Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

benim eşiminde haberi var
nişanlıykende kumbaram vardı
o na da yardım ederdi
biriktirir evimiz için bişiyler alırdık.
şimdi de birlikte biriktiriyrz zaten
kısmetse onlada ev paramıza katkısı olucak

tüh yaa bende heveslenmiştim gizli yapıcam dıye oyle daha zevklı oluyo da o da benım sucum oyle lafı ortaya atarsam tabı helal etmez hakkını o konulara pek gırmeyecektım pek ayrı gayrımız yokturda paylasırız ben ona sorarım o bana sorar para durumalrını.ama sımdıde yapcam desem kızmaz hep der biriktir diye yardımda eder de ıste enınde sonunda o bırıkenler bıseye gdııyor ya üzülüyom ben ev alırken gitse bile yani

zaten bızım oneclıkle bi küçük altın almamız lazım agustos sonuna yegenım olcak ona takıcaz mecburen onc eonu halledelım bari eve gidince evdekı tüm bozuklukları topluycam cuzdanımda da var esımdekılerı de alırım bıseyler eder heralde ankarada çeyrek altın ne kadar şimdi bilen var mı:44:

günaydınnn fıstıklarr oooo yeni arkadaşlar gelmiş hoşgelmişş güzelde paralar atılmış kumbaralarabende haftalıktan kalan 20 tl yi atıverdim kumbarama yarın atamam çarşamba pazara çıkarım haftalığımı da çekerim hadi hayırlısı bakalım

kızlar ark. yerde 50 kuruş bulmuş
bana getirio
sen biriktiriosun ben biriktiremiyrm harcarım gider sende kalsın dio
2.5 tl atmış oluyrm bugün Allah bol bereket versin hepimize inş.

canımmmmmmmmmmmmm bereketli olsun inşallah harikasın
bana getirio

sonbahar çıkar o 50 kuruşu bir çocuğa ver yahu başkasının parası o hayır getirmez gene de sen bilirsin

bana getirio

evet canım nazicane fikrim 50 kuruşu çıkar farmasiciğimin dedidiği gibi bir çocuğun eline falan veriver bende geçen bakkala gittiğimde bişey aldım bisürü bozuk üstü aldım kumbarama atacakken saydım 1 lira fazla vermiş gittim geri verdim kumbaralarımızın bereketi kaçmasın bitanem

bu ay sonu görümcem doğum yapacak,ona da birşey almak lazım bebeği erkek diğerine eşim künye almış biz evlenmeden bitane daha oldu onada kıyafet falan almıştık,bu da erkek ya künye ya yarım altın gibi birşey almamız lazım çünkü biri düğünde bana şuan 1300 tl olan 2.5 lu sanırım altın,diğeride kapkalın şık bir bilezik almıştı bakalım hayırlısı düğünde bilezik takarız kıza, oğlana büyük altın şimdi ne yapıcaz bilmiyorum gerçi kurbana kadar göremeyiz sanırım yada ramazanda 1 gün tatil oluyor eşimin istanbula gidiverirriz memlekete gitmeye değmiyor 1 gün

canım benim kıyamam umarım herşey en kısa zamanda istediğin gibi yoluna girer

inş caım artık her ay başı topiğe küçük emrah modunda mesaj yazmaktan usandım:97:

hemde nasıl yetiyor canım.cumartesi kötüydü zaten pazar evde aklıma getirmedim ama sabah gelip yine aynı ortam insan ister istemez içinde buluyor kendini...

bereketli olsun.
okuyunca çok karışık geliyor ama sen çok düzenli bir birikimcisin

kızlar ya tatilden dönünce eğer düşündüğüm gibi bi harcamayla dönebilirsem elimde olan paramıda içine katıp 22 ayar bozdurunca değeri düşmeyecek ama şimdide koluma takabileceğim yani çok ağır olmayacak tip bakımından gnlükte kullanabileceğim birşey istiyorum.kayıp mı olur sizce bu...

Allah kolaylık versin canım gerçekten.
ben her zaman şunu savunuyorum artık şu düğün sünnetlerden takı işi kaldırılsın ya
birileri bize takıyı yut diye vermiyor tut diye veriyor yutarken iyi tutarken zor geliyor ya ben sevmiyom o yüzden ben kendi birikimimi kendin yaparım kardeşim ya.
çok kötü bu adetlerimiz. sonrasında vay ben ona şunu götürdüm o tutmuş karşılığında bunu bana layık görmüş gibi bir sürü adamı günaha sokan boş muhabbetler hiç sevmiyorum
sevmiyorum sevmiyorum işte

sağol canım ya yazdıklarımı okuyunca valla öyle nasıl cümleler kurmuşum bilmece gibi

ne kaybı bitanem karrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr olur karrrrrrrrrrrr
benim geçen sene dediğin gibi bir bileziği 1700-1750 civarında almıştı eşim 30 gr 22 ayar ( 10 . evlilik yıldönümümüzde )
şimdi 2400 tl hiç zarar olur mu?

Son düzenleme:
bndende 15 tl bugün maasımdan da yaırıcam bi ara biriktiriodum bıraktım ama tekrar gayret hadi bismillah bereketli olsun kızlar kumbaralarımız....

hoşgeldin güzel dileklerin için çok sağol canım
bereketli olsun birikimlerin de.

canımmmmmmmmmmmmm bereketli olsun inşallah harikasın

sonbahar çıkar o 50 kuruşu bir çocuğa ver yahu başkasının parası o hayır getirmez gene de sen bilirsin

ay hiç aklıma gelmedi kızlar
burda çoluk çocuk olmayınca insanın aklına gelmio.
artık çarşıya çıkınca sadaka niyetine veririm üstüne biraz daha ekleyip
arada o da lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…