• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Hayırsız" Diyeceğim, Kardeştir Dilim Varmıyor!

Yine ve yine abim...

Az önce aradı annem. Sesi çok kötüydü. Ben özür ya da en azından güzel bir konuşma beklerken başladı anlatmaya. Dün gece abim geç gelmiş eve. annemi almış bir köşeye başlamış bağırmaya.

Sebep de şu:

Biz kız istedikten sonra nişanla ilgili konuşurken hani ne yapılacak ne olacak diye karar verdik. Bu kızın ailesine nişanda erkek tarafına bohça hazırlanır demişler içine ne koyulur diye sordular. Biz de dedik ki bizim adetimize göre bohça kıza hazırlanır. Erkeğe de hiç birşey alınmz isterseniz bir gömlek fln alın ama bizde öyle birşey yok. Size de maddi güç olmasın almayın gerek yok dedik. Onlar da kız bohçasına ekstra birşey istemediler biz de kıza alınan şeyleri içine koyarız o zaman dedik öyle herkes anlaştı konu kapandı.

Dün de kız abimi aramış, biz işte bohça alışverişine gidiyoruz sana filan demiş. Ve biliyorum kızın ailesinin durumu da iyi değil. Artık ne dediyse abime, adam eve gelip delirmiş siz ne yapıyosunuz masraf çıkmasın demedik mi bilmem ne diye anneme bağırmış da bağırmış. Sonra ben kredi çekmeyeceğimi söyledim dün ona uygun bir dille. Hani istemiyorum demedim de zaten kredi çektim banka ikinciyi vermiyor dedim. Anneme diyormuş ki işte bi yardım istedik onu da çok gördü. Sonra kendisi gitmiş bankaya. 3bin tl için başvurmuş. Annem de 3bn nasıl yetecek oğlum daha altın alacağız bilmem ne deyince bir de ona kudurmuş. İşte siz beni gırtlağıma kadar borca sokuyosunuz bilmem ne diye. bağırmış da bağırmış anlayacağınız.

çok sinirlendim. ben bu halimle kaç bin borca girdim adam 3 bini ağır etmiş anneme babama cefa ediyor evde. babam iş bulmuş yeni. maaşı azmış niye o işe girmiş bilmem ne diye kırmış geçirmiş evdekileri....

ben de artık dayanamadım. adam 3bin için tepenize çıktı ben borcum çok fazla bana yüklenmeyin dediğim için hayırsız oldum anne dedim. amaan bee sen de yer arıyosun dedi kızdı kızdı kapattı yine. Artık karışmayacağım hiçbirşeye.

yıllar önce babama söylediğim herşey tek tek gerçek oluyor. babam az önce arayıp sen haklıydın dedi. dedi demesine de hala aynı devam ediyorlar. artık el gibi hiçbirşeylerine karışmayacağım. yetti çünkü, moralim alt üst oldu.

ben onlar için onca şey yapayım karşılık bile beklemeden, bir lafımla hayırsız olayım. abim olacak herif kıl tüy için ortalığı kaldırsın ses çıkmasın.

şu hayatta cazgır olacakmışsın onu anladım. anne baba bile düşünmez olmuş çünkü artık...

Yazdıklarının tamamını okudum canım öncelikle kendini harap etme..bunu tek yaşayan sen değilsin emin ol..Anne babanın vereceği tepkiyi sen verirsin aynı şeyi onlardan beklersin elin boş kalır daha çok üzülürsün..sen herşeyini feda edersin dertlerini dinlersin yardımcı olursun ama sadece ağlayana meme verirler unutma canım..hayır kelimesini 10 yıl sonrada söyleseydin yine hayırsız olacaktın..bence tavrın doğru sakın vicdan yapma sizin olayda roller değişmiş sadece anneler maalesef ki karaktere göre davranıyorlar halbuki analık hakkı eşitliktir..dualarım seninle erkek arkadaşın haklı en ufak pişmanlık hareketinde bundan daha fazla sorumluluk aırsın..sana ferah güzel günler diliyorum ablacım..

Back