Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

bana uyar farmasi bi kaçgünde cok şey farketmiyor zaten biz sana 27 sinde söyleriz iyi tatiller şimdiden :))) bize dedr izin verirse eşimin memleketine gidicez bayramda hamiş oldugumdan belkidr uzak yola göndermeyebilir o zamanda paramız cebimizde kalır bende kumbarama atarım :))

cnmmm 700 ay boyu harcama mı???

oh oh süper daha ne olacak canım ha sende ha baskasında farketmez nasıl olsa geri gelecek hem baskasında olması iyi istesende bozduramazsn allah arttırsn darısı bizeee :))) bende hamileym bişey sorabilrmiyim bebişin giderleri aylık ne kadar tutuyor çok mu? ona göre kendimizi ayarlamamız lazım bizim senin tecrübelerinden yararlanayım:)

çok teşekkürler canım.
umarım herşey gönlünce olur. ama uzun yolculuksa doktoru bir kenara bırak bence sen kendini ve bebeğini riske atma , en iyisi evinizde kalın, gelmek isterlerse aileleriniz anlayış gösterip onlar size gelsinler sonuçta söz konusu olan sağlık

canım ya şuan 4 aylık sayılırım ve eşim öğretmen oldugu için yazın evde ve cok sıkıldı ben hep beraber giderz dedim beklettm onu yalnız göndermek istemiyorum şimdi gidemezsem kurban bayramında 7 aylık olcak o zaman hiç gidemem seneyede doğumdu bebekdi gidilmez onlar gelir artık o yüzden gitmek istiyorum bi dekayınvaldem cok mutlu olur ilk torun beni görmek istiyor benle gezmek istiyor hamileym ya işte hevesleniyor ama dr riskli derse kesinlikle gitmem annemde gitme diyo kararsızım anlayacagın duruma göre bakıcaz artık

hayırlısı olsun bitanem

cnmmm 700 ay boyu harcama mı???
evet canım çok mu sence?? Bu aya kadar hep 1000tl üzerinde gidiyordu bu ay biraz kıstık ve 700tl ile kapattık ayı.

amin inşallah canım.
Ben sana ayrıntılı yazayım=))

oğlum 5.5 aylık ve yeni yeni mama almaya başladık. oğlum bebelac içiyor ve haftada 500gr bitiyor ( 10tl ). Yani ayda 40tl gidiyor mamaya. Ama canım aptamil var o daha pahalı fakat benim oğlum onu hiç içmedi, onun da galiba 250gr' 20tl.

İlk doğduğunda bez masrafı daha azdı çünkü yeni doğan paketlerinde daha fazla sayıda bez oluyor. Biz hep indirimleri takip edip aldığımızdan ayda 50-60tl beze gidiyor. Bir de bebek bezleri arasında çok büyük fiyat farkları yok. O yüzden hangisi pişik yapmazsa ve bacağını sıkmazsa onu kullanabilirsin rahatlıkla.

Islak mendil ise haftada 1 paket gidiyor canım. İlk doğduğunda huggies kullandık ama inan fiyatını hatırlamıyorum şuan. Fakat diyelim ki 2,5tl'lik ıslak mendil alsan ayda 5 paket gitse toplam 12.5 eder. Fakat ilk zamanlar çok sık değiştirmek gerektiğinden daha fazla gidebilir.

Pişik kremi nivea kullanıyorum 15tl ama 2 ay idare ediyor. Ki ben çok fazla sürerim ama kıvamı oldukça yoğun olduğundan uzun süre kullanılıyor kesinlikle tavsiye ederim, çok da ii bir krem. İlk doğduğunda chicco'nun setini almıştım beş para etmez ürünleri hiç beğenmedim ben.

Şampuan,sabun bunlar çok uzun süre kullanılıyor. Doğduğunda aldığım şampuan hala bitmedi, sabunun da 2.si bitti. Bu yüzden pek de para harcanmıyor bunlara.

Kıyafet çok fazla alma çünkü gerçekten çok hızlı büyüyorlar 20 gün önce aldıklarım olmuyor oğluma=)

Aklıma gelenler bunlar canım.

Son düzenleme:
canım uzun vadede düşünüyosan birikimi kesinlikle alçak yüksek deme al kenara koy 4 sene öncekine göre benim altınlar 3 katını geçti düşün yani
allah bereket versin canım daha ne olsun maşallah size
hoşgelddin hemşom süper yarın borcunda bitiyor daha rahat edersin artık,bayram tatili de süper olmuşşeşimin sadece 1.bayram tatil oluyor 2 günden itibaren ve arefe günüde çalışıyor burdayız yaniama ben belkii giderim bikaç gün biraz zor ama olsun

bugün tatildi akşama doğru eşim çıkalım gezdireyim seni sonrada dışarda yemek yeriz dedi çıktık,ayakkabıyı bağlarken o ben aldı sanmış ben o aldı sandım anahtar kapının üstünde kalmış eşimin tel.de evde kalmış,2 saat gezdik eşim dedi anahtar sendemi yoo dedim sen almadınmı yok dedi koştur koştur arabaya atladım kontorum de yok aksilik komşumu arayıp alıver üstünden desem tutuştum baya geldik koştum baktım anahtar yok eşimdeki yedeği de ben almıştım evde kaldı kaldıkmı tam akşam ezanı başladım ağlamaya karşı komşumda yok yazları köyde 5.katta ki kadın ece gelsene dedi çıktım baktım ki hesap sorar gibi anahtarı sallıyorr sarıldım öptm annem yaşında akıllı aklın nerde dedihep asansör kullanır tesadüf merdivenlerden inmiş çöp atmaya bakmış anahtar üstte zile basmış zaten giderken görmüştü bizi alsam mı almasam mı diye tereddüt etmiş allahtan almış bu sıralar akşam ezanı bile davulcular geziyor zillere basıp para istiyor o kadar korktum kii anlatamam bidaha hayatta unutmam:18::18:

bu arada beklediğim bişey var olursa paylaşırım,haftalıktan kalan 15 tl yi de kumbaraya attım ama atıp atıp alddığım çok oldu bu ay hee birde tatil alışveriş şu bu karttan geçmiştik yatırdık artık kartlar boşaldı toplasan 2 kartta 150-200 anca taksit vardır şükür artık ahh allahım benide gör de daha çok birikim yapayım(AMİNNN)

günaydın...hanımlar...bende kattım sizin aranıza kendımı ıster alın atın ıster tutun satın...bende sızın topığe rastladığımdan beri birikim peşindeyim 10 kr değerini bile biliyorum artık...bu hafta evın ıhtıyacı cok almam lazım...makinenin bulasık deterjanı bıtmıs sıvı yağ bıtmış 5 lt alırım hep yumurta yok cocuga sut...şimdilik aklıma gelenler bunlar....bende diyordum 20 tl falan atsam haftalık aylık 100 e tamamlarım dıye dusunuyordum ama bakalımm hayırlısı....

vooooww baya atraksiyonlu geçmiş haftasonu:)

gözün aydın bitanemmmmmmmmmmmmmmmmmmmm inşallah herşey gönlünüzce olur

canım ben olsam alırım altın uzun vadede her zaman çok iyi yatırım aracı

canımmmm çok teşekkür ederim altın konusu çok uzun vadeli olmayabilir açıkçası,nişanlımın askerliği burada olduğu için evlilik hazırlıkları daha hızlı ilerleyebilir ve yaza kalmadan evleniriz belki.o yüzden evimiz için ufak tefek şeyleri mi almaya başlasam bilmiyorum.tarih konusu netleşmedi ama 1 seneyi de geçmez:44: babam da sen biriktir paranı,çeyiz işini biz hallederiz diyor.aldığım şeylere bile neden sen harçlığımı arttırıp alacağım diye uğraştın,sen lazım olanların listesini yap ne gerekiyorsa alırız dedi.benim şu an nevresim takımlarım,bi tane yemek takımım,1 tane çatal-kaşık takımım,aldığım havlular var sadece.bunları alırken bile tereddüt ettim,sonuçta erken alınca garanti süresi boşa gitmiş oluyor.o yüzden elektrikli ev aletlerini falan en sona bırakacağım ama tekstil ürünlerinde falan da sorun çıkma ihtimali var.bi yandan da hepsini bi arada almak zor olur diye düşünüyorum...tabi ben bu düşüncelerin içindeyken altın yükseliyor ve param harcanıp gidiyor

günaydın hanımlar hepimize bol bereketli hayırlı birikimler diliyorum.

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım ne bileym he duyuyorum yok bez parası mama parası korkuyorum biz aylık 250 lirayı bebek için gözden cıkardık senin söylediklerine göre yeterli zaten yeni doğdugunda mama da yemiyo biraz birkim yapııp gerekli eşyalarını alsak gerisi kolay olcak :) bişey daha sorayım hamileyken karnın için çatlak kremi kullandınmı ne sürdün ben şimdilk bebe yagı sürüyorum ama tecrübelerinden faydalanayım dedim

kızlar altın düşüşe gecmiş inş akşama kadar cıkmaz iş çıkışı gidip bir çeyrek alırım :))) acaba yarına da düşmeye devam edermi yoksa cıkarmı fikri olan var mı ama ben risk etmicem gecen seferde bekledm fırladı gitti alamadım bu sefer alayım diyorum :)))

hoş buldummmmmmmmmmmmm canımmmmmmmmm
geçmiş olsun canım.
Allah razı olsun komşundan da , boşuna dememişler ev alma komşu al diye
aman dikkattttttttttttt bitanem

herşeyin Rabbim hakkında hayırlısını versinnnnnnnnnnnn bitanem benimmmmmmmmmmmm
günaydınlarr
bol bereketli hafta diliyrm.
aminnnnnnnnnnnnnn bitanemmmmmmmmmmmmmmm
hoşgeldin bitanem bereketli birikimler yapman dileğiyle

helalllllllllllllllllllllllll olsun amcama

kızlar benı ne kadar coook begenıyorsunuz...kendımı bısey sanmaya basladımm ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…