E
EU3
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU3
Basiniza sizin veya baskalarinin hatalari yuzunden gelen, size aci veren olaylarda, birsey isteyip te o sey olmadiginda hayırlısı buymuş deyip üzülmemeyi başarabiliyor musunuz? Basimiza gelen olaylarda cok uzulmemek icin ne yapmaliyiz, yani tevekkul etmeyi nasil basarabiliriz, ben bunu cok yapamiyorum, istedigim bisey olmayinca kendimi cok sucluyorum ve uzuluyorum
Maalesef bende yapamıyorum, kendimi kahrediyorum böyle yaparak farkındayım ama elimde değil. En ufacık bir şeyi devasa yapabiliyorum bazen. Sonrada bakıyorum konunun içindeki diğer insanlar hayatlarına güllük gülüstanlık devam ediyorlar bu sefer ben daha fazla yıkılıyorum neden sadece ben diye. senağlama
her olayın ardından düşünürüm bu sözü.büyük-küçük fark etmez.hayırlısı buymuş demek ki derim.dua ederkende böyle ederim."Allah'ım felanca şeyi çok istiyorum,eğer hayırlıysa bana nasip et" gibi...
olmayınca üzülmezmi insan?üzülür kuşkusuz ama hayatta her şeyin bir sebebi ve bir planlayıcısı olduğuna inanan biri olarak üzüntüm genelde kısa sürer.olmayana üzülmektense mevcut durumda neler yapılabileceğini düşünürüm.
birde şunu tekrar ederim hep.
her şeyin olmasını isteyen Allah.O istediği için oluyor.Allah istese bir anda durumu benim istediğim yöne döndürebilir.döndürmediğine,bu yönde seyrettiğine göre olaylar bi hikmeti vardır.bi sebebi vardır.kimse kulunu Allah gibi düşünemez.ya hak ediyorumdur,ya sınanıyorumdur.
elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum başlarda hayırlı gib gözükmeyen şeylerin bile sonradan hayırlı olduğunu çoğu kere yaşadım
kesinlikle canım,bundan hiç ama hiç şüphen olmasın.Allah olmasini isteseydi olurdu degil mi
:teselli:
arkadaslar benim teselliye cok ihtiyacim var ya lutfen yanımda olun
senağlamasenağlama