Hoşgeldin. :)
Soruna rahatlıkla evet diye cevap verebilirim. İnanırsan her şey değişir.
Bizi mahveden zaten korkular, endişeler, şüpheler oluyor hep.
Senin sorunun kötü örneklere odaklanman.
Benim yaptığım nedir biliyor musun, hep en mutlu çiftlerin fotoğraflarına bakarım, sitedeki aldatma konularını değil de gerçek aşk hikayelerini okurum.
Bir film izlerim mesela bir kadın hor görülendir, öteki kadın karakter ise yere göğe sığmayan, büyüleyici, erkeklerin kölesi olabileceği kadar güzel ve şahanedir. İşte ben hep kendimi o muhteşem kadın karakter yerine koyarım.
Olumsuzu görmem. Erkeklerin %90ı aldatır gibi saçma sapan genellemeler vardır ya, ben derim ki bana %10da kalacak sadık erkekler denk gelecek.
Anlatabildim di mi bakış açımı ?
Senin de bu çıkmazdan kurtulup kapıları aralaman için bakış açını yenilemen gerekiyor.
Bunca zaman aklında yer eden bütün kötü kalıp düşünceleri kabul et ve serbest bırak.
Terk et hepsini artık. Hemen Aykut Oğut'un Evrenden Torpilim Var kitabını alıp okumaya başla.
Bir de en önemlisi ne biliyor musun bu güçsüz "sen"den kurtulmak.
Cesur ol ve sevmekten, sevilmekten korkma. Bu konuda içini rahatlatman için Mevlana ve Şems'in sözlerini okumanı tavsiye ederim.
Onlar acının insana kattığı güzelliklerden bahseden, hayatlarında cesurca ilerleyebilmiş, tamamıyla korkusuz ve çok güçlü insanlar.
Bize öğretecekleri çok şeyleri var.
Olumsuz olasılıkları düşünme. Şüphesiz her şeyin çok iyi olacağına inanman gerekiyor ki aşkı, sevgiyi kendine çekesin.
Gerçi olur mu olmaz mı derken de çekersin hayatına birini ama ne kadar sağlıklı olur orası muamma.
Mesela biri toplum önünde konuşma yapacak, o insan kürsüye çıkmadan önce acaba nasıl olacak ya şöyle olursa, ya böyle olursa diye düşünürse mutlaka tökezleyecektir orada. Çünkü endişe duyuyor. Endişe duyunca da korktukları başına geliyor.
Ama hiçbir şey düşünmeden sadece konuşmasına hazırlanırsa sıkıntı yaşamadan tamamlıyor işini.
Bu tarz örnekleri sen de yaşamışsındır hayatında.