- 6 Aralık 2015
- 928
- 6.488
- Konu Sahibi victoryvivi
Biz Türkiye'de yaşamıyoruz ki. Hayatta kalmaya çalışıyoruz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
3 çeşit peynir lüks :) değersiziz sanırımyazmayacağım diyorum yine dayanamıyorum.
geçtim yurt dışı tatillerini, yapılan sporların görece pahalı ekipmanlarını almayı, kitabı korsan değil orijinalinden okumayı kendine 3 çeşit peynir yemeyi hak görmeyenler var. bu kadar mı değersiziz sahi? kahvaltıda 3 çeşit peynir yemek çok mu ütopik?
vah ki ne vah...
Kendimden kötü durumda olanlara neler yapabileceğimi düşünüp düşünmediğimi..
ben her şeyi ikinci el alıyorum
evdeki mobilyadan bebeğimin yatağına kadar
yemekten kısmak mı geliyor aklınıza demişsiniz ya kısabileceğim bi o kaldı.
ama kalkıp da içinde ne olduğunu bilmediğim uyduruk tavuk sucuğunu da yemem, ya da sadece karnım doymuş olsun diye makarnayla beslenemem.
1+1 de yaşıyorum ısınma masrafım çok olmasın diye
arabaya binmiyoruz gerekmedikçe
en uygun markete gidiyoruz
gerçekten soruyorum daha ne yapabilirim? çünkü ben geçinmeyi beceremiyorum herhalde
2 kalorifer petekli evime bu ay 850 kira 170 aidat 275 tl ısınma ücreti geldi
90 elektrik
30 su
80 internet
ve hep bir önceki aydan fazla geliyor
her market alışverişi bir öncekinden aynı şeyleri alsam da pahalı tutuyor
ama benim gelirim aynı oranda artmıyor ki
bebek bezinin tanesi neredeyse 1 tlye geliyor ve günde 6-7 tane kullanılıyor. bebeğin iki aşısı olacak 500 tl.
2 kilo pirinç: 12 tl
1 kilo yerli kırmızı mercimek: 6 tl.
1 kilo nohut: 8 tl.
1 kilo makarna 3.5 tl.
4 lt emek yağı: 30 tl.
1 kalıp peynir:18 tl.
Bu da daha dün gelen faturam, 20 güncük yaktım/yakmadım.Eki Görüntüle 2226124 Para ay sonunu getirmiyor diye dün gelen faturayı da ödedim. Param bitti ohhh ne güzel üzerimden br sürü sayı ağırlık kalktı
poşete calısıyor kafaları :)Herkes halinden memnun gözüküyor valla,bi biz takıyoruz krizi zammı.
Poşet paralı oldu diye ortalığı ayağa kaldırdılar,keşke bunları markette,manavda,pazarda da görebilsek.
Sataşmak için yazmıyorum ama okuyunca dayanamadım. Buraya yazan herkes kendinden yukarıda olanlara imrenenler değil, belki sizden daha fazla şükredenler de vardır. Ama şükretmeyi ne kadar yanlış biliyorsak bu haldeyiz anlamıyorum. Sabah kahvaltısı için ilaçsız biraz daha sağlıklı bir yumurta, yanında boyasız kimyasalsız bir çeşit siyah zeytin, olgunlaştırılmış sağlıklı lezzetli tek çeşit bir peynir yemenin dört kişilik aileye maliyeti nedir. Bunu istemek şükürsüzlük mü. Ya da biz niye buğday ekmeyi bıraktık, en ucuz marketten aldığım fasulyenin arkasını okuyunca neden yerini bile bilmediğim ülke ismi yazıyor soruyormusunuz acaba kendinize. Ya da doktor çocuğunuza ceviz yedirin deyince niye brezilya cevizi almak zorunda kalıyorum cebimdeki tüm parayla diye. Ya da hiç alamıyorumdur. Ya da yurt dışı tatili istemek lümpenlik ya bir kapadokya varmış görmek isterdim, bir karadeniz turu yapsam ne güzel olurdu demiyormusunuz. Kırmızı eti zaten geçelim. İki ayda bir sinemaya gitsem, sene de iki kere oyun görsem, kitaplığıma senede 10 tane kitap koysam diye beklentileriniz yok mu cidden. Hadi yok diyelim peki bunları isteyenlere, bunun için çabalayan, okuyan, mesaisini buna harcıyan insanları şükürsüzlükle suçlamaya da benim hakkım var mı diye bir sorsanız keşke. Ah keşke. Fikir, düşünce özgürlüğü konularına hiç girmiyorum orası kan revan içinde zaten.Ben kesinlikle ekonomi iyi demiyorum zaten yanlış anlamayın ama burada yaşıyorsak bu şartlarda yaşıyoruz ve inanın şükretmek lazım neden kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekeyim ki? Kendimden daha kötü şartlardakilere bakıp şükrediyorum.. Siz söylediklerinizde haklısınız ama burada sadece birilerini karalamak su i zan için yazanlar olduğunuda düşünüyorum.. cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım..
O günlerde gelecek inşaAllah başka şeyleri konuşuyorda olacağız.. Bir kişi bir kişidir..Düşündüyseniz bile uygulamaya geçmediniz. Ülkenin yarısı geçmedi. Geçmeyenlerin belki yarısı da düşünmedi bile. Eğer ki düşünülüp uygulamaya geçilmiş olsaydı şu an zaten bambaşka konuları tartışıyor olurduk...
Yoo gayet de bu yılı anlatıyorum. Bu yıl dediğim 2019 değil elbette :)Benim gördüğüm avmler baya sinek avlıyor. Gelenlerin çoğu da alıcı değil bakıp gidiyor bu kış gününde sıcak yer gidilecek orası var. Onun dışında ev satışlari azaldığına dair haber bile yapıldi. Boş yere yeni evlere teşvik için kampanyalar yapılmıyor. Siz herhalde geçen seneyi anlatıyorsunuz.
O günlerde gelecek inşaAllah başka şeyleri konuşuyorda olacağız.. Bir kişi bir kişidir..
survivor programı neden o kadar izleniyosaBiz Türkiye'de yaşamıyoruz ki. Hayatta kalmaya çalışıyoruz.
neresi orası :)Benim evimde 2+1 fatura 29 gunluk geliyor ve kış boyu peteklerin hepsi acik sekilde 7/24 kapanmadan, kısmadan yaniyor 230TL civarlari geldi. Gecen sene 200tlnin biraz altinda geliyordu tabi.
Benimde evim 2+1, 95 metre kare. Bursada yaşıyorum en düşükte yakıyoruz.Benim evimde 2+1 fatura 29 gunluk geliyor ve kış boyu peteklerin hepsi acik sekilde 7/24 kapanmadan, kısmadan yaniyor 230TL civarlari geldi. Gecen sene 200tlnin biraz altinda geliyordu tabi.
ben de ankaradayımYoo gayet de bu yılı anlatıyorum. Bu yıl dediğim 2019 değil elbette :)
Son 7-8 ay.
Ankara'da yaşıyorum, belki de o yüzdendir, avmler marketler kalabalık. Alım gücü azalmadı demiyorumki azaldı, ev satışları da azalmıştır elbette.
Ama yine de hareketlilik hep var yalan mı söyleyeceğim banane ki, bana mı alıyorlar sanki.
Umarım çıkarız bugünlerden bir an önce
Ben kesinlikle ekonomi iyi demiyorum zaten yanlış anlamayın ama burada yaşıyorsak bu şartlarda yaşıyoruz ve inanın şükretmek lazım neden kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekeyim ki? Kendimden daha kötü şartlardakilere bakıp şükrediyorum.. Siz söylediklerinizde haklısınız ama burada sadece birilerini karalamak su i zan için yazanlar olduğunuda düşünüyorum.. cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım..
İnanın o yerli cevizide yiyorum çünkü ağacımız var kitaplığımada süs olsun diye değil okumak için kitap da alıyorum..Sataşmak için yazmıyorum ama okuyunca dayanamadım. Buraya yazan herkes kendinden yukarıda olanlara imrenenler değil, belki sizden daha fazla şükredenler de vardır. Ama şükretmeyi ne kadar yanlış biliyorsak bu haldeyiz anlamıyorum. Sabah kahvaltısı için ilaçsız biraz daha sağlıklı bir yumurta, yanında boyasız kimyasalsız bir çeşit siyah zeytin, olgunlaştırılmış sağlıklı lezzetli tek çeşit bir peynir yemenin dört kişilik aileye maliyeti nedir. Bunu istemek şükürsüzlük mü. Ya da biz niye buğday ekmeyi bıraktık, en ucuz marketten aldığım fasulyenin arkasını okuyunca neden yerini bile bilmediğim ülke ismi yazıyor soruyormusunuz acaba kendinize. Ya da doktor çocuğunuza ceviz yedirin deyince niye brezilya cevizi almak zorunda kalıyorum cebimdeki tüm parayla diye. Ya da hiç alamıyorumdur. Ya da yurt dışı tatili istemek lümpenlik ya bir kapadokya varmış görmek isterdim, bir karadeniz turu yapsam ne güzel olurdu demiyormusunuz. Kırmızı eti zaten geçelim. İki ayda bir sinemaya gitsem, sene de iki kere oyun görsem, kitaplığıma senede 10 tane kitap koysam diye beklentileriniz yok mu cidden. Hadi yok diyelim peki bunları isteyenlere, bunun için çabalayan, okuyan, mesaisini buna harcıyan insanları şükürsüzlükle suçlamaya da benim hakkım var mı diye bir sorsanız keşke. Ah keşke. Fikir, düşünce özgürlüğü konularına hiç girmiyorum orası kan revan içinde zaten.
neresi orası :)
ıspanak 10 tl almadım az evvel gitti,mDün annemle pazara gittik.Pırasa 6 tl ,ıspanak 6 tl, karnabahar 5 tl ,soğan 5 tl. patates ,4 tl ,kıvırcık 5 tl idi.Sadece meyve aldık ,sebze pahalı diye almadık.Toplam 70 tl ödedik .Market indirimlerini takip ediyoruz, dışarıda yemek yemiyoruz .Geçinmek çok zor artık.Bir yandan da üzülmüyorum, hala kriz döneminde olduğumuzun farkında olmayan kesim var sosyal medyadaki şakşakçılar örneğin .En basiti dün akrabamıza gittik bir kanaldan haber izliyoruz( aaaa bunlar abartıyor malum kanalı açalım bilmem ne diyorlar,izlediğimiz kanalda zamlardan bahsediyor) .Adam asgari ücretle geçiniyor hala malum partinin peşinde.
Hurma ağacınız da var mı alttan ısıtmalı?İnanın o yerli cevizide yiyorum çünkü ağacımız var kitaplığımada süs olsun diye değil okumak için kitap da alıyorum..
Et de yiyorum. o kadar çok yaşayabileceğimin garantisi var mı ki en iyi şeyleri yeme içme peşinde koşayım..
Gerçekten o kadar çok alıntı olduki yoruldum..
Hoş linciniz için teşekkürler hanımlar :)