalım ve bu duyarlılığımızı tüm çevremize yayalım. Annem nescafe hastasıdır. Onu uyara uyara, ölen bebeklerin resimlerini göstere göstere artık bu tarz markaları almayı bıraktırdım:)

Darısı bu bilince erememiş olana...

Bir de bu markaların ne kadar kanlı olduğunu bile bile "ama ne yapayım çok güzel temizliyor çamaşırımı" ya da "ama cildimi kusursuz gösteriyor" diyenleri gırtlatmak istiyorum!!

Kraft foods da mi deneyciydi ya ben neden bunu atlamisim cipsti kahveydi hep ordan aliyordummm:KK43:((
Cok uzgunumm;,(

Son düzenleme:
Maalesef cnm:KK43:

Burdan bakabilirsin.

COMPANIES THAT TEST ON ANIMALS - PLEASE BOYCOTT THEM! :: Cosmopolitan UK

aynı zamanda internetten de aratabilirsin.
Sagol canim
Petaya ben de cok guvenmiyorum Buav onayi olan markalar aliyorum.
Lys isimli arkadasimiz bu konuda cok detayli arastirmalar yapiyordu ve petada yapmiyor gibi gorunen bazi firmalarin da deneyci oldugunu soyledi
Bizzat ben de arastirdim mesela forever living petada yapmiyor gibu gorunuyor ama yapiyor cunku cinde satisi var!
Oyuzden Buav onayini gozu kapali kabul ediyorum..

Son düzenleme:
israili anlamak mümkün değil büyük firmalardan loreal unilever deney yaparken
kendi ülkelerinde deneyi kaldırdılar istemeyerekte olsa ben aldım israil malı ama deney yapıyor diye aslında hiç bulasmamak lazım da adamlar her yeri sarmış

üni ıslak mendilde eczacıbaşı yazıyor ama hala tavşanlı logo var
molped de hayat kimyanınmış tük malı ben yabancı sanıyordum
diasanın pedlerini alıyorum ben

üni ıslak mendilde eczacıbaşı yazıyor ama hala tavşanlı logo var
molped de hayat kimyanınmış tük malı ben yabancı sanıyordum
diasanın pedlerini alıyorum ben

gsm_lee , uni de tavşan var evet ama Eczacıbaşı'nın bünyesinde olduktan sonra farkeder mi ? Bence o logo anlamını yitirdi .Evdekiler bitince ne alıcam bilmiyorum , henüz muadilini bulamadım ama aramaya devam.
Molped için burda daha önce deneyci diye konuşulduğunu ve bu sebeple almaktan vazgeçtiğimi hatırlıyorum. Müsait bir zamanımda sayfalar içinde arayıp kontrol ederim , telden uzun sürüyor.
Şu anda ihtiyacım yok , ama diasa ped aklımda , daha sonra almayı planlıyorum bende.

Bu arada ecolin deney yapmıyormuş , bilen ve markanın temizlik ürünlerini kullanan var mı aramızda ?

Son düzenleme:
Bıktım bu deney yapanlardan, bez mi kullanalım kaynatıp, ne yapalım? Hayvancıkları da dolayısıyla bizi de rahat bıraksınlar artık. Hadi makyaj malzemesi almadın, pedi herkes kullanıyor almak zorundasın

Ben, ihtiyacim oldu sirf molped vs. almamak için bimden scarlet diye bi ped aldim
Baktim çok da bi farki yok aslinda
K.çımızdaki pede kadar mecburuz bunlara sinir oluyorum yaa
Diasaya denk geldigimde ben de alicam ped

İslak mendil de ne alcagmi şaştim gittim family aldim bimden

Bu arada çok severek kullandigim bi vücut losyonu vardi lazere gittigim klinikten aldirmişlardi
Buav listesindeymiş çok sevindimm, bitmesin diye gıdım gıdım kullaniyodum ben de
REJUVİ...
Diger kremlerini de alicam kismetse
Tavsiye ederim arkadaşlar

Kızlar ped konusunda yıkanabilir kadin pedleri var. Ben onkardan kullaniyorum. Neo comford markasi.Hem günlük hem regl donemi icin farklı seçenekler var. Organik Pamuklu bambulu falan. Ayni pedlerin bebekler için olani da var. Bebek içinde aldim. Bebek icin kullanimi zor olsa da baska turlu icime sinmeyecek sanirim.

Kızlar ped konusunda yıkanabilir kadin pedleri var. Ben onkardan kullaniyorum. Neo comford markasi.Hem günlük hem regl donemi icin farklı seçenekler var. Organik Pamuklu bambulu falan. Ayni pedlerin bebekler için olani da var. Bebek içinde aldim. Bebek icin kullanimi zor olsa da baska turlu icime sinmeyecek sanirim.
Canim nereden aldin paylaşabilir misin

Canim nereden aldin paylaşabilir misin

Baby neo market diye bir siteden aldim canim
Google'da yıkanabilir kadin Pedi dediginde cikiyor. Elde yıkama fikri hoş gelmese de insan alisinca baska kullanamiyor. Ustelik daha sağlıklı olduğu aşikar.
Ben regl donemlerimde de kullandim sızdırmazlık konusunda başarılı. Simdi günlük olanlardan kullaniyorum. Cok memnunum. Ben uzun suredir 9 aydır falan kullaniyorum ve hala gayet saglamlar.

Son düzenleme:
Amonra teşekkürler canim ben de denemek istiyorum

Bu arada nette gezinirken bu kampanyayi gördüm kizlar
Hakiki kürk kullanmişlar hem de 30 liraya
Kürk bu kadar ucuza düşmüş çok dikkat etmek gerek çok üzüldüm yaa:KK14:
http://www.daybuyday.com/kampanyalar/merrell---pegia---muya---macruby_123969/?Filter=True
Allah sizi nasil biliyorsa öyle yapsin diyecek bişey bulamiyorum artik caniler !!!
:KK14::KK14:

Denemeni tavsiye ederim canim.
Kürklerin bu kadar pazara düşmesi bunların ne kurku olduğu konusunda beni urkutuyor. Marifet sayıyor ya insanlar bunu en çok onu içim almıyor.

Baby neo market diye bir siteden aldim canim
Google'da yıkanabilir kadin Pedi dediginde cikiyor. Elde yıkama fikri hoş gelmese de insan alisinca baska kullanamiyor. Ustelik daha sağlıklı olduğu aşikar.
Ben regl donemlerimde de kullandim sızdırmazlık konusunda başarılı. Simdi günlük olanlardan kullaniyorum. Cok memnunum. Ben uzun suredir 9 aydır falan kullaniyorum ve hala gayet saglamlar.

Peki hiç leke falan kalmıyor mu bezlerde ?

X