Böyle pat diye bitmemeliydi... Şu an ne iş yapıyorsunuz, mutlu musunuz, bir şeyler düzene girdi mi, İngilizce ne alemde...? :)) Merakla bekliyorum.
yenGEnC
merhaba minik panda
senin vesilenle ben de eski konumu okumus oldum uzun uzun
okurken bir kere daha farkettim ki hayatimda hep ayni yerlerde takiliyorum. hep benzer problemlere sahibim. 2017'den beri 7 sene geçmiş ama benim gundemim cok degismemis.
genel olarak bakarsak en son 2021 eylulde yazmışım.
*bir sene sonra 2022 eylülde katıldığım bir sehir ici turda tam istedigim gibi iki arkadas buldum, ikisi de tam kültür ateşesi:) onlarla takila takila arkadaşlarıyla da tanistim, simdi tam surada yazdigim gibi bir arkadas cevrem var.
9) DEVAM EDİYOR! seni yoran, geriye çeken insanlarla fazla görüşme. Çok gezen-cok okuyan- hiç yoktan bir konuda ilham alabileceğin insanlarla tanış
Ayrica yüzyıllardır bütün arkadaşlarıma tiyatro biletlerini,opera biletlerini vs ben alıyorum, bütün ilginç planları ben yapıyorum ama kimse bana. 'matruska,bak çok seversin şöyle bir etkinlik varmiş' demiyor
artik insanlar bana guzel etkinlikleri haber verip, davet ediyor :) son yıllarda sezonda ayda 2-3 tiyatroya/baleye gider oldum. mutluyum
* ah is is is
nedense hayatta her durumda bir sekilde sansli ve mutlu olurum, tikanmadan ilerler. bu askta da böyle, (tarzlarini sevmedigim zamanda bile) arkadaslikta da böyle, seyahatlerde de böyle...her zaman bir sekilde su akip yolunu buluyor yine beni mutlu ediyor. ama su is konusunda bir blokajim var heralde. bir türlü toparlanamiyorum.
en son calistigim iste 1 bucuk sene daha calistim. sonra KKda teeeeee 10 sene önce ogrenciyken "keske soyle bir projede calissam" diye yazdigim projeye kendim de basvuru yapmadan, tamamen tesaduf eseri basladim
Bence çok güzel bir proje,zaten bu tarz konular hep ilgimi çekmiştir,inşallah okulum bitince bu veya benzer bir projede çalışırım..
o kadar mutluydum ki, hem hayatlara dokunuyordum, hem cocuklarlaydim, hem is arkadaslarima bayiliyordum, hem maasim cok guzeldi. ama evrene mesajimi yanlis vermisim, proje demisim :) proje tarihi bitince isim de bitti. simdi yine issizim
*birikim icin 60 gram altin hedefi koymusum, şükür gecen zamanda iki katindan da fazlasini biriktirdim. canim param, ona güveniyorum da insan gibi yasayabiliyorum.
*yazmadigim 2021 eylulden beri 10 ulke gezdim , normalde hep yakin yerlere giderdim, simdi birazcik orta asyaya acildim
yurticinde de epey bir yeri karaladim haritamda
bol bol gezme kisminda basarili bir 3 seneydi.
*2022 eylülde arkadaşlarıyla kapadokyaya gitmek icin istanbula gelen ama son dakika arkadasinin işyerinde isi ciktigi icin bir güncük istanbulda bos vakti olan Alman bir çocugu gezdirmistim. o gun aramızda bir romantizm yasanmisti, biraz takilmalcalar, biraz basbasa tatiller, biraz konusmayi kesmeler, biraz yeniden-sevgili olarak baslamalar derken simdi turkiyeye tasindi
ona coook harika bahceli ve uygun bir ev tuttum. ev uygun oldugu icin evin icinde cok fazla is vardi. bugunlerde her günümüz beraber alçi boya yapmakla, esya alip icini temizlemekle ve onun izni icin gereken evraklari toplamakla geciyor :)) bu surecte çalışmadığım için cidden cok mutluyum çünkü tum bu zahmetli islerde onu tek biraksaydim kendimi coook kotu hissederdim.
su modda karman corman bir evde yasiyoruz:)) ama tabii her gecen gun biraz daha toparlaniyor
günlerimiz her gün yeni gorevleri tamamlayarak, bir sonraki güne planlar yaparak, bol bol para harcayarak ve koklasarak geciyor. her aksam su sofrada yemek yerken bu evin istanbulda tutuabilecek en harika ev oldugu konusunda istişare ediyoruz
simdilik guzel gidiyor. ev yerlestirme stresi bitip sevgilim isine alisip ben de guzel bir ise baslarsam ve kendimizi yeni bir strese hazir hissedersek anne ve babamla tanistiracagim bir üst adim icin.
*aile dedim de o konuda da cok ilerleyemedim. bunca sene sonra hala gezi planlarimi son saniyeye kadar söyleyemiyorum, hala bunun stresini yaşıyorum ve hala annem endiseli bir sekilde tepki gösteriyor. bir türlü asamadik malesef.
neyse ki son bir büyük stresten sonra daha da onlarlik bir isim olmayacak ayni evde yasamadigimiz icin
*organik Yaşam arzusu demisim bak bu yönde cok ilerledim. sevgilim geri dönüşümün baskentinden geldigi icin yeni evimizde copleri ayiriyoruz. yemek sebze artiklarini biriktirip mikserden gecirip kompost olarak biriktiriyoruz, bahcede kullanacagiz. vajinal cup+yikanabilir ped ile adetlerimde atik uretmiyorum. mutfakta toksik yapistiricili sungerler yerine hindistan cevizi lifi kullanıyoruz:) gibi gibi gibi pek cok sey var da simdi aklima gelmedi.
*hobiler konusunda istedigim kadar olmasa da ilerleme sagladim. pastel boyayla güzel seyler çiziyorum. yüzmemi gelistirdim, yine balık gibi degilim ama karaya vurmus köpek baligi gibi de degilim:))
öğrenciyken aktif sekilde arama kurtarma eğitimi almistim. bu depremin ilk günü çok şükür guneydoguya giden bir ekibe katildim, dokuz gün kadar enkazda calistim. simdi egitimi bir tık üste çıkarmak, sertifikali arama kurtarmaci olmak istiyorum. benim ekibimin 9 aylik bir egitimi var, sevgilimle katılırım diye onu bekliyordum. çünkü tam onluk seyler, insaattan, matkaptan hilteden anlar. egitim alirken pratik derslere, kamplara falan onu da goturecegim. boyle bir planim var bakalim, insallah seneye egitimimizi tamamlamis oluruz (bu egitimi tamamlayan arkadaslar igneadadaki sele, orman yanginlarina falan katiliyorlar. ben tabii cok aktif olamam ama yani başımda bir felaket yasanirsa en azindan elimden bir sey gelecek olmasi beni motive ediyor).
*ingilizce konusu. tabii ki buyuk ilerleme katettim sabah aksam ingilizce konustugum bir ilişki icinde olunca. ama şöyle bir sey var. sevgilim 1-6 yas arasi cocuklarla calisiyor. yani derdini anlatamayani anlama konusunda bir dunya markasi. o yüzden ben yanlis da konuşsam o dogrusunu anlıyor, beni duzeltmiyor. boylece ben yanlislarimla devam ediyorum.. misal yokuş icin ingilizce kelimeyi bilmiyorum. ev ararken cok defa "burasi yokuslu, yokusunu sevmedim, az bir yokusu var" falan demem gerekti. ama "hill" (tepe) dedim, anladi. o saatten sonra hep hill diyorum. oysa yanlis yani. bunun gibi bir suru ornegim var. nasilsa beni anladigi icin cok dikkat etmiyorum. "hatalarimi duzelt" diyorum, o da sevgilimin isine gelmiyor. "bana hata gibi gelmiyor" diyor. ote yandan
pratikonlinedil 'den online dersler aliyorum. simdi hayat kosusturmasindan ihmal ettim ama genel olarak memnundum. bu piyasadaki en uygun olanlardan bir tanesi.
onun disinda lazere yazildim, bakalim guzel gidiyor simdilik. sporda da cok aktif degilim ama yeni evimizin yaninda kilometrelerce uzanan bir park var. sevgilimle beraber yasamaya baslayinca her aksam koşu yapma karari aldik orada
genel olarak da mutluyum şükür ya
zaten yapi olarak mutlu bir insanim. hayatimin b.ka sardigi gunlerde bile bir sekilde mutlulugumu kaybetmezdim.
insallah is bulunca ve ailem sorunsuz sekilde sevgilimi kabul edince benden mutlusu olmayacak. o zaman "on numara hayatim var" diyebilecegim
sapyoseksuel
seni yerim