• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

Öğretmenim canım. bundan sonraki 1 yıl süresinde okulda olacak bütüüüünnn toplantılarda müdürün konuştuklarını yazacam. ıyyyy dün 10 sayfa filan yazdım.
hayırlı olsun birikimin benim de 550 tl var bakalım bugün alırım belki.

ay canım yazık sana ya:5:

kızlar günaydın herkesin altıncıkları bereketli olsun..
ben bu ay hiç birikim yapamıyorum:5: ablamın nişan için elde avuçta ne varsa harcıycam:58:kendime kıyafet ablama takı...en fazla 50-100 birikim yaparım :53: neyse onada şükür..
birde kızlar ben kumbara tutmuyorum bozukluk olarak değilde neyi nereye şeklinde ayırıp parayı yine cüzdanımda bekletiyorum..aslında birde kumbara alsam ufak tefek bozukluklarıda atarım:32:

talyacım hayırlı olsun.böyle düğünde nişanda mecbur harcama oluyor kaçınılmaz.
bencede yap kumabara zevkli oluyor öyle...

Öğretmenim canım. bundan sonraki 1 yıl süresinde okulda olacak bütüüüünnn toplantılarda müdürün konuştuklarını yazacam. ıyyyy dün 10 sayfa filan yazdım.
hayırlı olsun birikimin benim de 550 tl var bakalım bugün alırım belki.
Edebiyat öğretmeni dururken sana neden veriyorlarsa bu görevi.

kızlar günaydın herkesin altıncıkları bereketli olsun..
ben bu ay hiç birikim yapamıyorum:5: ablamın nişan için elde avuçta ne varsa harcıycam:58:kendime kıyafet ablama takı...en fazla 50-100 birikim yaparım :53: neyse onada şükür..
birde kızlar ben kumbara tutmuyorum bozukluk olarak değilde neyi nereye şeklinde ayırıp parayı yine cüzdanımda bekletiyorum..aslında birde kumbara alsam ufak tefek bozukluklarıda atarım:32:
Tatlı bir telaşınız varmış. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Altını yarın düşürseler keşke :52:

Edebiyat öğretmeni dururken sana neden veriyorlarsa bu görevi.

Tatlı bir telaşınız varmış. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Altını yarın düşürseler keşke :52:

aman lüzumsuzluk işte sene içinde hiç görev çıkmayan öğretmenler var onlardan seçse ya hadi edebiyatçılar hep kütüphane tören derken uğraşıyorlar. biz meslekçilerin işi boyundan aşkın zaten. okulda en küçük olunca böyle enseliyorlar işte.
yarın düşse ben de yarın bi çeyrek almayı düşünüyorum. sizlere de sorayım kızlar evde iki çeyreğim var onlara bir tane daha ekliyecem 3 olacak dayımın oğlanları sünnet oluyor ona götürecem. mantıklı değil mi? yani yeniden 3 tane almıyım nasılsa altın hesabım var.
bu arada 3 çeyrek de çok fazla ama düşündüm bi çare bulamadım:44:

aman lüzumsuzluk işte sene içinde hiç görev çıkmayan öğretmenler var onlardan seçse ya hadi edebiyatçılar hep kütüphane tören derken uğraşıyorlar. biz meslekçilerin işi boyundan aşkın zaten. okulda en küçük olunca böyle enseliyorlar işte.
yarın düşse ben de yarın bi çeyrek almayı düşünüyorum. sizlere de sorayım kızlar evde iki çeyreğim var onlara bir tane daha ekliyecem 3 olacak dayımın oğlanları sünnet oluyor ona götürecem. mantıklı değil mi? yani yeniden 3 tane almıyım nasılsa altın hesabım var.

evet bence de mantıklı....ama 3 çeyrek hakikaten çokmuş :44:

evet bence de mantıklı....ama 3 çeyrek hakikaten çokmuş :44:

ben okurken çok emeği oldu dayımın. düğünümde yarım taktı. evet düğün kısmı annemleri ilgilendiriyor ama ben de altında kalamıyorum iyiliklerinin ne yapcam bilmem. hayır 2-3 ay önce olsa 3 çeyrek takmak mantıklı olabilirdi ama şimdi de çok pahalı

ben okurken çok emeği oldu dayımın. düğünümde yarım taktı. evet düğün kısmı annemleri ilgilendiriyor ama ben de altında kalamıyorum iyiliklerinin ne yapcam bilmem. hayır 2-3 ay önce olsa 3 çeyrek takmak mantıklı olabilirdi ama şimdi de çok pahalı

evet çok haklısın baksana çeyrek aldı başını gidiyor ee tabi insan yapılan iyiliği de karşılıksız bırakmak istemiyor ama sonuçta gücün neye yeterse o kadarını yaparsın,tl takamaz mısın mesela en azından daha az olur ya da yarım takarasın hem ailen de ayrıca götürecek sanırım...tabi sen bilirsin ben hemen atladım soruna ama:1:

farmasi'cim ben şimdi bankadan altın hesabı açtım.malum altın hergün yükselişte.
param durduğu yerde değerlenir diye düşündüm. bilmem iyi yapmış mıyım. bu konularda sen daha deneyimli olduğun için sen daha iyi bilirsin. şimdi ben param oldukça altın hesabıma aktarıcam. o zaman buraya bildirmiycek miyiym????

canım o ay içerisinde ne almışsak onu bildireceğiz diyelim geçen ay tabloda 3 gr altının vardı bu ay da 3 gram altın aldın bu ay 6 gr altınım var diye bildirim yapacaksın ve ona göre tabloya ekleyeceğim.:34:

kızlar bugün 10 bayan öğretmen arkadaş aramızda ayda bir çeyrek altın günü yapmaya karar verdik ve kuralarımızı çektik .
kimimiz de özellikle fiziki altın istemeyenler sıramız geldiğinde o günün çeyrek altın parasının toplanıp para olarak verilmesini istedik.
kurada 2 . sıra bana çıktı ekim ayında gün sırası bende .
bugün eylül ayı için eski tarihli çeyrek altınımı 170 tlden aldım. aslında 172 tl olduğunu sana 170 tl abla dedi kuyumcu çocuk.:34:

kızlar bugün 10 bayan öğretmen arkadaş aramızda ayda bir çeyrek altın günü yapmaya karar verdik ve kuralarımızı çektik .
kimimiz de özellikle fiziki altın istemeyenler sıramız geldiğinde o günün çeyrek altın parasının toplanıp para olarak verilmesini istedik.
bugün eylül ayı için eski tarihli çeyrek altınımı 170 tlden aldım. aslında 172 tl olduğunu sana 170 tl abla dedi kuyumcu çocuk.:34:
biz de 2 yıldır yapıyoruz. ama biz para günü yapıyorduk. geçen sene 100 ondan önce 150 tl idi. bu yıl da olur sanırım. bereketli olsun. bana da hep 2. sıra çıkar.
evet çok haklısın baksana çeyrek aldı başını gidiyor ee tabi insan yapılan iyiliği de karşılıksız bırakmak istemiyor ama sonuçta gücün neye yeterse o kadarını yaparsın,tl takamaz mısın mesela en azından daha az olur ya da yarım takarasın hem ailen de ayrıca götürecek sanırım...tabi sen bilirsin ben hemen atladım soruna ama:1:

evet ailem de götürecek. bilmiyorum ya takcm artık:34:

3 erkek çocuğa aynı anda sünnet yapıyorlar anladığım kadarıyla. Valla canım sen bilirsin ama bence 3 tane çeyrek çok fazla. 170tlden alınsa bir çeyrek 510tl yapar :53: Ben senin yerinde olsam üçüne de 100tl takarım.

Ah farmasi aynı okulda olsak keşke =)
Bizimkilerde iş yok vallahi

biz de 2 yıldır yapıyoruz. ama biz para günü yapıyorduk. geçen sene 100 ondan önce 150 tl idi. bu yıl da olur sanırım. bereketli olsun. bana da hep 2. sıra çıkar.

evet ailem de götürecek. bilmiyorum ya takcm artık:34:
çok teşekkürler canım inşallah bereketli olur:38:
3 erkek çocuğa aynı anda sünnet yapıyorlar anladığım kadarıyla. Valla canım sen bilirsin ama bence 3 tane çeyrek çok fazla. 170tlden alınsa bir çeyrek 510tl yapar :53: Ben senin yerinde olsam üçüne de 100tl takarım.

Ah farmasi aynı okulda olsak keşke =)
Bizimkilerde iş yok vallahi

sağolasın canım güzel düşüncen için
bir de 15 günde bir 50 tl günüm var ayda 100 tl ediyor.
şimdilik günlere ayda ortalama 280 tl gibi bir bütçe ayıracağım:34:

ladyfog ons 1818 doları gördü ne yapıyorsun ?:38:

aslında haklısın öyle mi yapsam ki. o kadarı lüzumsuzluk olcak değil mi? ben de öyle düşündüm ama annem işte..:59:
ay varya sağolasınız normal hayatta bunları kimseye soramam ama siz burda kendinizmiş gibi ve objektif bir şekilde yorum yapıyorsunuz.yardımcı oluyorsunuz.

karanfilce ben olsam 3 erkek çocuğa 100 euro takarım .
tek tek 100 tl taksan adı bile anılmaz ama euro akılda kalır kişi sana getireceği borç hanesine 100 euro yazıverir:34:

ladyfog ons 1818 doları gördü ne yapıyorsun ?:38:

Canımcım dünden beri 5 parça halinde en pahalısı 104.08 olmak üzere alım yaptım.
Son iki parçayı da düşerse 1800 ve 1780 de kullanmayı düşünüyorum.
gerçi dolar düşüyor o seviyeleri bile beklemeyebilirim gr fiyatı olarak.
Bu arada dolar iyice düşerse birmiktar altından dolara geçebilirim gr arttırmak için.:)
Sen ne yaptın?

Maalesef altın olarak biriktiremiyoruz biz ama sırf teşvik etmesi amacıyla yazıyorum buraya ... Başka bi topik daha var biriktirme için ama onu bulamadım ...

Bugün maaş günüm :)) 250 tl benden :)) teşekkür ederim sizlere ki beni gaza getirdiniz ... 10 aydır güzel bi para biriktirdim bence ki her ayda koyamadım ... Herkese tavsiye ediyroum .. Bugüne dek boşa gitmş paralarım onlara yanarım ...

Maalesef altın olarak biriktiremiyoruz biz ama sırf teşvik etmesi amacıyla yazıyorum buraya ... Başka bi topik daha var biriktirme için ama onu bulamadım ...

Bugün maaş günüm :)) 250 tl benden :)) teşekkür ederim sizlere ki beni gaza getirdiniz ... 10 aydır güzel bi para biriktirdim bence ki her ayda koyamadım ... Herkese tavsiye ediyroum .. Bugüne dek boşa gitmş paralarım onlara yanarım ...

canım neler yaptın biraz bahsetsene.güzel birikim yaptım demişsin merak ettim nasıl bir yol izlediğini....

Canımcım dünden beri 5 parça halinde en pahalısı 104.08 olmak üzere alım yaptım.
Son iki parçayı da düşerse 1800 ve 1780 de kullanmayı düşünüyorum.
gerçi dolar düşüyor o seviyeleri bile beklemeyebilirim gr fiyatı olarak.
Bu arada dolar iyice düşerse birmiktar altından dolara geçebilirim gr arttırmak için.:)
Sen ne yaptın?

canım ben dün 2 parça halinde alım yaptım ortalama 103.47 tl ye geldi
ons o sırada 1811-1815 arası idi .

bugün şu ons düşmedi gitti ya

canım ben dün 2 parça halinde alım yaptım ortalama 103.47 tl ye geldi
ons o sırada 1811-1815 arası idi .

bugün şu ons düşmedi gitti ya

Ons düşmedi ama dolar çok düştü.
Dün gr 103 ü zor görürken bugün garantide bir ara 102 oldu.
Bizim gr fiyatını onstan ziyade dolar etkiliyor.
Notlarıma bakıyorum da dün ons 1817 iken ge 104.6 imiş.
Bugün 1825 te gr 103 oldu bir ara.

canım neler yaptın biraz bahsetsene.güzel birikim yaptım demişsin merak ettim nasıl bir yol izlediğini....

canım aslında paradan zararomda var ama ben kendimi bildiğim için epeyce biriktirdim sayılır. Mesela bi araba için peşinat yapabilrim ... Başkalarına belki az gelir ama benim için iyi ... önce kendi banka hesabımda biriktirmeye çalıştım ama her ay eksiye geçtiğim için para bi birikti bi gitti ... Dze çıkayım öyle biriktireyim dedim babamda düze hiçbir zman çıkamazsın dolayısylada biriktiremezsin .. Eksiyle başlangıç yap ve alışkanlık haline getir dedi... Gittim başka bi bankadan hesap açtırdım .. Her ay kendime bi kota koydum en az o meblayı eft yle gönderdim ... Eksiyede geçtim ... Alışverişlerimden biraz daha kıstım .. Yavaş yavaş birikti ... Bugün bi hesapladım ... Ooo aferin candaş dedim ya ... Benim için birikim böyle oldu ... Hani kimiside parayı dövize yatırıyo çıkınca bozduruyo düşene dek elinde tl den saklıyo ... Düşünce 3-5 daha fazla döviz alıyo derken parayı işletiyo ... Buda güzel bi yöntem olabilir ...

Back