• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

Geline 14 kilo altın takıldı
Güncelleme : 05 Temmuz 2011 12:06

Van'ın ileri gelen ailelerinden Öner ailesinin kızları Leyla ile Irtak ailesinin oğulları Yavuz'un düğününde geline 14 kilogram altın, gelin ve damada ise 445 bin TL para takıldı. İran, Irak ve çevre illerden yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı düğünde gelin ve damada takılan paraların sayılması saatler sürdü.

Gelinin taşıyamadığı altınlar ise keseler içinde evlerine götürüldü.

Altın fiyatlarının yüksekliğinden kimi düğünlerde çeyrek altın takılması bile davetlileri düşündürürken, Van'da yapılan bir düğün ise kuyumcu dükkanlarını aratmadı. Öner ailesinin 22 yaşındaki kızı Leyla Öner ile Irtak ailesinin oğlu Yavuz Irtak, 3 gün 3 gece süren düğünle evlendi. Hafıziye Mahallesi'nde yapılan düğüne İran, Irak ve çevre illerden yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Van'daki aşiret liderlerinin de katıldığı düğünde bol bol halay çekildi. Takı töreninde ise davetliler birbiriyle yarıştı. Gelin Leyla Öner'e yaklaşık 14 kilogram altın takılırken, gelin ve damada takılan para ve dövizlerin değeri ise 445 bin TL'yi buldu oldu. Kuyumcu dükkanına dönen gelinin taşıyamadığı altınlar keseler içinde damat evine götürüldü. Takılan paralar ise aile büyükleri tarafından sayıldı.

SON GECE HAVAİ FİŞEKLER
Düğün yemeği için 2 büyükbaş 25 küçükbaş hayvan kesilirken, 500 kilogram pirinç, 1 ton sebze ve 300 kilogram yoğurt kullanıldı. Düğün, son gece yapılan havai fişek gösterisiyle son buldu.
:53::53::53::53::53::52::52::52::52::52::52::53::53::53::53::53::53:

Van'ın ileri gelen ailelerinden Öner ailesinin kızları Leyla ile Irtak ailesinin oğulları Yavuz'un düğününde geline 14 kilogram altın, gelin ve damada ise 445 bin TL para takıldı. İran, Irak ve çevre illerden yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı düğünde gelin ve damada takılan paraların sayılması saatler sürdü.

Altın fiyatlarının yüksekliğinden kimi düğünlerde çeyrek altın takılması bile davetlileri düşündürürken, Van'da yapılan bir düğün ise kuyumcu dükkanlarını aratmadı. Öner ailesinin 22 yaşındaki kızı Leyla Öner ile Irtak ailesinin oğlu Yavuz Irtak, 3 gün 3 gece süren düğünle evlendi. Hafıziye Mahallesi'nde yapılan düğüne İran, Irak ve çevre illerden yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Van'daki aşiret liderlerinin de katıldığı düğünde bol bol halay çekildi. Takı töreninde ise davetliler birbiriyle yarıştı. Gelin Leyla Öner'e yaklaşık 14 kilogram altın takılırken, gelin ve damada takılan para ve dövizlerin değeri ise 445 bin TL'yi buldu oldu. Kuyumcu dükkanına dönen gelinin taşıyamadığı altınlar keseler içinde damat evine götürüldü. Takılan paralar ise aile büyükleri tarafından sayıldı.

SON GECE HAVAİ FİŞEKLER
Düğün yemeği için 2 büyükbaş 25 küçükbaş hayvan kesilirken, 500 kilogram pirinç, 1 ton sebze ve 300 kilogram yoğurt kullanıldı. Düğün, son gece yapılan havai fişek gösterisiyle son buldu.

Shok shok shookk bu nedirr :53::53::53::53::53:

Altın hesabı olabilir mesela ben altının yanında vadeli mevduata da atıyorum dolara güven olmaz diye düşünmekteyim :50: Altın al canım bence sen hem eline alırsın çil çil sayarsın bi güzel olur bi güzel tadına doyum olmaz :9::9::9::9::9::9:

haklısın canım ben de dolara güvenmiyorum belki yıllarrr sonra çıkar gibi geliyor,burda tekim ben geceleri yalnızım evde altından da korkuyorum aslında,evde takım yok hiç herşeyimi kayınvalideme bıraktım memlekette :58:

msjımı silmek zorunda hissettim kendımı kusura bakmayın nolur nolmaz dıye

Son düzenleme:
Kızlar dün yazmıstım ya eşimin haberı olmayan bı param var bankada yanı bekarlıgımdan kalma durup duruyo 1 senedır öncesınde elıme gectıkce atıyordum.bende cekıp o parayı altın alsam dıyorum ama nerey koycam o altınları ne dersınız :26:

altın hesabına çevir canım bence,yada altın alıp bankada kasaya koy:34:

haklısın canım ben de dolara güvenmiyorum belki yıllarrr sonra çıkar gibi geliyor,burda tekim ben geceleri yalnızım evde altından da korkuyorum aslında,evde takım yok hiç herşeyimi kayınvalideme bıraktım memlekette :58:

Ozaman tatlım bence senin için en mantıklısı gene altın hesabı gibi görünüyor takılarını kullanmıyorsan eğer işçiliklerinden ötürü sattığında zarar edebilme durumunu düşündüğünde bozdurup altın hesabına atmak son derece mantıklı kayınvalidendede takılarının başına birşey gelebilir Allah korusun :19::18:

Selamlar herkezeee...bugün 6 tl attım kumbaraya:64: 3 gün kadarda arkadaşımın yazlğına gidicem.eşim gelmediği için harçlık vericek tabiki lüzumsuz harcama yapmadan arttırdığım hoooppp kumbişe yuppiii:46::66:

altın hesabına çevir canım bence,yada altın alıp bankada kasaya koy:34:

takılar dışındaki altınları koymak için bankada kasa kiralamak bence gereksiz. yıllık 200- 250 tl en az kasar kirası ödeyeceksiniz. peki içine koyduğunuz altından yıllık ne kadar kar edeceksiniz de bu kirayı ödeyeceksiniz? ayda bir çeyrek biriktiriyorsak kumbaramızda, yılın iki ayını bankaya ödemek için biriktirmemiz gerekir bu hesapla.takı olarak kullandığınız altınlarınızı kasaya koymak mantıklı. yatırımlık olanı ne evde tutun, ne de kasaya. açın bir altın hesabı, ben internet bankacılığını çok sık kullanırım, altın hesabımı da internetten açtım. bankayla tek irtibatım; atm den para yatırmak ya da çekmek. kalan tüm işlemlerim internetten.

valla gelini kıskandımm:9::9::63:

ne yalan söyliyeyim. 14 kg altın birden insanın gözlerini fal taşı gibi açıyor ama ne demişler çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz. allah bilir tabii de işin bu yönünü düşününce kıskanmaktan vazgeçtimm:27:

selamlar herkeseee benden bu hafta şimdilik 80 tl devamı gelicek bozuk para kumbiriğimde bayağı ağırlaştı yarısı dolmak üzere dürtüyor beni birşeyler aç say aç say diye ama açıp açıp sayınca erkenden bütünletiyorum :9::9: dolsun kumbiriğim bir cumhuriyet çıkıcak sanırım içinden hadi bakalım bereketli olsun :62::62::62:
maşallah harikasın canım :nazar::nazar::nazar:
Kızlaaaarr bozuk para cüzdanımdan tam tamına 22.20 tl cıktııı:52::52::52::66::61:
süperrrrrrrrrr:nazar::nazar:

SON GECE HAVAİ FİŞEKLER
acaba kıza düşürürler mi :52::52::52::52::52::52:
Selamlar herkezeee...bugün 6 tl attım kumbaraya:64: 3 gün kadarda arkadaşımın yazlğına gidicem.eşim gelmediği için harçlık vericek tabiki lüzumsuz harcama yapmadan arttırdığım hoooppp kumbişe yuppiii:46::66:

ve aleyküm selam canım
hayırlı birikimler :38:

Bazı bankalarda kasaların fiyatları uygun senelik 100 tl civarı küçük kasalar fakat altınların orada saklamaya değecekse bence bunu düşün yoksa illa altın olşarak tutmak istersen altın hesabı var :34::34:

takılar dışındaki altınları koymak için bankada kasa kiralamak bence gereksiz. yıllık 200- 250 tl en az kasar kirası ödeyeceksiniz. peki içine koyduğunuz altından yıllık ne kadar kar edeceksiniz de bu kirayı ödeyeceksiniz? ayda bir çeyrek biriktiriyorsak kumbaramızda, yılın iki ayını bankaya ödemek için biriktirmemiz gerekir bu hesapla.takı olarak kullandığınız altınlarınızı kasaya koymak mantıklı. yatırımlık olanı ne evde tutun, ne de kasaya. açın bir altın hesabı, ben internet bankacılığını çok sık kullanırım, altın hesabımı da internetten açtım. bankayla tek irtibatım; atm den para yatırmak ya da çekmek. kalan tüm işlemlerim internetten.

neyse sildim burayı

Son düzenleme:
Back