• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

yani türkçe öğretmenisin iktisat hiç görmedin bu kadar yakından ilgilisin valla bravo ben okadar iktisat gördüm bişeye yaramıyo :))) sanırım takip etmekten finans sitelerini felan mı takip ediyorsun çook kıskandımmmm çokk :52::84::1:
:1:İlahi...
Her şey şu altın hesabına bulaşmamla başladı.
Sürekli takip ettiğim iki altın yorum sitesi var.
Oralardan öğrendiklerim.
Yoksa borsaya kafam basmaz.
Dolar-tl tamam da dolar-euro denince beyin resetleniyor mesela.
Bütün yorumlarım altını neyin etkileyeceğine dair anlayacağınız.:1:

:1:İlahi...
Her şey şu altın hesabına bulaşmamla başladı.
Sürekli takip ettiğim iki altın yorum sitesi var.
Oralardan öğrendiklerim.
Yoksa borsaya kafam basmaz.
Dolar-tl tamam da dolar-euro denince beyin resetleniyor mesela.
Bütün yorumlarım altını neyin etkileyeceğine dair anlayacağınız.:1:

hımm şimdi anladımm şu internet ne faydalı şeymiş türkçe öğretmenini borsacı yaptı :60::1:

hımm şimdi anladımm şu internet ne faydalı şeymiş türkçe öğretmenini borsacı yaptı :60::1:
Sorma sorma...
Eşim de böyle diyor.
Konuşuyordum geçen gün, hafif hafif yanaklarıma vurdu: İyi misin hayatım, dedi
Önce anlamadım tabi.
Sonra: İçine yatırım uzmanı mı kaçtı? Ne oldu sana, dedi .:1::27:

Bence ne karar alınırsa alınsın altını yükseltecek.
Ama öyle ama böyle fırlatacak hem de.
Çünkü fed piyasayı yatıştırmak ve insanların paralarını borsaya aktaımak için olumlu kararla çıksa bile bu kriz olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz.
Kriz daha da derinleşecek, insanlar borsadan parasını çekip altın alacaktır.
Belki bir iki haftalık, ki o kadar süreceğini de sanmam,bir gecikme, durağanlık gelir altına.
Olumsuz bir kararda zaten altına hücum olacağı için direkt artacaktır.
canım aynı şeyleri düşünüyoruz
çünkü her zaman burada belirtmeye çalışıyorum altın uzun vadeli yatırım aracı. ve bu nedenle de altını alın atın kenara dursun, unutun 6 ay 1yıl 2 yıl sonra bakın bakalım o altın aldığınız fiyatlarda mı ?
mümkün değil çünkü altın yıllık ortalama zaten % 20 kazandıran bir yatırım enstrümanı .
aksi sonuç çıksa da altın az ya da çok yukarı yönlü hareketi uzun vadede sürdürmek zorunda heleki bu ekonomik dar boğazda düşmesi imkansız.
arada düzeltmeler olur o da yatırımcısı için bir alım fırsatı doğurur.
ya daal-sat yapanlar için yüksekten satma fırsatı düşünce alma ve akabinde de gram artırma fırsatı verir:34:
ben mesela bu hafta bu fırsatı kaçırdım 6000 tl kardan zarardayım ama 109 tl den sonra 110 u da görmeyeceğini kimse bilemezdi hayırlısı olsun genel anlamda uzun vadeli düşündüğüm için sorun yok yani

Takip ettiğimiz bir iki site var ordan öğrendi.
Ben oralarda yorumda bulunmadım sadece izledim.Dolayısıyla sormadım.
Onun mantığı eğer zirve satışı kaçırdıysam, çapraz yaparak gr arttırayım şeklinde.
İşte bu benim kesinlikle cesaret edemediğim bir şey.
Dolar piyasasını çok iyi takip edemiyorum.
Bir de al sattan gr kaybeden çok var.:)

tabiki 1-2 kere yaptığım alsat tan bende gram kaybettiğim için bu sefer uzun süre dursun dedim
108 tl den al-sat yapmadım bu sefer gram artırma şansını kaybettim :1: yakalasaydım 44 gr artmış olacaktı sağlık olsun:9::9::9:

Kızlar öncelikle hepinize günaydın ve hayırlı cumalar.
Bugün hem cuma hem kadir gecesi diye kumbaramı açmak için bugünü bekledim.Oturdum bismillah dedim paracıkları saydım. VEeeee.
Bozuk para kumbaramandan 40 tl çıktı, Birde kuytu köşeye sakladığım 15 tl var.. Onun haricinde bankada altın hesabından artan 9 tl var.. birde yine bankada faturaların üzerinden kalan 30 tl var.94 tl kadar yapıyor 5 tl da cüzdanda var onuda harçlık olarak tutuyordum ama altın 98 tl iken gidip 1 gr daha altın alıcam galiba :)) heeheheee
ayy ne güzel bir duyguymuş bu kızlar yaa..
Ayrıca bu topic bana çok faydalı oldu vallahi tasarrufu öğrendim aylardır 50 tl nin altına düşmeyen faturamız 38 tl gelmiş.. Gerçi faturayı bayram dolayısıyla 4 gün erken kestiler ama olsun yinede düşük gelmiş..
yaşasınnn..

Bugün hem cuma hem kadir gecesi diye kumbaramı açmak için bugünü bekledim.Oturdum bismillah dedim paracıkları saydım. VEeeee.
Bozuk para kumbaramandan 40 tl çıktı, Birde kuytu köşeye sakladığım 15 tl var.. Onun haricinde bankada altın hesabından artan 9 tl var.. birde yine bankada faturaların üzerinden kalan 30 tl var.94 tl kadar yapıyor 5 tl da cüzdanda var onuda harçlık olarak tutuyordum ama altın 98 tl iken gidip 1 gr daha altın alıcam galiba :)) heeheheee
Ayrıca bu topic bana çok faydalı oldu vallahi tasarrufu öğrendim aylardır 50 tl nin altına düşmeyen faturamız 38 tl gelmiş.. Gerçi faturayı bayram dolayısıyla 4 gün erken kestiler ama olsun yinede düşük gelmiş..
yaşasınnn..

ne güzel canım şimdiden bereketli olsun :nazar::nazar:

altın 100 tl den açılışını yaptı haydi hayırlısı
altında göstergeler yeşil yanıyor:1::1::1:

yaşasınnn..

Günaydın canlarım.Hayırlı Kandiller hayırlı cumlar hepinize olsun.Eşim maaşını almış ve 160 TL kredi taksit borcum vardı onu kapatıyorum bugün ve borcum 160 TL eksiliyor ALLAH kısmet ederse.Farmasiciğim eşim bir türlü gidemedi şu bankadaki altın hesabı için imza atmaya.Pazartesi ben çalışmıyorum bankalar yarım gün açık acaba o günmü açtırsam şu hesabı gerçi yoğunda oluyorlar yarım gün ve bayram arifesi diye.Çeyrek almak istemiyorum gram almak istiyorum.Ama altın hesabını halledemezsem bu ay hiç birikimim olmayacak.Yada ben bu ayki listeye TL olarak yazayım daha sonraki ay altına çeviririm.Gerçi çokta bir TL yok bakalım hakkımızda hayırlısı gerçi birikimden önce borçlarımı kapatmam lazım.

yaşasınnn..

Şekerim sni alıntı yaptım ama kendimi yazmaktan sana hayırlı olsun gramın diyemedim.Kusura bakma bitanem.Tekrar hayırlı olsun.

selamun aleykum.. hayırlı sabhlar.. hayırlı cumalar.. hayırlı kndiller.. dua ve selametle

ÇEYREK
Alış (TL)
99.4700
Satış (TL)
100.5700

Günaydın canlarım.Hayırlı Kandiller hayırlı cumlar hepinize olsun.Eşim maaşını almış ve 160 TL kredi taksit borcum vardı onu kapatıyorum bugün ve borcum 160 TL eksiliyor ALLAH kısmet ederse.Farmasiciğim eşim bir türlü gidemedi şu bankadaki altın hesabı için imza atmaya.Pazartesi ben çalışmıyorum bankalar yarım gün açık acaba o günmü açtırsam şu hesabı gerçi yoğunda oluyorlar yarım gün ve bayram arifesi diye.Çeyrek almak istemiyorum gram almak istiyorum.Ama altın hesabını halledemezsem bu ay hiç birikimim olmayacak.Yada ben bu ayki listeye TL olarak yazayım daha sonraki ay altına çeviririm.Gerçi çokta bir TL yok bakalım hakkımızda hayırlısı gerçi birikimden önce borçlarımı kapatmam lazım.

hakkında hayırlı olanı nasip etsin Rabbim inşallah bitanem :38:

Hangi bankayla çalışıyorsunuz bilmiyorum.
Biz internetten açtık ve işlem yapıyoruz.
İmza atmadık.

selamun aleykum.. hayırlı sabhlar.. hayırlı cumalar.. hayırlı kndiller.. dua ve selametle

ÇEYREK
Alış (TL)
99.4700
Satış (TL)
100.5700
ve aleyküm selam canım hayırlı cumalar kandilin mübarek olsun:38:

İmza atmadık.

ben işbank ve de bankasya ile çalışıyorum
işbanktan internetten açtım hesabı ekrana uyarı geldi 15 gün içerisinde şubeye imza için gidin diye telefon ettin bankaya evet gelin dedi.
bankasyaya zaten şubeye gitmiştim ama hatırlamıyorum ama sanırım imza attım.

Herkese hayırlı Cumalar ve hayırlı kandiller olsunnnnnn:16::16::16:

Bu konu gerçekten çok güzel, sabah uyanır uyanmaz veya en kötü ihtimal işe gider gitmez buraya bakıyorum. Hepinizin elleri dert görmesin:71: Altın hala yükselişte şu an iitbariyle...

İmza atmadık.

ladyfogcum, ben İşbankası'nda açtırdım ama vadeli/vadesiz hesap açtırımlarında ben şimdiye dek hep resmi imza için şubeye gittim. Sen hangi bankadan bu şekilde açtırdın acaba?
Hatta en sonki bir İngbank faciası var ki, intten hesap açtırmaktan resmen vazgeçtim sayelerinde:1: Halbuki en sevdiğim şey böyle zaman kayıplarının online ve pratik bi şekilde halledilebilmesidir. İlk çıktığında pek bi popüler olan, değişken faizli şu Turuncu Hesaptan açtırmak için internetten uzuuun bi form doldurdum ve online imzalayıp gönderdim. Benim formun kopyasını kargoyla bana gönderip elle imzalamamı istediler. İmzaladım gönderdim ama bu iş zaten birkaç gün aldı, gelen kargoyu anında imzalayıp yollamama rağmen. Sonra intten başvurumu takip ediyorum, halen değerlendirmede gözüküyor aradan 10 gün geçti mi:27: Sonunda hesap açılışı olarak yazdığım şubeye gittim dedim böle böle, intten baktılar kargo bunlara ulaşmamış görünüyor. Nasıl bi sistemse eski başvuruyu iptal edip yenisini açamadılar. Bi de bana gelmiş ukalalık ediyor, keşke şubeden halletseydiniz 2 dakka da açardık diye:53: Yeri gelince sizi de uyarayım dedim, bir de bakarmışız ladyfog aynı yere açtırmış intten filan:1:

ve aleyküm selam canım hayırlı cumalar kandilin mübarek olsun:38:

ben işbank ve de bankasya ile çalışıyorum
işbanktan internetten açtım hesabı ekrana uyarı geldi 15 gün içerisinde şubeye imza için gidin diye telefon ettin bankaya evet gelin dedi.
bankasyaya zaten şubeye gitmiştim ama hatırlamıyorum ama sanırım imza attım.
Benim altın hesabım mayısta açıldı.Garanti ile çalışıyorum.Şu ana kadar öyle bir talep olmadı.Maaş müşterileriydim belki de o yüzden bilemiyorum.Şimdi siz imza falan deyince tedirgin oldum. Öyle bir durum olsaydı ya işlem yaptırmaz ya da size gönderdikleri gibi uyarı gönderirlerdi herhalde.Bir iki arkadaşım da benim durumumda...:)

ladyfog senin altın hesabın hangi bankada? bir de internetten hesap açmayla ilgili bilgi verebilir misin, ben de deneyeyim.
Garanti bankası...
Ama benim zaten vadesiz hesabım vardı. Belki de o yüzden altın hesabı için imza istemediler bilemiyorum.
Siz de hesabınız olan bir bankadan deneyin isterseniz.
Garanti'de varsa yardımcı olurum...

günaydın hanımlar hayırlı kandiller..

açıklama sanırım türkiye saatiyle 5 gibi filan.. bence küçük yatırımcıya yapılan bir oyundu bu malesefki hepside düştü bu oyuna... altının düştüğünü gören sattı altınını.. para babalarıda ucuz altıncıkları bulunca doldurdu keselerini..bu düşüş beni hiç korkutmuyor açıkçası uzun vadede yatırımım çünkü ama al sat yapanlar feci zararda:53:

Back