Vallahi hanimlar haklisiniz. Ben avrupa'da yasiyorum. Bikac gun evvel Turkiye'deydim, kisa bi tatil yapalim dedik. Inanin fiyatlar beni soke etti. Gecen sene memleketteki dairemi dizdim, o yuzden aldigim herseyin fiyatini ve kuru yazmistim. Simdi ayni esyalari euro ya cevirdigimde okadar artmis ki. Herseye zam olur mu? Ozaman 50 euroya aldigim nevresimi simdi 65 euroya aldim. ayni kaliteyi burdan almaya kalksam asagi yukari 90/95 euro oderim. yaklasiyor yani burdaki fiyatlara bayagi, cok surmez iki sene sonra herhalde ayni fiyatta olur.
Hamileyim, hamilelik kiyafetlerimi memleketten alayim dedim. Hem daha modern, hemde daha uygun parcalar alayim diye. O konuda yalan soyleyemem, buraya nazaran daha guzel seyleri gayet guzel fiyatlara aldim evet. Ama magazalar kus avluyor. Bombos. AVM'lerde kimsecikler yok. Ne olacak bu ulkenin hali diye cok uzuldum gercekten.
Kendi yasadigim ulkeye bakiyorum, portakalin kilosu uc sene oncede 150 kurustu, simdide oyle. Adamlar o konuda fiyatlari kesinlikle koruyor.
Kriz vuruyor evet, ama bu tuketiciye gundelik alisverislerimizle cok asiri yansitilmiyor. Baska yerlerden bizi somurmeye devam ediyor burda devletler kizlar :)) vergiler (araba vergisi cop vergisi su vergisi gelir vergisi) ates pahasi, saglik sigortamiz inanin can yakiyor. tek maas ile gecim kesinlikle mumkun degil, ama bu zaten Turkiye'de de oyle. Yani bilemiyorum, her ulkenin kendine has sorunlari var.