• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımın hatası

valla giderim ben umurumda değil burası mezar gibi zaten istemiyorum. gideceksem boşanarak gidicem. o zaman napıcaklar ana oğul o kıymetli evlerinde birlikte mi yaşayacaklar
aynen öyle.
çünkü kocanın zihninde evim evim evim kelimesi % 80 lik yer kaplıyor. geri kalan kv, sen, çocuk, iş güç vs.

eşin kaypak farkında mısın?
önce anam hasta yalnız diye seni kandırıp, o çok kıymetli evde yaşamaya ikna etmiş seni. şimdi de anam gitsin diyor.

yeter ki o evden çıkmayayım diye eşin bin türlü dalavere peşinde. üstelik çocuğumun geleceği rızkı vs diye kulp bulacak kadar da utanmaz.

annesine acımayan insan başkasına hiç acımaz. eşinin sevgiyi bildiğini de sanmıyorum.

evlenirken annem seninle anlaşmak zorunda yoksa gider demişti ona da söylemişti ama olmuyo o işler. git deyince gitmiyor. eşime göre bu ilişkiler çok farklı anne de olsa gereğini yaparım diyor, evi yaparken 30000 verdi ama anne oğlu arasında para mevzusu mu olur niye istiyo diyo. ben gerekirse verdiğini geri veririm ama o bunu da kabul etmez mahkeme açar daha çok ister fln diyo. offf neler diyo konşmaktan sabahlara kadar kafam ağrıdı hiçbiyere de varamıyoruz.bana kalsa al ev gitsin nolacak ya dünya malı.

Sizinkisi bile bile lades olmuş...
Üst katı salon+yatak odası+banyo seklinde inşa edemez misiniz? En azından "Üst kat benim. Misafirlerim oraya gelecek. Kimse benden izinsiz oraya cıkmayacak" diyebilirdiniz öyle olsaydı.
Sizin icin tek kalıcı cözüm; ya cadı kaynana sizden bıkıp tasınacak ya da siz ordan tasınacaksınız. Acaba kaynanayı bıktırmaya mı calıssanız dagınıklıgınızla falan

Sizinkisi bile bile lades olmuş...
Üst katı salon+yatak odası+banyo seklinde inşa edemez misiniz? En azından "Üst kat benim. Misafirlerim oraya gelecek. Kimse benden izinsiz oraya cıkmayacak" diyebilirdiniz öyle olsaydı.
Sizin icin tek kalıcı cözüm; ya cadı kaynana sizden bıkıp tasınacak ya da siz ordan tasınacaksınız. Acaba kaynanayı bıktırmaya mı calıssanız dagınıklıgınızla falan
zaten bıktırmaya çalışmadan bile dağınığım. o söylene söylene arkamı toplar bende nasılsa biri var diye daha çok saldım açıkçası. çünkü benim elim ağır bir şey yapacak olsam ben yapana kadar o 5 defa yapıyo duramıyor yerinde. yapma desem de dinlemez. onları da sonra kafana kakar ben sana bunu yaptım diye. çok kafyaa kakma huyu var.

evlenirken annem seninle anlaşmak zorunda yoksa gider demişti ona da söylemişti ama olmuyo o işler. git deyince gitmiyor. eşime göre bu ilişkiler çok farklı anne de olsa gereğini yaparım diyor, evi yaparken 30000 verdi ama anne oğlu arasında para mevzusu mu olur niye istiyo diyo. ben gerekirse verdiğini geri veririm ama o bunu da kabul etmez mahkeme açar daha çok ister fln diyo. offf neler diyo konşmaktan sabahlara kadar kafam ağrıdı hiçbiyere de varamıyoruz.bana kalsa al ev gitsin nolacak ya dünya malı.
annesine para vermek zoruna gidiyorsa ayrı eve çıkın işte.
kadının şurada kaç yılı kalmış Allah bilir. ihtiyarlığını kendi evinde yaşasa ne olur yani?

annesini kiraya çıkarıp ödemeye razı ama kendisi kiraya çıkmak istemiyor; neden?
çünkü malını herkesten çok seviyor.

Allah aşkına. o evde yıllardır kv yaşıyor. sen geldin diye o neden gitmek zorunda olsun? hiç mantıklı mı bu?

dağdan gelip bağdakini kovmak denir buna.

herkes bekarken ailesine maddi katkı sağlıyor. evlenince kimse anasını babasını evden kovmayı düşünmezken, eşin annesine komşu gibi alacaklı gibi davranıyor.
ben burada merhamet göremiyorum.

siz ayrı eve çıktığınız da eşin seni "evinden ayırmakla" suçlar, kv den beter eziyet eder. bence.

Ev icinde insaata girisseniz? Yengemler oyle oturuydu dedemlerle alt ust. Onlarin da dubleks. Ilk once evi ayirdilar mutfak banyo. Ama merdivenleri birdi. Sonradan tekrar insaat yaptilar merdiveni de disaridan verdiler. Iki daire oldu. Siz de oyle yapin. Kac oda kac salon? Kirilacak bir yeri var mi eve katilcak bi yer filan? Ilk once banyo yapin odaniza. Altli ustlu madem yukari kata bisiler yapin ya da. Hem annesi de bir yere gitmis gibi hissetmez hem siz

zaten bıktırmaya çalışmadan bile dağınığım. o söylene söylene arkamı toplar bende nasılsa biri var diye daha çok saldım açıkçası. çünkü benim elim ağır bir şey yapacak olsam ben yapana kadar o 5 defa yapıyo duramıyor yerinde. yapma desem de dinlemez. onları da sonra kafana kakar ben sana bunu yaptım diye. çok kafyaa kakma huyu var.
hem koca hem kv, seni kovar bu gidişle :)

Kadina da yazik ama. Ben de pimpirikliyimdir. Dagitanin arkasini toplarim bundan sebep kac kere aglamisligim var. Eziyet gibi bir sey. Kadina da eziyet etmeyin cidden. Oglu cozume yanasmiyor. Siz evin icinde insaat yapin en mantiklisi. Annesine de yine de kotu davranmayin. Siz de kaynana olacaksnz. Anlayisli bir kadinmis da odasindan cikmiyomus bi muddet sonra. Yani oyleleri var ki bise yapmayin diye dibinizde oturur. Oyle bir kadin da degil.

Aliskanliklari da onun aliskanliklari napsin. Ayni evde yasamaniz sorun olmus kadin oyle diye suclu degilki. Siz de kendi duzeninizi istiyosnuz diye suclu degilsiniz. Esinizin cozum bulmasi lazim.

hayır eşim kendisi inşa etmiş aldığı bir arsa üzerine , yaparken de onunla birlikte oturacak şekilde dizayn etmiş hangi kafayla bilmiyorm. evi yaparkan parası çkışmamış 30 bin kadar yardım etmiş annesi, ama annesi de yüzbin verdim diyo hangisi doğru onu bile bilmiyorum. eşime verelim parayı sadakamız olsun diorum o parayı çocuğumun geleceğine harcarım yüzbin az paramı ya diyo. hayatta ikna olmuyo. anne oğul arasında para meselesi olmaz para istiyosa annem değil diyo da sonuç gene aynı. annemler de işi öğrendi artık eşin seni oyalıyo ikinize de ikna edici konuşuyo diyo. sen ona kanıyosun diyo. eşim de annen seni dolduruşa getiriyo diyo. ben baştan beri istemiyodum ama çekiniyordum annem cesaret verdi sadece bunları çekmek zorunda değilsin diye. annemleri bıraksam gelip evi basıp beni alıp gidecekler o kadar sinirliler. ben daha kötü olmasın istiyorum eşim çok gururlu böyle bir şey olsa kızımı alıyorum dese alın o zaman der o zaman ya ailemi ya eşimi seçmek zorunda kalırım
Annenler hakli gibi eşin seni oyaliyor yaşlı kadın nereden çıkartıp versin 100 bin lira

Eşin bunu bilmiyor mu sence
O zaman eşin versin annesine 30 bin lira kadin kiraya çıksın niye yanaşmıyor

Ev icinde insaata girisseniz? Yengemler oyle oturuydu dedemlerle alt ust. Onlarin da dubleks. Ilk once evi ayirdilar mutfak banyo. Ama merdivenleri birdi. Sonradan tekrar insaat yaptilar merdiveni de disaridan verdiler. Iki daire oldu. Siz de oyle yapin. Kac oda kac salon? Kirilacak bir yeri var mi eve katilcak bi yer filan? Ilk once banyo yapin odaniza. Altli ustlu madem yukari kata bisiler yapin ya da. Hem annesi de bir yere gitmis gibi hissetmez hem siz

iki katta da tuvalet var aşağıdaki wc banyoya çevrilebilir. mutfak salon aşağıda odalar yukarda. yukarıya küçük bir mutfak yapılabilir salon istemem. evin yaşam alanı çok küçük aslnda inşaata müsait deil pek. 3 katlı ama toplamda 200 m anca vardır. onu eşime sormam lazım o teknik olarak daha iyi bilir tabi kabul ederse

Annenler hakli gibi eşin seni oyaliyor yaşlı kadın nereden çıkartıp versin 100 bin lira

Eşin bunu bilmiyor mu sence
O zaman eşin versin annesine 30 bin lira kadin kiraya çıksın niye yanaşmıyor
annesi kendi üzerime ev alınmadan gitmem diyor. eşim böyle isteğinin biteceğini bilsem veririm 50000 diyo en fazla mesela.

eşim son tartışmada ilk defa hata yaptım dedi ondan önce kabul etmiyodu ama çok sabit fikirli bu ev çok güzel böyle bir ev asla bulamayız alamayız yaşayalım o da burda dursun ha odasında var ha yok ne olacak diyo. ona da yazı kdiyorum böyle yaşanmaz o da aşağılanarak yaşıyo. napim kendi sorunu diyo. anlamıyorum kadın da eşimden azar yiye yiye benim suratımı çeke çeke gitmiyor halbuki yakın bir yere taşınsa daha güzel anlaşıcaz bunu kabul etmiyor ikisi de. herkes söylüyor ona kendi kardeşleri dahil. benim evim gitmem bana para versinler diyomuş. eşim de vermem diyo. ana oğul gibi değil boşanan karı koca gibiler :KK43:

Sizin icin zor oldugunu cok iyi anliyorum ama ben kayinvalidenize uzuldum acikcasi. Evden gitmek istememesinin sebebi belli, kadin dahada yaslandiginda sizde bakmazsaniz ne yapacak ? o yuzden kendine ait bir ev istiyor. Siz kendiniz diyosunuz oglu azarliyor ben suratina bakmiyorum diye, kadin kime neye guvencekte kiraya cikicak ...

Herseye karismasi hos degil kesinlikle, ama yazik odasina cekiliyormus yani anladigim kadariyla karakter olarak kolay bir insan degil ama size karsi bi kasti yok ... yani kadinin niyeti kotu degil. Evi satarsaniz gitmek zorunda kalicak dogru, ele gecen paranin bi kismiyla onada kucuk bi ev alinmasi gerekmiyormu ?

Benimde esimin ailesiyle sorunlarim var ama sunu asla unutmamak lazim : kimse mukemmel degil. Hepimiz birgun yaslanicaz ona gore davranalim helede karsidaki insan bize karsi ozel olarak kotu niyet beslemiyorsa.

bide eşim babamla çok anlaşamıyor ben senin babanı istemiyorum diyomuyum diyo ben onunla yaşamıyosun ki deyince sen çalışıyosun zaten günde gördüğün dakkaları toplasan benim babanı gördüğümle aynı oluyo diyo hçibişey anlamıyo ya offfffffffffffff

Ben en çok kayınvalide ne üzüldüm.
Tamam yaşlıdır geçimsizlik yapardır ama bu yaşta evden çıkmasını beklemek çok gaddarca.
Ya evi satın 2 ye bölüncek o para,yada kiraya çıkın siz.
Öyle zamanında 100 bin verdi şimdide 100 verelim le de olmuyor.
Zamanında 100 şimdi 300 eder.
Evler 3 senede kaç katına çıktı emlak piyasası.
En mantıklısı evleri ayırmak,
Öyle bağır çağır sindir falan çok acımasız çirkin de şeyler.
+1000
Zamanındaki 30 bin şimdi zaten 100 bin eder ev piyasasına göre
Bundan 5 sene önce 150 bin liraya satilan evler oldu 400 -500 bin
O zaman 30 biniyle alinanla simdikiler bir mi
Burada kaynanayi çok haksız göremedim beraber oturacağız diye ev yapılıyor para alınıyor kadindan
Sonra sen kalk kiraya çik deniyor bu ev bizim deniyor

Ayrıca iki kadının da kendine göre haklı olduğu yerler ver ama oğlanın tek bir haklı yönü düşüncesi yok
Çok da merhametsiz ve adaletsiz

merhaba arkadaşlar

5 yıl önce aşağıdaki konuyu açmıştım. kadere bak tam 5 yıl sonra yine ağustos ayında ne konumdayım.

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ya-ikna-etmek-konusunda-yardim-ricasi.554278/

sevgilimden ayrılmadım, kayınvalideden ayrı oturma konusunda da ikna edemedim. güzel dubleks bahçeli evimize gelin geldim. çalışıyorum kendi ayaklarım üstünde duruyorum. evde hiçbir iş yapmıyorum (önceleri yapmaya çalıştım kayınvalidem çok dominant bir insan ve herşeye karışmayı sever benim de hevesim kaçtı bıraktım). 2 haftada bir temizlikçi gelir haftaiçi ben yokken evi temizlerler. kayınvalidem yemeklerimizi yapar(dı) artık küsüz onun yemeğini yemiyorum. akşamları en geç 9 dan sonra odasına çekilir bir daha çıkmaz cinsellik vs yaşanırsa diye o konuda düşüncelidir. 1 yaşında bebeğim var bu arada. eşim çok iyi bir insan beni el üstünde tutar hep mutluluğum için çalışır. nereye gezmeye gidelim desem götürür dışarı çıkması vs pek yoktur.

ama... bütün bunlar benim yarı açık hapiste yaşadığım gerçeğini değiştirmiyor. şu anda bunları ağlayarak yazıyorum. bebeğim doğduğundan beri iyice çekilmez oldu bu durum. bir anne çocuğunu doğru ve yanlışları ile büyütmek ister. herşeye karışır herşeye. erken çalışmaya başlamak zorunda kaldım bebeğime bir süre baktı onu da evi sahiplendiği gibi onu da sahiplendi. bir konuda aynı fikirde olmasak illa onun dediği olacak asla dinlemez. dediğini de yapmaz. ilk evlendiğimizde eski eşyalara gelin geldim sadece mutfak eşyaları ve yatak odası getirdim onları paramız oldukça değiştiririz dedik. düzeni olan bir eve yyerleşmek o kadar kötüymüş ki. birşeyin yerini değiştirsem bozulur, mutfakta her yer eski eşya dolu hiçbirini atmaz. örneğin 5 tane kahve fincan takımı var 2 tane ben getirdim 3 de onun eskileri. 4 çaydanlık var. salonda ıvır zıvırlar. her yer plastik çiçek dolu sinir oluyorum. evde 100 tane falan havlu var. kadın biriktirme hastası bir şey atınca kıyamet kopuyor. kilerde 5 tane boş damacana var su kesilirse onları kullanacakmışız 2 senedir öyle bir şey olmadı. çok bunaldım başlarda kavga gürültü gizlice ata ata evi hale yola soktum ama hala tabiki istediğim gibi değil hiçbir zaman da olmıcak. örnek mutfakhalısını beğenmiyorum bunlar taşınırken yeni almışlar onu değiştireym desem yeni işte niye masraf yapıyosun. salon perdeleri çok boğucu ben ferah stor istiyorum ona çok para vermişler çok güzelmiş.. hep böyle şeyler...
böyle böyle bgnlere geldik çocuk doğunca daha da değişti herşey bu sefer çocuk üzerindesorunlar çıktı lohusalığımdan itibaren HERŞEYE karıştı sürekli eşime şikayet ediyo arkamdan çünkü yüzüme söyleyemiyor eşim engelliyor onu sunaya bir şey söyleme diye. eşimi hep doldurmaya çalışıyo eşim de ona karşı beni savunur ama bir tartışmada da söyler yani ama sen de böylesin işte örnek süpürgeyi burda bırakıyosun. işten eve gelirim sürekli tepemde iyi niyetle de olsa karışır. çocuk ek gıdaya geçince pütürlü yedirmeme izin vermedi boğulur diye panik zaten eşim de ona inandı 2 kişi olunca müdahale edemedim çocuk pütüre çok zor alıştı. yeni akım elle yemek olan blw hayal zaten. hep heveslerim kursağımda kaldı. eşime sorsan çocuk öyle de böyle de büyüyo ben olayları büyütüyorum. en son büyük bir tartışma çıktı, daha doğrusu ben tartışmayı beceremem anlaşmazlık olunca susup içime atarım. ve suratımı asar ortamdan çıkarım. o da ona bozuluyor hep beniyalnız bırakıyo fln diye kendince. son tartışmada sabrımı taşıyosunuz yeter filan diye bağırdı ben de cevap vermedim yineama o günden sonra asla konuşmadım. eşime de konuşmıcam onun yemeklerini yemicem hiçbirşeyini istemiyrum dedim. eşim de benden yana çıktı. 1 aydır konuşmuyoruz.

evleri ayıralım desem bin defa dedim. eskiden çok net söyleyemiyodum evlenirken kabul ettin diyecek, artık cesurca söylüyorum. yalnız şöyle bir sorun var bu evebirlikte taşınmışlar benden önce. kadın gitmiyor bu ev benim diyo. eşim de gitmiyor bu ev benim diyo. ona ev alırsak gidecek. eşim ben ona evalmam o parayı veremem ancak kirasınıveririmdiyo. o da kendi üstüne ev olmadan asla gitmiyor. benim ev umrumda değil1+1 evde bile yaşarım bahçesi de dubleksi de umurumda değil. eşim bir kenarda dursun kadın zaten konuşmuyosun onla sana zarar veremez artık diyo. İSTEMİYORUM diyorum. maddi imkanlarım bu şekilde ne yapayım diyo. olayı maddiyata vuruyor ama biz bu evden çıksak evi de satsak mecbur gidecek o da. ikisi de evden vazgeçemiyor. bıktım. evde onu görmemek için odama kapanmaktan bıktım. misafir çağıramamaktan, çağırdığımda o dominant yüksek sesi ile her ortama girmesine, ona sen git biz oturalım diyememekten bıktım. çamaşırları abuk subuk astığımda birinin söyleneceğini hissedip rahatsız olmaktan, evde bir şey atarken acaba kızcak diye düşünmekten. evde mutfağımda kendi hevesime göre yemek yapamamaktan.

kayınvalide ile yaşamak ölümmüş. lütfen genç kızlar kabul etmeyin. kapınız ayrı olsun enkötü.

Ben anlattiginiz sorunlari annemle dahi yasarken bunaliyorum keske imkanim olsaydida kwndi evime ciksaydim diyorum birde kayin valideyle kabus otesi birseydir herhalde Allah yardimciniz olsun tez zamanda kurtulursunuz insallah

+1000
Zamanındaki 30 bin şimdi zaten 100 bin eder ev piyasasına göre
Bundan 5 sene önce 150 bin liraya satilan evler oldu 400 -500 bin
O zaman 30 biniyle alinanla simdikiler bir mi
Burada kaynanayi çok haksız göremedim beraber oturacağız diye ev yapılıyor para alınıyor kadindan
Sonra sen kalk kiraya çik deniyor bu ev bizim deniyor

Ayrıca iki kadının da kendine göre haklı olduğu yerler ver ama oğlanın tek bir haklı yönü düşüncesi yok
Çok da merhametsiz ve adaletsiz

evet ama kabul etmiyor çok inatçı birisi. napiyim böyle mi yaşıyım ben de kafayı yicem.

emekli maaşı var geçinir kirayı versek çok rahat geçinir. kirasını vermesek de geçinir de ne msarafı vaki zaten gezdiği yok tek zevki mutfak alışveirşi yapıp evi doldurmak yemekler fazla gelince çöpe atıp yenisini yapmak. ama eşim kirayı kabul etti zaten onu veririm diyo

Esinizide sizide merhametsiz gordum. Esinde kira felan vermez, cok belli.

Yazik, bu dunya bizim degil o anne ne emeklerle buyutmus cocugunu biraz vicdanli dusunun.

Back