hayatınızı kolaylaştıran sırlarınız..

buaralar arap sabununa taktım kafayı hem çok güzel temizliyo hem de çok sağlıklı ellere zarar vermiyo evde çocuk var kimyasalalları solumasın.parkeye taş zemine deri koltuklarıma sandalyelere toz alma suyuma her yere koyuyorum bol bol mis gibi de kokuyo.tavsiye ederim kızlar

eğer ekmek sayısı çok fazla alındıysa ve taze ise buzluğa atarım gerektiği zaman çıkartıp tüketirim sanki fırından çıkmış gibi taze olur ,tavsiye ederim kızlar

topiğiniz hayırlı olsun kızlar.amaca uygun güzel düşünülmüş.bende temizlik denince mutfak düşünenlerdenim.gece yatmadan kaç olursa olsun mutfağı toplarım.bulaşık makinesinde asla temiz bulaşıktutmam hemen yerleştiririm.boş olunca iyi oluyor.gece yatmadan onu çalıştırırım ocağı silerim.çamaşırıda programlarım sabah ben uyandığımda asmaya hazır olur .uyanınca kahvemi yaparken yemeği koyarım ateşe.kapı ne zaman çalsa mutlaka yemek bulunur(benim evim pek boş kalmazçünki). klozette otururken boş durmam banyonun sağını solunu fırçalarım ve lavaboyu.sabah süpürgeyi açtım mı heryeri süpürür sonra toz alır en son yer silerim.vileda suyunu mutlaka tuvalete döker bir sigara mo9lası veririm. bu arada kabaran kirleri tuvaletten fırçalar arıtırım.susamlı simit ve nescafeli kurabiye gibi bayatlamayan bir tatlı bir tuzlu yapar teneke kutularda saklarım.pazardan gelince tüm yeşillikleri yıkar kuruturum.maydanoz türündekileri dondurma kaplarına koyar sıkıca kapatırım .sonra bir ucunu açarım hafif kapağın ortasından bastırarak tekrar kapatırım.benim vakum şeklim bu. bu şekilde uzun süre kullanılır durumda kalıyor.marullarıda aynı sekilde daha büyük dolap koruyucu kaplara koyarım.poşet içinde ürün asla koymam dolaba çürüyor çünki.boy boy kilitli kutulara domates kabak salata ne varsa kapatırım.dolap her daim temiz ve düzenliidr .mor lahanayı bende arkadaşımız gibi hazırlar bırakırım.herşeyde yıkanmış olunca salata yapmak çocuk oyuncağı olur.şimdilik bu kadar:))))

mutfakla ilgili aklıma gelen pratiklerimi söyleyim, buzluğa envayi şeylerin atıldığını biliyoruz ama yani öğrendiğim bi tekniği paylaşmak istedim..gerçekten çok kolaylık ve hazır...karnıyarığı aynen pişirip yiyecekmiş tepsiye hazırlayın...ve tepsiyle birlikte dondurucuya koyun...ani bi misafir geldiğinde hazır yemek çıkar pişir...:) ben devamlı yapar oldum bolca patlıcan varsa evde hiç ziyan etmem hemen yapar koyarım..çok rahat ettim...bazen yemek gelmez aklına insanın, o anda sıkıntı yok çıkar pişir... artan poğaca kurabiye falan poşetleyip koyuyorum ani habersiz bi misafir gelince çıkarıp fırında beş dakka ısıtıp servis yapıyorum herkes şaşıyor ne ara yaptın maşallah diye...:)

şahane topik,5-6 sayfa okudum,çok imrendim.zamanım olduğunda hepsini okuyacağım.
ben sanırım hiç pratik değilim,hiçbir zaman kendimi iyi bir ev hanımı olarak görmedim,uğraşır dururum öyle.hele çocuk da olduktan sonra hepten karıştı işler.ben yapıyorum,o arkamdan topladığım ne varsa tek tek dağıtıyor.
oldukça büyük bir buzdolabım var,ama sizinkileri merak ettim doğrusu.tepsiyle yemek bile koyuyormuşsunuz,nasıl yer buluyorsunuz?
benim buzluğum genelde et,tavuk,kıyma ve yazlık-kışlık bir şeylerle dolu olur.bir de neden bilmiyorum ama hiçbir zaman buzluğa koyduğum hamur işinden memnun kalmadım.
buz kokusu siniyor resmen üstüne.birkaç kez denedim,bir daha koymadım.
şimdi yazarken aklıma geldi,kendime özgü yaptığım(önceden) ve önerebileceğim bir yöntemim varmış meğer...biraz sarımsak soyup bir kavonozda saklamak.ben nerdeyse bütün yemeklere sarımsak katarım ve soymaya çok üşenirim.bu şekilde dolapta hazır olunca gerçekten pratik oluyor.
beceriksiz ev hanımlarının gücü adına:)))))

topiğiniz hayırlı olsun kızlar.amaca uygun güzel düşünülmüş.bende temizlik denince mutfak düşünenlerdenim.gece yatmadan kaç olursa olsun mutfağı toplarım.bulaşık makinesinde asla temiz bulaşıktutmam hemen yerleştiririm.boş olunca iyi oluyor.gece yatmadan onu çalıştırırım ocağı silerim.çamaşırıda programlarım sabah ben uyandığımda asmaya hazır olur .uyanınca kahvemi yaparken yemeği koyarım ateşe.kapı ne zaman çalsa mutlaka yemek bulunur(benim evim pek boş kalmazçünki). klozette otururken boş durmam banyonun sağını solunu fırçalarım ve lavaboyu.sabah süpürgeyi açtım mı heryeri süpürür sonra toz alır en son yer silerim.vileda suyunu mutlaka tuvalete döker bir sigara mo9lası veririm. bu arada kabaran kirleri tuvaletten fırçalar arıtırım.susamlı simit ve nescafeli kurabiye gibi bayatlamayan bir tatlı bir tuzlu yapar teneke kutularda saklarım.pazardan gelince tüm yeşillikleri yıkar kuruturum.maydanoz türündekileri dondurma kaplarına koyar sıkıca kapatırım .sonra bir ucunu açarım hafif kapağın ortasından bastırarak tekrar kapatırım.benim vakum şeklim bu. bu şekilde uzun süre kullanılır durumda kalıyor.marullarıda aynı sekilde daha büyük dolap koruyucu kaplara koyarım.poşet içinde ürün asla koymam dolaba çürüyor çünki.boy boy kilitli kutulara domates kabak salata ne varsa kapatırım.dolap her daim temiz ve düzenliidr .mor lahanayı bende arkadaşımız gibi hazırlar bırakırım.herşeyde yıkanmış olunca salata yapmak çocuk oyuncağı olur.şimdilik bu kadar:))))

Klozette otururken sağı solu nasıl fırçalarsınız ?çok enteresan :53:

Pişirilen hamur işleri ve yaprak sarması ağır kokuyor ne yazık ki ben kokusuna dayanamıyorum.buzdolabundan kaynaklanıyor denebilir ama kaç kişide yediysem öf...hele yakınımdan biri sürekli böyle hamur işi hazır bulundurur pişmiş buzlukta öğürmemek için zor tutarım bana gelirken getirir kokuyorsa ne yazıkki atmak zorunda kalırım.:37:

Bende burada okumustum galiba buzdolabinin kokusu almak icin kucuk plastik bi kaba karbonat koyup buzdolabinin icine ve buzluga yerlestirdim..neredeyse hic koku kalmadi.. Ara ara degistiriyorum karbonati ;) tavsiye ederim..
Birde ozellikle buzluga koydugum yeyecekleri 2 kat posete gecirip koyuyorum. Kapagi acilan plastik kaplarida pasetli bi sekilde yerlestiriyorum buzluga 0 koku..( ozellikle dondurma kutusu acildiktan sonra posetlemezsem buzlugun kokusu icine siniyor )

bir tanıdıkta gördün bugün yaptım. yoğurt mayaladım. tencere de mayasını koyup karıştırdım sonrada konservelik kavanozlar var ya onların içine döktüm mayalanmasını bekledim. böylece koca kase yoğurt bir defada bozulmamış olacak iki günde bi kavanoz biter hepsi açılmadığı içinde hem temiz olur hem erken ekşimez.

İyi fikir serpil ;) bende yapmak istiyorum.ne kadar yogurtla mayaliyorsun ? Ek gidalara gectigimizde yapiyordum cok guzel olurdu gecen denedim tutturamadim : (

iki litre süte dolu taşkın bir yemek kaşığı yoğurt ile mayaladım. sütün ısısını kararlaştıramamışsındır..sıcak olcak ama elinide cayırdatmıycak..

Arkadaşlar sir ağdayı koltuğuma ve halıma dökmüştüm kazayla sonra araştırdım nasıl çıkar diye sentetik tinerle çıkar diyeokudum bi yerde denedim ve oldu leke bile kalmamış. Bilginiz olsun

konuyu aboneliklerime ekleyeceğim çok güzel düşünmüşsünüz sağolun:46::46:

kara lahana ve çaydanlık üstüne çamaşır suyu koyarak lekeleri çıkarma olayı en işime yarayacak olanlar.bi de a101deki aspirini bi gidişimde mutlaka alıcam.

ben de sıklıkla klozeti domestoslarım(temizlik günleri dışında)lavabonun musluğunu da hemen hemen her gün sıvı sabunla ellerimi sabunladığımda o musluğu ovarım kireç falan asla kalmıo sık yapınca pırıl pırıl oluo her zaman:32:.

çamaşırları asla makinede bekletmeden asarım ki kırışmasın daha da.toplarken mutlaka katlayarak ya da düzgünce sepete koyarım.bu sayede ütüden epeyce yırtıyorum(hiç sevmem kendilerini:19:)

tv ve tv sehpası siyah olduğundan her gün tozlanır, gözüme çarptıkça şu ucu tüylü çubuklar var ya adı her neyse onlarla tozunu alırım:31:.

buzluğa ekmek atmak gerçekten çok işe yarıyor.taze aldığınız ekmekleri(hatta dilimleyerek)atarsanız buzu çözüldüğünde yeni alınmış gibi yumuşacık tazecik çıkıyorlar:34:

şu anda çok fena gaza geldim gidip hemen çaydanlığımı temizlicem

Son düzenleme:
toz zencefili karabiberin içine aktardım sağlıklı olduğundan bunlardan yiyen doktora uymak istiyorum sadece zencefil yenmiyor ama karabiberle anlaşılmadan tüketiliyor ,iyi oldu!

Back