Hayattan soğumak

tatlfndk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2024
96
94
O kadar çok sey yaşadım ki herkesin derdi kendine göre ağır..Ama ben artık mutlu olacağıma dair inancımı kaybettim hayatla baş edemiyorum....
Evet şükredecek çok şey var ama içimde iyi şeyler olacağına dair bir his yok... Bunu anlayabiliyor musunuz tam olarak bu. İleriye dönük bir mutluluk yok belki benim için. Bir süredir böyle hissediyorum aslında geçen sene çok ama çok kötüydüm yarısı geçti çokça şükretmem gerek ama geçse de düzelen değişen pek bir sey olmadı sanki.. Ama tabi geçtiği için hergün şükrediyorum benim için bu derdimin geçmesi çok büyük bir şey.. Ama yetmiyor utanıyorum da,korkuyorum da Allah kızar diye ama yetmedi bir de diğer yarısı da geçmedi henüz.Derdimin ne olduğunu söyleyemem ama durumum bu şekilde. İçimi dökmek istedim..
Umutsuzum mutlu olacağıma dair bir umudum yok böyle hissediyorum sadece bıktım daha doğrusu. Ağır bir dert geldi geçti birazı ama çok ağırdı yada geçsede değişen birsey olmayacak böyle düşünüyorum. Yaşamak istemiyorum...

Senin de söylediğin gibi, geçer. İlerde bu dert ettiğin şeylere de gülüp geçeceksin. Bütün dertler seni sen yapan şeylerdir. Derdini de sevmelisin. Biraz depresyonda gibisin . Bu dönemde mümkünse dışarıda vakit geçirmeye çalış kendini eve kapatma. Olur böyle şeyler, hem derdi olmayan mi var?

Senin de söylediğin gibi, geçer. İlerde bu dert ettiğin şeylere de gülüp geçeceksin. Bütün dertler seni sen yapan şeylerdir. Derdini de sevmelisin. Biraz depresyonda gibisin . Bu dönemde mümkünse dışarıda vakit geçirmeye çalış kendini eve kapatma. Olur böyle şeyler, hem derdi olmayan mi var?
Ne güzel söylemişsiniz seni sen yapan şeyler derken...Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Ama amalarım var işte..Geçer mi korkuyorum

Geçer, inananlardansan ellerini seni yaratana açıp dua etmekten geri kalma. Bedeninin, zihninin ne kadar donanımlı olduğunu, yeryüzündeki en zeki varlik olduğunu unutma. Sen sana verilen akıl ile her şeyin üstesinden gelebilirsin.

Geçer, inananlardansan ellerini seni yaratana açıp dua etmekten geri kalma. Bedeninin, zihninin ne kadar donanımlı olduğunu, yeryüzündeki en zeki varlik olduğunu unutma. Sen sana verilen akıl ile her şeyin üstesinden gelebilirsin.
Evet dua edeceğim çok teşekkür ederim 🌸

Ani yasamaya odaklan yarini yarin dusunursun. Hem gelecekte mutlu olmayi beklemektense kucuk gunluk seylerden mutlu olmaya bak mesela guzel bir kahvalti, gune yavas baslamak, dinlenmek, guzel bir kitap yada film izlemek, dolasmak, sevdigin birini aramak yada yanina gitmek, yagmuru dinlemek, guzel bir kahve icmek bu soguk havada, cocuklari izlemek parkta, birine yardim etmek hic birsey beklemeden… Ve duygularini yasamak uzgunseb bunu ifade etmek aglamak gerekirse…

Ani yasamaya odaklan yarini yarin dusunursun. Hem gelecekte mutlu olmayi beklemektense kucuk gunluk seylerden mutlu olmaya bak mesela guzel bir kahvalti, gune yavas baslamak, dinlenmek, guzel bir kitap yada film izlemek, dolasmak, sevdigin birini aramak yada yanina gitmek, yagmuru dinlemek, guzel bir kahve icmek bu soguk havada, cocuklari izlemek parkta, birine yardim etmek hic birsey beklemeden… Ve duygularini yasamak uzgunseb bunu ifade etmek aglamak gerekirse…
Mutlu olmak istediğimde bu yazdıklarınızı yapmak istediğim de derdimi hatırlıyorum...Burnumdan geliyor o mutluluk. Bu yüzden hiç mutlu değilim ama bugün biraz daha iyiyim sanki yani şükür odaklı olmaya çalışacağım inşaallah 🌸 ve şu yazdıklarınızı yapmayı o kadar özledim ki....Ama yapamam bu kadar yaralanmışken zevk alamam

X