farmasi sana bişey sorcam. sen hesabındaki altını satmıştın, yeniden almışsın. hayırlı olsun canım. peki bu alım satımdan ne kadar zamanda ne kadar karın oldu. bi de bozmasan dahamı karlı olurdun acaba:44: bu alım satımın mantığını çözemiyorum galiba ben:44: yani 10 gr altını satıp bi süre sonra mesela 11 12 gr alabiliyorsan aynı fiyata mantıklı. ama uzun vade düşününce bana gereksiz gibi geliyor
kızlar aranıza yenı katıldım burayı yenı fark ettım bızde sozlumle her ay bı ceyrek alıyoruz bugun 6. aldık cok sevındırık oldum
Allah devamını getirsin inşallah .
Farmasicim bir sıfırı fazla ekledin sanırım . 5100 mü o yoksa 51000 mü ?:26:
evet doğru canım 51000 tl ( ellibir bin tl)
Arkadaşlar bişey soracağım bugün bir yerden 9000 lira paramız geliyor ve biz bu parayı altın yapacağız. Ama eşim düşecek altın hafta sonuna kadar bekleyelim diyor. Sizce ne yapmalıyım. Farmasi özellikle sana soruyorum. Bugün gidip almalı mıyım??????????????
çok teşekkür ederim cevabın için farmasianladım ki al sat bana göre değil. birincisi çok sıkı takip gerekiyor, ikincisi de elimdeki miktar bunun için uğraşmaya değmez. aslında ben de bankadaki paramı birkaç ay önce altın hesabına çevirmiş olsaydım süper olurdu ama artık çok geç. biraz düşerse belki cesaret edebilirim
canım altını yeni tarihli almanın hiçbir mantığı yok zaten uzun vadeli yatırım olarak düşünülüyorsa çünkü 2011 tarihli altın 2012 de eski altın olacak ve satarken zararın olacak zaten alırken de en az 2 tl yeni altın olarak aldığın için pahalıya almış olacaksın yani başında da sonunda da zarar yazar.
en iyisi kulplu ya da kulpsuz eski tarihli almak
kuyumcuya sormuştum kulplu mu kulpsuz mu diye abla hiç farketmez demişti.
ata ya da cumhuriyet için de aynı şekilde farketmez demişti sadece alırken de satarken de cumhuriyet 10 tl ataya göre ucuz diğeri de doğal olarak 10 tl pahalı o kadar demişti.
farmasi canım bişey soracağım hani dedin ya eski tarih yeni tarih farketmiyor ama eski alman daha mantıklı dedin ya mesela eski tarihli aldım diyelimki 1 - 2 seme sonra bozdum eski tarihli olan değermi kaybetmiş oluyor ???
Bayanlar altınla ilgili bir soru sormak istiyorum sizlere, geçenlerde ilk kez yarım altın aldım fakat, altının yüzeyi biraz çizikti bozdururken bu sorun olur mu? Yani kuyumcular altın alıp satarken 1. el 2. el gibi bir kavram yok sanırım, darphaneden çıkmış yeni altında başkasının bozdurduğu altında aynı değerde mi?
Super fikiiirrrr!!!
Bende bu gunden itibaren basliyorum biriktirmeye..
Gerci bozukluklari sigara almak icin kullaniyordum ama olsun... Artik esime kaktiririm :))))
Bir bilgisi olan yok mu?
bereketli olsun canımselam hanımlar
bugün pazara çıktım 50 tl vardı
bundan ancak 5 tl artırabildim
yani bugün kumbaraya 5 tl gitti
pazardan artırdığım 15 tll hopp kumbarama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?