hayatınızı kolaylaştıran sırlarınız..

ben genelde elma sirkesi kullanıyorum
zaten bir çok bulaşık deterjanı ürününde elma kullanılıyor elmanın antiseptik özelliğinden dolayı :34:

sirke elma ya da üzüm farketmez ama ben genelde elma tercih ediyorum üzümün kokusu daha ağır geliyo

Cevaplarınız için çooook teşekkür ederim hanımlar. Demek ki evi elma sirkesiyle doldurmam lazım :))
Bu arada burada okumuştum sanırım,Clın diye bir ürün. Ben kullandım ve gayet memnunum sirkeyi de kullanmaya gayret gösteriyorum temizlikte..:124:

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.
Temizlikte sirke kullanılıyor ya , üzüm ya da elma sirkesi olması fark ediyor mu ?:10:

farketmez canım ben genelde elma sirkesi kullanıyorum.

kızlar gerçekten çok istifade ettim bu topicten sağolun.

eminim çoğumuz biliyodur ama bulaşık makinelerinde parlatıcı gözüne elma sirkesi koydunuz mu hiç? ben 2 yıldır parlatıcı almıyorum gerçekten sirkeden çok memnunum. kimyasallardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum ama bulaşık makinesi deterjanı alternatifi bulamadım. arap sabunu denedim hiç olmadı makinede. şu bitkisel ürünler satan ünlü markadan a....y toz olarak aldım ama berbat çamur gibi oldu bulaşıklar...arayışım devam ediyor... tableti ikiye bölüp kullanıyorum şimdilik aynı görevi görüyo inanın hem bütçenize de katkı olur (geçmiş sayfalarda da yazılmış bu bilgi yalnız değilmişim)

ev genel temizliğinde arap sabununa geçtim 2 yıldır çok memnunum ama dediğim gibi makinede verim alamadım. toz bezlerindeki kirleri arap sabunu nasıl güzel çıkarıyor anlatamam... burda kadınlar kulübünde tanıştım arap sabunuyla. bi topic vardı linki bulursam atarım buraya da.

çamaşırda sabun tozuna geçtim ama beyazlar çok beyaz olmuyo. bazen kabartama tozu atıyorum bi paket o biraz işe yarıyo :1: bu bilgiyi internetten edindim.yine de kimyasallara geri dönmek istemiyorum arada bi kaynatmayı denicem.

şampuanımızı aktardan alıyoruz defne özlü o da fena değil.

başka başka....kaynanam sağolsun ısırgan gönderir memeleketten yemeğini yapıyoruz ama çok olunca bi kısmı çöpe giderdi. çabuk bozuluyo ısırgan.ben de şimdi kurutuyorum baharat olarak özellikle çocukların çorbalarına katıyorum.

aklıma gelince yazarım yine :16:

bende bulaşık makinesine sıkılmış limonların kabuklarını koyuyorum kaşıklığa. hem parlatıyo hemde güzel koku veriyo. bunuda deneyebilirsiniz. bende sirkeyi bir deneyeyim...

kayınvalidem şu çamaşır yıkama toplarından almış ikimize de ama daha deneyemedik, deneyince durumu bildiririm artık, deterjan kullanmaya gerek kalmıyomuş 1-2 sene .

Bende bir bilgi paylaşayım.kestiğimiz ve bir kısmını kullandığımız limonları atmıyorum.çelik tencerelerimi bu artık limonlarla yıkamadan önce ovuyorum.ilk gün ki gibi pırıl pırıl oluyorlar...

kayınvalidem şu çamaşır yıkama toplarından almış ikimize de ama daha deneyemedik, deneyince durumu bildiririm artık, deterjan kullanmaya gerek kalmıyomuş 1-2 sene .

canım bende var o toptan ama pek verim alamadım. renklilerde bile hiç işe yaramadı. eşim de beğenmedi ona göre pantolonlarını esnetmiş! inşallah sen memnun kalırsın çünkü çevremde kullananlar oldukça memnun.

ara sıra kilimlere çok kirli olmayan önemli olmayan renklilere kullanıyorum yinede.

aysen sağol tatlım yaaa kırmızı lahana hastası olan ben, sayende yeni bi şey öğrendim. şimdi bile yedim afiyetle üzerine maydonoz kıydım sadece ikisi...

ayyyyyyyyyyyyy. temizlik yapasım geldi .Kızlar ben temizliğe koşuyorum . Oğlum Ahmet Said uyanmadan.....

ewin heryeri alıp basını gidebilir ama tuvaltett mutlaka her sabah domestos ve ciften payına düşeni almalı:54:

canım bende var o toptan ama pek verim alamadım. renklilerde bile hiç işe yaramadı. eşim de beğenmedi ona göre pantolonlarını esnetmiş! inşallah sen memnun kalırsın çünkü çevremde kullananlar oldukça memnun.

ara sıra kilimlere çok kirli olmayan önemli olmayan renklilere kullanıyorum yinede.

tv'den aldım bende şu yeşil çamaşır toplardan dün postaylada geldi,bugün beyazların içine attım deterjanı yarı attım ,yumuşatıcı atmadım sonucu beğendim ,koku yok iç çamaşırları iyi yıkamış ,ben memnun kaldın erkek ne anlar yıkama topundan onlar kadınların para harcamalarına karşı,annen 3 yıl önce almıştı bu toplardan geçen kuş tüğü yastığını yıkamaya atmış makineyi bozmuş tamirciyi çağırmış tamirci makineyi açınca şaşkın şaşkın anneme makinesinde hiç kireç olmadığını ne kullandığını sormuş,annemde topu göstermiş ,zaten bu olaydan sonra topu aldım ben önceden bende inanmıyordun bu kalgon kullnan epey parayı sokağa atmış oluyor

tv'den aldım bende şu yeşil çamaşır toplardan dün postaylada geldi,bugün beyazların içine attım deterjanı yarı attım ,yumuşatıcı atmadım sonucu beğendim ,koku yok iç çamaşırları iyi yıkamış ,ben memnun kaldın erkek ne anlar yıkama topundan onlar kadınların para harcamalarına karşı,annen 3 yıl önce almıştı bu toplardan geçen kuş tüğü yastığını yıkamaya atmış makineyi bozmuş tamirciyi çağırmış tamirci makineyi açınca şaşkın şaşkın anneme makinesinde hiç kireç olmadığını ne kullandığını sormuş,annemde topu göstermiş ,zaten bu olaydan sonra topu aldım ben önceden bende inanmıyordun bu kalgon kullnan epey parayı sokağa atmış oluyor

Deterjan mı ? deterjan atılmaması gerekmiyormuydu bunu kullanınca.:26:

Bende deterjanımın bitmesini bekliyorum kullanmaya başlamak için

Deterjan mı ? deterjan atılmaması gerekmiyormuydu bunu kullanınca.:26:

Bende deterjanımın bitmesini bekliyorum kullanmaya başlamak için

tv'deki sunucular yarım deterjan atın dediler ondan attım ben

ya valla burada yazılanları okuyunca helal olsun kızlar dedim herkes arı gibi vızır vızır maşallah ben kendimi şimdi nasıl tembel hissettim :D

ayda 1 çamaşır anca yıkıyor 2 ayda bir ütü yapıyorum,bulaşık makinemde bulaşıklar yıkanması bitince 1 hafta sonra ancak boşaltıyorum tuvaletleri 2 haftada 1 temizliyorum senede 2 kere kadın alıyorum bahar - kış cart curt temizliğini o yapıyor balkonu desen ayda 1 yıkıyorum hele kışın 7 ay falan öylece kalıyor hadi o olurda :D
çamaşırları çamaşır teline asarım ben kurusun diye 1 hafta orda öööyle kalıyor canım isterse alıyorum ne bilim yatak çarşaflarını 2 ayda 1 değiştiriyoum ya ben çok mu abartıyorum :D
ama birşey diyim o kadar rahatım ki böyle,ev işi bitmiyor hanımlar bitmiyooor,ütü yapsan hoop tekrar kirli çıkıyor,kirliyi yıkadın e ütü gene çıktı,evi temizliyosun bi baktın perde yıkama zamanı gelmiş yıkıyorsun yatak çarşafları çıkıyo,onuda yapıyosun bakmışın ev gene kirlenmiş dön başa ev temizle gene,onuda yaptın yemek pişirme derdin sürekli var zaten. ya arkadaş ben bunca şeyi tek başıma iadere edemiyorum o yüzden en kolayı bana ne kadar biriktirirsen okadar keyif çattığın zaman çok oluyo gibi geliyo ha biriktirincede çok zaman alır yorulursun diyenler: yok öyle bişey ütü dediğinin en birikmişi bile 1,5 saate bitiyor her hafta yapacağıma 2 ay sonra 2 saat uğraşırım sonra keyfime bakarım :D yok ya ben yapamıyorum sizin gibi gibi vızır vızır çalışamıyyorum kızlar :26: buda benim kolaylığım ama siz bana uymayın :1:

Son düzenleme:
ya valla burada yazılanları okuyunca helal olsun kızlar dedim herkes arı gibi vızır vızır maşallah ben kendimi şimdi nasıl tembel hissettim :D

ayda 1 çamaşır anca yıkıyor 2 ayda bir ütü yapıyorum,bulaşık makinemde bulaşıklar yıkanması bitince 1 hafta sonra ancak boşaltıyorum tuvaletleri 2 haftada 1 temizliyorum senede 2 kere kadın alıyorum bahar - kış cart curt temizliğini o yapıyor balkonu desen ayda 1 yıkıyorum hele kışın 7 ay falan öylece kalıyor hadi o olurda :D
çamaşırları çamaşır teline asarım ben kurusun diye 1 hafta orda öööyle kalıyor canım isterse alıyorum ne bilim yatak çarşaflarını 2 ayda 1 değiştiriyoum ya ben çok mu abartıyorum :D
ama birşey diyim o kadar rahatım ki böyle,ev işi bitmiyor hanımlar bitmiyooor,ütü yapsan hoop tekrar kirli çıkıyor,kirliyi yıkadın e ütü gene çıktı,evi temizliyosun bi baktın perde yıkama zamanı gelmiş yıkıyorsun yatak çarşafları çıkıyo,onuda yapıyosun bakmışın ev gene kirlenmiş dön başa ev temizle gene,onuda yaptın yemek pişirme derdin sürekli var zaten. ya arkadaş ben bunca şeyi tek başıma iadere edemiyorum o yüzden en kolayı bana ne kadar biriktirirsen okadar keyif çattığın zaman çok oluyo gibi geliyo ha biriktirincede çok zaman alır yorulursun diyenler: yok öyle bişey ütü dediğinin en birikmişi bile 1,5 saate bitiyor her hafta yapacağıma 2 ay sonra 2 saat uğraşırım sonra keyfime bakarım :D yok ya ben yapamıyorum sizin gibi gibi vızır vızır çalışamıyyorum kızlar :26: buda benim kolaylığım ama siz bana uymayın :1:
Canım bende biraz temizlik konusunda rahatımdır ama bence seninki biraz fazla rahatlık:1:Ama sen mutluysan kime ne tabii:34:

siz nasıl rahat ediyorsanız öyle yaparsınız tabş ama tuvaletler için 2 haftada bir temizlenmesi sağlık hijyen açısından problem olur diye düşünüyorum
ayrıca rahat insanlarada bayılıyorum keşke bende kendimi biraz salabilsem :27:

kızlar bende bişye sorayım size
kullanmadığınız (yazlık kışık)ayakkabılarınızı nereye kaldırıyosunuz en çok sinirimi bozan durum şu sıralar
portmantoya sığmıyo kutulara koyuyorum salondaki ikili vitrinimin arkasına yığıyorum ama orda olmasındanda rahatsızım
şu ayakkabı saklama hurçları var ama onlarada eşimin ayakkabıları sığmaz diye almıyorum
bazamın altı zaten dolu üfffffff:ssz:

Back