Hayit tohumu kullananlar ve adeti düzene girenlerin paylaşım alanı

KIZLAR BEN BU HAYITI 2 AYDIR FALAN KULLANIYORUM AAMA AZ alıyordum yani son zamanalrda 1 tatlı kaşığı ya da çay akışığı şeklinde hayıt suyu içiyordum duya katıp..ama bu ay adet olamadım gecikti nedense ve aşırı derecede gerginim neden böyle oldu ki acaba fazla östroen mi yükledim ki bünyeye korkmaya başladım

cnm,belkide hamilesindir ay inşallah...

kızlar lütfen bana ses verin bende polikist ve kist vardı adetlerim 40-45 güne bir geliyordu.6 ay doğum kontrol hapı kullandım. 6 ay kullandıktan sonra 1 ay sonrada evlendim adetlerim 5 ay boyunca düzensiz ama ama 35-37 gün arasında geliyordu.hamile kalmak istiyordum doktora gittim doktor bana 6cm kistim olduğunu söyledi ve doğum kontrol ilaçı verdi yani ksır döngü tekrar başladı kızlar ben hamile kalmak istediğimi söyledim oda bana bu hormonal düzensizlik ve kistle hamile kalamazsın ilacı kullan diğer ay bakalım dedi kahroldum ben 6 ay kullandım birde heralde hemen evlenir evlenmez hamile kalacam zannettim heralde yılıldım.kızlar değerlerimi yazıyorum siz tecrübelisiniz ne olur bir yorum yapın ve şunu sormak istiyorum doğum kontrol hapına başladım buğün acaba hayıt tohumunuda içsem ikisi bir arada olurmu polikist veya kistime bir zarar verir mi soğan kürü içmiştim geçen ay fayda etmedi sanki bu ay kiste çıktıya acaba soğan kürümü yaptı diyorum ne olu yardım değerlerim:TSH 2.70 FSH 8.07 LH 11.17

ESTRADİOL 26.57 PROLAKTİN 12.21 PROGESTERON 0.184 LÜTFEN YORUM YAPIN NE DEĞERLERDE OLMASI GEREKİYOR

kızlar lütfen bana ses verin bende polikist ve kist vardı adetlerim 40-45 güne bir geliyordu.6 ay doğum kontrol hapı kullandım. 6 ay kullandıktan sonra 1 ay sonrada evlendim adetlerim 5 ay boyunca düzensiz ama ama 35-37 gün arasında geliyordu.hamile kalmak istiyordum doktora gittim doktor bana 6cm kistim olduğunu söyledi ve doğum kontrol ilaçı verdi yani ksır döngü tekrar başladı kızlar ben hamile kalmak istediğimi söyledim oda bana bu hormonal düzensizlik ve kistle hamile kalamazsın ilacı kullan diğer ay bakalım dedi kahroldum ben 6 ay kullandım birde heralde hemen evlenir evlenmez hamile kalacam zannettim heralde yılıldım.kızlar değerlerimi yazıyorum siz tecrübelisiniz ne olur bir yorum yapın ve şunu sormak istiyorum doğum kontrol hapına başladım buğün acaba hayıt tohumunuda içsem ikisi bir arada olurmu polikist veya kistime bir zarar verir mi soğan kürü içmiştim geçen ay fayda etmedi sanki bu ay kiste çıktıya acaba soğan kürümü yaptı diyorum ne olu yardım değerlerim:TSH 2.70 FSH 8.07 LH 11.17

ESTRADİOL 26.57 PROLAKTİN 12.21 PROGESTERON 0.184 LÜTFEN YORUM YAPIN NE DEĞERLERDE OLMASI GEREKİYOR

Merhaba ,

Tecrübeli olan arkadaşlar daha iyisini bilir ama ben bildiğim kadarıyla yazayım.
Doktor banada polikistik over dedi ve kist vardı lh hormonu yüksekti değeriini düşürmek için bana dk hapı verdi.
Bence soğan kürünü 3-4 ay devam etmelisin. ilkinde15 gün sonrasında adetine 10 gün kal 7-8 gün uygulamayı denemelisin.
Soğan küründen sonra hayıt tohumunu günde 3 kez ben içmiştim.Ama ikisi aynı zamanda kullanılmaz.Hayıtı 2-3 ay sürekli içince ancak faydası oluyor.lh hormonu fsh hormonundan yüksekse polikistik over sayılıyor.
Lh değerini 7-8 'e düşürmek için hayıt içersen inş. faydalı olur. Ama bence önce soğan kürü uygula içinin temizlenmesi ve kistlerin dökülmesi için.

Kızlar Merhaba ,

Hayıtı toplamda 15 gün falan içtim günde 3 kez.
Son adetimde faydası olduğunu düşündüm.
Yoğunluğu arttı çünkü, lh yüksekken adetin yoğunluğu olmuyor çok az oluyordum ve 2 gün sürüyordu.
Acaba içmeye devam etsem mi sizce ?
Teşekkürler
evet canım benim de Lh yüksek ve adet yoğun değildi hayıt arttırdı...
ben içiyorum bence sen de iç...

BİCİcnm sagol cevabın icin...hapım bitti sayılır 3gun daha var.aslnda ben ilk defa hapı aksattm hep unuttum icmeyı ya.yoksa bikacgun önce bitecekti.bu arada hayıtı ictm ztn dengelemiştr inş.o zaman ben hayıtı günde 2dglde 1içeyim hap bitene kadar...
rica ederim...hap bitene kadar öyle yap canım sonrasında hayıtı günde 2 içersin... benim 2 gündür yumurtlama akıntım var hayırlısı hiç olmazdı bu akıntı yani doğru düzgün gelmezdi inşallah bu belirti bana bebeğimi getirsin...

yok hamile kalma gibi bi durumu yok çünkü evli değilim:KK30:

ayy adet olamamak beni mahvediyo
adet olamazsan progestan içerek adetini getir canım adet olamamanın yol açacağı başka sorunlarda var çünkü bu yüzden....
iyi bişey değil yani.... rahim duvarını kalınlaştırıyor ve yumurtalıkların sistemi hepten bozuluyor...

bende de pkos var canım prolaktinin normal... Tsh ın süper e2 normal..
FsH biraz yüksek Lh da ondan yüksek
eğer adet 3. günü değerlerinse Fsh ın daha düşük ve Lh ın da onun altında olması gerekirdi... hayıt tohumunu sen de denemelisin canım...ben içiyorum... metformin de içiyorum ben kaliteli yumurta için...

pembeyim cevabın için çok teşekkür ederim.ben bu geçtiğimiz ay soğan kürü kullanmıştım zaten ondan sonra her zamankinden daha geç adet olunca birde kist oluştugunu görünce ve daha önceki aylarda yoktu bu kullandığım ay olmuş o yüzden korkuyorum.herkese yaramış ama galiba bana soğan kürü yaramadı.şimdi hayıtı deneyim diyorum acaba doğum kontrol hapıyla birlikte kullansam olur mu bir sakıncası var mı?buradan okuyorum bu polikist geçmeyen bişey sanki bir kısır döngü acaba diyorum kistim geçince direk tüp bebek mi yaptırıyım yani polikisti olanların hamile kalması zor ne bileyim yaa insan kendini çaresiz hissediyor.

bende de pkos var canım prolaktinin normal... Tsh ın süper e2 normal..
FsH biraz yüksek Lh da ondan yüksek
eğer adet 3. günü değerlerinse Fsh ın daha düşük ve Lh ın da onun altında olması gerekirdi... hayıt tohumunu sen de denemelisin canım...ben içiyorum... metformin de içiyorum ben kaliteli yumurta için...
[/QUOTE]

biçem çok teşekkür ederim cevabın için canım evet 3.günümde kan verdim .Bişey sorabilirmiyim çok bilgisizim bu konuda bana doktor dediki kistin 6cm galiba sen 3 ay dkontrol hapını içtikten sonrada sana klomen kullanamam çünkü hormon düzeyin hassas ve sanki klomen kullanan insanlarda olan kiste benziyor sen kullanmadığın halde ona benziyor başka bişey deniyecem dedi sence ne dener yani başka ne olabilir?kist geçtikten sonra ne şekilde hamile kalabilirim.birde ben doğum kontrol hapıyla hayıt tohumunu birlikte kullanabilirmiyim beşey olur mu?

biçem çok teşekkür ederim cevabın için canım evet 3.günümde kan verdim .Bişey sorabilirmiyim çok bilgisizim bu konuda bana doktor dediki kistin 6cm galiba sen 3 ay dkontrol hapını içtikten sonrada sana klomen kullanamam çünkü hormon düzeyin hassas ve sanki klomen kullanan insanlarda olan kiste benziyor sen kullanmadığın halde ona benziyor başka bişey deniyecem dedi sence ne dener yani başka ne olabilir?kist geçtikten sonra ne şekilde hamile kalabilirim.birde ben doğum kontrol hapıyla hayıt tohumunu birlikte kullanabilirmiyim beşey olur mu?

canım rica ederim bildiğim şeyse her zaman cevap yazarım :)
6 cm kist için ne kadar zamandır doğum kontrol hapı kullanıyorsun 3 ay demiş doktor şimdi sen kaç ay kullandın?
bazen 1 ayda bile kistten kurtulmak mümkün olabiliyor....
klomen benzeri ne verir bilmiyorum sen metformin içiyor musun canım? ya da hiç içtin mi?
hayıtla beraber doğum kontol hapını kullanma bence....
doğum kontrol hapında kaçıncı ayın?

bicim miş bu arada bicem yazmışım:) şimdi ben 1 sene önce doktora gittim saç dökülmesi tüylenme adet gecikmesi için doktor bana 2cm kistin ve polikistin var dedi bana 6 ay boyunca dogum kontrol ve aldactone kullanmama istedi bende 7 ay sonra evlenecektim kullanıyım tedavimi olayım hemen hamile kalırım diye hiç aksatmadım.neyse 6 ay bitti ben bıraktım ve evlendim üzerinden 5 ay geçti ve adetlerim düzensiz ve hamile kalamıyorum bende bu pazatesi doktora gittim o zaman tekrar kistimin oluştugunu söyledi.sadece bu sefer yasmin verdiler.yani 6 ay kullan sonra yine aynı bende çok üzüldüm birde çocuk yapmak çok kolay zannettim heralde :)metformin kullanmadım ne oldugu hakkında bilgimde yok .hayıt için 1 ay bekleyim duruma göre kullanıyım bakalım doktor tabii 3 aya çıkarmazsa öyle dedi bana 3 ay da olabilir dedi

ya östrojen fazlalığı da adet olmaya engel mi ben hayıtı fazla mı kullandım östrojen yüklemesi mi yaptım ki ??

ya östrojen fazlalığı da adet olmaya engel mi ben hayıtı fazla mı kullandım östrojen yüklemesi mi yaptım ki ??

valla cnm fazlalıgı engelmıdır bılmıyorum,ama eksıklıgı hamıle kalmayı etkılıyor adet olmayıda..hayıt otu da östrojen ve progesteron sevıyesını dengeledıgı ıcın kolay adet olmayı saglıyor...
BİCİM hadi inş yumurtluyosundur cnm...

bicim miş bu arada bicem yazmışım:) şimdi ben 1 sene önce doktora gittim saç dökülmesi tüylenme adet gecikmesi için doktor bana 2cm kistin ve polikistin var dedi bana 6 ay boyunca dogum kontrol ve aldactone kullanmama istedi bende 7 ay sonra evlenecektim kullanıyım tedavimi olayım hemen hamile kalırım diye hiç aksatmadım.neyse 6 ay bitti ben bıraktım ve evlendim üzerinden 5 ay geçti ve adetlerim düzensiz ve hamile kalamıyorum bende bu pazatesi doktora gittim o zaman tekrar kistimin oluştugunu söyledi.sadece bu sefer yasmin verdiler.yani 6 ay kullan sonra yine aynı bende çok üzüldüm birde çocuk yapmak çok kolay zannettim heralde :)metformin kullanmadım ne oldugu hakkında bilgimde yok .hayıt için 1 ay bekleyim duruma göre kullanıyım bakalım doktor tabii 3 aya çıkarmazsa öyle dedi bana 3 ay da olabilir dedi
canım ilk 6 ay boyunca kullandığın doğum kontrol hapları doğru ancak şimdi tamam kist büyük ama yine 6 ay kullanırsan 6 ay bebek gelmeyecek demek bu yani eğer bunu istemiyorsan 1 ay ginera olması lazım kuvvetli bir doğum kontrol hapıdır senin 1-en fazla 2 ayda kistini eritir bu ilaç sonrasında hemen soğan kürü yaparsın yumurtalıkların tamamen temizlenir böylece bebek tedavine de başlayabilirsin diye düşünüyorum...metformin şeker hapıdır yumurtlama bozukluğu olan pko da işe yarar hem gelişmesini hem de kaliteli gelişimini sağlar yumurtanın... ben onu içiyorum ve de hayıtı içiyorum... kistten önce kurtulman gerekli yasmin ben 4 yıl kullandım ama küçük kistler için yumurta baskılamak için kullandım kisti yok eder mi bilmiyorum... doktora güveniyorsan iç onu 1 ay ve sonra kist küçülmüş mü diye baktır... küçüldüyse hemen soğan kürüne başlarsın...benim önerim bu canım...:KK9:
valla cnm fazlalıgı engelmıdır bılmıyorum,ama eksıklıgı hamıle kalmayı etkılıyor adet olmayıda..hayıt otu da östrojen ve progesteron sevıyesını dengeledıgı ıcın kolay adet olmayı saglıyor...

canım inşallah ama ateş çizelgeme göre yumurtlama olmamış görünüyor bakalım hayırlısı... http://www.fertilityfriend.com/home/359aa8
dediğin gibi Fsh yüksekse düşürüyor ama dengeleyerek yani ben de sorun yaratacağını düşünmüyorum hayıtın...
:KK8::KK9:

Son düzenleme:

dengel,iyorsa sorun yok ama ben bu ay aşırı stresliydim ondan dolayı mı bu gecikme acaba diyorum ama çok rahatsız ediyo beni ya olsam rahatlıycam

tamam bicimcim önerilerini dikkate alacam çok yardımın oldu :)merformini de ilk defa duyuyorum dur bakalım bebek için daha neler duyacagım ve öğrenecegim kırk yıl düşünsem şeker hapıyla polikistin bağlantısını kuramazdım sen söyleyince araştırdım belki banada kisten sonra bu hapı verir.

tamam bicimcim önerilerini dikkate alacam çok yardımın oldu :)merformini de ilk defa duyuyorum dur bakalım bebek için daha neler duyacagım ve öğrenecegim kırk yıl düşünsem şeker hapıyla polikistin bağlantısını kuramazdım sen söyleyince araştırdım belki banada kisten sonra bu hapı verir.

canım ben kendim başladım bu hapa araştırmaları yaparak...
doktor vermedi... ama 15 gündür içiyorum ilk defa bu kadar yoğun yumurtlama akıntım oldu yani kesin etkili...
inşallah kistin küçülsün ve gitsin canım.... aslında soğan kürüne de başlayabilirsin bi yandan.... kistleri attırıyor o da.... doğum kontrol haplarıyla beraber kullanılabilir diye düşünüyorum soğan için sen bilirsin canım....

kızlar bana biri cevap versin ben 2 ay hayıt suyu kullandım ama çok az mesela bir tatlı kaşığı katıyordum bir bardak suya bu ay adet olamadım 37. günümdeyim ve çok stresliyim olamıyorum başım dönüyo kendimi çok kötü hissediyorum pkom vardı ve prolaktin yüksekliğim vardı..bu bir zarar vermiş olabilir mi ..ayrıca hamile kalma gibi bı durumum yok sadece adet olmak sitiyorum şu an

ben hayıt hapını kullandım
ve o ay hamile kaldım:nazar:
kesinlikle hormonları düzene sokuyor
özellikle prolaktininiz yüksekse kesinlikle tavsiye ederim

ben hayıt hapını kullandım
ve o ay hamile kaldım:nazar:
kesinlikle hormonları düzene sokuyor
özellikle prolaktininiz yüksekse kesinlikle tavsiye ederim

maşallah tebrik ederim Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin...
ben tohumunu düzenli içiyorum pkosendromu için...umarım ben de sonuç alırım... :KK8:

Son düzenleme:
X