Hayatın bu kadar pahalı olması canımı iyice sıkmaya başladı...

Ben de; avrupada olup ama burda hayat zor bizi disliyorlar ikinci sınıf vatandasiz diyince e gel o zaman dediğimde gelmeyenlerden çok yedim. Sahi onlar niye oy kullanıyor ya?neyse fazla konuşmayım keserler şimdi dilimi

Yurt disinda yasayanlarin oy kullanip türkiye politikasina sekil vermesi bence Türk halkina yapilan EN EN EN büyük haksizlik. Bende yurdisindayim ve burdakiler 90% malum kisiye hayranliktan dolayi oy veriyor ama bunun acisini türkiyede yasayan halk cekiyor, onlar burda demokratik sartlarda yasiyor ama türkiyede yasayanlara zara veriyorlar oylariya. Bence bir insanlik sucuna es deger. Yine sinir oldum bu beyinsizlere -.-

luks yasama sebeplerini ben soyleyim size yillarca okumus murekkep yalamis o egitime dunyanin parasini gommusler pirinci sayarak yemek icin yapmadilar bunlari saclarini agartip dislerini curutup gecelerce uyumadilar rahat bir hayat surmek icin
son olarak bir sey sormak istiyorum portakal nerede 1,95 ise soyleyinde alayim burada 5 lirada
Aynen öyle yıllarca dirsek çürütüyor bu insanlar ,milyonlarca üniversite mezunu işsiz var.İş bulanlar da asgari ücretle çalışıyor burada.Boşuna mı emek verildi günlük zorunlu ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale geldik.

2 kilo pirinç: 12 tl
1 kilo yerli kırmızı mercimek: 6 tl.
1 kilo nohut: 8 tl.
1 kilo makarna 3.5 tl.
4 lt emek yağı: 30 tl.
1 kalıp peynir:18 tl.

Bu da daha dün gelen faturam, 20 güncük yaktım/yakmadım. 20190117_140622_640x360.jpg Para ay sonunu getirmiyor diye dün gelen faturayı da ödedim. Param bitti ohhh ne güzel üzerimden br sürü sayı ağırlık kalktı :KK51:

Evet pahalı evet yetmiyor maaşlar ama şikayetlenip durmak yerine ne yapılabilir bizler kadın olarak ne yapabiliriz bunu konuşsak daha faydalı olmazmı?

Yemek yemeyelim.
Suyu az içelim (Hiç susuz olmaz çünkü ölürüz).
Doğalgazı kapatalım.
Karanlıkta gezelim.
Banyo ayda 1 yapalım.
Çocuk altına yapsın, biz kıçımızı silmeyelim.

Nasıl?

Köyden hallice yerde oturursanız kiralar 600 vs seyrediyor. Merkezi yerde oturmak da lüks artık

ay ne merkezisi

ben bayağı bayağı köyde oturuyorum

son mahalle olanlardan biri

herkes buraya köy diyor yani biz bile köyün merkezine doğru yürürken köye gittik vs diyoruz ki yürüme mesafesi

merkezi olan yerlerde kiralara yanaşılmaz

bir de kentsel dönüşüm geldi tüm evler milyonluk oldu ne alan var ne kiralayabilen o mahalleler de garip hal aldı

Aynı hisleri paylaşıyorum .Çok bunaldım artık.

• Beğen
Reactions: 000
Herkes halinden memnun gözüküyor valla,bi biz takıyoruz krizi zammı.
Poşet paralı oldu diye ortalığı ayağa kaldırdılar,keşke bunları markette,manavda,pazarda da görebilsek.
aynen valla eczanede çalışıyorum işte poşet bile paralı diye laf ediyolar bende diyorum poşete kadar nelere zam koydular poşet kadar tepki vermediniz diye

Refah içinde olan ülkeler de insanlar nasıl davranıyor bir araştıralım..
Eminim wc kağıdıda kullanıyorlardır yemekde yiyorlardır..

ben her şeyi ikinci el alıyorum
evdeki mobilyadan bebeğimin yatağına kadar

yemekten kısmak mı geliyor aklınıza demişsiniz ya kısabileceğim bi o kaldı.
ama kalkıp da içinde ne olduğunu bilmediğim uyduruk tavuk sucuğunu da yemem, ya da sadece karnım doymuş olsun diye makarnayla beslenemem.

1+1 de yaşıyorum ısınma masrafım çok olmasın diye
arabaya binmiyoruz gerekmedikçe
en uygun markete gidiyoruz
gerçekten soruyorum daha ne yapabilirim? çünkü ben geçinmeyi beceremiyorum herhalde

2 kalorifer petekli evime bu ay 850 kira 170 aidat 275 tl ısınma ücreti geldi
90 elektrik
30 su
80 internet

ve hep bir önceki aydan fazla geliyor
her market alışverişi bir öncekinden aynı şeyleri alsam da pahalı tutuyor
ama benim gelirim aynı oranda artmıyor ki

bebek bezinin tanesi neredeyse 1 tlye geliyor ve günde 6-7 tane kullanılıyor. bebeğin iki aşısı olacak 500 tl.

Artı faturalar Allah için dükkana 461 lira elektrik 89 lirası dağıtım parası nerden getryn elektriği 89 lira nedir haram olsun

Haklısınız piyasa felaket.
Fırsatçı firmalara beddua etmekten başka bişey yapamıyorum ben :)

Yalnız bir yandan da bütün marketler, avmler hınca hınç dolu, insanlar deli gibi alışveriş yapıyor.
Pahalı, haddinden fazla pahalı bu net. Ama alıyorlar işte, alıyoruz.
Ha almayıp napıcaz da diyebiliriz, mecburuz ihtiyaç bir yerde.
Ama bizler almaya devam ettikçe onlar yolmaya devam ediyor bu da var.
Bilemiyorum ne yapmak lazım.

Yaşadığım semtte, mantar gibi binalar dikiliyor her geçen gün.
600 bin den aşağı daire bulamazsın.
Ama çerez gibi satlıyor, şaşıyorum mesela, kimler nasıl alabiliyor bu evleri diye.

Asgari ücretle geçinenlere Allah kolaylık versin.
Sahip olduğuna veya olmadığına şükredenlere de Allah daha çok versin diyeyim.Şükür güzeldir. Bunu alay konusu yapacak olan dönüp kendine bakmalı.
Halimize şükür deyip olanı biteni kabul edelim boynumuzu eğelim demek değildir bu, ne kadar da farklı şeyler oysa.......

az evvel pazara gittim
pazarcı amcaya üzülürdüm hep tezgahı yok kendı mamulunu satıyor dıye ondan alırdım
normalde mevsimi olan seylerı alırım ama demın burda bir arkadas sivri biber dedi
ben aylardır almıyordum ama cok severım
hamıle oldugum ıcın canım kızartmasını cektı
amca bibere 7 tl yazmıs
yarım alsam yeter dedim
3,5 tl verdim
amca dedi ki;
yarım yazıyor kızım yarımı 7 tl dedi
kılosu 14 dedi
masallah dedim
amca diyor ki; yagmur yağdı da ondan oldu dedi
dogru dedim turkıyeye ılk defa sımdı yagmur yagdı :KK70:
Sen ne demek ıstıyorsun herseyı de ona baglamayın dedi

aç değiliz açık değiliz herseyımız de var allaha sukur dedi şok oldum
amca hangı ulkede hangı hayallerde yasıyor acaba
ve herseyımız dediği şey ne?

herseyı olsa bu yasında pazara mı cıkar yoksa hayatının son demlerınde keyif mı yapar bılemedım

O adamdan almadınız umarım. :)

Yemek yemeyelim.
Suyu az içelim (Hiç susuz olmaz çünkü ölürüz).
Doğalgazı kapatalım.
Karanlıkta gezelim.
Banyo ayda 1 yapalım.
Çocuk altına yapsın, biz kıçımızı silmeyelim.

Nasıl?
Kira da mısınız? Çadır onerim var, daha ekonomik olur diye düşünüyorum. Fikir isteyenlere duyurulur. Tuvalet, tuvalet kağıdı sorunu da yok. Ohhh misss

Yiyecek, temizlik, faturalar vs zaten almış başını gitmiş zaten ama sağlık hizmetleri de aynı şekilde bu memlekette. Yurduma konuşlanmış devlet hastanesindeki doktorlar ilgisiz, azarcı özel hastaneye gitmeye kalk dünyanın parası. Napacak bu düşük gelirli? Napacak bu öğrenciler? İş bulamayacağımı bile bile okuyorum. Bu nasıl bir hayal kırıklığı? Şu mnkdğm dünyasına bir kere geliyoruz gele gele bu coğrafyaya bu zamana denk gelmişim. Teşekkür Tanrım.

aynen valla eczanede çalışıyorum işte poşet bile paralı diye laf ediyolar bende diyorum poşete kadar nelere zam koydular poşet kadar tepki vermediniz diye
Bizim halkımız açıkça alınan paradan hoşlanmıyor,onlara gizliden gizliden %10-%20 zamları yapacaksın,biz bundan anlıyoruz çünkü.
Gerçi eczanede de durum farklı değil diye biliyorum,bir concerta'ya 100 küsür para ödedim,elim titredi bugün. :KK70:

çok haklısınız,
eşimle evlendiğimizden beri (4 seneyi devirdik) full çalışıyoruz. Sadece 4 ay doğum iznim oldu.
Kiramız yok,
çocuğum henüz okula gitmiyor
Araba var ki, çok ihtiyacımız oluyor, sık kullanıyoruz çalıştığımız için olmazsa olmaz
100 TL den aşağı benzin alınmıyor.
Kasko/sigorta deseniz artan yedek parça fiyatlarından %30 artmış :kızgın:mecbur kk taksitlendirme yaptık
Bu ay Motorlu taşıtlar..

Henüz tatil, eğitim seyahat vs.. ekstralardan bahsetmedim daha..
Karanlıktan karanlığa :KK55:

ve hesap yaıyorum bana çok dokunuyor bu durum

artan fiyatlara
:KK50:

X