• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

farmasi sana bişey sorcam. sen hesabındaki altını satmıştın, yeniden almışsın. hayırlı olsun canım. peki bu alım satımdan ne kadar zamanda ne kadar karın oldu. bi de bozmasan dahamı karlı olurdun acaba:44: bu alım satımın mantığını çözemiyorum galiba ben:44: yani 10 gr altını satıp bi süre sonra mesela 11 12 gr alabiliyorsan aynı fiyata mantıklı. ama uzun vade düşününce bana gereksiz gibi geliyor:50:

merhaba canım ben altını ilk başta 83.86 tlden aldığım zamandan 10 gün sonra 89 tl ye çıkmıştı işte o an satmalıyım derken bunu dediğim halde işin tuhafı satmadım ve altın 86 tl ye geriledi . o zaman 89 tl den satıp 86 tl ye gerilediğinde alsaydım çok hoş olacaktı. bu fırsatı geçirdim.( benim oğlanı doktora götürmüştüm o gün ayrıca çarşıda işlerim vardı. o sebepten satamamıştım.)
sonra tekrardan yükselişe geçti ve 91 tl ye çıktı ben de bu seviyede sattım. ama beklemeye başladım okuduğum yorum köşelerinde de düşüleceği beklentisi oluşmuştu, ama piyasalarda beklenen olmadı maalesef hatta bir gün de 1.5 - 2 dk lık bir süreliğine 89 tl ye düşmüştü ki hemen geri çıkıverdi sonra da o günden bu yana hız kesmeden devam edeceği tuttu.:9:
ben de ne olursa olsun artık inceldiği yerden kopsun dedim evvelsi gün aldım, dün 100 tl ye çıkmış ama burada net bağlantısı olmadığı için o seviyeden gene satamadım satmış olsaydım dün bugün düşük bir anını yakaladığımda geri alacaktım ama neyse nasip değilmiş. bana al-sata müsade etmedi Rabbim bu aralar nasip değilmiş hayırlısı olsun canım sıkıntı yok.:34: demekki uzun vadeli düşünüp beklemem lazım .
bu arada benim tl olarak 51000 tl olan param 14 temmuzdan bu yana 56000 tl yi geçti:34:

kızlar aranıza yenı katıldım burayı yenı fark ettım bızde sozlumle her ay bı ceyrek alıyoruz bugun 6. aldık cok sevındırık oldum

Arkadaşlar bişey soracağım bugün bir yerden 9000 lira paramız geliyor ve biz bu parayı altın yapacağız. Ama eşim düşecek altın hafta sonuna kadar bekleyelim diyor. Sizce ne yapmalıyım. Farmasi özellikle sana soruyorum. Bugün gidip almalı mıyım??????????????

çok teşekkür ederim cevabın için farmasi:71: anladım ki al sat bana göre değil.:50: birincisi çok sıkı takip gerekiyor, ikincisi de elimdeki miktar bunun için uğraşmaya değmez. aslında ben de bankadaki paramı birkaç ay önce altın hesabına çevirmiş olsaydım süper olurdu ama artık çok geç. biraz düşerse belki cesaret edebilirim:61:

Arkadaşlar bişey soracağım bugün bir yerden 9000 lira paramız geliyor ve biz bu parayı altın yapacağız. Ama eşim düşecek altın hafta sonuna kadar bekleyelim diyor. Sizce ne yapmalıyım. Farmasi özellikle sana soruyorum. Bugün gidip almalı mıyım??????????????

canım ben her zaman dediğim gibi kazanırsanız sevinirim hem de çok ama zarar ederseniz üzülürüm hem de çok
altın fiyatlarını takip ettiğim sitenin adını çok defa verdim burada oradaki yorumları takip etmeni öneririm.
şu durumda düşer diyoruz yükseliyor yükselir satmayalım diyoruz hafif de olsa geriliyor ama şu bir gerçekki .
dünyada şu anda açık seçik bir kriz var , tl nin değer kaybı söz konusu ve de çoğu yorumcu altın fiyatlarının daha da yükseleceği beklentisi içerisindeler
bu demek değil ki altın fiyatları hiç düşmez düşer elbette ama yönü gene de yukarı gösteriyor anlaşılan:34:

çok teşekkür ederim cevabın için farmasi:71: anladım ki al sat bana göre değil.:50: birincisi çok sıkı takip gerekiyor, ikincisi de elimdeki miktar bunun için uğraşmaya değmez. aslında ben de bankadaki paramı birkaç ay önce altın hesabına çevirmiş olsaydım süper olurdu ama artık çok geç. biraz düşerse belki cesaret edebilirim:61:

bende bankadakı paramı 1 ay once hatta 15 gün önce altın hesabına cevırmeyı düşündüm göze alamadım ve sımdı pısman oldum su anda hıc göze alamıyorum.hayırlısı olsun napalım:34:

farmasi canım bişey soracağım hani dedin ya eski tarih yeni tarih farketmiyor ama eski alman daha mantıklı dedin ya mesela eski tarihli aldım diyelimki 1 - 2 seme sonra bozdum eski tarihli olan değermi kaybetmiş oluyor ???

canım altını yeni tarihli almanın hiçbir mantığı yok zaten uzun vadeli yatırım olarak düşünülüyorsa çünkü 2011 tarihli altın 2012 de eski altın olacak ve satarken zararın olacak zaten alırken de en az 2 tl yeni altın olarak aldığın için pahalıya almış olacaksın yani başında da sonunda da zarar yazar.:31::31:
en iyisi kulplu ya da kulpsuz eski tarihli almak
kuyumcuya sormuştum kulplu mu kulpsuz mu diye abla hiç farketmez demişti.
ata ya da cumhuriyet için de aynı şekilde farketmez demişti sadece alırken de satarken de cumhuriyet 10 tl ataya göre ucuz diğeri de doğal olarak 10 tl pahalı o kadar demişti.

farmasi canım bişey soracağım hani dedin ya eski tarih yeni tarih farketmiyor ama eski alman daha mantıklı dedin ya mesela eski tarihli aldım diyelimki 1 - 2 seme sonra bozdum eski tarihli olan değermi kaybetmiş oluyor ???

canım ben eski yeni farketmez yazmadım bak yukarıda yazıyor yeniden gözden geçirmeni tavsiye ederim.

eski tarihli çeyreği( 2010 tarihli ) diyelim ki şu anda 172 tl ye alırsın yenisini (2011tarihli ) 174 tl ye alırsın ama bir yıl sonra yeni tarihli de eski tarihli olmuş olacak ve satarken her ikisini de diyelimki kuyumcu 195 tl ye alıyorsa 195 tl den alacak birini alırken 2 tl daha fazla ödeyerek almış olacaksın farkı bu olacak .
bu 1 tane altın için böyle diyelimki 50 tane çeyreğin olsa 100 tl boşu boşuna zarara gireceksin.:34:

Son düzenleme:
Selam bayanlar 2 hafta yokum bu 2 hafta içerisinde ya 1 gram daha altın alıcağım ya da maaşın hepsini altına yatırıp güzel bir dönüşüm yapıcağım inşallah.. Bu konuya her girdiğimde heyecanlanıyorum valla, Şu an da 2 gramım var hedefim önce 10, 10 tane yapınca bozdurup yerine çeyrek alıcağım şimdilik küçük hedeflerle başlıyorum inşallah bende bir gün cumhuriyet altınına ya da ataya geçiş yaparım :))) Ve bir gün ev alıcak kadar altınım olur inşallah.. Hepinize bol bereketli günler diliyorum Rabbim hepinizin evine bereket getirsin ki kumbileri daha çok dolduralım :)):nazar::nazar:

Bayanlar altınla ilgili bir soru sormak istiyorum sizlere, geçenlerde ilk kez yarım altın aldım fakat, altının yüzeyi biraz çizikti bozdururken bu sorun olur mu? Yani kuyumcular altın alıp satarken 1. el 2. el gibi bir kavram yok sanırım, darphaneden çıkmış yeni altında başkasının bozdurduğu altında aynı değerde mi?

Bir bilgisi olan yok mu?

Super fikiiirrrr!!!
Bende bu gunden itibaren basliyorum biriktirmeye..
Gerci bozukluklari sigara almak icin kullaniyordum ama olsun... Artik esime kaktiririm :))))

hoşgeldin canım...bereketli olsun ..

Bir bilgisi olan yok mu?

hayır canım sorun olmaz..

1.el 2.el kavramı yok kuyumcularda

senelerce elimizde duran altınları bile giidp bozdurduğumuz oluyor merk etme

Herkese iyi akşamlar.
Çocuk büyütmek ne zormuş yahu. bütün gün açıp okuyorum tam birşeyler yazacakken başlıyor ağlamaya =)) Neyse uyudu da rahat rahat dolaşırım artık nette =)

Bazı arkadaşların birikimleri tavan yapmış=)) Allah daha fazlasını nasip eder inşallah, güzel günlerde kullanın paracıklarınızı arkadaşlar.

Biz de dün altınları hesaplattık zekat veriliyormuş galiba, 200grama yakın tuttu tabi bir de çeyrekler falan var. kuyumcu 400tl gibi birşey hesapladı ama tam doğru olmayadabilir. eşim 200tl vermişti, bu ayki maaştan da 200tl ekleyip vereceğiz inşallah.

Eşime vermesek de o parayla da altın alsak olmaz mı dedim =) O da asla olmaz sonra biryerden öyle birşey çıkar ki bütün o değerli altınların gider diye kızdı bana =)) benim çalıştığım okulun öğrenci yurdu yapılıyor, oraya versek olur mu diye soracak eşim olmazsa da ihtiyacı olan birini bulup verecekmişiz.

Son düzenleme:
Back