hayatınızı kolaylaştıran sırlarınız..

bende her zaman bir kilo köfteyi kendim hazırlar, yuvarlak saklama kabında, aralarına yağlı kağıt koyarak saklarım akşam işten gelince iyi olur, ve de köftelerinizin daha lezzetli olsanı istiyorsanız, mutlaka iki cimdik karbonat koymalısınız.

her zaman kendimin hazırladığı sigara börekleri yine, buzlukta bu şekilde yerini alır.

sabahları çoçuklarla evden çıkmadan önce mutlaa bir sütlü tatlı ocağa koyarım, nasıl olsa çoçuklarla mutfakta oyalandığım için oda akşama hazır olur (hani kendisini tencerenin içine koyunca karıştıran bir alet varya piyasada ondan var)

mutfak tezgahımın mutlaka ve mutlaka tertemiz ve üzerinde hiç bir gereksiz eşya bırakmadan evden kesinlikle çıkmam. salonum (oturma odamda aynı oda) mutlaka derli topludur.

ince uzun oluyor metre metre satılıyor.... kabloyu içinden geçiriyorsun duvara monte ediliyor plastik ... prize kadar gidiyorsun öyle hiç kablo olmuyor ortada

canım o söylediğinin adı KABLO KANALI :) içinden geçireceğin kablonun büyüklüğü ve de evindeki parke yada süpürgeliklerin renklerinde seçiyorsun.

ben o kendi karıştıran aletten istiyorum ilk defa duydum. ne kadar zaman tasarrufu yapar o

benim eşim almıştı. piyasada 15-20 milyon adınıda internetten aratırsan budur
ROBOSTİR YEMEK KARIŞTIRICI ROBOT

ay kızalr bu konu çok süpermişş :) ben de yatarken mutfagı ve salonu toplamadan yatamıyorum gözüme uyku
girmiyo bu yuzden eşimel tartıstıgımız cok olur toplamasn nolck fln die ama çalışan hatunsun eve bi misafirle
gelsen yandın mutfak dagınık ev dagınık ayyy :)

çok işim varsa mutfagı en sona bırakırırm cunku iş yaparen nasısla acıkıcam ve mutfaga nasıl olsa mecbur
girmek zorundayım hafta içi yemek yemek ve yapmak ıcın bi yandna pişrri bi yandna yaparım diye düşünüp
önce daha az kullandıgım odaları temzılemekle başlarım nasılsa devamlı mutfaktayım naısl olsa yapcam o işi
diye dusunuyorum :) ve ne zaman önce mutfaktan basladıysam diğer işlerim kalır hep ama mutfagı en sona brıkaınca
yemek hazırlarım hazırlarken mutfagı topalrım oturur yerım sonra da uznaır dınelrnırım ohhh :) :) :)

yazdan tursumu dolaba konulcak şeysilemi hzılrarım hep kısın kullanırım bir de kurufasulye yapıcam zaman
fazla haslamıssam buzluga koyarım çorbada veya tekrar yemek yaparken kullanırırm :) nohut barbunya ve kurufasulye için böle
yapıyorum genelde :)

ben evi genelde akşam yatmadan toplamaktan yanayım sepetle toplarım bi oda da ki bütün dağınıklığı oda dışıysa eşyalar sepete atarım her odanın eşyasını ona göre yerleştiririm bu bana cokzaman kazandırıyo evde 2 bebeğim var pratik olmak :)
bende buzluga kek poca börek atanlardanım kolay oluyo bi misafir geldiğinde.şimdilik aklıma gelen bunlar geldikce paylaşırım kızlar

ben de boş bşi sepet alırırm elime o odada olmaması gereken şeyleri toplarım sonrada yerlerine yerleştirirm
cidden çok vakıt kazandırıyo bana da :27:

aaa birde ben yeni buldum şu 5 li gömlek askıları pantolon askıları falan var dolap içi dizaynında çok yardımcı oldu bana. artık dolaba askılar sığmaz olmuştu sıkış tepiş olduğundan ütüleride bozuluyordu ama artık öyle bir derdim kalmadı

onalrdan ben de alıcam çok kullanışlı gozukuyordu :) bi internet sıtesınde gormustum :)

vallahi en önemli topikte yazı yok, kaynana şikayeti olsaydı kaynardı buralar:)))))))))))))

eheueheu :9: :9: :9: doğru vallaa

ütü ve çamaşır günümü ben de nihayet kesinleştirdim böyle çok rahat oldu ctesi pazar çamaşır yıkıyorum ptesi hepsini ütülüyorum 1hafta bile ütü yapmasam öteki hafta inanılmaz yorucu oluyo.tabi bu kalabalık ailelerde daha zor olur çamaşır 2günde bir birikir:18:

ben de cuma akşamı eve gelınce tüm çamaşırlaırmı yıkar asarım cumartesi de toplarken katlayıp sepete yerleştirim
ütüleri ayırarak sonra da yerlerıne yerleştirirm ohh ne rahat ütülerimi de 2 haftada bir yapıyorum
fazla olmuyo zaten :9:

yakaladınyakaladın.com dan siparişimi verdim bile. 14.90 tl fiyatıda. ay bu çok iyi oldu teşekkür ederim

oyuncaak işi zor veçözüm bulamadım bir iş. bazen hiç dokunmuyorum ortada kalıyor çok pratik bir çözüm dimi.
ayşegül günde bir ürün diye nette arat bazı siteler çıkıyor bende onlardan birinde bulmuştum. bazı pratik eşyalar çıkıyo vede ucuz.

birde ben evde çocuk olduğu için bi zarara sebep vermesin diye bütün bıçakları topladım ve kaşıklıklar var ya tezgah üstü onun içine koyup tabakları koyduğum üst göze kaldırdım. böylece çocuğum mutfakta oyun oynarken içim çok rahat. bebekken kullandığım yemek önlükleri vardı uzun kollu ve muşamba gibibi özelliği var. oğlum suyla oynamak istediğinde onu giydiriyorum üstü başı ıslanmıyo hem o üşümemiş oluyo hemde ben oyun sonrası üst değiştirmek zorunda kalmıyorum
oyuncağa en iyi çözüm çöpe atmak aslında:) 1-2 ayda bir gerçekten oynamadıklarını atıyorum ama gene de çok var hergün aldırıyo birşey okula gitse kurtulucam bu huyundan.
ben de o önlüğü hep kullanıorum çok pratik 30derecede mak yıkıyorum da, bi de bizim sofra bezimiz var hep gözümün önüne koyuyuorum baya işe yarıyo:)
hayırlı olsun aysegulcum :)) sevdim ben burayı...

herkes ne hamaratmış meger ... aklıma geldikçe yazarım bende
yaz şekerim sen çalışıosun kesin daha hızlısındır ocak annelerini bekliorum buraya:))
eşim hepsini topladı kablo toplayıcılar var ya içine koyup monte edebiliyorsun... hiç kablo görünmez bizde
ben ne bahtsız bi insanım allahım yaa su vanasını kapatamayan bi eşim var:)2senedir kapıcıyı bekliyorum kabloları toplasın diye bulursam o şeyden koçtaşta falan ben deniyim belki yaparım

vallahi en önemli topikte yazı yok, kaynana şikayeti olsaydı kaynardı buralar:)))))))))))))
gerçekten yaa:)) biraz daha katılım bekliyoruz

bende her zaman bir kilo köfteyi kendim hazırlar, yuvarlak saklama kabında, aralarına yağlı kağıt koyarak saklarım akşam işten gelince iyi olur, ve de köftelerinizin daha lezzetli olsanı istiyorsanız, mutlaka iki cimdik karbonat koymalısınız.

her zaman kendimin hazırladığı sigara börekleri yine, buzlukta bu şekilde yerini alır.

sabahları çoçuklarla evden çıkmadan önce mutlaa bir sütlü tatlı ocağa koyarım, nasıl olsa çoçuklarla mutfakta oyalandığım için oda akşama hazır olur (hani kendisini tencerenin içine koyunca karıştıran bir alet varya piyasada ondan var)

mutfak tezgahımın mutlaka ve mutlaka tertemiz ve üzerinde hiç bir gereksiz eşya bırakmadan evden kesinlikle çıkmam. salonum (oturma odamda aynı oda) mutlaka derli topludur.

o aleti duymuştum ya çorba için de süper hatta bi ünlü mü ne icat etmişti bi de benim de aklıma şey geldi çay suyunun altını kapamadan önce yüzüme buhar tutarım bi iki dk gözeneklerim açılır üşenmezsem biraz zeytinyağı da sürerim nemlendiriciden çok daha güzel

ayşegül yakaladın.com da o kablo kanalı da var ondan da sipariş verdim akşam. bşrde portatif çekmece vardıbirde ondan. iki çekmeceli. çokda ucuz mutlaka bi işe yarar. oturduğum odada puzzlelarını koysam içine yeter

merhabaa..
hayırlı olsun topic canım,çok faydalı olacak bize:))
ben de herşeyin bi yeri olması gerektiğini düşünüorum,ortada kalanlar için hasır ,küçük sepetler kullanıorum,dalap içlerine de şu ikeadaki boy boy kumaş ve karton kutulardan..
nohut vs şeyleri ben de fazla haşlayıp buzluğa atıorum.nilin sevdiği yemekleri de öğün öğün bölüp gene dooru buzluğa..
serpil gibi bulaşık makinesinin çatal vs yerini çok düzgün yerleştiririm,1 dk sürmez boşaltması..
evi doğrulmadan bi çırpıda süpürürüm,kafamı bi kaldırırsam geri dönemem:))
duştan önce banyomu yıkarım..
kurutma makinesi aldırttım,as derdi bitti,ordan direkt ben de katlıorum.nilin sepeti bizim sepetimiz ayrı ütü için..(kirli için de)
saç kremini keseden önce sürerim,hahhaha:))

kek falanda atılır mı buzluğa? böreği pişiripte mi atacağız buzluğa pişirmeden atsakta olur mu?

Çok güzel bir başlık olmuş. :)

ben o kendi karıştıran aletten istiyorum ilk defa duydum. ne kadar zaman tasarrufu yapar o
Ben de kullanıyorum. Zaman tasarrufu yapmıyor. Yani, çorbayı daha hızlı pişirmiyor. Sürekli çorbayı karıştırma derdinden, başında beklemekten kurtarıyor. O çorbayı karıştırırken ben de diğer yemeklerle ilgileniyorum.

kek falanda atılır mı buzluğa? böreği pişiripte mi atacağız buzluğa pişirmeden atsakta olur mu?
Keki buzluğa atanlar var. Ama ben hiç deneyemedim. Yaptığımın hepsini bitirdiğim için, buzluğa birşey kalmıyor. Börek pişirilmeden de atılır.

hergece evi toplmadan ve gırgırlamadan yatmam.ertesi günü süpürücek olsam bile gırgırlarım en sessiz yöntem sabaha işim kolaylaşıyor.ben buzluğa kek poğaça börek ve mayalanmış hamur bile koyuyorum çok güzel oluyor.daha aklıma gelirse yazarım.bu arada bu konu çok güzel olmuş.

zaman tasarrufunu kendim için demiştim. başında durup karıştıracağım zamanı başka birşeyle değerlendireceğim için zaman tasarrufu sağlamış olacak. mesela tan çorba karıştırırken çişiiiim diye tutturan oğlum tutturduğunda altını kapatıp beyefendinin çişi bitene kadar bekleyip sonra yeniden ocağı aç ısıt kaynayana kadar karıştır derdi bitecek veee zaman tasarrufu sağlayacak.

valla ben bu siteden çokça alışveriş yaptım. samsunda yaşıyorum ve en geç iki gün de geliyor kargo. genel de birgün sonrası geliyor ama. malzemelerde öyle adi değil. eşim bazı şeylerden ikişer almış kırılırsa ötekini kullanırız diye ama sapasağlam çıktı hepsi. ve ekonımikte. o 5 li pantolon askısı da var şimdi orda çok tavsiye ederim.

kek börek hepsi girebilir dodurucuya. hamurun artanını koyabilirsin. atmak yok yani. bir dilim kek bile olsa atki belki canın çeker çocuk pasta ister hızır gibi geliyor o anda. ben börekleri pişirip koyuyorum dondurucudan çıkınca daha leziz oluyo çıtır çıtır.

birde ben şu rowentanın dikey süpürgesinden aldım mutfakta duruyor sürekli yemekten sonra vızzzt hemen alıyorum. birde şarjlı olduğundan kablo derdi yok üstten süpürmek gerektiğinde çok kolay oluyor. dikey olduundann da eğil doğrul derdi yok. şarjlı süpürge düşünenlere tavsiye ederim

kızlar eğer mobilyanızda parmak izi kalıyorsa ayakkabı parlatıcısıyla silmeyi deneyin hem parlatıyor mobilyaları yemek odasın mobilyası yada deri koltuğu ama nekadar sağlıklı bilemem?:1: birde örümcek olmaması için evinde deve kuşu yumurtası bulundurun gelmiyormuş diye duydum netten bakın gene arkadaşım demişti toz alırken arap sabunu kullanıyormuş oaman geç toz oluyormuş ev birde ben karışık dolma yapıyorum patlıcan biber ne varsa işte pişirmeden difrize atıyorum kolaylık oluyor missafir geldiğinde daha çok var ama aklıma gelmiyor

bende beyazları asla bembeyaz yıkayamam hep başına bişey gelir kayınvalidenm çok güzel yıkıyo ben yıkıyamıyorum elimden heralde...... komşularımla kimin evi daha temiz diye kıyas yaperım evim temizse 1 hafta temizlem enteresan biriyim devamlı temizlik yapcam derim hiç temizlik yapmam ama bir müddet sonra insan daralıyor yapsan 5 dakika yapmayınca sıkıntısı yetiyor. benim ev kadınlığı kursuna gitmem gerekiyor galiba... ders çalışıyorum güyaaa oda yalan ders mers çalışmam kendimi toparlamam lazım yaaa ama nasıl bilmiyorum.. kardeşim bile dalga geçiyor benimle ben hep yapmam lazım yapmam lazım temizlik yapmam lazım diye dolaşıyomuşum..hiç bir pratik tarifimde yok beceriklide hiç değilim

bizimki de beceriklilik değil. tembelliğe düşkünlükten bu topikte geziyorum bende. neyi daha pratik yaparımda bana daha çok zaman kalır derdindeyim. sizde dert etmeyin zamanı gelince kendiliğinden olursunuz ev kadını. şimdi ders çalışmak önceliği varken aklınızda ev işi zor olur bilirim. çalışmasanız bile yeter onun sıkıntısı. kolaylıklar dilerim

bizimki de beceriklilik değil. tembelliğe düşkünlükten bu topikte geziyorum bende. neyi daha pratik yaparımda bana daha çok zaman kalır derdindeyim. sizde dert etmeyin zamanı gelince kendiliğinden olursunuz ev kadını. şimdi ders çalışmak önceliği varken aklınızda ev işi zor olur bilirim. çalışmasanız bile yeter onun sıkıntısı. kolaylıklar dilerim

tşkkür ederim inş olurum..

zaman tasarrufunu kendim için demiştim. başında durup karıştıracağım zamanı başka birşeyle değerlendireceğim için zaman tasarrufu sağlamış olacak. mesela tan çorba karıştırırken çişiiiim diye tutturan oğlum tutturduğunda altını kapatıp beyefendinin çişi bitene kadar bekleyip sonra yeniden ocağı aç ısıt kaynayana kadar karıştır derdi bitecek veee zaman tasarrufu sağlayacak.

valla ben bu siteden çokça alışveriş yaptım. samsunda yaşıyorum ve en geç iki gün de geliyor kargo. genel de birgün sonrası geliyor ama. malzemelerde öyle adi değil. eşim bazı şeylerden ikişer almış kırılırsa ötekini kullanırız diye ama sapasağlam çıktı hepsi. ve ekonımikte. o 5 li pantolon askısı da var şimdi orda çok tavsiye ederim.

kek börek hepsi girebilir dodurucuya. hamurun artanını koyabilirsin. atmak yok yani. bir dilim kek bile olsa atki belki canın çeker çocuk pasta ister hızır gibi geliyor o anda. ben börekleri pişirip koyuyorum dondurucudan çıkınca daha leziz oluyo çıtır çıtır.

birde ben şu rowentanın dikey süpürgesinden aldım mutfakta duruyor sürekli yemekten sonra vızzzt hemen alıyorum. birde şarjlı olduğundan kablo derdi yok üstten süpürmek gerektiğinde çok kolay oluyor. dikey olduundann da eğil doğrul derdi yok. şarjlı süpürge düşünenlere tavsiye ederim
ben de fantomunkini aldım dikey ama şarjlı diil kablosu gayet uzun ama koridor mutfak sürekli süpürüorum hep elimde:)hem de 65 liraya aldım komik bi fiyata

kızlar eğer mobilyanızda parmak izi kalıyorsa ayakkabı parlatıcısıyla silmeyi deneyin hem parlatıyor mobilyaları yemek odasın mobilyası yada deri koltuğu ama nekadar sağlıklı bilemem?:1: birde örümcek olmaması için evinde deve kuşu yumurtası bulundurun gelmiyormuş diye duydum netten bakın gene arkadaşım demişti toz alırken arap sabunu kullanıyormuş oaman geç toz oluyormuş ev birde ben karışık dolma yapıyorum patlıcan biber ne varsa işte pişirmeden difrize atıyorum kolaylık oluyor missafir geldiğinde daha çok var ama aklıma gelmiyor
ben de çıkmayan lekelere saç spreyi sıkıyorum baya etkili tavsiye edebilirim
bende beyazları asla bembeyaz yıkayamam hep başına bişey gelir kayınvalidenm çok güzel yıkıyo ben yıkıyamıyorum elimden heralde...... komşularımla kimin evi daha temiz diye kıyas yaperım evim temizse 1 hafta temizlem enteresan biriyim devamlı temizlik yapcam derim hiç temizlik yapmam ama bir müddet sonra insan daralıyor yapsan 5 dakika yapmayınca sıkıntısı yetiyor. benim ev kadınlığı kursuna gitmem gerekiyor galiba... ders çalışıyorum güyaaa oda yalan ders mers çalışmam kendimi toparlamam lazım yaaa ama nasıl bilmiyorum.. kardeşim bile dalga geçiyor benimle ben hep yapmam lazım yapmam lazım temizlik yapmam lazım diye dolaşıyomuşum..hiç bir pratik tarifimde yok beceriklide hiç değilim
benim de beyazlar kosladan önce fenaydı,şimdi 40ta bile yıkasam tertemiz çıkıyo vanishten koyuyorum mak deterjanı aldıktan sonra, inanılmaz beyazlatıyo.aslında dediğin gibi yapmamak insanı daha çok yoruyo hep aklında, ben şimdi bahar temizliğine taktım bi an önce yapıyım bütün dolapları dökiyim nasıl rahatlıycam anlatamam:18:

aaa ayşegül evet saç spreyi. benim koltuklar civciv sarısı. ve birgün oğlum tükenmezkalemle harihalar yaratmıştı üstünde. ne yaptıysam çıkmadı en son nette saç spreyi çıkarır yazıyo. dedim zaten koltuklar çöpe çıktı bunu da deneyeyim veee inanılmaz sonuç tüm tükenmez kalem lekeleri çıktı. sertexin ixirinide denedim koslayı da lokuda ama sprey çıkardı.

Back