• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

maşallah bereketli olsun canım
ben henüz birşey atamadım . sanırım bugün atamam .dün sabah eşimden bozukluklar gitmişti kumbişe. bir de benim ekdersten 15 tl kuytuköşebanka gitmişti.
o nedenle bugün işler şimdilik kesat :31:
Allah eldekileri tutmayı nasip etsin artık ,bereket versin.:16:

Amin inşallah Allah bereket versin olsun illaki şart değil ya hergün atmak sayenizde müsriflik yapmıyorum gün içinde gereksiz para harcamıyorum o paralarıda kenara atmış oluyorum bu güzel bişey gözümü açtınız vallahi teşekkürler :71:

kızlar selamlar konu sahibesi geldiii :)

bu konuyu açalı ve girmeyeli o kadar çok olmuş ki
konuyu açmışım ve gitmişim resmen
hiç para biriktiremedim
maddi durumlar ilk yazdığımdan daha da kötü oldu
şimdi kaldı borçların bitmesine son altı ay
o yüzden ben de yeniden başladım para biriktirmeye
inşş para biriktiricem :)) hep beraber biriktirelim ben de geldiiiimmmm :66:

katrem ne iyi ettinde geldin ya.
yine sık giremesende lütfen burayı bırakma.elimizden geldiğinde yapmaya çalıştık tablo falan ama ben kendi adıma senin kadar düzenli takip edemedim ve istifa ettim bu işten.şimdi deren arkadaşımız ellerine sağlık yeniden bu görevi aldı.çokta güzel oldu.ama sen bizi bırakma...

sigarayı bir bıraksam bende biriktireceğim çeyrekten daha çok tutuyor vallahi

evet canım hakikaten çok para yiyor...bende tek olsam idare edicemde ablamla birlikte otlanıyoruz o yüzden çok sık gidiyor...

galiba ben artık biriktiremeyeceğim,okul bitince babam harçlık vermeyi kesti sanırım:37: bugün haftalığımı aldığım gündü ama bırakmadan gitmiş:50:

konu mutlaka konuşmazsan bırakmaz .bunu alışkanlık yapmasını sağla.okul haricindede ihtiyaçların olur...

canım babandan hiç olmazsa tatil boyunca normalde verdiği harçlığın yarısını vermesini isteyemez misin?

sadece para bırakmaması dert değil ki,geçen akşam eve geç geldiğim için epey sinirlendi.birkaç gün önce başka birşey yüzünden de kırılmıştı bana,bu olayı da fırsat bilip restini çekti.artık öyle gezmek tozmak için dışarı çıkamıycam bi süre.herhalde dışarı çıkmam yasak olduğu için de paraya ihtiyacım olmaz diye düşündü:59:

konu mutlaka konuşmazsan bırakmaz .bunu alışkanlık yapmasını sağla.okul haricindede ihtiyaçların olur...

şu an aramız bozuk olduğu için de konuşamam,açıkçası ben de kırıldım yani bu kadar fazla tepki vermesine.bi süre konuşmak istemiyorum:26:

Kızlar bugün bir teklif aldım eski çalıştığım iş yerinden geri dönmeyi düşünürsem görüşmeye çağırıyorlar daha önce orada 6 yıl çalışmıştım iyi bir firmaydı şimdi verdikleri maaş tatmin edici olursa kabul edeyim diyorum ama nişanlım şehir dışında o buraya yerleşmekte tereddütlü ben bu işyerine girersem buraya yerleşmemiz gerekecek kararsız kaldım iyi maaş verirlerse kabul etmem lazım çünkü şu aşamada ailemede destek olmak zorundayım üstelik evlilik için birikimde yapmak zorundayım sizce ne yapmalıyım bir akıl verin sizler birikim yapan akıllı kadınlarsınız ...

Kızlar bugün bir teklif aldım eski çalıştığım iş yerinden geri dönmeyi düşünürsem görüşmeye çağırıyorlar daha önce orada 6 yıl çalışmıştım iyi bir firmaydı şimdi verdikleri maaş tatmin edici olursa kabul edeyim diyorum ama nişanlım şehir dışında o buraya yerleşmekte tereddütlü ben bu işyerine girersem buraya yerleşmemiz gerekecek kararsız kaldım iyi maaş verirlerse kabul etmem lazım çünkü şu aşamada ailemede destek olmak zorundayım üstelik evlilik için birikimde yapmak zorundayım sizce ne yapmalıyım bir akıl verin sizler birikim yapan akıllı kadınlarsınız ...

merhaba canım sen profilinden anladığım kadarıyla istanbuldasın.
peki nişanlın nerede ve ne iş yapıyor?
siz evlenince nereye yerleşmeyi düşünüyordunuz?
nişanlının oraya yerleşmekteki tereddütleri neler?
nişanlın orada rahatlıkla aynı işini bulabilir mi?

öncelikle bunları bilebilirsek yorum yapmak belki biraz daha kolaylaşır. ama kesinlikle düğün masrafları vs konusunda bence de ailene destek olmalısın canım.onları biri sürü borçla bırakıp gitmek ne kadar mantıklı olur ya da bir sürü borcu sadece nişanlın ve sen evlendikten sonra ödeyecek durumda kalsanız elbetteki 2 maaşla altından kalkmakla tek maaşla altından kalkmak bir olmaz canım:34:
bunları enine boyuna düşünüp karar vermekte fayda var.

ama daha sorularımın yanıtını almadan şu kadarını söyleyeyim keşke nişanlın senin bulunduğun yerde işini edinebilse de sen de teklif edilen işe girsen ve evinizi düzeninizi oraya kurabilseniz.:38:

canım iş haberin hayırlı bir şekilde sonuçlansın da tatil olmayıversin canım
ya da uygun bir haftasonu vs denk getirebilirseniz 1-2 günlük kaçamak yaparsınız yakın bir yere . öyle de güzel olur gerçekten.:34:
bak mesela biz mart ayında 26-27 sinde izmir selçuk tarafına gittik bir otelde 2 gece konakladık oldukça da deşarj ediyor bu tip ara kaçamaklar insanı.
haklısın canım hayırlısı artık dediğin gibi haftasonu falan kaçıveririrz buraya 1 -2 saatlik yerler çok:38:
teşekkür ederim farmasicim..senin kadar olmasa da akılcı davranmaya çalışıcam artık:1:

ececik çok sevindim canım inşş hayırlı sonuçlanır iş durumun:71:
inşllah caanım inşllh çok tşk ederim:38:

caanım ya hemşom da ne güzel yazmış:38:nişanlın keşke gelebilse işi orda olsa hem ailene yakın olursunuz hem bildiğin iş yerinde olmak ne güzel olur hadi hakkımızda hayırlısı canım:38:bende girmek için sabırsızlanıyorum eşim saolsun hiçbirşeyimi eksik etmedi ama kendi paramı kazanamak istiyorum ilk maaşımı da sevdiklerime harcamak:1:allaha şükür borcumuz vs yok bir olsa bu iş direk bankaya atarım eşiminkinden de artıyor şükür ne güzel ev dam sahibi olmaya yol açılır ama bakalım:97:

bugün kenara bişey atamadım ama hiç para da harcamadım şükür,zaetn uykudan kalktım uyku düzenini bozunca kötü oluyor hiç gündüz uyumazdım ya oldu artık:1:eşim belkide bu gece son gidicekmiş pazar gitmem konuşayım diğerleriyle dedi pazartesi izmire gitmtmiz lazım çünkü:122:

bugün kenara bişey atamadım ama hiç para da harcamadım şükür,zaetn uykudan kalktım uyku düzenini bozunca kötü oluyor hiç gündüz uyumazdım ya oldu artık:1:eşim belkide bu gece son gidicekmiş pazar gitmem konuşayım diğerleriyle dedi pazartesi izmire gitmtmiz lazım çünkü:122:

bugün kumbaraya gelen giden yok ne yazık ki:31:

evet kızlar bugün kumbişler aç kaldılar ama akşama ne olacağı belli olmaz değil mi?
ama para harcamamak da birikimdir sonuçta:34:

malum sebeplerden ötürü benim kumbaramda akşamı bırak uzunca bi süre değişiklik olmaz:59:

olmasın canım olayların hep iyi yanından bakmayı adet edinmiş biri olarak şunu diyorum sağlığın çok şükür yerinde ya annen baban başındalar ya gerisinin şu an için çok da öenmi yok bitanem. zamana bırak canım baba yüreği elbet seni anlayacaktır. sen de biraz kendini onun yerine koymaya çalış :34:seni merak etmiştir senin için endişelenmiştir. seni önemsediğinin sevdiğinin sonucu bunlar...:38:

herkese selam kızlar ben im iki ay sonra düğünüm olacak işten ayrılmak zorunda kalacağım ve evde olacağım,benimde katkım olsun çok borcumuz olacak olmadı kendime ait maaşımı en azından devam ettirmiş olayım çünkü epey zorlanacağım koçişdeen para istemeye bu sebeplerden size katılıyorum benide aranıza alırsanız sevinirim
çok geçmişi okuyamadım ama anladığım kadarıuyla bir kumbaramız oluyor ve içine o gün atabildiğimiz bozukulukları filan atıyoruz dimi

olmasın canım olayların hep iyi yanından bakmayı adet edinmiş biri olarak şunu diyorum sağlığın çok şükür yerinde ya annen baban başındalar ya gerisinin şu an için çok da öenmi yok bitanem. zamana bırak canım baba yüreği elbet seni anlayacaktır. sen de biraz kendini onun yerine koymaya çalış :34:seni merak etmiştir senin için endişelenmiştir. seni önemsediğinin sevdiğinin sonucu bunlar...:38:

haklısın farmasicim ama bu kadar çok tepki verdiğinde kırılacağımı biliyordu,hatta gördü de karşısındaki halimi.5 kuruş para vermesin ama 20 yaşındaki insana da ilkokul öğrencisi gibi dışarı çıkma yasağı koyulur mu yaa:50:

herkese selam kızlar ben im iki ay sonra düğünüm olacak işten ayrılmak zorunda kalacağım ve evde olacağım,benimde katkım olsun çok borcumuz olacak olmadı kendime ait maaşımı en azından devam ettirmiş olayım çünkü epey zorlanacağım koçişdeen para istemeye bu sebeplerden size katılıyorum benide aranıza alırsanız sevinirim
çok geçmişi okuyamadım ama anladığım kadarıuyla bir kumbaramız oluyor ve içine o gün atabildiğimiz bozukulukları filan atıyoruz dimi
hoşgeldin canım :71:aynen yazdığın gibi yapıyoruz
haklısın farmasicim ama bu kadar çok tepki verdiğinde kırılacağımı biliyordu,hatta gördü de karşısındaki halimi.5 kuruş para vermesin ama 20 yaşındaki insana da ilkokul öğrencisi gibi dışarı çıkma yasağı koyulur mu yaa:50:

canım sizler o yaşlarda özgürlüğünüze düşkün oluyorsunuz
onlar da korumacılıklarını devam ettirmeye çalışıyorlar
haliyle bir kuşak çatışmasıdır yaşanıyor ama sen de onları anlamaya çalış bitanem onlar sana güvenirler de çevreye güvenmezler.ayrıca
babalar evlatlarının kendilerinden sonra eve girmelerini pek hoş karşılamazlar genelde istisnalar olabilir ama herkesin bir düzeni var ve saygı duymak lazım :34:
ahh ahh sen de ata olunca anlıyacaksın tatlı kız :38:

kızlar sizleri çok öpüyorum şimdilik çıkıyorum anneme doğru yol alayım nasipse çocuklarla birlikte azıcık gezelim gelelim.:16:

Back