• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

bn kendimi bildim bileli 15 -16 yaşından beri hep para biriktirim altın almaya çalışırım..
şimdidede var hani birikmiş çok şükür..
telefon almak istiyorum:S alsammı almasammı:S okdar para yazık günah israf diyorum.. ama bugune kdar sıfır bi tlefon kullnmadım. istediğim bi telefon olmadı nblm:S sizce alimmi

bn kendimi bildim bileli 15 -16 yaşından beri hep para biriktirim altın almaya çalışırım..
telefon almak istiyorum:S alsammı almasammı:S okdar para yazık günah israf diyorum.. ama bugune kdar sıfır bi tlefon kullnmadım. istediğim bi telefon olmadı nblm:S sizce alimmi

benim nacizan efikrim şöyle canım eğer birikim yapabilen biriysen telini almalısın

çünkü sıfır tel kullanmadım diyorsun bazen birikim harcamak içindir :34:

hayat hem kendimizi sıkarak ve istediklerimizi erteleyerek geçmez

tam altın almakmı çeyrek almakmı mantıklı arkadşlar ?
canım bu konuda sunny gibi düşünüyorum.
merhabalar

altın uçuşa geçmiş inşallah böyle devam ederde elimdeki gramları satar düşünce tekrar alırım.

ne dersin farmasi geçmişi okudumda sende böyle yapıp gram yükseltiyorsun dimi.

bende gramı 107 den almıştım .şimdi bankanın alış fiyatı kaç olunca satıyım sence:28:
canım elindeki altını 107 den almışsın en azından bankaların alış fiyatının 110 tl olması gerekir bence
ama elindeki altın kaç gram yani 1 tl oynadığında altından ne kadar kazanıyorsun ve de bu senin için yeterli mi ? bunlar da göz önünde bulundurulması gereken şeyler:34:

şimdi kızçeler günaydın bugun altın hesabı açtırıcam inş iş bankasına ama aklıma takılanlar var yardımcı olurmusunuz
1- altın hesabı açtırmak için ücret vermem gerekiyormu veya kesinti yapıyorlarmı yıl içinde fln
2- elimde bir miktar gram altın var onları o şekilde verebilirmiyim yoksa onlar elimde beklicekmi
3- şuan kumbiriğimde 70 küsür var onu attım diyelim sonra elime az bişi geçti onuda atıncamı alabiliyorum altın
4- her ay düzenli bir şey yatırmam gerekiyormu yoksa elime para geçtikçe atsam sonrada altın alsam olurmu
mesela kumbiriğime atarım 1 ay boyunca ne kadar olursa onu gider tamlatırım doğru altın hesabına yatırır param çıkışırsa altın alırım olurmu böyle
canım ben bankasya ve işbankla çalışıyorum hiçbir kesintisi yok
hesap açmak için de para almıyorlar

yeni yılımız inşallah çok güzel geçer.
Benim de bugün toplantı vardı okula gittim uzattı da uzattı müdür =)

Altın yükselmiş iyice. Sizin yazdığınızdan yola çıkarak bu ayın 15inde değil de 20sinden sonra alacağız altını. İnşallah biraz düşer de 2 tam altın 1 tane de çeyrek alabiliriz. Tabi Allah nasip ederse...

Bir de biz daha önce herşeyimizi peşin alırdık, 1 tane kredi kartımız var ama öyle çok da taksidimiz yoktu, 20tl falan borcumuz kalmıştı. Bayramın 2. günü cep telefonu ve oğluma kıyafet aldık. Baktım eşim tek çekim yaptıracak. Senin yazdıklarını söyledim eşime. Aylık taksit miktarımız 80-100tl'yi geçmezse taksitle alalım daha rahat birikim yaparız dedim. eşime de mantıklı geldi. Vee taksitle aldık bu sayede de bir tane çeyrek altın daha aldık =) Şuanda 4 ay 75tl kredi kartı ödememiz var. Bu bitene kadar da hiçbirşey almam zaten.
canım senin de yeni eğitim- öğretim yılın hayırlı uğurlu olsun:38:
aldıklarınızı da güle güle kullanın.
bir de şuna dikkat etmeni tavsiye ederim kredi kartı kullanırken daha önce de yazmıştım. ben peşin fiyatına taksit yapılabiliyorsa taksit yaptırıyorum yani vade farkı ödememiş oluyorum ona dikkat ediyorum.:34:

canım para bizim için amaç değil araç olmalı
yeri gelince ihtiyaçlarımızı alabilmek için biriktirmiyor muyuz nasılsa?
sonuçta bu paralar altınlar öteki alemde geçmiyecek ,herşeyin aşırısına dalmaktan Rabbim korusun hepimizi.
bence hevesin kalmasın al ve güle güle kullan canım:38:

bn ilerisi içn hani evlenince ev alırız lazım olur die biriktiriyorum.
en iyisi alim ben:) buda bi iihtiyaç:)

farmasicim benim 280 gr altınım var bank asyada çok şükür.
dediğin gibi 110 u beklemek banada cazip geliyor.

yarısını bozup altın düştüğünde alırım diye düşünüyorum.acaba bankaya telefonla al sat yaptırabilirmiyim.internet bankacılığını açtırmadım ben çünkü.
bankada uzak bana gidemem telefonla hallediyim diyorum ama olurmuki bilmiyorum:49:

ben de 1 haftadır düşündüğümü yaptım ve bugün iş bankası'ndan altın hesabımı açtırdım,açtırdığım an aktif oldu zaten.
herhangi bir hesap işletim ücreti yok. çünkü ben tüm işlemlerimi iş bankası'ndan yapıyorum ve internet bankacılığını da aktif kullanıyorum.
şu an satışlar 106 küsür gözüküyor,alış da 105 küsür. sabah 103'tü mesela.
Allah kısmet ederse bu yl hedefim 100 gr.

bu arada bayanlar altın hesaptan altın alırken genelde gram tercih ediliyor ama ata lira ve 1/2 atalira alanınız var mı???

Selam kızlar; yazdıklarınızı okudum ne güzel herkes birikim yapmaya devam ediyor.Bu ay bende fazlaca sıkışığım şu sıkışıklık dönemi bir türlü bitmedi gitti.2 ay sonrada doğum iznine ayrılıyorum kızlar ben doğum iznim zamanında nasıl para biriktireceğim ya.

ben de 1 haftadır düşündüğümü yaptım ve bugün iş bankası'ndan altın hesabımı açtırdım,açtırdığım an aktif oldu zaten.
herhangi bir hesap işletim ücreti yok. çünkü ben tüm işlemlerimi iş bankası'ndan yapıyorum ve internet bankacılığını da aktif kullanıyorum.

bu arada bayanlar altın hesaptan altın alırken genelde gram tercih ediliyor ama ata lira ve 1/2 atalira alanınız var mı???

hayırlı olsun altın hesabın :34::34:

Selam kızlar; yazdıklarınızı okudum ne güzel herkes birikim yapmaya devam ediyor.Bu ay bende fazlaca sıkışığım şu sıkışıklık dönemi bir türlü bitmedi gitti.2 ay sonrada doğum iznine ayrılıyorum kızlar ben doğum iznim zamanında nasıl para biriktireceğim ya.

mutfak harçlıklarından biriktirebilirsin canım

farmasicim benim 280 gr altınım var bank asyada çok şükür.
dediğin gibi 110 u beklemek banada cazip geliyor.

yarısını bozup altın düştüğünde alırım diye düşünüyorum.acaba bankaya telefonla al sat yaptırabilirmiyim.internet bankacılığını açtırmadım ben çünkü.
bankada uzak bana gidemem telefonla hallediyim diyorum ama olurmuki bilmiyorum:49:
bereketli olsun canım
ben şu an 100 gr altını 106.10 tl den sattım.
geri kalanını duruma göre parça parça satarım düşerse de aynı şekilde alım yaparım inşallah :34:

hayırlı olsun canım şimdiden bereketli birikimler:38:

Merhaba herkese ....

geçmiş bayramınız mübarek olsun çok sık gelemiyorum kusura bakmayın

tüm birikimimiz arabaya gitti
arefe günü arabamızı allllllllllllldık hayırlısıyla bu ay kenra bişey koyamam ki 1500 tl eksişğim var

önümüzdeki ay inşallah güzel birikimlerle dönücem aranıza .....

tek bildiğim kumbaramda kalan 7,25 tl ....
:17::17:

herkeslere selamlar kızlar.
hayırlı bayram dönüşleri olsun inş hepimize.
sabah itibariyle bayramdan önce içerde kalan tl tutarımı tmmlayıp,bu vesileylede bir gr altın işlemi daha yapıp altın hesabımdaki gr altın tutarımı 10 gr tmmlamış bulunmaktayım...devamının en kısa zamnda gelmesi temennisiyle.

canım sana bişiy danışmak istiyorum,fikirlerini merak ediyorum.
şimdi ben çalışıyorum evlilikl söz nişan gibi bir durumum yok.yani hani birikimlerimi şu zamnda bozdurmak zorundayım diye bir tarih yok önümde acil bir durum olmadığı müddetçe.
şu anda 2200 civarında bişiy var elimde.bunun 10 gr altın yaptım , 1000 tl civarı.diğer kalan tutar borç olarak birilerinde ama gelecek ,buna eklenecek paralarımda var.
benim sana sormak istediğim,önümde belirli bir tarih olmadığı için gr tutarına bakmadan elime geçen her tutarı yükselmiş inmiş demeden altın hesabınamı yatırmalıyım acaba.tl olarak durduğunda paramın hiç bir değerini anlayamıyorum,çok bereketsizmiş gibi geliyor bana...
şu anda bu kadar var ama borçlarım geldikçe direk altın alayımmı mesela o anda gr çok yüksek bile olsa...

bereketli olsun canım
ben şu an 100 gr altını 106.10 tl den sattım.
geri kalanını duruma göre parça parça satarım düşerse de aynı şekilde alım yaparım inşallah :34:

:[/COLOR]

biraz daha bekleseydin daha iyi olmaz mıydı nacizane fikrim,sanki çıkacak gibi gözüküyordu yanlış anlamazsan neye istinaden bozdun paylaşırmısın canım...

Merhaba herkese ....

arefe günü arabamızı allllllllllllldık hayırlısıyla bu ay kenra bişey koyamam ki 1500 tl eksişğim var

güle güle kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah canım
o da birikim sonuçta :34::38::38:

biraz daha bekleseydin daha iyi olmaz mıydı nacizane fikrim,sanki çıkacak gibi gözüküyordu yanlış anlamazsan neye istinaden bozdun paylaşırmısın canım...

merhaba canım yorumlarınız benim için çok değerli
ben 550 gr altını 100.45 tlden almıştım şu an sadece 100 gramını bozdurdum sadece düşündüğüm karı elde ettim aslında yükseleceğini ben de tahmin ediyorum ama geçen sefer de göz göre göre ne sattım ne de aldım dolayısıyla az karda çok bereket vardır dedim ama gene hepsini satmadım.
şimdi 108- 110 seviyesini görünce bi 100 gr daha satarım diyorum .
ama bu araada düşerse de alırım:34:
zaten biraz altında biraz tl de kalarak hareket etmek istiyorum yani düşerse de çıkarsa da karlı çıkmak istiyorum bakalım nasip herşey .:34:
8 eylüldeki obamanın konuşmasının etkilerini de görmek istiyorum yükselirse o zaman biraz daha elden çıkarırım düşerse de en azından sattığımın altına gelirse fiyat yeniden alırım.
sonraki adım 20 eylül fed toplantısı ve onun biraz öncesi .

Merhaba herkese ....

arabanız hayırlı olsun canım..

kazasız belasız kullanırsınız inş..:34:

herkeslere selamlar kızlar.
canım sana bişiy danışmak istiyorum,fikirlerini merak ediyorum.
şimdi ben çalışıyorum evlilikl söz nişan gibi bir durumum yok.yani hani birikimlerimi şu zamnda bozdurmak zorundayım diye bir tarih yok önümde acil bir durum olmadığı müddetçe.
şu anda 2200 civarında bişiy var elimde.bunun 10 gr altın yaptım , 1000 tl civarı.diğer kalan tutar borç olarak birilerinde ama gelecek ,buna eklenecek paralarımda var.
benim sana sormak istediğim,önümde belirli bir tarih olmadığı için gr tutarına bakmadan elime geçen her tutarı yükselmiş inmiş demeden altın hesabınamı yatırmalıyım acaba.tl olarak durduğunda paramın hiç bir değerini anlayamıyorum,çok bereketsizmiş gibi geliyor bana...
şu anda bu kadar var ama borçlarım geldikçe direk altın alayımmı mesela o anda gr çok yüksek bile olsa...
Merhaba,
Senin durumunda (yani al sat yapmayacaksın ve o paraya kısa vadede ihtiyacın yok) her seviyeden altın alınabilir.
Eğer düşükken almak gibi bir isteğin varsa piyasayı takip etmeni öneririm.
Bu günler için sadece şunu söyleyeyim:
Eylül ayı altın için çok bereketli olduğu kadar risklidir de.Gerçi uzun vadede satmayacağın için risk seni etkilemez.
Alım için biraz bekle istersen.
Ayın yirmisinden sonra düşüş bekleniyor.
Fed toplantısı düşürmese bile (farkındaysan çok hızlı bir yükseliş var) bu ay altına müdehale gelebilir.
90ları görmese bile 102-103 olabilir.
Ama dediğim gibi senin durumundaki birisi için her seviye alımdır.

merhaba ladyfog nasılsın
dün yazdığım gibi bugün satış yaptım
önce 106 tl den 100 gr
şimdi de 107.12 tlden 30 gr daha sattım :34:

merhaba ladyfog nasılsın
dün yazdığım gibi bugün satış yaptım
önce 106 tl den 100 gr
şimdi de 107.12 tlden 30 gr daha sattım :34:
Hayırlı olsun.
Ben 107 den 10 gr sattım.
Daha yükseleceğini düşünüyorum.
Bugün Amerika borsası kapalıyıdı.
Buna rağmen ons az önce 1900 oldu.
Belki bir iki gün içinde 109 110 seviyelerine gelir diyorum.
Rekorunu denemesi lazımmış gibi geliyor düşmesi için.
Sonra %50 bir satış daha yapıp fed sonrasını bekleyeceğim.
[/I]

Back