Sorma bizde önümüzdeki sene evlenmeyi düşünüyoruz 4-5 yıldır beraberiz..4-5 sene önce 14 gr üçlü burma bileziği 425 den alıyorduk şimdi 12-13 gr mı 1.200 olmuş keşke o zaman hepsini alsaydık şimdi böyle kara kara düşünmezdik belki :)
Bu sene geri kalanını da koca bir maaşı yatırarak temin ediceğiz artık ..Altın düşmek için benim evlenmemi bekliyor eminim :)
Herkese iyi akşamlar.
Çocuk büyütmek ne zormuş yahu. bütün gün açıp okuyorum tam birşeyler yazacakken başlıyor ağlamaya =)) Neyse uyudu da rahat rahat dolaşırım artık nette =)
Bazı arkadaşların birikimleri tavan yapmış=)) Allah daha fazlasını nasip eder inşallah, güzel günlerde kullanın paracıklarınızı arkadaşlar.
Biz de dün altınları hesaplattık fitre veriliyormuş galiba, 200grama yakın tuttu tabi bir de çeyrekler falan var. kuyumcu 400tl gibi birşey hesapladı ama tam doğru olmayadabilir. eşim 200tl vermişti, bu ayki maaştan da 200tl ekleyip vereceğiz inşallah.
Eşime vermesek de o parayla da altın alsak olmaz mı dedim =) O da asla olmaz sonra biryerden öyle birşey çıkar ki bütün o değerli altınların gider diye kızdı bana =)) benim çalıştığım okulun öğrenci yurdu yapılıyor, oraya versek olur mu diye soracak eşim olmazsa da ihtiyacı olan birini bulup verecekmişiz.
değiştirdim yanlış yazmışımcanım elbette her müslümanın üzerine farz olan şeylerden biri de zekat
zekatmalımızı azaltmaz tam tersine malımızı temizler, bereketlendirir.enişte çok doğru söylemiş niyetlerimizi şüphesiz ki Allah ( c.c) çok iyi biliyor.
zekat fakirlerin hakkıdır o nedenle kuruma verilmez o nedenle bunu çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
Rabbim zekatlarımızı sadaka-ı fıtırlarımızı kabul etsin inşallah.
selam hanımlar
bugün pazara çıktım 50 tl vardı
bundan ancak 5 tl artırabildim
yani bugün kumbaraya 5 tl gitti
pazardan artırdığım 15 tll hopp kumbarama
bereketli olsun kızlar
bereketli olsun canım
bereketli olsun bitanem
dün ben de 80 lira attım.. arkadaşlar şu zekat işini bilen biri varsa bana anlatabilir mi. biraz birikmişimiz var ama pek çok da borcumuz var. nasıl olacak bilemiyorum :85:
kızlar birikimleriniz bereketli olsn bende dün kumbarama 1.25 lira alttm az ama maaşı ayın 15 de alcaz paramız yok bu aralar eşime kızdım sen hiç atmıyosun kumbaraya dedim kızımız için biriktiriyoruz dedim oda kızın benden zengin cebimde kaç lira var baksana dedi sırf atmış olmak için 10 krş attı :) maaşı alayım görcem kumbaranı dedi evdeki son 20 liramızı bölüştük pzt kadar idare etcez 10 10 ben ederm hiç giderm yoktur da eşim edemez biliyorum olmadı benmkinide veririm yoksa karttan çeker biliyorum anlıycanız parasız kaldık neyse canım şurda maaşa ne kaldı :))
kızlar birikimleriniz bereketli olsn bende dün kumbarama 1.25 lira alttm az ama maaşı ayın 15 de alcaz paramız yok bu aralar eşime kızdım sen hiç atmıyosun kumbaraya dedim kızımız için biriktiriyoruz dedim oda kızın benden zengin cebimde kaç lira var baksana dedi sırf atmış olmak için 10 krş attı :) maaşı alayım görcem kumbaranı dedi evdeki son 20 liramızı bölüştük pzt kadar idare etcez 10 10 ben ederm hiç giderm yoktur da eşim edemez biliyorum olmadı benmkinide veririm yoksa karttan çeker biliyorum anlıycanız parasız kaldık neyse canım şurda maaşa ne kaldı :))
Rabbim kolaylık versin bitanemmmmmmmmmmmm
olsun canım en azından maaşınızı aldığınızda paranız kalıcak benim maaş ayın 15 inde geldiğğiii gibi bir okadarda hızlı gidecek
sağol canım teşekkür ederim
ahh ahh bacım yarama bastın bizimde aynı alcazda nolcak kredi ödüyoruz kira faturalar kredi kartları market pazar derken bişey kalmıyo gecen ay basladım biriktirmeye bende işte küçük küçük bişeyler yapmaya calışıyorum şu borclar bitse cok rahatlıcaz daha 1 yıl var ben artık borcun bitmesini beklemicem 3-5 krş atmam lazım cünkü bebegmz olcak rabbim hepimizin yardımcısı olsun bol birikimler hepimizeee
Arkadaşlar danışmıştım size ne yapayım diye dün kapalı çarşıya gittik 18 gramlık 5 tane burma bilezik aldık toplam 90 gram kalanı ile 2 tane çeyrek aldık
Eşim bugün kasaya götürdü bankaya allaha şükür bu işi de hallettik
bu ay kumbaradan 90 lira borç almak zorunda kaldık ayın 15inde maaşımı alınca borcumuzu ödicez kalan bozukluklar ile bankada altın hesabı açacağım
Arkadaşlar danışmıştım size ne yapayım diye dün kapalı çarşıya gittik 18 gramlık 5 tane burma bilezik aldık toplam 90 gram kalanı ile 2 tane çeyrek aldık
Eşim bugün kasaya götürdü bankaya allaha şükür bu işi de hallettik
bu ay kumbaradan 90 lira borç almak zorunda kaldık ayın 15inde maaşımı alınca borcumuzu ödicez kalan bozukluklar ile bankada altın hesabı açacağım
internette 22 gram külçenin fiyatı yazıyo. 22 ayar bilezik biraz daha fazla galiba biz tanıdıktan aldık gramnı 93 liradan aldık canımkaç yıllık evlisin cerenim. Bebeğin doğana kadar inşallah iyi bir birikim yaparsınız.
Hayırlı olsun bileziklerin iyi günlerde kullanırsın inşallah.
Gramını kaçtan aldın acaba? Netteki fiyatlarla fark var mı merak ediyorum.
güle güle kullan hayırlı olsun canım
sağol canım teşekkür ederim
ahh ahh bacım yarama bastın bizimde aynı alcazda nolcak kredi ödüyoruz kira faturalar kredi kartları market pazar derken bişey kalmıyo gecen ay basladım biriktirmeye bende işte küçük küçük bişeyler yapmaya calışıyorum şu borclar bitse cok rahatlıcaz daha 1 yıl var ben artık borcun bitmesini beklemicem 3-5 krş atmam lazım cünkü bebegmz olcak rabbim hepimizin yardımcısı olsun bol birikimler hepimizeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?