• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Hayırsız" Diyeceğim, Kardeştir Dilim Varmıyor!

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Merhaba kızlar. Konum biraz uzun olabilir kusura bakmayın şimdiden.

Babam ve annem yıllardır İstanbul'da yaşıyorlar. Abim doğduktan hemen sonra gelmişler ben İstanbul'da doğmuşum. Yıllar yılı bilirim babam kazandığı tüm parayı ne eve arabaya ne başka birşeye harcadı. Hep bizim eğitimimiz için uğraştı didindi. 25 yıldır İstanbul'da olmalarına rağmen bir dikili ağaçları yok hiç biryerde. Yıllarca uğraştılar sıkıntılar çektiler. Ben akademisyen oldum abim de güzel bir üniversiteden mezun olup bir şirkette müdür yardımcısı oldu.

Ben işe başlayınca hayatlarında ilk defa birşey istediler kendileri için. Biz ev istiyoruz artık dediler. Başımızla beraber dedik. Abimi çektim köşeye ne yapalım diye. Birşey söylemedi. Abi bak dedim yıllardır kız arkadaşın var. Evlenmek istiyorsan önce seni evlendirelim. Yoksa bu borca girersek sen evlenemezsin. Yok acelem yok benim dedi. İstersen İstanbul'dan ev alırız yarın bir gün evlenince sen o eve taşınırsın, annem babam benimle yaşar dedim. Önce olur filan dedi sonra ona da yok dedi. Bu kez bizimkiler de bizim köydeki evimiz eski ahşap evlerden çöktü çökecek onu yenileyelim madem yeni ev yapalım biz köye çekilelim dediler. Onu da dedim abime ben karışmam dedi. Abi dedim bak kararsızsan acele etmeyelim bi sene daha bekleyelim hem para atarız biraz köşeye duruma göre karar veririz ne yapacağımıza. Yok işte ben bilmem ne isterseniz onu yapın filan demeye başladı.

En son artık ben babamlarla konuştum köye ev yapalım dediler. Krediyi çekmeden kırk kere aradım abi bak sen ne dersen onu yapcam. Ne istersen öyle olsun. Büyük borca gircez bak yapmayın dersen kımıldamam dediysem de yok dinletemedim. Biz de babamla yarı yarıya borcu bölüştük. Babamın emekli maaşının tamamı benim de maaşımın yarısı kredi borçlarına gitmeye başladı. Elhamdülillah evimiz geçen ay bitti. Çok güzel bir ev oldu. Borcumuzun da 8-9 ayı ödendi önümüzde 4 sene filan kaldı borçların bitmesi için.

Geçen ay abim bizimkilerden habersiz biriktirdiği parayla gidip kız arkadaşına tek taş yüzük alıp evlenme teklif etmiş. Etsin o kızcağız herşeyin en güzelini hakediyor tabi ki asla onda değiliz. Ama sonra kıza biz seni istemeye gelcez filan demiş. Eve gelip bunu bizimkilere anlatınca ortalık karışmış haliyle. Biz borçlardan faturaları bile öderken zorlanıyoruz şu an. Ben Ankara'da ayrı onlar İstanbul'da ayrı..Kız da yüzüğü takınca haliyle aileyle konuşmak zorunda klamış durumu. Normalde kızın ailesi de kız da abime hep b,z bekleriz yeter ki sen kendini toparla daha zaten küçüksünüz derken yaptığı o saçma hareketten sonra sürekli sıkıştırmaya başladılar. Hadi gelin artık diye. Bizimkiler değil kız istemeye gitmek yanıma gelirken yol parasını çıkaramıyorlar ama...

Sonra abim başladı sürekli köye ölü yatırım yaptınız bilmem ne diye annemin canını sıkmaya. Babam emekli olup ev borcuna girince yeniden çalışmaya başladı, 900 tl daha kazanıyor fazladan. Sonra daha yeni öğrendim ki, abim başlamış o işten kzandığı para az daha iyi bir iş bulsun diye annemi sıkıştırmaya. Bunları öğrenince deliye döndüm. Üniversite mezunu gencecik adam kendine bakmıyorda, o yaşta adama gitsin daha iyi iş busun diyor oturduğu yerden. Madem o kadar kolay kendi değiştirsin işini. Borca giren ben ve babam. MAddi sıkıntıyı çeken biz. Paşam sadece evin kirasını ödüyor ortalığı birbirine katmış.

Tamam hiç birşey yapmadı değil. Ben öğrenciyken babam iflas etti. O dükkanın borçlarının yarısını abim ödedi ama toplamda zaten 8bin gibi bir borç vardı. Diğer yarısını babam kendi kapattı. O arada işte benim harç paralarmı vesaire hep o ödedi. Allah razı olsun yine. Ama şimdi tutup yıllardır evin kahrını ben çekiyorum bilmem ne die konuşmaya başlamış. Babamın karşısına geçip senin yüzünden onca parayı köye gömdük filan demiş. Adam ağlaya ağlaya annemi aradı. Koca 55 yaşında adam ağlamış ya. Ben bunca sene hep yettim hereşeye artık yetemiyorum diye.

Çıkın Ankara'ya yanıma gelin burda yaşayalım o ne hali varsa görsün diyorum. Anne baba yüreği biz olmazsak nasıl altından kalkacak düğünün diyolar. Siz olmadan altından kalkamayacaksa evlenmesin zaten o sorumluluğu kaldırabilmesi lazım diyorum..Ama kıyamıyorlar.. Ayrıca annem babam ona düğün yapmak zorunda değiller bunu bir türlü anlatamıyorum. Madem çok istiyor kendi başına iş yapıyor herşeyi kendi halletsin diyorum yok..

Bizim orada kıza miras verilmez hiç. Yapılan ev babamın adına yapıldı o ev de ona kalacak hala neyin peşinde annemi babamı bu kadar üzüyor hiç birşey anlamadım.

Kızlar çok sinirlendim. Arayıp sayıp sövüp kapatmak istiyorum. Akıl verin ne yapayım, nasıl bir tutum izleyeyim...

Ah be güzelim seni cok cok iyi anliyorum.
Tabiiki sen ailene bir borc bilip yardim etmeye calisiyorsun.
sorun ne biliyormusun erkek evlatlar bir kiz kadar düsünmüyor aileyi.

Sen birde esi gelince ailenize gör, ozaman hicbirseyinizle ilgilenmicek abin.

Bence sen simdiden konus bütn bu yazdiklarini ona ilet, amma konusarak amma mail ile amma sms ile, ama bilsin nerde duracagini bi bilsin.

Sizin orda kiza miras kalmamasina sasirdim hic duymamistim...

bence konus daha iyi olur

Ah be güzelim seni cok cok iyi anliyorum.
Tabiiki sen ailene bir borc bilip yardim etmeye calisiyorsun.
sorun ne biliyormusun erkek evlatlar bir kiz kadar düsünmüyor aileyi.

Sen birde esi gelince ailenize gör, ozaman hicbirseyinizle ilgilenmicek abin.

Bence sen simdiden konus bütn bu yazdiklarini ona ilet, amma konusarak amma mail ile amma sms ile, ama bilsin nerde duracagini bi bilsin.

Sizin orda kiza miras kalmamasina sasirdim hic duymamistim...

korkarım haklısın yüzlerine bakmayacak bizimkilerin. ben yıllardır diyorum anne babama ona bel bağlamayın diye ama işte kıyamıyorlar bizimkiler ve çok üzülecekler. bilmiyorum laftan anlayacak mı nasıl konuşsam.. işin kötüsü benimle konuşuren ona kızacağımı bildiğinden midir bilmem hiç birşey söylemiyor. Ama anneme babama hep bu şekilde konuşmuş bugüne kadar. bir de ağzı çok iyi laf yapıyor biraz sıkıştırınca hemen lafı evirip çevirip öyle güzel bir yere getiriyor ki istesen de kızamıyorsun. ne yapacağım nasıl anlatacağım bilmiyorum. hani şimdi ne yapıyorsun desem bu sefer de annem babam hala onunla yaşıyorlar onlara beni şikayet mi ettiniz diye zulmeder gibi geliyor. nasıl bir yol izleyeceğimi hiç bilemedim. hani bir ev yaptı her lafa karışıyor kendini aile reisi sandı demesini de istemiyorum. zor bir durum çünkü..

bizim orada miras durumu öyledir. Kıza vermezler. Kızın hakkını istemesini de hoş karşılamazlar. kaldı ki zaten istemiyorum onlardan mal mülk hepsi onların olsun. ama benim anne babamı üzmesin...

bence abin hayırsız falan değil,dilinin varmaması isabet olmuş..

Sen konusunca madem ki o herseyi evirip cevirecek, sen ona güzel bir mail at.

Herseyi yaz okuyup okuyup anlasin:)

sizin orda kıza miras kalmayabilir ama devlet mirası ortadan böler canım nasıl miras verilmezmiş anlayamadım yani
Durumuna gelince bu konuda yorum yapamayacağım aynı seninki gibi bir tanede bizde var yazıkki:43:

madem elini tasin altina koymadi simdide herseyi yapsin...

babaniza cok üzüldüm..sizde cok mantikli ve akilli birsiniz insallah feraha erersiniz

Ben zamanında ailem zordayken yaptım şimdi kardeşim okudu çalışıyor biraz da o yapsın moduna girmiş.
Evlilik konusundaysa düğün beklentisi olduğu için ailenin durumunu düşünüyor olması gerek ya da para biriktirip kendi yapacak çoğu şeyi:44:

Bence arayıp abi koskoca adam ağlamış lütfen biraz dikkat et bu yaşlarına kadar bizim için çabaladılar seni de anlıyorum ama biraz zamana bırak düğün işini. Kız tarafına da mahçup olmayalım gibisinden konuşursan belki hak verebilir:25:

Şu kıza miras kalmaz durumu bizim memleketin çoğunda da var. Neymiş kız ele karışıyormuş, elin oğlu mu yiyecekmiş.
Babamın 3 kızı var ve evlenmeden birer tane ev alayım da ilerde rahat edin diye tüm çalıştığını borca yatırdı. Amcam, anneannem, yengem taktir edeceklerine babama hep "okuttun ya daha ne uğraşıyorsun kız çocuğu elin oğluna ev alıyorsun resmen
:19:" dediler:41:
Erkekleri geçtim de kadınların çoğunda bile var bu düşünce çoğu memlekette:50: Konumun iyi çalışır yaparsın neticede Allah ağız tadı versin de :31:

Bizim oralardada öyle maalesef, benim kendi akrabalarimdan kiz kardesler topluca vaz gectiler miras haklarindan, imza attilar yani babalari öldükten sonra miras istemiyoruz diye, hersey tek oglana kaldi.
Bazileri isteyerek vazgecti, bazileride zorlama oldu sanki, millet ayiplamis, erkek kardesleri küsmüs herkesin bacisi vaz geciyorda bir biz degersisiz demek diye, neler neler...birde tabii babasinin mirasini kocasi ve kaynanasimi yiyecek diye laf ederlermis, say say bitmez zaten...

Abinin durumuna gelince, bence kendi karari degildiya köyde ev yaptirmaniz, onun yüzünden simdi böyle yan ciziyor.
Zaten bastan size birakmasinda vardi bir bit yenigi, karismak istemiyorum, ne yaparsaniz yapin manasinda.
Ayrica bencede kiz cocuklari erkek cocuklarindan daha cok düsünüyorlar ailelerini.

Kardesinle kötü olma bence, birak annen baban konussun halletsinler kendi aralarinda.
Sen simdi yüz göz olursan kötü olur kardesinle. Madem ailenin parasi yok, ozaman abinde kendi dügününü kendi yapar ve siz birseye karismassiniz, aci ama gercek bu dersiniz. Veya bayagi bir nisanli kalacak, kizda bekleyecek.
Yada abin madem calisiyor, daha cok kredi cekecek, isine gelirse...

Babam ve annem yıllardır İstanbul'da yaşıyorlar. Abim doğduktan hemen sonra gelmişler ben İstanbul'da doğmuşum. Yıllar yılı bilirim babam kazandığı tüm parayı ne eve arabaya ne başka birşeye harcadı. Hep bizim eğitimimiz için uğraştı didindi. 25 yıldır İstanbul'da olmalarına rağmen bir dikili ağaçları yok hiç biryerde. Yıllarca uğraştılar sıkıntılar çektiler. Ben akademisyen oldum abim de güzel bir üniversiteden mezun olup bir şirkette müdür yardımcısı oldu.

Ben işe başlayınca hayatlarında ilk defa birşey istediler kendileri için. Biz ev istiyoruz artık dediler. Başımızla beraber dedik. Abimi çektim köşeye ne yapalım diye. Birşey söylemedi. Abi bak dedim yıllardır kız arkadaşın var. Evlenmek istiyorsan önce seni evlendirelim. Yoksa bu borca girersek sen evlenemezsin. Yok acelem yok benim dedi. İstersen İstanbul'dan ev alırız yarın bir gün evlenince sen o eve taşınırsın, annem babam benimle yaşar dedim. Önce olur filan dedi sonra ona da yok dedi. Bu kez bizimkiler de bizim köydeki evimiz eski ahşap evlerden çöktü çökecek onu yenileyelim madem yeni ev yapalım biz köye çekilelim dediler. Onu da dedim abime ben karışmam dedi. Abi dedim bak kararsızsan acele etmeyelim bi sene daha bekleyelim hem para atarız biraz köşeye duruma göre karar veririz ne yapacağımıza. Yok işte ben bilmem ne isterseniz onu yapın filan demeye başladı.

En son artık ben babamlarla konuştum köye ev yapalım dediler. Krediyi çekmeden kırk kere aradım abi bak sen ne dersen onu yapcam. Ne istersen öyle olsun. Büyük borca gircez bak yapmayın dersen kımıldamam dediysem de yok dinletemedim. Biz de babamla yarı yarıya borcu bölüştük. Babamın emekli maaşının tamamı benim de maaşımın yarısı kredi borçlarına gitmeye başladı. Elhamdülillah evimiz geçen ay bitti. Çok güzel bir ev oldu. Borcumuzun da 8-9 ayı ödendi önümüzde 4 sene filan kaldı borçların bitmesi için.

Geçen ay abim bizimkilerden habersiz biriktirdiği parayla gidip kız arkadaşına tek taş yüzük alıp evlenme teklif etmiş. Etsin o kızcağız herşeyin en güzelini hakediyor tabi ki asla onda değiliz. Ama sonra kıza biz seni istemeye gelcez filan demiş. Eve gelip bunu bizimkilere anlatınca ortalık karışmış haliyle. Biz borçlardan faturaları bile öderken zorlanıyoruz şu an. Ben Ankara'da ayrı onlar İstanbul'da ayrı..Kız da yüzüğü takınca haliyle aileyle konuşmak zorunda klamış durumu. Normalde kızın ailesi de kız da abime hep b,z bekleriz yeter ki sen kendini toparla daha zaten küçüksünüz derken yaptığı o saçma hareketten sonra sürekli sıkıştırmaya başladılar. Hadi gelin artık diye. Bizimkiler değil kız istemeye gitmek yanıma gelirken yol parasını çıkaramıyorlar ama...

Sonra abim başladı sürekli köye ölü yatırım yaptınız bilmem ne diye annemin canını sıkmaya. Babam emekli olup ev borcuna girince yeniden çalışmaya başladı, 900 tl daha kazanıyor fazladan. Sonra daha yeni öğrendim ki, abim başlamış o işten kzandığı para az daha iyi bir iş bulsun diye annemi sıkıştırmaya. Bunları öğrenince deliye döndüm. Üniversite mezunu gencecik adam kendine bakmıyorda, o yaşta adama gitsin daha iyi iş busun diyor oturduğu yerden. Madem o kadar kolay kendi değiştirsin işini. Borca giren ben ve babam. MAddi sıkıntıyı çeken biz. Paşam sadece evin kirasını ödüyor ortalığı birbirine katmış.

Tamam hiç birşey yapmadı değil. Ben öğrenciyken babam iflas etti. O dükkanın borçlarının yarısını abim ödedi ama toplamda zaten 8bin gibi bir borç vardı. Diğer yarısını babam kendi kapattı. O arada işte benim harç paralarmı vesaire hep o ödedi. Allah razı olsun yine. Ama şimdi tutup yıllardır evin kahrını ben çekiyorum bilmem ne die konuşmaya başlamış. Babamın karşısına geçip senin yüzünden onca parayı köye gömdük filan demiş. Adam ağlaya ağlaya annemi aradı. Koca 55 yaşında adam ağlamış ya. Ben bunca sene hep yettim hereşeye artık yetemiyorum diye.

Çıkın Ankara'ya yanıma gelin burda yaşayalım o ne hali varsa görsün diyorum. Anne baba yüreği biz olmazsak nasıl altından kalkacak düğünün diyolar. Siz olmadan altından kalkamayacaksa evlenmesin zaten o sorumluluğu kaldırabilmesi lazım diyorum..Ama kıyamıyorlar.. Ayrıca annem babam ona düğün yapmak zorunda değiller bunu bir türlü anlatamıyorum. Madem çok istiyor kendi başına iş yapıyor herşeyi kendi halletsin diyorum yok..

Bizim orada kıza miras verilmez hiç. Yapılan ev babamın adına yapıldı o ev de ona kalacak hala neyin peşinde annemi babamı bu kadar üzüyor hiç birşey anlamadım.

Kızlar çok sinirlendim. Arayıp sayıp sövüp kapatmak istiyorum. Akıl verin ne yapayım, nasıl bir tutum izleyeyim...

Evet erkek kardeşiniz sorumsuzca davranmış ,ancak siz de biraz düşüncesizce davranmış gibi görünüyorsunuz .Nedeni ise şu ; Bakın kendiniz de diyorsunuz ki yıllara dayalı ağbinizin bir ilişkisi var .Yıllara dayalı ilişki ciddiyet ister bir yerden sonra .Hani agbinizi karşınıza alıp "evlenmek istiyorsan evlendirelim seni " demek yerine " artık bu işin adını koyalım,uzun zamandır berabersiniz " deseydiniz eğer, bu cümle ona destek olduğunuzu gösterirdi .Fakat siz o'na evlilik öncesi senin böyle böyle sorumlulukların var sinyali vermişssiniz .O'da bu durum karşısında evliliği ertelemek istemiş olabilir.

Muhtemelen şöyle düşünmüştür ; "anne ve babamın bir eve ihtiyacı varken benim evlilik istemem biraz bencillik olur .Şu durumda evliliği ertelemek zorundayım " diye düşünmüştür .Emin olun bu durum karşısında her erkek evliliği ertelerdi zaten .Çünkü o'na aile içi bir sorumluluktan bahsediliyor ,bu durum karşısında hıçbir erkek "banane sizin evinizden barkınızdan ben evleneceğim "demezdi .Nitekim de eğer ben evleneceğim yanıtı verseydı size , ortada bir ev alma muhabbeti varken onun evlilik istemesini bencillik olarak görecektiniz .

Sizin de biraz düşünceli davranmanız gerekiyordu .Erkek kardeşiniz belli ki durum musait olmadığı için evliliği ertelemiş .Siz ağbinize sordunuz o acelem yok dedi,tamamdır kapanmıştır bu mesele deyip kapatmamalıydınız bence .Biraz da duruma kız tarafından bakın .Kız ben beklerim dedi diye yıllarca bekletmek de biraz ayıp olur .Kız yine zarif bir kızmış ki ağbinize "sen durumunu ne zaman toparlarsan o zaman evleniriz "demiş .Ağbinizi bekleyen bir kız arkadaşı varken , evliliğin ertelenmesine göz yummanız bence biraz düşüncesizlik olmuş .

Son düzenleme:
Ben zamanında ailem zordayken yaptım şimdi kardeşim okudu çalışıyor biraz da o yapsın moduna girmiş.
Evlilik konusundaysa düğün beklentisi olduğu için ailenin durumunu düşünüyor olması gerek ya da para biriktirip kendi yapacak çoğu şeyi:44:

Bence arayıp abi koskoca adam ağlamış lütfen biraz dikkat et bu yaşlarına kadar bizim için çabaladılar seni de anlıyorum ama biraz zamana bırak düğün işini. Kız tarafına da mahçup olmayalım gibisinden konuşursan belki hak verebilir:25:

Şu kıza miras kalmaz durumu bizim memleketin çoğunda da var. Neymiş kız ele karışıyormuş, elin oğlu mu yiyecekmiş.
Babamın 3 kızı var ve evlenmeden birer tane ev alayım da ilerde rahat edin diye tüm çalıştığını borca yatırdı. Amcam, anneannem, yengem taktir edeceklerine babama hep "okuttun ya daha ne uğraşıyorsun kız çocuğu elin oğluna ev alıyorsun resmen
:19:" dediler:41:
Erkekleri geçtim de kadınların çoğunda bile var bu düşünce çoğu memlekette:50: Konumun iyi çalışır yaparsın neticede Allah ağız tadı versin de :31:

sanırım evet en mantıklısı böyle olacak.

Bizim oralardada öyle maalesef, benim kendi akrabalarimdan kiz kardesler topluca vaz gectiler miras haklarindan, imza attilar yani babalari öldükten sonra miras istemiyoruz diye, hersey tek oglana kaldi.
Bazileri isteyerek vazgecti, bazileride zorlama oldu sanki, millet ayiplamis, erkek kardesleri küsmüs herkesin bacisi vaz geciyorda bir biz degersisiz demek diye, neler neler...birde tabii babasinin mirasini kocasi ve kaynanasimi yiyecek diye laf ederlermis, say say bitmez zaten...

Abinin durumuna gelince, bence kendi karari degildiya köyde ev yaptirmaniz, onun yüzünden simdi böyle yan ciziyor.
Zaten bastan size birakmasinda vardi bir bit yenigi, karismak istemiyorum, ne yaparsaniz yapin manasinda.
Ayrica bencede kiz cocuklari erkek cocuklarindan daha cok düsünüyorlar ailelerini.

Kardesinle kötü olma bence, birak annen baban konussun halletsinler kendi aralarinda.
Sen simdi yüz göz olursan kötü olur kardesinle. Madem ailenin parasi yok, ozaman abinde kendi dügününü kendi yapar ve siz birseye karismassiniz, aci ama gercek bu dersiniz. Veya bayagi bir nisanli kalacak, kizda bekleyecek.
Yada abin madem calisiyor, daha cok kredi cekecek, isine gelirse...

bizim de olduı o durum dedeler vefat edince. halalarımla amcam ve babam yıllarca küs durdu bu miras olayı yüzünden sebep de satılacak bir tarladan para istemeleriydi. neymiş istemeyeceklermiş. haklarından feragat edeceklermiş. eğer öyle birşey isteniyorsa bu güzel güzel konuşarak yapılmalıydı bak bizim ihtiyacımız var almasanız diye. vazgeçecekler tabi diyedeğil...

şimdi bana da aynı şey söyleniyo daha şimdiden. vazgeçeceksin tabi. ngerekçe de şuymuş, eğer ben hakkım olanı alırsam yarın allah korusun eşimden ayrılırsam baba evinde hakkım olmazmış, ne halim varsa görürmüşüm.. aman yaa saçma sapan işler. dinde bile 3 te 1 i kadının ken hukukta yarı yarıyayken neyin kafasındalar hiç bilmiyorum..

Evet erkek kardeşiniz sorumsuzca davranmış ,ancak siz de biraz düşüncesizce davranmış gibi görünüyorsunuz .Nedeni ise şu ; Bakın kendiniz de diyorsunuz ki yıllara dayalı ağbinizin bir ilişkisi var .Yıllara dayalı ilişki ciddiyet ister bir yerden sonra .Hani agbinizi karşınıza alıp "evlenmek istiyorsan evlendirelim seni " demek yerine " artık bu işin adını koyalım,uzun zamandır berabersiniz " deseydiniz eğer, bu cümle ona destek olduğunuzu gösterirdi .Fakat siz o'na evlilik öncesi senin böyle böyle sorumlulukların var sinyali vermişssiniz .O'da bu durum karşısında evliliği ertelemek istemiş olabilir.

Muhtemelen şöyle düşünmüştür ; "anne ve babamın bir eve ihtiyacı varken benim evlilik istemem biraz bencillik olur .Şu durumda evliliği ertelemek zorundayım " diye düşünmüştür .Emin olun bu durum karşısında her erkek evliliği ertelerdi zaten .Çünkü o'na aile içi bir sorumluluktan bahsediliyor ,bu durum karşısında hıçbir erkek "banane sizin evinizden barkınızdan ben evleneceğim "demezdi .Nitekim de eğer ben evleneceğim yanıtı verseydı size , ortada bir ev alma muhabbeti varken onun evlilik istemesini bencillik olarak görecektiniz .

Sizin de biraz düşünceli davranmanız gerekiyordu .Erkek kardeşiniz belli ki durum musait olmadığı için evliliği ertelemiş .Siz ağbinize sordunuz o acelem yok dedi,tamamdır kapanmıştır bu mesele deyip kapatmamalıydınız bence .Biraz da duruma kız tarafından bakın .Kız ben beklerim dedi diye yıllarca bekletmek de biraz ayıp olur .Kız yine zarif bir kızmış ki ağbinize "sen durumunu ne zaman toparlarsan o zaman evleniriz "demiş .Ağbinizi bekleyen bir kız arkadaşı varken , evliliğin ertelenmesine göz yummanız bence biraz düşüncesizlik olmuş .

ben uzun olmasın diye herşeyi ayrıntısıyla yazmadım buraya. ev mevzusu olmadan önce çok şükür maddi durumumuz gayet iyiydi. o yükümlülüğün altına girilebilirdi. yani maddi soıkıntıdan evlenmedim deme şansı yoktu kesinlikle. abimle en son konuşan ben oldum birincisi. öyle baba gibi karşısına geöip oturmam haddimi bilirim yani.. ondan önce yaklaşık bir 6 ay abimi bekledik hep. hatta babamlar sürekli tatlıdan tatlıya senin de bir yuvan olsun diye konuştular onunla. o kız da bekliyor en azından yüzük takalım, hemen evlenmeyecekseniz de kızın ailesine karşı zor durumda bırakmayalım ne kızı ne seni denildi. aklınıza gelebilecek herşekilde konuşuldu onunla. her seferinde cevap aynıydı. acelem yok istemiyorum, belki de bu iş ilerlemez, acele etmeyin, aman boşverin. yani öyle sandığınız gibi ben abimi karşıma alıp hadi evlen demiş değilim. oturup tabiki uygun bir dille konuştum. ama takdir edersiniz burda herşeyi kelimesi kelimesine yazmaya ne zaman ne de yer var.

Ev alma mevzusu abim bütün bu istekleri reddettikten sonra ortaya çıktı. Hatta şöyle oldu, ev yok yer yok ben neye güvenip evlencem filan diye konuşmaya başladı en son. Bizimkiler de o zaman ev alalım dediler. İstanbuldan alalım senin olur denildi. Hatta ben de sen borca girme biz yüklenelim evlendiğğinde zaten borcun olur biz evin yükünü kaldırrırız sen geleceğinle ilgilen dedik ona. Yani herşey onunla gerçekten çok ince ince konuşulup yapılmaya çalışıldı her seferinde hayır dedi. Bencillik onun şu an yaptığı şeyin adı. MAdem kendinden emin değildi bu kadar o zaman onu da sorduk acele etmeyelim abi dedim ben ona. Anne babamla değil yalnız konuştuk herşeyi. Eğer o bana deseydi ki bi sene fln beklesek ben abimin tarafındaydım zaten bir şekilde ikna ederdik bizimkileri. para biriktirelim allalım derdik, birşey derdik en azından biraz beklerdik..

hem herşeye hayır deyip bizi o yola iten o, hem bencillik yapan biz miyiz? abimin şu an yaptığı ne tam olarak acaba?

dibine kadar haklısın :17:

bak canım jeyloo ismindeki kullanıcı arkadaşımızda demiş. erkekler biz kadınlar kadar ince düşünemiyorlar. bu her konuda böyledir. bak mesela benimde abim kız arkadaşına evlenme teklifi etti ve dün akşam tanışma amaçlı çaya gittik . ama bizim gitmemiz bizde sorun yok demek değil. biliyorsun dönem döndü benim yeni kitaplar almam lazım yeni araba almıştık babam kredi ödüyor. babam dedi ki biraz daha bekleseniz ne olurdu. haklı bekleyebilirlerdi ki nitekim abim seninle yaşıt. ama benim abim öyle ki 2 yıllık mezunu şuanda açık öğretimden 3 ve 4 ü tamamlıyor. 2 yıl okurken öğrenim kredisi aldı ve şimdi ödenmesi gerekiyor babam ödesin diyor. nişan yapılacak olayları var nişanda şunu takın bunu takın bunu yapın . yani demiyor ki bu ev nasıl dönüyor benim kardeşim okuyor da nasıl okuyor azıcık destek olayım diye onun aklı fikri nişanlanayım evleneyim. aslında geleceğin babaları ev geçindirecek insanları olarak düşünmeleri gerek fakat basmıyor almıyor kafaları. yapacak bir şey yok. sen söylersin söylersin (ev yaptırırken ben karışmam dediği halde) bana mı sordunuz ben senelerdir beraberim evlenmek istiyorum der. evleneceksen bekleyelim dedik dersin o zamanla şimdiki durum farklı der. her söyleyeceğine bulur bir kılıf. yani kendin söyler kendin işitirsin . onun seni takacağı telefonu kapatana kadardır :47::47: hep öyle olur çünkü kendimden biliyorum :47::47::47::47::kkk:

Ben size katilamiyorum,
burda derdi sorunu olan anne baba, onlara bir cözüm yardim araniliyor.
Burdaki sorun abinin iliski ve evliligi degil ki, kardes ona psikolojik yaklasip onun paylasmadigi seylere anlamak zorunda degil.
Cünkü adam cocuk degil, adam daha zamanimiz var diyorsa, kardes ne diye üzerine dursun adini koyalim diye, ona ne.
Birakin ona cift karar versin, ne sacma birsey, annem babam zor durumda ama gel önce senin isini bagilayalim....

Kizcagiz zaaten anne-baba gönlünü yapmaya calisiyor , abisinin fikri önemli ondan yardim bekliyor vs.....
Birde onun psikolgunumu oynayacak, adam kalkip kardesine ben evlnecem diyemicekmi sanki.
Diyemiyorsada gittsin bi terapi olsun.

Erkek iste hersey sahip olmak ister ama aile destek olmaya gelince egoist olmaya baslarlar, kiz cocugu faaaarkli 2*2=4.

Bu yüzden her kiz cocugu da miras hakkina sahip olmali, allahdan bizde öyle birsey yok, bu konuda hic mütevazi olamazdim,
elin gelini gelsin ailemin agizina s....., sonra bütün mallara konsun, olduuuuuuu......:47:

Ben size katilamiyorum,
burda derdi sorunu olan anne baba, onlara bir cözüm yardim araniliyor.
Burdaki sorun abinin iliski ve evliligi degil ki, kardes ona psikolojik yaklasip onun paylasmadigi seylere anlamak zorunda degil.
Cünkü adam cocuk degil, adam daha zamanimiz var diyorsa, kardes ne diye üzerine dursun adini koyalim diye, ona ne.
Birakin ona cift karar versin, ne sacma birsey, annem babam zor durumda ama gel önce senin isini bagilayalim....

Kizcagiz zaaten anne-baba gönlünü yapmaya calisiyor , abisinin fikri önemli ondan yardim bekliyor vs.....
Birde onun psikolgunumu oynayacak, adam kalkip kardesine ben evlnecem diyemicekmi sanki.
Diyemiyorsada gittsin bi terapi olsun.

Erkek iste hersey sahip olmak ister ama aile destek olmaya gelince egoist olmaya baslarlar, kiz cocugu faaaarkli 2*2=4.

Bu yüzden her kiz cocugu da miras hakkina sahip olmali, allahdan bizde öyle birsey yok, bu konuda hic mütevazi olamazdim,
elin gelini gelsin ailemin agizina s....., sonra bütün mallara konsun, olduuuuuuu......:47:

canım söylediklerine katılıyorum fakat şu var gelin olacak kişinin karakterini bilmiyoruz yorumu bize düşmez. fakat miras konusunda haklısın kıza miras kalmaması da neyin nesi ? abi konusunda da çok haklısın. nitekim abi diyoruz ben bir şey dediğimde benden çekinecek hali yok ya ben insan gibi sormuşum değil mi ama. burada gelinin nasıl olduğu bilinmez belki çok iyidir belki çok kötü ki anladığım kadarıyla iyi bir kızcağız . harmoni de demiş o kız her şeyin iyisini hak ediyor diye. burada kabahat ne olursa olsun abide

Sizi çok iyi anladım, abinizin sorumsuzca ve hayli kırıcı davrandığı ortada ama bu duruma tepki gösteren sadece siz olursanız hata edersiniz. Benim abim de (şimdi uslandı, duruldu hayli ama) bir zamanlar çok düşüncesizce davranırdı, evdeki sorunları umursamazdı ama sadece ben tepki gösterdiğim zaman olayı kişiselleştirirdi. Sizde de o olacaktır sadece, o sizin kardeşiniz olduğu kadar anne-babanızın da evladı, bırakın onlar daha fazla inisiyatif alsın, kırıldılarsa "kırıldık" desinler, yanlışsa oğullarının tavrı, "oğlum yanlışsın" desinler. Bunu diyecek olan, adaleti kuracak olan kişiler anne-babadır ailede. Miras konusuna zaten hiç girmiyorum, "bizde adet şudur" gibi bir mazeret anne-babanın çocuğuna olan vazifelerini aksatamaz, akıl mantık almaz bu cinsiyet eşitsizliğini; adet diye bir şey yoktur, vicdan terazisi vardır, evladına duyduğun sevgi vardır, ebeveyn olarak tesis etmek zorunda olduğun eşitlik vardır, bu konuda aileniz çok çok aşırı hatalı zaten baştan. Şu halde dediğim gibi, siz zaten anne-babanıza olan evlatlık vazifenizi yapıyorsunuz, sevdiğiniz ve içinizden geldiği için elinizi taşın altına koymuşsunuz, bundan sonrası, yani abinizin kendi üzerine düşeni yapmamasının hesabını siz sorsanız da umursamaz abiniz sizi, anne-babanızdır bu haksızlığa müdahale edecek olan.

çok yapıcı geldin tatlım ya tarzın çok hoşuma gitti, haklısın da ama demekki abin de başka açılardan bakıyor olaya

abin haklı da olsa haksız da ailesine danışmadan size gelelim demiycekti kız tarafına insan bi sorar anne babasına gidelim diye söyler fikrini alır , ayrıca ailesi bu durumdayken kendine güveni yoksa da zamanı ona göre ayarlaması gerekiyor , ben kız halimle kendim paramı biriktirdim kendim yaptım herşeyimi eşimde aynı şekilde ailelerden beklentiye girmedik hiç , sonuçta borçlarınız var ve düğün masrafını kaldırabilecek durumunuz yok o zaman abiniz ceremesini kendi çekicek veyahut en azından tanışma söz olucak nişan süreci uzun tutulacak yada herşey borçla alınıp evlenince ödemeler yapılıcak tabi kız tarafının tepkisi ne olur bu durumda oda ayrı konu

Back