- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
-
- Konu Sahibi prozaclustral
Bana yeterki zarari olmasin is ortaminda sıkıcı olsun canimi yesin.Ise gider gelirim kafam rahat.Ama insanlara iyilik de yaramiyor.Farkli bakiyoruz iste.Is ortaminda muhabbet ustunden kar amaci guduyorlar.Bunu da gostere gostere yapiyorlar.Sanirsin isverenimiz o ortam.Bana cok sacma geliyor.İki ihtimal var. Ya çok sıkıcı birisiniz, insanlara hiçbir şey katmıyor anlatmıyor sadece dinliyorsunuz. Böyle biriyle kimse arkadaşlık etmez.
Ya da özgüvensizliğiniz, kendinize olan sevgisizliğiniz dışarı yansıyor. Emin olun algıları en kapalı insanlar bile hisseder bunu. Ben ortaokul lisedeyken sizin gibi hep yedek tekerdim arkadaşlık gruplarında. Ben insanların üstüne düştükçe insanlar kendini naza çekerdi. Sonra canıma tak deyince kendimi geri çektim, kendi değerimin farkına vardım. O zaman her şey tersine döndü inanın. İnsanların üstüne düştüğü, arkadaşlık etmek istediği, her ortama çağırılan insan oldum. Arkadaşlarımı beni isteyen insanların arasından kendim seçtim.
7Bazı insanlar çevremizdeki diğer insanlara göre daha hassas yapıda oluyorlar ve çoğu için düşünmeye bile değmeyen şeyler bu kişilerde içini kemiren sorunlara dönüşüyor. Ben senin yaşadığın bu durumların aileden kaynaklandığını düşünüyorum. Annen nasıldır? Çevresi, arkadaş ortamı, konu komşuları ile onları yöneten dediğini yaptırabilen bir yapısı mı var yoksa kısmen senin anlattığın şeyleri annende yaşıyor mu? Çünkü böyle hissiyatlar aileden miras kalabiliyor.
Bu seni derinden etkiledigi icin zamaninda sende travma olmus.O travma ozguvenini dusurus.Bu durusu da algilarlar insanlar bunu hic unutma.Benim sacma insanim bir sebepten ic dunyasinda ozguveni dusuk insani algiladigi gibi bir cizik de kendi atar.Insanlar acimasiz.O yizden sen kendini kaldir..Yalnizsan yalnizsintahmininizde tamamen haklısınız, sanırım karamsarlığımı çevremdeki insanlar da hissediyor üstümden atmaya çalışıyorum ama yapıştı bir türlü çıkmıyor bir şeyler olumlu gitse bile içimde hep bir korku oluyor kötü olacak diye
Sosyal fobiye donusmus sendeki.Cıg gibi buyumus icinde.Degistirmeye calismazsan boyle katlanarak gider.Toplum icinde konusmak da neymis.Onlar kimmis.En onemli sensin.Kendini begenmis ol birazcik.Sende bu eksik.genelde ortamdayken ne yapmalıyım diye stres içinde oluyorum nasıl konuşacağım ne demeliyim gibi gibi
Çok teşekkür ederim. Bunları bilmiyordum, öğrendim. Vay be. Ne cahilmişim. Böyle bilgi sahibi insanlar olmasa vay halime.Sen hafaza melegimisin, nereden biliyorsun bu saydığın vasıflara sahip olduğunu. İnsanlar durduk yere niye dışlasın, o onu yapmıyormuş sen benim bildigimden daha fazla ne biliyorsun su an haspam... Al okuda biraz bilgin artsın, belki gercekten boyle bir problemi var farkinda degil.
Beslenme sonrasında ve sabah uyandığımızda oluşan ağız kokusu, fizyolojik ağız kokusu olarak tanımlanır ve bir hastalık belirtisi değildir. Bunun dışında meydana gelen ağız kokusu genellikle bir hastalık belirtisi olarak kabul edilir ve patolojik ağız kokusu olarak tanımlanır. Sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı (aseton kokusu gibi) ve karaciğer yetmezliği gibi birçok sistemik rahatsızlık, ağız kuruluğu, yetersiz ağız hijyeni, tütün ve alkol ürünleri, dişeti hastalıkları ve diş çürükleri ağız kokusunun başlıca nedenleridir. Ağız kokusu; %90 oranında ağız kaynaklı sebeplerden bunun dışındaysa, %8 üst solunum kaynaklı, %1 oranında sindirim sistemi, %1 oranında metabolik sebeplerden kaynaklanır.
Rica ederim hiç önemli değil bilmemek ayıp degil ögrenmemek ayip, merak ettigin başka bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin, burada vakit geçirme amacım bu zatenÇok teşekkür ederim. Bunları bilmiyordum, öğrendim. Vay be. Ne cahilmişim. Böyle bilgi sahibi insanlar olmasa vay halime.