hayırlısı buymuş deyip üzülmemeyi başarabiliyor musunuz

E

EU3

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU3
Basiniza sizin veya baskalarinin hatalari yuzunden gelen, size aci veren olaylarda, birsey isteyip te o sey olmadiginda hayırlısı buymuş deyip üzülmemeyi başarabiliyor musunuz? Basimiza gelen olaylarda cok uzulmemek icin ne yapmaliyiz, yani tevekkul etmeyi nasil basarabiliriz, ben bunu cok yapamiyorum, istedigim bisey olmayinca kendimi cok sucluyorum ve uzuluyorum

• Konu Sahibi EU3
hayırlısı buymuş,diyorum. ama içten içede üzülmüyor muyum... hem de çok ...insan ne olursa olsun çok istediği bir şey olmayınca kendini hayırlısı buymuş,diyerek pek rahatlatamıyor ,sanırım. ya da ben beceremiyorum......

• Konu Sahibi EU3
üzülmemek açısından bazen işe yarıyor bazen yaramıyor.... ama genelde bu yönden bakarım hayırlısı buymuş derim...
çünkü bazen bizim için hayırlı görünmeyen bir iş aslında bizim hayrımıza oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi EU3
"Allah kimseye güç yetirebileceğinden fazlasını yüklemez" ayeti benim için en iyi terapisttir
bu cercevede yaklaştigi zaman insan daha az üzülüyor :ecrin_bebek:

• Konu Sahibi EU3
çaresi elimde olmayan dertler için üzülmeyi çoktan bıraktım.
kendimi seviyorum.ve kadere inanıyorum.
rabbim ne yazmışsa o olur.
o yüzden sadece beklerim sonucu.

• Konu Sahibi EU3
ASLINDA BİR SÜRE ÖNCESİNE KADAR OLURA OLMAZA GEREĞİNDEN FAZLA ÜZÜLÜP KENDİMİ HARAP EDER GÜNLERCE KAFAMA TAKARDIM....
AMA ARTIK DEĞİŞTİM..HAYATTA ÇOK BÜYÜK ACILARIN OLDUĞUNU VE HER KÖTÜ ŞEYDEN İYİ BİR PAY ÇIKARMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM...
VE ARTIK ŞUNU CANIGÖNÜLDEN DİYEBİLİYORUMHERŞEYİN HAYIRLISI OLSUN...
BEN YARIM BARDAK SUYUN BOŞ TARAFINI DEĞİL DOLU TARAFINI GÖRÜYORUM...a.s.​

• Konu Sahibi EU3
Maalesef bende yapamıyorum, kendimi kahrediyorum böyle yaparak farkındayım ama elimde değil. En ufacık bir şeyi devasa yapabiliyorum bazen. Sonrada bakıyorum konunun içindeki diğer insanlar hayatlarına güllük gülüstanlık devam ediyorlar bu sefer ben daha fazla yıkılıyorum neden sadece ben diye. senağlama

• Konu Sahibi EU3

Benim hatamdan dolayı ya da başkasının hatasından dolayı başıma geldiyse bu üzücü ya da yıpratıcı olay, bundan mutlaka ders çıkarmak yoluna giderim..
Kendi hatamı tekrarlamamak ya da bana bunu yaşatan insan ya da insanlarla mesafe olayını tekrar gözden geçirmek vs. vs. gibi.

Hani derler ya, bazı acılar güçlendirir diye..O hesap..

''Hayırlısı buymuş, böyle olması gerekiyormuş,'' demek de, zaten insanoğlunun kadere olan inancından ileri geliyor ki, mutlaka ben de bu şekilde düşünürüm, ister istemez..

• Konu Sahibi EU3
elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum başlarda hayırlı gib gözükmeyen şeylerin bile sonradan hayırlı olduğunu çoğu kere yaşadım

hayırlısı buymuş diyorum ama çok üzülüyorum..
başıma gelen bazı olayları kabullenemiyorum allahım sana ne yaptım? kimin canını yaktımki bunlar başıma geliyo? diye söyleniyorum yaptığım doğru değil biliyorum....
sabır çeke çeke sakinleşiyorum sonra...:çok üzgünüm:

Çabalarım hayırlısı buymuş demek için. Ama başarabilirmiyim? Bilmiyorum. Mesela tam bugün öyle bir gün okadar üzüntülüyüm ki kendimi yiyip bitiriyorum. İçim boşaldı sanki. Aslında hayırlısı oldu mantıken olması gereken oldu. Ama ben öllldümmm.

Basimiza ne gelirse gelsin her zaman rabbim beterinden saklasin deyip sükür etmek zorundayiz....

Mecburuz buna insanlarin basina ne acilar ne musibetler geliyor, allah korusun evladini kaybeden, annesini kaybeben, bütün hayati boyunca calisip didinip kurdugu evi yanip kül olan düsünsene bir yinede bunada sükür ya rabbim daha beter acilar gösterme deyip sükür etmesek allaha siginmasak büyük ihtimalle kafayi yeriz...benneyaptımki

Tabiki üzülüyoruz yaniyoruz ama daha beter üzülmek ve yanmak var deyip her zaman hayirlisi neyse onu dilememiz lazim, hem bazen hayir dedigmiz sey bizim icin ser, ser dedigmizde belki hayirdir, rabbimizden gayri kimse bilemez...a.s.

her olayın ardından düşünürüm bu sözü.büyük-küçük fark etmez.hayırlısı buymuş demek ki derim.dua ederkende böyle ederim."Allah'ım felanca şeyi çok istiyorum,eğer hayırlıysa bana nasip et" gibi...
olmayınca üzülmezmi insan?üzülür kuşkusuz ama hayatta her şeyin bir sebebi ve bir planlayıcısı olduğuna inanan biri olarak üzüntüm genelde kısa sürer.olmayana üzülmektense mevcut durumda neler yapılabileceğini düşünürüm.
birde şunu tekrar ederim hep.
her şeyin olmasını isteyen Allah.O istediği için oluyor.Allah istese bir anda durumu benim istediğim yöne döndürebilir.döndürmediğine,bu yönde seyrettiğine göre olaylar bi hikmeti vardır.bi sebebi vardır.kimse kulunu Allah gibi düşünemez.ya hak ediyorumdur,ya sınanıyorumdur.

aynen beni anlatmissin
kader deyip gecmek oyle kolay degil
ben hep basima gelen seylerden kendimi suclarim
simdiki aklim olsa soyle yapardim boyle yapardim diye dusunup cok uzulurum
oof of

evet cok dogru
bu sozlerin beni rahatlatti biraz olsun
boyle bakinca insan ferahliyor
Allah olmasini isteseydi olurdu degil mi
:teselli:

arkadaslar benim teselliye cok ihtiyacim var ya lutfen yanımda olun

senağlamasenağlama

elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum başlarda hayırlı gib gözükmeyen şeylerin bile sonradan hayırlı olduğunu çoğu kere yaşadım

iste bunu bi gorebilsem ben de
sen ornek verebilir misin kendi yasadigin olaylardan? mesela cok istedigin bisey olmadi sonra da iyiki olmamis dedigin bi olay

hayırlısı diye içimden geçiriyorum ama hiçbir zaman üzülmemeyi başaramadım hemde çok ama çok üzülerek yıpratıyorum kendimi. kendini olaylar karşısında üzmeyenlerede özenerek bakıyorum.

Hayırlısı buymuş derim...
ve üzülmemeye çalışırım...
belki benim için hayırlı sandığım şey şerde olabiliyormuş...
o yuzden herşeyi allahın takdirine bıraktım..

yakinlarima cok sevdigim insanlara bir zarar gelmedikce sorun degil hicbirsey bence. Allah saglik versin, gerisi bos.

Allah olmasini isteseydi olurdu degil mi
:teselli:
arkadaslar benim teselliye cok ihtiyacim var ya lutfen yanımda olun
senağlamasenağlama
kesinlikle canım,bundan hiç ama hiç şüphen olmasın.
sonsuz bir teslimiyet içinde ol.senin göremediğini görür Allah.olmuyorsa vardır bir hayrı.seneler sonra gülerek anacaksın bu günlerini.
yeter ki canın sağ olsun.
unutma;seni öldürmeyen şey seni güçlendiriryerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…