• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

kızlar ben altın paralarımı koymuştum ıkı tanesı ıçın nıye almadıysam duşer dıye neyse kısmet deılmış gıttım bugun kuyumcu 104 dedı bana 103 tl ye verdı bana daha once 100 e alıyodum ama neyapalım kısmet:)

Arkadaşlar şu gram altınlar varya 61 lira falan onları satarken zararımız oluyor mu? Bende şuan 60 lira var bunu gram altınla değerlendirmek istiyorum. Zararım olur mu merak ettim.

ay hemen bankaya gidip altın hesabı açtırmam lazım.
ama ben bi türlü çözemedim.
altın hesabuı olan varsa bana yardım edebilir mi?

şimdi diyelim benim 500 tlm var.
altının gramı ogün ne kadrasa o kadar altın mı almış oluyorum.
nasıl takip edebiliyorum hesabımı.
mesela para çekmem gerekti gidip hemen çekebiliyor muyum.
netten mi takip ediyorum.
altın alıp koymakla aynı şey mi..

kafama çok karışık...

bilezik aldımda canım benım 2 çeyrek para duruyo daha almadım bıde eşımı kandırırsam bı tane daha bılezık almak ıstıyodum o yuzden o çeyreklerın parasını bekletmıyımd egıdım alıyım barı:)

doğru soyluyosun

canım aldım ben bılezıkte 1 tane dah alaıyım dıodum ben aldığımdan berı ıkı gun oldu 2 tl zam geldı:(

ayy o kemerlerden bende çok ıstemıştım ama olmadı bende takar gezerdım ne guzel senın kayınvaldede abartmış ben bana set takmadılar dıye uzuluyodum senınkı daha fenaymış:1::1:

ayy bizde doğuluyuz melisdeniz ama biz doğuluyuz tabi...:1:
bize gelin gelen yaşıyo da
biz yaşıyamadık
kayınvalidemin şuan 1 kışlık 2 yazlık olmak üzere 3 evi var eminim bankada parası var,dolu dolu altın takısı var hatta bende görür kıskanır gider aynısıda alır kendine öyle görgüsüzdür,bitane de çok güzel arabaları var
bana bi tane set alıdılar pançik pinçik şeklinde kayınpederle bir taktılar kolyeyi k.peder küpeleri kaynana şeklinde:1:
bide çok haltetmiş gibi böbürleneböbürlene bir bilezik taktı
takımın içinden 14 ayar bilezik çıktı ondan şüpheleniyorum:1:

neresinden leyelaa dogunu ..bizde baba tarfıda dogulu:29:
kayınvaliden tam bi ğörgüsüz one yaf mezramı götürcek tövbe töbe gelinine takdsa 1 tane daha ne olcak ne kaybetcek akisne belki senini ğönlün olup ona atranzıdaski sorunları haledersiniz..benim kardeşim kız arkdaşı cidi düşündüğü bize gtirir arda bii dogumğünüydü annem ona kolye altın ince ucunda kelebek olan...şaşatım:1:

zehroşi şimdii alma altın tavan oldu ben çeyremii bekletcem:72:

bu çid0 nerelerde acaba yafffffff:4:çigedem 83

Son düzenleme:
ayyy melisdeniz boşver benimkini o anlatmakla bitmez şekerim,çok şükürki 8 aydır kendisi bize küsmüşte görüşmüyoruz:1:
annemle babam Kars lılar canım babamda enson askere giderken çıkmış köyünden birdahada dönmemiş,askerliğin bitimine yakın aramış dedemi ben dönmem köye haberin ola demiş dedemde oğlunu kaybetmemek için düşmüş yollara İzmir'e göç etmiş,babam 9 kardeştir 7 halam var birde ailenin enküçükleri amcam

maşşallah annene ne kadar cömert ve samimi allah bozmasın aralarını
allah kızımı iyilerle karşılaştırsın diyorum artık ben
lahancım hiç tecrübem yok altın hesabı hakkında,yardımcı olamıcam sana
ama altın alma işi zorlaşıcak bu gidişle ya

ay hemen bankaya gidip altın hesabı açtırmam lazım.
ama ben bi türlü çözemedim.
altın hesabuı olan varsa bana yardım edebilir mi?

şimdi diyelim benim 500 tlm var.
altının gramı ogün ne kadrasa o kadar altın mı almış oluyorum.
nasıl takip edebiliyorum hesabımı.
mesela para çekmem gerekti gidip hemen çekebiliyor muyum.
netten mi takip ediyorum.
altın alıp koymakla aynı şey mi..

kafama çok karışık...

canım benım vardı ve ınternet bankacılığıyla takıp edıyodum mısal 300 lıran var gramı 60 lıra 5 gram altın alabılıyosun yada ıstedığın kadar 1 gramda alabılırsın o sana kalmış alış fıyatıyla satış fıyatı farklı kuyumcudakı gıbı alırken bıraz daha pahalı satarken 1 2 lıra ucuz oluyo ya oyle yanı bızım lazım olmuştuı hemen ınternetten bozdurduk gıdıp bankamatıkten çektık veya bankamatıkten de aynı ışlem yapılabılır mantıklı bı sıstem canım.altın evde durmasın dıyosan mantıklı paran guvende oluyo altın alıp koymakla aynı şey

Arkadaşlar şu gram altınlar varya 61 lira falan onları satarken zararımız oluyor mu? Bende şuan 60 lira var bunu gram altınla değerlendirmek istiyorum. Zararım olur mu merak ettim.

Ben sordum kuyumcuya, elinde 24 ayar gr. altın varmış,
65 vririm dedi, bozarkende 62-63 bozdurusunuz dedi,
yani çeyrekten pek bir farkı yok canım, bozdurunca 2-3 tl oynuyor yine..

zehroşi şimdii alma altın tavan oldu ben çeyremii bekletcem:72:

bu çid0 nerelerde acaba yafffffff:4:çigedem 83

:16:
canım temizlik yaptım bugün bayram temizliği,
ondan giremedim,

canım benım vardı ve ınternet bankacılığıyla takıp edıyodum mısal 300 lıran var gramı 60 lıra 5 gram altın alabılıyosun yada ıstedığın kadar 1 gramda alabılırsın o sana kalmış alış fıyatıyla satış fıyatı farklı kuyumcudakı gıbı alırken bıraz daha pahalı satarken 1 2 lıra ucuz oluyo ya oyle yanı bızım lazım olmuştuı hemen ınternetten bozdurduk gıdıp bankamatıkten çektık veya bankamatıkten de aynı ışlem yapılabılır mantıklı bı sıstem canım.altın evde durmasın dıyosan mantıklı paran guvende oluyo altın alıp koymakla aynı şey

canım çok sağol ya.
valla bu güne kadar anlayamamıştım.
çok teşekkür ederim aydınlattın beni.
yani bir nevi borsa gibi takip edeceğim altın yükselince elimde olanı bozup kar yapacağım,düşünce alacağım öyle değil mi?
paranın boş yere öle durmasından daha iyi gibi.
peki canım bir srum daha var.
şimdi benim asya banktan kredi kartım var.
ordan açmayı düşünüyorum.
ayrıca bir kart bişiy veriyorlar mı.
bankamatikten nasıl işlem yapıyorum.

canım çok sağol ya.
valla bu güne kadar anlayamamıştım.
çok teşekkür ederim aydınlattın beni.
yani bir nevi borsa gibi takip edeceğim altın yükselince elimde olanı bozup kar yapacağım,düşünce alacağım öyle değil mi?
paranın boş yere öle durmasından daha iyi gibi.
peki canım bir srum daha var.
şimdi benim asya banktan kredi kartım var.
ordan açmayı düşünüyorum.
ayrıca bir kart bişiy veriyorlar mı.
bankamatikten nasıl işlem yapıyorum.

bence oyle yukselıncede ıhtıyacın oolmassa satma varsın dursun altın yavaş yavaş yukselıyo ayrı bı kart vermıyolar bızım iş bankasında vadesız hesabımız vardı ve ınternet bankacılığını kullanıyoduk ınternnetten açtık bakanın sıtesınden vadesız altın hesabı dıye.ama sen kullanmıyosan ınternet bankacılığını gıt hesabının bulundugu şubeye altın hesabı açtırmak ıstıyorum de onlar açar ve ınternetten takıp etmek ıstıyorum de ınternet şıfresı ve kullanıcı adı verıyolar sana boylece arada bakarsın çok ıhtıyacın olursa bozdurursun en azından nerde saklıycam derdın olmaz çalındımı kayboldumu dıye duşunmessın.bankamıtığede normal banka kartını taktıktan sonra şımdı tam hatırlamıyorum ama ordakı yazılardan takıp ederek kartın hesabını seçıyodun sanırım ordanda altın hesabı dıe çıkıyodu belkı o bankanınkı farklıdır zor bışey deıl yanı bankaya gıttığındede yıne sorarsın hadı hayırlı olsun canım.

2 gündür evden çıukmadığım için 1 lira bile atamıyom yaaaa
bu kumbaraya para koyabilmek içinde harcamak gerekiyo biyerde
şimdi ben kardamıyım zarardamı anlamadım:))

lahana asyadan kartın varsa şubeye uğra altın hesabı açtır.net şifresi adı al..net üzerinden günlük al sat yapabilirsin eğer zamanın varsa..mesela bugun 61 liradan aldın 10 gram akşam 61-500 oldu sattın veya ertesi gün oldu 62 kar'ın olmuş oluyor,tabiki bankladaki rakam yüksekse kar daha çok oluyor:)
10 binliran olsa altın alsat yapsan gunluk en kötü duruma göre 30-50 lira arası kazanırsın..rakamyüksek olunca 0,50 yükseliş bile güzel kazandırıyor:)

lahana sürekli finans sayfalarını takip etmen gerekecek tabi al sat vs için..dow jones nasdag gibi borsaları hergün bakcaksın vs...:)hadikolay geleee...

ayyy melisdeniz boşver benimkini o anlatmakla bitmez şekerim,çok şükürki 8 aydır kendisi bize küsmüşte görüşmüyoruz:1:
annemle babam Kars lılar canım babamda enson askere giderken çıkmış köyünden birdahada dönmemiş,askerliğin bitimine yakın aramış dedemi ben dönmem köye haberin ola demiş dedemde oğlunu kaybetmemek için düşmüş yollara İzmir'e göç etmiş,babam 9 kardeştir 7 halam var birde ailenin enküçükleri amcam

maşşallah annene ne kadar cömert ve samimi allah bozmasın aralarını
allah kızımı iyilerle karşılaştırsın diyorum artık ben
maşaşalh leyelacım ay çok ğüldümm küsmüşteee:9:annem sedi kızı bizde şirin sesiz bakalım hayırlısıs tabi cnmm:29:

:16:
canım temizlik yaptım bugün bayram temizliği,
ondan giremedim,yoktun evett merak etimm bendeee:4:

bugün benden 15 tl kızlar

[:13::13:[

iyi geceler hanımlar 4 tl gitti bugün kumbraya.
para biriktirmenin benim için çok elzem olmadığı bi evde illa bende kkdekiler gibi kumbarama para atacağım diye yanıp tutuşan ben yeni bi taktik geliştirdim kendimce.benim kociş markete,kasaba mümkün olan heryerde kredi kartı kullanır ve kullanmamı ister.kredi kartı olunca benim şundan kalan dediğim bi para üstü olamıyo.mesela bugün markete gittim 18 lira tuttu kart kullandım.amaaaa buraya dikkat sanki nakit ödemişçesine 20 lira vermişimde cebimde 2 tl kalmış.haayali olarak para üstünü makul şekilde bizimkinden istedim ve bu konuda anlaştık.
belki böylece kumbaram biraz daha para görür.

Back