• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımın bi anlamı(meleğim) olsun istiyorum....

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
bazı arkadaşlar bilir bugüne kadar yazdığım konulardan ne tür sıkıntılarım olduğunu... şu an bu başlığı açmam belki içimde bastırdığım duyguların, belkide bi anlık eksikliğin yankısı.. 1,5 yıllık evliyim.nerdeyse 2 yıl oluyor. artık çevremde herkes bebek soruyor. ama kimsenin ne dediği umrumda değil. evliliğimin ilk gününden beri en çok istediğim şeydi bi bebeğimin olması. bugüne kadar hep erteledim. çünkü benim hayallerim vardı. memurluk için kpss ye hazırlanıyorum. ve şu an maddi durumumuz iyi değil. eşim asgari ücretle çalışıyor. bende aynı sayılır ve ben çalışmasam eşimin tek başına evi geçindirmesi imkansız.aslında yapabilir ek iş falan ama sanırım bana güveniyor.. kirada oturuyoruz. yaklaşık 7 aylık bi kredi borcumuz var.ve extra bi de benim ünide aldığım öğrenim kredisi başlıyor bu ay itibariyle.. tüm bu olumsuzlukların yanında bi çoğunuz bana kızacak ama ben istiyorum bi bebeğim olsun.. belki haksızlık bu.böyle düşünmem haksızlık yavruma çünkü ona istediğim hayatı veremeyeceğim şu durumda. zaten hep bu yüzden erteleyişlerim. ama korkuyorum bi taraftanda ya herşey tamam dediğimizde de çocuğumuz olmassa.. şu an sadece ben ertelediğim için ilerde eğer sorun yaşarsak bu konuda hep benim yüzümden olmuş olacak. zamanında sen erteledin diyecekler(anne-kayınvalide ve eşim..). yinede onların dedikleri çok önemli değil belki ama bende böyle düşünür oldum. oof bilmiyorum kafam çok karışık. hala korunmaya devam ediyorum. ama çok istiyorum. ben artık anne olmak istiyorum. bi bebek gördüğümde içim gidiyor.burda bazı arkadaşlar konu açmış. anneliğe hazır değilim diye. ben hazırım ama koşullar yüzünden cesaret edemiyorum işte..aslında bi çok örnek var bizden kat kat fazla borcu olup tek maaşla çoluk çocuk sahibi.ama ben korkuyorum.. çünkü ben çocuğumun hiçbi eksiği olmasın isterim..anne-kayınvalide gelip bakamz..yani şu durumda çıkmazda bu durum..
ama işte...yaş olmuş 25. belki bi kaç yıl olmayacak çocuğumuz. şimdi başlasak çocuk olana kadar belki 27-28 olcam. ki ben bi kaç yıl daha ertelesem istediğim koşullar oluşacak mı? bakın 2 yılda hep yeni borçlar çıktı karşımıza. bi türlü iki yakamız bi araya gelmiyor.. şu an burda bunları yazmam bebek yapacaımdan değil ama ne bilim içimdekileri döküp rahatlamak istedim biraz..

elbette bebek seninde hakkin canim
Ama nazicane tavsiyem 7 aylik kredi borcum var yazmissin onu bitirp hamile kalman yonunde,
en azindan biraz rahatlamis olursun.
Alla saglikli evlatlar nasip etsin canim

canım borcların bıtmesını beklersen daha cok beklersın bızımde bır suru borcumuz var kredi borcu harıc 10.000 tl ama ben yaptım asla korunmadım ılerde olmazsa dıye pişmanmıyım degılım saglık olsunda baska bır sey ıstemıyorum ödenıyor borclar falan bır sekılde

ama benım senden farkım benım annem ve kardesım var bakabılıcek eşimin iş durumuda çok musaıt bebek bakımına yardımcı olabılır dogduktan sonra 3-4 ay ıcınde işe gerı donebılırım sen bence bunu dusunmelısın bebegın olursa kıme baktırıcaksın kı

İnanki hep çcouklarımıza en iyisini yapalım istiyoruz ama eninde sonunda sorunlar oluyor.Eğer çocuğuna kendin bakabileceksen bence bir çouk düşün.Ama sende çalışıyorsun.Bu durumda biraz daha beklesen daha iyi.Çocuğu kendi başına büyütebilmek en iyisi çünkü.

Onun dışında da borçlar muhakkak oluyor.Yani borçlar yüzünden erteleme.Allah rızkını verir.Bizimde borçlarımız vardı hamileyken doğum yapmam bir kaç gün kala eşimin ailesinin bir tarlasını sattıık.O dönem çok rahatlamıştık.Yani bereketiyle gelir merak etme sen...

Bekleye bekleyede daha iyisi olmuyo zaten:)İnşallah hayırlısıyla alırız bebiş haberini:)

İnanki hep çcouklarımıza en iyisini yapalım istiyoruz ama eninde sonunda sorunlar oluyor.Eğer çocuğuna kendin bakabileceksen bence bir çouk düşün.Ama sende çalışıyorsun.Bu durumda biraz daha beklesen daha iyi.Çocuğu kendi başına büyütebilmek en iyisi çünkü.

Onun dışında da borçlar muhakkak oluyor.Yani borçlar yüzünden erteleme.Allah rızkını verir.Bizimde borçlarımız vardı hamileyken doğum yapmam bir kaç gün kala eşimin ailesinin bir tarlasını sattıık.O dönem çok rahatlamıştık.Yani bereketiyle gelir merak etme sen...

Bekleye bekleyede daha iyisi olmuyo zaten:)İnşallah hayırlısıyla alırız bebiş haberini:)

Rızkıyla gelecektir Allah'ın izniyle Dünya'ya.Yaşadığımız sürece borç bitmeyecektir gibi geliyor banada.İhtiyaçlar,istekler hiç bitmiyor çünkü.Dediğiniz gibi bir melek gelip konarsa yuvanıza Rabbim rızkını verir İnşallah.Kredi borcunuzun bitmesine yakın gebe kalarak yuvanızda yeni bir cana yer açabilirsiniz :16:

bebek kısmetıyle gelır..
bı bakmıssınız maddıyatıda duzeltmıs manevıyatıda..
ertelemeyın.. ve bırakın annesıne tutunsunn...
saglıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin Allah ım..

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.bende aşağı yukarı seninle aynı durumdayım.1,5 yıllık evliyiz tek maaş geçiniyoruz,ben iş arıyorum ve kredi borcumuz var ayrıca kiradayız.maddi anlamda ne yazık ki hazır değiliz.geçen ay itibariyle 27 mi bitirdim 28im artık.ancak bunun yanı sıra biz bu süreçte çok sıkıntılar yaşadık eşimle ve ailesiyle.daha yeni yeni bir şeyler yoluna giriyor.biz daha yeni evliliğimizi oturtmaya başladık. boşanmanın eşiğinden döndük.ben psikolojik olarak kendimi hazır hissediyorum anneliğe.eşim bazen hazır bazen değil,ama maddi açıdan sıkıntılarımız var.ve ben şahsım adına hem evliliğimizde bir çok şeyin yoluna girmesi,hem de maddi açıdan ve benim işim açısından daha zamana ihtiyacımız olduğunu biliyorum.anladığım kadarıyla eşinle bir sıkıntın yok, bebek konusunda onunda fikri önemli,sana destek olması önemli.bunu sen en iyi eşinle halledersin.evet yaşın artık annelik için normal ama kritik bir yaşta değilsin tedirgin olma.sonuçta Allah bilir bu işler kısmet.sen eşinle konuş maddi manevi herşeyi.onun düşüncelerini öğren ve ona göre bir karar verin.eğer o da istiyorsa Allah kısmet etsin inşallah.Ama bunlar ciddi konular bebek sahibi olmak çok güzel ama çok ciddi sorumluluk maddi manevi.en azından kredi borcunuz bitince düşünürsünüz belki,hakkınızda hayırlısı olsun...

canım bence bekle biraz daha 1 sene falan bekle hamile kalmak için maddiyat önemli hadi diyelim hamile kaldın doğum yaptın ya çocuk emmesse seni benim 3 tane çocuğum var emmediler 1 kutu mama 20 tl bunlarıda hesap et ben biraz ince eler sık dokurum şansa bırakmam

Merhaba canım,

seninle aynı yaşıtız,ben daha 2 aylık evliyim. Bize de insanlar ne zaman düşünüyorsunuz diye sormaya başladı. Bizimde borçlarımız var. Düşüncemiz 6. yada 7. ayda borcumuzu bitirmek. Daha sonrada araba için para bitiktirmek. Hamilelik dönenimde arabaya ihtiyaç olur diye düşünüyorum.Allah nasip edersede 27-28 yaşı gibi hamileliği düşünüyorum. Hem eşimi daha iyi tanırım,hem şartlarda daha iyi olmuş olur. Arkadaş bir mamanın 25 tl oldugunu söylüyor baksana :(

Maddiyatın çoçuk için çok önemli oldugunu düşünüyorum. En basitinden kendimden örnek veriyim.Benim babam bakkalda.İlk okuldayken montum ve defterlerim hep promosyon ürünleriydi.
Coca-cola defteri falan fıstık. Diğer arkaşlarımın montları hem pembeydi böle prenses gibilerdi.
O zaman hep derdim benim kızım olursa pembe mont alıcam diye. Çoçuk olunca önemli oluyor bunlar canım...
Allah hepimize yardım etsin...

Hayattaki maddiyat hiç bitmiyor ki Hep istiyoruzz.. İstediklerimizi gerçekleştirdikçe daha başka şeyler istiyoruz.. Ama o maneviyat maddiyattan daha önemli diye düşünüyorumm..Hayatta herşeyi erteliyoruz zaten ama bebeğini ertelemee Kısmetiyle gelir inş.

bugün rüyamda bi oğlum oluyorduu :49:
içim buruktu sabah kalktığımda.. :14: ama rüyası bile çok güzeldi...allahım bu duyguyu en doğru zamanda tatmayı nasip eyle..:55:

Maddi durumunuz bebek için erken olduğunu düşündürdü bana...Bayanlar olarak hepimiz korkuyoruz istediğimiz zamanda çocuğumuz olmamasından bunun için belki kadın doğum uzmanlarına gidip hamilelik için bir engel olup olmadığını kontrol ettirebilirsin eşinle beraber...Olurda sorun çıkarsa bunun için uğraşır maddi olarak kendinizi toparladığınızda da bebek işini düşünürsünüz...

:13:seni çok iyi anlıyorum ama kredi borcun bitimine yakın bebek kesinlikle düşün fazla erteleme derim insanın başına hiç ummadık şeyler gelebiliyor ve çocuk kendi kısmetiyle gelir canım bu söz çok doğru. bende kendimden örnek vereyim 1 yıllık evliydik çocuk istemeye başladı eşim biz çok istedik ama 1 yılda tedaviyle uğraştık dr. gittik eşimde sperm sayısı düşük dediler normal yolla olmaz.3 aşılama geçirdim 3. aşılamam tuttu 2 yıl sonunda ikizlere hamile kaldım 1 beklerken 2 tane evi zor döndürüyoduk zaten tedavi sürecinde çok masraf yaptık ama allah yardım etti çok şükür doğuma 2 ay kala hem ev aldık hemde araba kredi çektik 100 milyar şimdi borcumuz var hem ikizler var ve eşim tek başına çalışıyor ama çok mutluyuz çünkü onlar gülüp oynadıkça yaşamdan zevk alır olduk şimdi ikizlerim 2 yaşında ve borcumuzun 2 senesi bitti bile kredimiz 5 yıllıktı evet biraz zor oluyo ama iyikide bebek konusunu ertelememişim diyorum hiç değilse 3 yıl sonra kredim bitecek ve hem evim hem arabam olacak en önemliside çocuklarım okul döneminde borcum olmayacak çocuklar büyüyene kadar ne yaparsan büyüdükçe istekleri bitmiycek çok şükür rabbim kimseyi evlatsız bırakıp imtihan etmesin.

Back