hayatınızı kolaylaştıran sırlarınız..

kızlar bende bişye sorayım size
kullanmadığınız (yazlık kışık)ayakkabılarınızı nereye kaldırıyosunuz en çok sinirimi bozan durum şu sıralar
portmantoya sığmıyo kutulara koyuyorum salondaki ikili vitrinimin arkasına yığıyorum ama orda olmasındanda rahatsızım
şu ayakkabı saklama hurçları var ama onlarada eşimin ayakkabıları sığmaz diye almıyorum
bazamın altı zaten dolu üfffffff:ssz:

Bu konuda bende çok sıkıntılıyım.Sanırım 3 kapılı bol raflı bir sürgülü dolap alarak bu sorunu çözücem.Başka birşey gelmiyor aklıma.

tv'den aldım bende şu yeşil çamaşır toplardan dün postaylada geldi,bugün beyazların içine attım deterjanı yarı attım ,yumuşatıcı atmadım sonucu beğendim ,koku yok iç çamaşırları iyi yıkamış ,ben memnun kaldın erkek ne anlar yıkama topundan onlar kadınların para harcamalarına karşı,annen 3 yıl önce almıştı bu toplardan geçen kuş tüğü yastığını yıkamaya atmış makineyi bozmuş tamirciyi çağırmış tamirci makineyi açınca şaşkın şaşkın anneme makinesinde hiç kireç olmadığını ne kullandığını sormuş,annemde topu göstermiş ,zaten bu olaydan sonra topu aldım ben önceden bende inanmıyordun bu kalgon kullnan epey parayı sokağa atmış oluyor

Çok faydalı bir topik olmuş hanımlar kim düşündüyse ne diyeyim emeğine sağlık,

Geleyim asıl soruma ema bu yıkama toplarını hep merak ettim ama bir türlü cesaret edemedim hangi marka acaba anneyin kullandığı rica etsem paylaşabilir misin canım

Çok faydalı bir topik olmuş hanımlar kim düşündüyse ne diyeyim emeğine sağlık,

Geleyim asıl soruma ema bu yıkama toplarını hep merak ettim ama bir türlü cesaret edemedim hangi marka acaba anneyin kullandığı rica etsem paylaşabilir misin canım
ben düşündüm cnm:)) kafamı açıp baksalar heralde burada yazan şeyler çıkar bütün gün neyi nasıl kolayca hallederim evi nasıl düzenlerim temizlik günümü kaplamasın hem sağlıklı hem pratik besleniyim falan bunlarla dolu aklım fikrim.keşke daha çok yazan olsa yeni fikirler hep işe yarıyo

perdeler mi önce yıkanmalı dolap içleri mi önce yapılmalı fikri olan

perdeler mi önce yıkanmalı dolap içleri mi önce yapılmalı fikri olan

Ben büyük temizlik yapacağım zaman ilk önce tüm halıları toplayıp yıkamaya veriyorum
Sonra onlar gelince hiç açmıyorum bir kenara kaldırıyorum.
Sırası ile her odanın tülünü perdesini yıkayıp onlar yıkanırkende camını siliyorum sonra tülü perdeyi takıyorum.

Sonra mutfak fayanslarını ve dolaplarını siliyorum içlerini yıkayıp yerleştiriyorum.
Buzdolabının içini temizliyorum.
Çekyat baza altı gibi yerleri toparlıyorum.
Sonra dolap içlerini toparlıyorum.
Sonrada tüm evi süpürüp siliyorum.Ve temiz halılarımı seriyorum.
En sonda banyoyu tuvaleti yıkayıp kendimde banyo yapıp çıkıyorum.
Sonra yemek yapacak hal kalmış olursa yemek yapıyorum.
Tabi bu işler her zaman bir günde bitmeyebiliyor.Hatta bazen bu yazdıklarımın her gün birini yapıyorum.Sonunda bitiyor.

Son düzenleme:
ay şu saydığın şeyler gözümde öyle büyüyo ki anlatamam..en iyisi önce halıları veriyim, bi haftada falan anca biter benim dolaplar bi dahaki haftada camları perdeleri hallederim

Bu konuda bende çok sıkıntılıyım.Sanırım 3 kapılı bol raflı bir sürgülü dolap alarak bu sorunu çözücem.Başka birşey gelmiyor aklıma.

kendi evim olsa bi duvarı sadece dolap yaptırırdım herhalde ama maalesef tayinciyiz göçebe misali o yüzden ufak ve kullanışlı şeyler almak zorundayım :ssz:
senin öyle bi imkanın varsa hemen al derim :31:

ben ayakkabı kutularını dc fixlerle kapladım renkli renkli ayakkabıları içine koyup ayakkabılığın yanına sağına soluna yerleştir,iyorum. göze kötü görünmüyor. bir kısmını böyle yapabilirsin

ben ayakkabı kutularını dc fixlerle kapladım renkli renkli ayakkabıları içine koyup ayakkabılığın yanına sağına soluna yerleştir,iyorum. göze kötü görünmüyor. bir kısmını böyle yapabilirsin

sağında solunda üstünde kutu görmek istemiyorum aslında ama artık yapacak bişey yok vestiyerin üstüne dizdim kutuları o yöntemle :34:

ben temizliğe mutfaktan başlamayı severim orası temiz olunca sanki heryer daha çabuk temizleniyor.
sonra evi toplarım ,süpürgeyle bütün evi süpürür. en son toz alır sonra yerleri siler kurumasını beklerim.
tavşanım var evde onun kafesini çamaşır suyuyla hergün temizlerim. sonra tuvalet banyo lavabo yıkar temizliği bitiririm.
ben domestosu spreyli şişeye doldurup üstüne su ilave edip öyle kullanırım. çünkü domestos çok koyu ne kadar yıkasanda sanki hep çamaşır sulu kalıyor gibi geliyor.

beyaz sabunuda evimden eksik etmem arada bir yerleri toz alma işini mutfak dolaplarını onla silerim çok daha temiz yapıyor. :51:

ay bitirdim nihayet şu sıkıcı bahar temizliğini 3gün sürdü.öncelikle mutaktan başladım dolap üstleri içleri avizeleri her şeyi silerken bi yandan da perdeleri makineye attım bu arada camları storları hallettim en nefret ettiğim perde asmak oldu kollarım koptu resmen çubukları tak yok iplerini bağla olmadı baştan yap neyse sıra sıra bütün odaları bu şekilde temizledim bitirdim çok şükür ellerim mahvoldu ama değdi

ay bitirdim nihayet şu sıkıcı bahar temizliğini 3gün sürdü.öncelikle mutaktan başladım dolap üstleri içleri avizeleri her şeyi silerken bi yandan da perdeleri makineye attım bu arada camları storları hallettim en nefret ettiğim perde asmak oldu kollarım koptu resmen çubukları tak yok iplerini bağla olmadı baştan yap neyse sıra sıra bütün odaları bu şekilde temizledim bitirdim çok şükür ellerim mahvoldu ama değdi

ayy böyle bi içim ferahladı temizlik kokusu geldi burnuma, gözün aydın darısı başıma :((

bende bitirdim bahar temizliğini çok şükür
ama camlar yağmurdan sonra yine battı hafta içi yine silerim yağmur yağmazsa
şimdide yastıklarımı yıkattım onları kurutmaya çalışyorum :12:

kek falanda atılır mı buzluğa? böreği pişiripte mi atacağız buzluğa pişirmeden atsakta olur mu?

annem işin kolayını bulmuş fırından çıkmış ekmeği buzluğa atar bakkala gitmeyi üşenir

Mutfakta microfiber bezlerden kullanıyorum. Kir tutmuyor, emici, kırıntıları toparlayıcı.

Toz alırken de microfiber bezlerden kullanıyorum. Hav bırakmıyor, iz kalmıyor.

Çamaşırları asarken gergin ve düzgün asıyorum. Toplarken elimle düzeltip topluyorum, çoğu çamaşır ütü istemiyor bu şekilde... Ütüleyeceğim pantolon, gömlek için nemliyken toplayıp hemen ütülüyorum. Ütüden sonra askıya takınca hemen dolaba koymuyorum, kapının tokmağına asıyorum, biraz soğuduktan sonra dolaba kaldırıyorum. Yoksa daha çabuk kırışıyor.

Gardolabımda kıyafetleri renklerine göre asıyorum veya diziyorum. İstediğim rengi ve kıyafeti bulmak daha kolay oluyor.

Yemek yaparken bir yandan mutfaktaki dağıttığım yerleri hemen topluyorum.

Yatmadan önce mutlaka ortalığa çeki düzen veriyorum.

Kullandığım şeyleri hemen yerine kaldırıyorum. Ortalık dağılınca toplamak daha zor geliyor.

Senede bir kere mutlaka evden atılacak, verilecek temizliğine girişiyorum. Ne kadar dikkat edersem edeyim bir sürü gereksiz şey birikmiş olabiliyor. Bir senedir giymediğim kıyafetleri mutlaka veriyorum. Gerekli kadar eşya daha az dağınık ev demek bence :)

Tozları arap sabunu ile hazırladığım ılık su ile alıyorum. Geç tozlanıyor.

Perdelerimi düzenli bir şekilde yıkıyorum. Böylelikle kirden, pisten grileşmiyor.

Avizeleri temizlemek için sigortadan elektriği kapatıyorum. Bulaşık deterjanını sulandırıp, fıs fıs ile sıkıyorum. Altında da leğen koyuyorum. Kirler akıyor. Sonra temiz su fıs fıslıyorum. Kurumaya bırakıyorum. Pırıl pırıl oluyor.

Arkadaşlar bişi sorucam ben eve yeni taşındım...ilk taşındığım gün acele ile tavuk kızartmak zorunda kaldım. Bütün yağlar duvara sıçradı...

çamaşır suyu ile sildim ama çıkmadı nasıl çıkar bi fikri olan varmı.:50::50:

Back