Hayatın bu kadar pahalı olması canımı iyice sıkmaya başladı...

evet doğru artık zam olacak diye 1 yerine 2 alıyoruz 2 yerine 4. Ama bu bize ve ekonomiye temelli bir fayda sağlamıyor. Kuruş hesaplar hale geldim artık .3-4 yerden fiyat karşılaştırıyorum.

ekonomiye tek faydamız üretim yaparak olabilir, oda çok kısıtlı alanlar da sürüyor

İşte bu bakış açısı bu hale getirdi bizi!
Kendinden kötü olanları görüp şükretmek yerine kötü durumda olanı nasıl düze çıkarırım diye düşünebilinseydi şu an bambaşka bir noktada olurduk.

#şükürcütayfayason
Siz bilemezsiniz ki bunu :)

zaten bu ülkenin başına ne geldiyse nefesi açlıktan koktuğu halde şükredenlerin yüzünden geldi. haberleri yok onlar şükrettikçe şikayet etmedikçe sofralarından bi ekmek daha çaldılar.

Söylenecek çok şey var da, hem yasak hem de faydasız.
İki inşallah bi maşallah ile koca ülkeyi yediler.
Yazıp yazıp siliyorum ya, neyse...

Bunların daha iyi günler olduğunu düşünüyorum.

Kaleminize sağlık.:KK9::KK9:
Halkın yüzde 60'ı şu an asgari ücretle yaşıyor ve hala şükrediyorlar.:KK64:
Biz fiyatları sorgulayanlar olarak azınlıktayız ve maalesef öyle kalacağız.
Çünkü biz geçinemeyince evlenmeyip, çocuk yapmazken veya en fazla 1 çocuk yaparken geçinemeyen kesim 4,5 çocuk yapıyor.
Çoğunluk geçinemeyenler ama ne hikmetse (!) En çok çocuk yapan da onlar ilginç bir pembe gözlüklü bakış..
Biz de bir avuç insanlar her gün ne olacak halimiz diye ekonomi haberi kovalıyoruz.
Eskiden emekliler boşluktan market market dolaşırdı şimdi zorunluluktan dolaşıyor.:KK43:
Bir ülkede üretim olmaz ise hiçbir şey olmaz.
Sonuçlarını yaşıyoruz işte.
Taşıma suyla değirmen dönmüyor.:KK34:

Ben kesinlikle ekonomi iyi demiyorum zaten yanlış anlamayın ama burada yaşıyorsak bu şartlarda yaşıyoruz ve inanın şükretmek lazım neden kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekeyim ki? Kendimden daha kötü şartlardakilere bakıp şükrediyorum.. Siz söylediklerinizde haklısınız ama burada sadece birilerini karalamak su i zan için yazanlar olduğunuda düşünüyorum.. cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım..
hani övüne övüne dediniz ya hep 80lerde ekmek yağ kuyruğundaydık şimdi öyle mi emin olun aynı o duruma döncez daha beter olarak bu şartlarda yaşıyoruz değil bu şartlara bu şarta nasıl geldik getirldik diye düşünün artık yeter

Ben kesinlikle ekonomi iyi demiyorum zaten yanlış anlamayın ama burada yaşıyorsak bu şartlarda yaşıyoruz ve inanın şükretmek lazım neden kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekeyim ki? Kendimden daha kötü şartlardakilere bakıp şükrediyorum.. Siz söylediklerinizde haklısınız ama burada sadece birilerini karalamak su i zan için yazanlar olduğunuda düşünüyorum.. cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım..
Kendinizden daha kötü sartlardakine bakıp nasıl sukrediyorsunuz mesela?oh o aç ben değilim oh ben 2 kilo pirzola yedim o ekmek yedi diyerek mi?bilmem bana çok uzak böyle şeyler. Ben sadece bugün de çocuğumu doyurdum başına bi iş gelmedi tacize şiddete uğramadim diye sukrediyorum

hani övüne övüne dediniz ya hep 80lerde ekmek yağ kuyruğundaydık şimdi öyle mi emin olun aynı o duruma döncez daha beter olarak bu şartlarda yaşıyoruz değil bu şartlara bu şarta nasıl geldik getirldik diye düşünün artık yeter
Daha beter olacağız emin olun kuyruk vardı ama insanlar bu kadar kutuplaşmamıştı yobazlar bu kadar çoğalmamıştı

Geliri asgari ücretten 4-5 katı olan insanlar bile zorlanıyorsa demek gerçekten ters giden birşeyler var, artık bundan eminiz. Eskiden ev,araba, çocuklara iyi bir eğitim gibi hayallerimiz varken şuanda markete giderken bile yüz defa düşünür olduk, hayallerden bahsetmiyorum bile. Birikim yapmak, tatile çıkmak vs artık ancak zengin kesime mahsus oldu. Orta sınıf kavramı yok, ya zenginsin ya da fakir bu kadar net.

çünkü daha iyisini hedeflemezsek hep geri gideriz
mozambike bakıp şükür edebilirsin tabiki
insanlar zaten hep kısacaklar şimdi ben haftada 3 gün değil 1 gün et yiyeceğim sonra bu ayda bire düşecek belki
herkes duruma uyum sağlamaya çalışacak
sonra ne olur biliyor musun
işte o bakıp şükür çektiğin ülkelerden daha geriye düşmüşsün
onlar oh çok şükür türkiyeden iyiyiz demeye başlamışlar....

ülkede üretim olmadıkça, kadınlarımız eğitim alıp işgücüne katılıp çalışmadıkça gidişat bu. ha benden geçti diyorsan evlatlarımız var....

aynen yaş farkından dolayıdır valla eczanelerde ilacta yok artık depolarda hastaya yok dmeekten yoruldum kanser hastasına bile yok diyorum utanıyorum yok demeye
Yok yaş farkından değil de,sgkdan almıyorum zaten normalde de.
Ne olacak bilmiyorum. Eğitim sağlık gıda sektörü tamamen çökmüş durumda.

Kendinizden daha kötü sartlardakine bakıp nasıl sukrediyorsunuz mesela?oh o aç ben değilim oh ben 2 kilo pirzola yedim o ekmek yedi diyerek mi?bilmem bana çok uzak böyle şeyler. Ben sadece bugün de çocuğumu doyurdum başına bi iş gelmedi tacize şiddete uğramadim diye sukrediyorum
Yanlış anlamış olduğunuzu bir düşünün..

aynen başkalarını karalamak için yazıyorlar ekonomi süperrr bunlar dış mihrakların oyunu:kızgın:

Bu konu kapanır basit bir örnek geçen seneyle bu sene arasında evimizde hiç birşey değişmedi geçen sene en fazla taş çatlasın 200 250 gelen elektrik bu senenin ilk ayında 317 geldi hayırlısı olsun :işsiz:memnun olanlarda tuzu kuru olanlar para sorunu olmayanlar ama biz resmen açlık sınırındayız hakkım helal değil bunun birde öteki tarafı var :KK66:

Kaleminize sağlık.:KK9::KK9:
Halkın yüzde 60'ı şu an asgari ücretle yaşıyor ve hala şükrediyorlar.:KK64:
Biz fiyatları sorgulayanlar olarak azınlıktayız ve maalesef öyle kalacağız.
Çünkü biz geçinemeyince evlenmeyip, çocuk yapmazken veya en fazla 1 çocuk yaparken geçinemeyen kesim 4,5 çocuk yapıyor.
Çoğunluk geçinemeyenler ama ne hikmetse (!) En çok çocuk yapan da onlar ilginç bir pembe gözlüklü bakış..
Biz de bir avuç insanlar her gün ne olacak halimiz diye ekonomi haberi kovalıyoruz.
Eskiden emekliler boşluktan market market dolaşırdı şimdi zorunluluktan dolaşıyor.:KK43:
Bir ülkede üretim olmaz ise hiçbir şey olmaz.
Sonuçlarını yaşıyoruz işte.
Taşıma suyla değirmen dönmüyor.:KK34:

Sizin bu bahsettiğiniz %60 yaşlandı artık. Bu neslin çocukları, yeni nesil böyle değil. YouTube, sosyal medya vs bu şükürcülüğün sonunu getiriyor yavaş yavaş. Hem sevindirici hem endişe verici çünkü;

Şükürcülük yavaşça bitecek ama açgözlülük ve hak yeme giderek artacak malesef.

X