• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

Ons düşmedi ama dolar çok düştü.
Dün gr 103 ü zor görürken bugün garantide bir ara 102 oldu.
Bizim gr fiyatını onstan ziyade dolar etkiliyor.
Notlarıma bakıyorum da dün ons 1817 iken ge 104.6 imiş.
Bugün 1825 te gr 103 oldu bir ara.

seni anlıyorum da bankasyada bugün nedense gr fiyatı 103.50 nin altını görmedi
banka kafasına göre makas mı atıyor ne :34:

karanfilce ben olsam 3 erkek çocuğa 100 euro takarım .
tek tek 100 tl taksan adı bile anılmaz ama euro akılda kalır kişi sana getireceği borç hanesine 100 euro yazıverir:34:

canım bizim sülalede euro dolar kavramı yok ya altın ya para. öyle çok bilezik filan da takılmaz düğünlerde genelde çeyrek ya da daha iyiyse durumu yarım takılır. bir tek benim düğünde bilezik büyük dayım takmıştı 20 gr bilezik:53: çok gönlü zengindir dayımın da yengemin de. bu küçük dayım da öyle. aslında ben yarım takmayı düşünmüştüm anneme dedim bir ay önce ben iki çeyrek vereyim bana yarım ver diye vermedi:52: 3 çeyrek tak dedi. bilmem 3 çeyrek takan da hiç çıkacak mı. herkes için zor çünkü 3 tane çocuk.
yılan hikayesi oldu dimi sizin de başınızı ağrıttım:31:

canım bizim sülalede euro dolar kavramı yok ya altın ya para. öyle çok bilezik filan da takılmaz düğünlerde genelde çeyrek ya da daha iyiyse durumu yarım takılır. bir tek benim düğünde bilezik büyük dayım takmıştı 20 gr bilezik:53: çok gönlü zengindir dayımın da yengemin de. bu küçük dayım da öyle. aslında ben yarım takmayı düşünmüştüm anneme dedim bir ay önce ben iki çeyrek vereyim bana yarım ver diye vermedi:52: 3 çeyrek tak dedi. bilmem 3 çeyrek takan da hiç çıkacak mı. herkes için zor çünkü 3 tane çocuk.
yılan hikayesi oldu dimi sizin de başınızı ağrıttım:31:

yo estağfirullah
sonuçta bunlar yıkılmayacak tabular değil bence.
adetlerinize göre ne gerekiyorsa onu yapın madem
ama ben yapmazdım :1::1::1::1:

ladyfog şu an bankasyada makas yaklaşık 1.5 tl :53::53::53::53:

Neeee, aboooo...
Müsadenle kendilerine yuhunuz demek istiyorum.
Makas falan değil doğrudan biçiş bu.Tırpanla dalmış mübarek.
Bunlar hep artışın ayak sesleri gibi geliyor bana ama neyse.
Düşecek olsa alış satışa bu kadar engel olmak istemezlerdi diye akıl yürütüyorum.

kızlar benin hesapta kuveyttürkke onsa göre yükselip iniyor şuan altının alışıda 104,58 Tl

hafif yükselmeye başlıyor gibi sessiz sessiz tabi benimki bilgi değil sadece acemice yorum

ladyfog ben de bu eğitim öğretim yılında garantiden de hesap açmayı düşünüyorum. maaş oraya yatacak zaten benim için kolay olur. bir de görünüşe göre kur fiyatları baya cazip görünüyor.
yo estağfirullah
sonuçta bunlar yıkılmayacak tabular değil bence.
adetlerinize göre ne gerekiyorsa onu yapın madem
ama ben yapmazdım :1::1::1::1:
keşke gram altın kavramı yaygın olsaydı. kuveyt atm leri gram altın da veriyo. 3 tane gram altın çekerdim :9:

en mantıklısı yarımı yengemin eline vermek zaten 3 tane çeyrek alsam da yengemin kendine vercem. ama annemin duymaması lazım bi de 2 çeyreği bir yarıma değişecek birini bulmak :)))

Allah Allah bir terslik var o işte. kuveyt de 0,22 tl.

ladyfog ben de bu eğitim öğretim yılında garantiden de hesap açmayı düşünüyorum. maaş oraya yatacak zaten benim için kolay olur. bir de görünüşe göre kur fiyatları baya cazip görünüyor.

Ben memnunum.
Yükselse de düşse de 80 kuruştan fazla makas görmedim henüz.

Neeee, aboooo...
Müsadenle kendilerine yuhunuz demek istiyorum.
Makas falan değil doğrudan biçiş bu.Tırpanla dalmış mübarek.
Bunlar hep artışın ayak sesleri gibi geliyor bana ama neyse.
Düşecek olsa alış satışa bu kadar engel olmak istemezlerdi diye akıl yürütüyorum.

sen gene yuh dedin ben başka şeyler dedim :1::1::1:
neyse şimdi ortalama 103.98 tlden 2 parçada işbanktan 8 gr altın aldım geçen sattığım cumhuriyetlerin parasını değerlendirmiş oldum.:34: Allah bereket versin.:16:

canım o ay içerisinde ne almışsak onu bildireceğiz diyelim geçen ay tabloda 3 gr altının vardı bu ay da 3 gram altın aldın bu ay 6 gr altınım var diye bildirim yapacaksın ve ona göre tabloya ekleyeceğim.:34:

tmm cnm tşk :71:

canım aslında paradan zararomda var ama ben kendimi bildiğim için epeyce biriktirdim sayılır. Mesela bi araba için peşinat yapabilrim ... Başkalarına belki az gelir ama benim için iyi ... önce kendi banka hesabımda biriktirmeye çalıştım ama her ay eksiye geçtiğim için para bi birikti bi gitti ... Dze çıkayım öyle biriktireyim dedim babamda düze hiçbir zman çıkamazsın dolayısylada biriktiremezsin .. Eksiyle başlangıç yap ve alışkanlık haline getir dedi... Gittim başka bi bankadan hesap açtırdım .. Her ay kendime bi kota koydum en az o meblayı eft yle gönderdim ... Eksiyede geçtim ... Alışverişlerimden biraz daha kıstım .. Yavaş yavaş birikti ... Bugün bi hesapladım ... Ooo aferin candaş dedim ya ... Benim için birikim böyle oldu ... Hani kimiside parayı dövize yatırıyo çıkınca bozduruyo düşene dek elinde tl den saklıyo ... Düşünce 3-5 daha fazla döviz alıyo derken parayı işletiyo ... Buda güzel bi yöntem olabilir ...

aynen canım katılıyorum eğer açıkları kapatayım öyle başlayayaım dersen bir türlü sonu gelmiyor.
inş bundan sonrası için hayırlı olur.
hepimizin hataları oluyor,kolayca toparlamak önemli ...

Bende Denizbank ile çalışıyorum. Maaş hesabım orda oldugu için birazda... Altın hesabıda açtırdım. Çok şükür var biraz. Kızımında kumbarasında biriktirdiklerini onunda iznini alıp hemen bankaya altın alıyorum. yarım gram yada 1 gram işte. Akmasada damlar derler ya... Birazı ona birazı bankaya :) Para biriktirmek cidden güzel... Daha önceleri aklım nerdeydi ki :( sağlık olsun geç olsunda güç olmasın... Kalın sağlıcakla...

Kızlar size birşey soracağım 14 ayar bilekliğim var kırıldı ben onu satmayı düşünüyorum ucuz birşey tuttu 350 tl kadar birşey sizce gram altınmı alsam yoksa o bileklik öylece dursamı ben bu işlerden pek anlamıyorum danışayım dedim....

Arkadaşlar benide listeye ekleseniz olur mu ? Hani çok olmaz ama ufak ufak bende olayım listede... Daha şevkle biriktiririm belki....

Arkadaşlar benide listeye ekleseniz olur mu ? Hani çok olmaz ama ufak ufak bende olayım listede... Daha şevkle biriktiririm belki....

ekliyorum canım
28-29 eylülde özelden mesaj atarak bildirim yaparsın:34:
hoşgeldin aramıza:71:

altın kızlar yorum beklıyorum sızden
elımde bır mıktar ata lıra var tl karsılıgı yuksek
ayrıca bankada altın hesabı actım ıkı farklı kurdan gram altın alımı yaptım
acaba dıyorum elımdekı fızıkı ata lıraları bozup gram altın banka hesabıma mı gecırsem
yoksa elımde tutsam mı :44:
bu bahsettıklerım hepsı de uzun vadelı tasarruflarım

eger gecmemı tavsıye edersenız hangı asamada bozup gram altına gecısım uygun olur kestıremedım
ata lıralarım yarısı gectıgımız yıllardan yarısı da gecen ayda alındı
ortalamaya vurdugumda ata lıraları bozarsam her halukarda karda olurum
ama nedense muallakta kaldım cıl cıl altınımdan ayrılmak bana zor gelıyor gıbı :9:

tavsıyelerınız nelerdır?

not: lahanam yazı karakterımı degıstırdım :34:

Son düzenleme:
Back