• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

ne kaybı bitanem karrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr olur karrrrrrrrrrrr
benim geçen sene dediğin gibi bir bileziği 1700-1750 civarında almıştı eşim 30 gr 22 ayar ( 10 . evlilik yıldönümümüzde )
şimdi 2400 tl hiç zarar olur mu?:34:

evet aynen katılıyorum canım benim düğündeki takılar 3,5 yıl önce x lirayken şimdi 3x yapıyor nerdeyse:nazar::66:

Son düzenleme:
Allah kolaylık versin canım gerçekten.
ben her zaman şunu savunuyorum artık şu düğün sünnetlerden takı işi kaldırılsın ya
birileri bize takıyı yut diye vermiyor tut diye veriyor:52::52::52::52: yutarken iyi tutarken zor geliyor ya ben sevmiyom o yüzden ben kendi birikimimi kendin yaparım kardeşim ya.
çok kötü bu adetlerimiz. sonrasında vay ben ona şunu götürdüm o tutmuş karşılığında bunu bana layık görmüş gibi bir sürü adamı günaha sokan boş muhabbetler hiç sevmiyorum
sevmiyorum sevmiyorum işte :19::19::19::19::19:

sağol canım ya :38:yazdıklarımı okuyunca valla öyle nasıl cümleler kurmuşum bilmece gibi:60::60::60::60:

of bende ıstıyorum kalsın o adetler:47: cok sacma olanlar var ama kalmaz yani kemikleşmiş artık.
toruna babanne dede ismi koymak
gereksiz yere dakka bası el öpmek veya normal öpüşmek ve bunu saygı ıfadesı olarak görmek
erkeğe kadın tarafından sürekli bi hizmet beklenemsi her ortamda yani

off bi sürü hangısını yazsam:1:

kızlar aşağı yukarı önümüzdeki salıya kadar yani ayın 12 sine kadar olan süreçte evde ne pişirebileceğimi ayarladım kafamdan

ona göre yarın alışveriş yapmayı planlıyorum kısmetse .
4-5 parça birşey alıp tasarruf yapmayı istiyorum.:9::9::9:
evdeki bakliyat cinsine derin donduruma koyduğum malzemelere de el atıp yarın ki pazarı az hasarla atlamayı düşünüyorum.:34:

of bende ıstıyorum kalsın o adetler:47: cok sacma olanlar var ama kalmaz yani kemikleşmiş artık.
toruna babanne dede ismi koymak
gereksiz yere dakka bası el öpmek veya normal öpüşmek ve bunu saygı ıfadesı olarak görmek
erkeğe kadın tarafından sürekli bi hizmet beklenemsi her ortamda yani

off bi sürü hangısını yazsam:1:

tam benim kafadansın canım
ben oğullarıma tek isim koydum ve de dede ismi koymadık:66::66::66:

ben her zaman şunu savunuyorum artık şu düğün sünnetlerden takı işi kaldırılsın ya
birileri bize takıyı yut diye vermiyor tut diye veriyor:52::52::52::52: yutarken iyi tutarken zor geliyor ya ben sevmiyom o yüzden ben kendi birikimimi kendin yaparım kardeşim ya.
çok kötü bu adetlerimiz. sonrasında vay ben ona şunu götürdüm o tutmuş karşılığında bunu bana layık görmüş gibi bir sürü adamı günaha sokan boş muhabbetler hiç sevmiyorum

evet canım aynen katılıyorum hele bizim oraları bilirsin nefret ediyorum bu huylarından bende arkadaşa ona buna hiç doğum için vs için bişey götürmedim zaten başka memleketteyim götüremedim ama bundan çok memnunum,birine kıyafet aldım diyelim aman getire getire bunumu getirmiş muhabbetlerini çok gördüm o yüzden herkes birikimini kendi yapsın çocuğuna da istediğini alsın bizi de günaha sokmasın görüşündeyim,karşılık beklenilmesi çok kötü karşılık beklemeyeceğim şeyler almak daha mantıklı gönlünden koptukça,mesela yeğenlerime her gittiğimde birsürü kıyafet oyuncak alırım bebeğim olunca ablam bana tek şunu aldı demek ne kadar mantıklı olur kii hiçte beklemem hele kardeşler arasında:38:

saol canım ama ben uygulayamadım malesef eşim yüzünden oglum 2 isimli ve babasının ismini söylemem dediği halde önüne koydu ısmın ayrıca benım ıstedıgım ısmı de koymadı:43::47::47::84:

evet canım aynen katılıyorum hele bizim oraları bilirsin nefret ediyorum bu huylarından bende arkadaşa ona buna hiç doğum için vs için bişey götürmedim zaten başka memleketteyim götüremedim ama bundan çok memnunum,birine kıyafet aldım diyelim aman getire getire bunumu getirmiş muhabbetlerini çok gördüm o yüzden herkes birikimini kendi yapsın çocuğuna da istediğini alsın bizi de günaha sokmasın görüşündeyim,karşılık beklenilmesi çok kötü karşılık beklemeyeceğim şeyler almak daha mantıklı gönlünden koptukça,mesela yeğenlerime her gittiğimde birsürü kıyafet oyuncak alırım bebeğim olunca ablam bana tek şunu aldı demek ne kadar mantıklı olur kii hiçte beklemem hele kardeşler arasında:38:

evet ya yapacaksak gönlümüzden kopmalı zoraki olmamalı bu kadar basit:34: .

isim konusu da en enfret ettiğim şeylerden biri mesela daha bebeğim yok benim,görümcemin 2 kızı var kayınvalidesinin ismini ikisine de koymadı,benim kayınvalidem de ne oğluna ne kızlarına koymamış,yazın muhabbet açılmıştı görümcem dediki ece ne kadar şanslısın anneninde kayınvalideninde ismi aynı hiç zorluk çekmezsin dedi bende hheee deyip geçiştirdim buna kimsenin hakkı yokki sen yada annen koymamışsınız benim ortada olmayan çocuğun ismini koymakta size değil eşimle bana düşer ama demedim severimde görümcelerimi ikisi de melek gibidir haa yarın bebeğim olur koymazsam da kimse darılmaz zaten,diğer görümceminde kayınpederi vefat etmiş oda koymuyor onun adını bana demeye kimsenin hakkıda kalmıyor böylece kayınpederimide kayınvalidemi de çok severim ama bir ara düşünüyordum kayınpederin ismini koyarım diye sonra vazgeçtim sevgi göstergesi olarak algılanması yanlış ben ona kalırsa kendi babam 8 yaşımdaydım vefat etti onunkini koyarım buna da kimse darılamaz hayırlısıyla olursa bebeğim kimsenin ismini koymayı düşünmüyorum bişey diyen olursa da siz koydunuzmuki de benden bekşiyosunuz derim konu kapanır:19:

altın konusunda hem fikirimiz canım gerçekten öyle
ben oğlumun kumbarasındaki paralarını altın alalım dedim yavruma o da tamam anne dedi sözümü dinledi daha 6 ay olmuyor 385 tl den aldık şimdi 500 ü geçik yani:34:
aynı bizim olay canım
baya kar ettik :32:
kızlar nasipse yarın ilk altınımı alcam ama çeyrek alamıyorum o kadar çıkmadı.gram altın alcam.olsun hiç yoktan iyidir.eğer altın almazsam 1 2 derken elimizdeki parada biter.
evet gamze eline ne geçtiyse hemn değerlendir güme gitmeisn :9:

günaydınlar kızlar
haftasonu cumartesi ve pazar 5 tl attım kumbiriğime
sonrada saydım.
100 tl olmuş bütünletmeye getirdim bugün iş yerime.
haftasonuda üzerine ekleyip çeyrek alıcaz kısmetse eşimle
:46::46:

buldum siziiii:16::16:

bende cok birikim seven biriyim cocuklugumdan beri.hatta aılemde cimri bile derler ama cimri deilim paranın nasıl kazanıldıgını ve bu zamanda hayat şartlarının ne kadar zor olduğunu bilen ve ona göre hareket etmeye çalışan biriyim sadece.yoksa harcamada yaparım fuzulı bıle yanı cımrı olan kısı fuzulı harcama asla yapmaz dısarda yemek yemeyen bıle var yanı sırf cimrilikten.

Bende aranıza katılmak ısterım ama sanırım uzun vadede alırım altıncıkları zira gecen ay birikim amaçlı ucuz bi ev aldık kredıyle ayda 1000 tl ödememiz var cocuk bakımı ıcınde para verıyorum bıraz sıkısacaz belkıde zaten ayda 100 tl ye kayınvaldemlerde gün param dönüyor.birde ihtiyacalr oluyor sürekli cocugun ıhtıyacları yanı aklıda olmayan seyelr cıkabılıyor ama cok severım altını ben hem bırıkım olarak hemde takı olarak gercektende karlı bulurum ama koruması cok zor 2 sene önce evimize hırsız girdi ve bu yüzden bir sürü takım gitti:14: neysekı simdi lojmanlara gectıkde daha rahatım bu konuda. :61:
hırsız hepimizin korkulu rüyası maalesef
biz eşimle banka da altın hesabı açtırdık orda devam edyoruz birikime
ana insan altınları elinde görmek istiyor :60:
günaydın arkadaşlar hepinize mutluluk ve huzur bir gün diliyorum
birikim yapmak istiyorum ama bende alışveriş hastalığı var hergün bi kıyafet ayakkabı aksesuar almazsam duramıyorum hiçbişi alamazsam 1milyoncudan abidik kubidik şeyler alıyorum biri bana durrrrr desin yar bana bir çareeeeeeeeeeeeeeeee
ben de aynıydım asyak her çarşıya indiğimde ya eve ya kendime illa birşey alacaktım
bozuk paralarla başladım ilk
ne geçse attım elime zaten sonradan birşey alamıyo hale geliyorsun eve gidip kumbirike atma hevesiyle
sende başaracaksın :65:

Birde bu durumdan eşlerinizin haberi var mı yoksa gizli mi yapıyorsunuz

eşlere göre değişiyor canım
bazı arkadaşların eşleri savurgan o yüzden gizliyorlar
eğer destek verip yanında oluyorsa gizlemen gerek yok :29:

kızlar ya tatilden dönünce eğer düşündüğüm gibi bi harcamayla dönebilirsem elimde olan paramıda içine katıp 22 ayar bozdurunca değeri düşmeyecek ama şimdide koluma takabileceğim yani çok ağır olmayacak tip bakımından gnlükte kullanabileceğim birşey istiyorum.kayıp mı olur sizce bu...

bence çok mantıklı kardişşş :66:

saol canım ama ben uygulayamadım malesef eşim yüzünden oglum 2 isimli ve babasının ismini söylemem dediği halde önüne koydu ısmın ayrıca benım ıstedıgım ısmı de koymadı:43::47::47::84:
enişte bey madem babasının ismini verdi müsade buyursaydı da ikinci ismi de senin istediğin olsaydı.:50::50::50:
isim konusu da en enfret ettiğim şeylerden biri mesela daha bebeğim yok benim,görümcemin 2 kızı var kayınvalidesinin ismini ikisine de koymadı,benim kayınvalidem de ne oğluna ne kızlarına koymamış,yazın muhabbet açılmıştı görümcem dediki ece ne kadar şanslısın anneninde kayınvalideninde ismi aynı hiç zorluk çekmezsin dedi bende hheee deyip geçiştirdim buna kimsenin hakkı yokki sen yada annen koymamışsınız benim ortada olmayan çocuğun ismini koymakta size değil eşimle bana düşer ama demedim severimde görümcelerimi ikisi de melek gibidir haa yarın bebeğim olur koymazsam da kimse darılmaz zaten,diğer görümceminde kayınpederi vefat etmiş oda koymuyor onun adını bana demeye kimsenin hakkıda kalmıyor böylece kayınpederimide kayınvalidemi de çok severim ama bir ara düşünüyordum kayınpederin ismini koyarım diye sonra vazgeçtim sevgi göstergesi olarak algılanması yanlış ben ona kalırsa kendi babam 8 yaşımdaydım vefat etti onunkini koyarım buna da kimse darılamaz hayırlısıyla olursa bebeğim kimsenin ismini koymayı düşünmüyorum bişey diyen olursa da siz koydunuzmuki de benden bekşiyosunuz derim konu kapanır:19:

eceeeeeeeeeeeeeee fikirlemiz çok benzeşiyor kız dünür olsak geçineceğiz herhalde baksana :34:
benim kayınvalide de iki oğluna kayınpederinin adını koymamış üstelik kayınpederiyle kendi babasının adı aynı olduğu halde.
34 sene önce o koymamış sıkıysa bana karışsaydı :52::52::52::52::52::52:

enişte bey madem babasının ismini verdi müsade buyursaydı da ikinci ismi de senin istediğin olsaydı.:50::50::50:

eceeeeeeeeeeeeeee fikirlemiz çok benzeşiyor kız dünür olsak geçineceğiz herhalde baksana :34:
benim kayınvalide de iki oğluna kayınpederinin adını koymamış üstelik kayınpederiyle kendi babasının adı aynı olduğu halde.

biatenmm dünür olsak yok senin ismin koyuldu yok benim ismim koyuldu toruna diye kavga da etmeyiz:38::60::60::9::1:

biatenmm dünür olsak yok senin ismin koyuldu yok benim ismim koyuldu toruna diye kavga da etmeyiz:38::60::60::9::1:

görümcem kızının birine kendi babaannesinin adını verdi kayınpederim biz vermedik ama kızım düşünmüş dedi,sanki kendi adı olsa memnun olacak gibi algıladım:1:babacım seni çok seviyorum ama kusura bakma ismini vermeyi düşünmüyorummmm:49::17::19::97::63:

çok konu dışı mesaj yazmışım kusura bakmayın kızlar:17:ya ben dayamıycam gidip kumbaramı saysam mı kiiii nasıls altın param çıktıysa kalan diğer aya devrolur zaten çarşamba attabilirim biraz sonra açacaktım gidiyorum saymaya yaaa:84::18::18:

Back