kolay değil mutlaka . nasıl kolay olsun.muhtemelen ilkinden sonra aradan geçen süreden dolayı tekrar aynı şeyleri yaşamak biraz düzeni bozar ama iyi tarafı da var tecrübeli bir anne olacaksınız.ilkini büyütmüş olmakta diğer bir artı. tabi oda bebek değilse. yaşlar yakınsa iki çocuk bakma olayı çok zorlaşıyor. ikisi aynı anda büyür deniyor ama durum gerçekte öyle değil işte aynı yaşta çocuklar her sıkıntıyı ikiye katlıyor.
Allah kolaylık versin.selam, bende çalışan bir anneyim ve 2.kez anne olucam Allah nasip ederse, en vahim durum bende sanırım...nasıl baş edeceğim bakalı bu tempoylaa
demi vefammmhele ben hele ben dilekkk
Allah kolaylık versin.
ben de 3. yü bekliyorum.
çalışan anneyim
hahahahhaallah kolaylık versin nasıl cesaret ettiniz maşallah valla bizde 3 kardeşiz annemde hep çalıştı ama bizim jenerasyonda çok çocuk olmuyor artık ama yapana da helal olsun valla:)
lagrima cım. sen 5,5 aylıktan beri mi kreşe veriyorsun.
bazı bebek bakım yerleri var. bazen benim de aklımdan geçmiyor değil yani.
bakıcılarla işler zor yürüyor.
aminnn canımmmmdemi vefammm
ah ah .şükür işimiz var.
Allah her isteyene nasip etsin .
evet zaten şimdiye kadar gelen kadınlar bi şey veremedi.hayır canım.2 yaşına kadar anne babanne dönüşümlü gelip benim evimde baktılar.2. yaşlarını doldurunca kreşe verdim özel bir yuva ama orda küçük bebeklerde var mecbur kalınca napıcak insanlar veriyorlar tabi benim halamın kızı ankarada yaşıyor çocuk 6 aylıktan itibaren kreşte çokta iyi bence kreşler çocukların gelişiminde çok rolü var. her şeyi çok hızlandırıyor. giden çocukla gitmeyen çocuk arasındaki farkı evin içinde bile fark edersin.çalışan anne için bence büyüklerden destek alınamıyorsa bakıcı yerine en iyi çözüm bu.hem çocuk orda bir çok uygulama faaliyet oyun görüyor.evde ne görecek istersen en iyi bakıcıyı tut ki okumuş bir mürebbiye tutamadığın sürece elin cahil kadını senin çocuğuna ne öğretecek karnını doyurur temizler falan ben böyle düşünüyorum...
evet zaten şimdiye kadar gelen kadınlar bi şey veremedi.
ev kadınlarıydı sonuçta gelenler.
evet büyük oğlum yarım gün bakıcıyla kalmak durumundabiri zaten ilk okul yaşında diğeri 4 yaşında tam anaokul yaşı bence okula ver onu farkı göreceksin ilk 1-2 ay direnç ağlama gitmek istememe falan oluyor tabi çocuğun karakteride etkili benim oğlum 1 ay gitmicem diye ağladı sonra alıştı şimdi hiç problemi yok. kızım ise en başından beri evi gibi rahat sorunsuz şükür.ver okula kafan rahat etsin tabi tam gün vermen lazım öylesi daha etkili kadına da az para vermiyorsundur sonuçta ?
evet büyük oğlum yarım gün bakıcıyla kalmak durumunda
3. sınıfta.
öğlen 1 de gidiyor
akşam 6 da çıkıyor okuldan
o çıkmadan biz evde oluyoruz zaten
küçük oğlum zaten kreşe gidiyor. ama o da uzun zaman bakıcıyla kaldı evde. bakıcıların bi şey yaptığı yok.
kreşler iyi
küçük oğlan seneye anaokuluna başlayacak inşallah
işte bu 3 numara için bi şeyler düşünmek durumundayız artık.
hayırlısı olsun inşallah.
inşallahhayırlısı olsun inşallah. zaten belli bir süre sen bakarsın bebeğine doğum izni ondan sonrada bulursun inşallah bir kreş işine yakın olursa süt iznini de öyle kullanırsın günde 1 buçuk saat.
inşallah
ben çıkıyorum
kendine iyi bak.
iyi tatiller[/QUOTE
sana da canım görüşmek üzere
iyi tatillerrr bana yarın işvar malummm özel sektör
öptüm dilekcimmm
hoşbuldum canım, aslında ilk çocuğum bebek sayılmaz 7 yaşında büyüdü baya araları olacak bu beni daha da ürkütüyor, kolay yanlarıda olabilir belki ama karmakarışık kafamselam hoşgeldiniz ilk bebeğiniz kaç yaşında??? Allah yardımcımız olsun zor...
Aminnn Allah hepimize kolaylık versin maşallah 3.büyük cesaret çalışan anne olarak tebrik ederim sizi brawooAllah kolaylık versin.
ben de 3. yü bekliyorum.
çalışan anneyim
ne güzel şanşslısınnn inan zulüm geliyorrr c.tesileriiallahtan benim c.tesi çalışma yok kafayı yerdim heralde herkese iyi tatiller.
benim oğlumda 5 yaşını bitirdi bende siziin zamanlarınızda ikinciyi düşünüyorumhoşbuldum canım, aslında ilk çocuğum bebek sayılmaz 7 yaşında büyüdü baya araları olacak bu beni daha da ürkütüyor, kolay yanlarıda olabilir belki ama karmakarışık kafam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?