hayatımda böyle bir şey ilk kez başıma geliyor!

eniştesine cevap vermiş zaten...o yüzden birbirine girmişler..karakolluk olmuşlar..daha nasıl cvp vercekti adam..

sonuçta gezdiği kişi eniştesi.nerde ne yaptığıda belli daha niye ısrar ettin ki o kadar.biraz bekle ortalık yatışsın.

Ben sizi hatalı bulmadım pek fazla. Küfre küfürle karşılık vermissiniz . Bana edilse ben de karşılık verebilirdim. Bence sevgilin seni arayıp özür dilemeli. O terbiyesiz adamla da bir daha görüşmemeli. Ayrıca sen dış kapının dış mandali degilsin. ne ısı var gece vakti bira içecekmiş de bilmem ne. Sen yapıyor musun aynısını ona. Yapsan neler olur? Bence bekle o arasın ve özür de dilesin.

neden bu kadar ısrarcı olduğunuzu anlamadım.
eniştesi kötü biri olabilir,zaten bunu size tavırlarıyla göstermiş ama size ne bundan.
sevgilinizin eniştesi sonuçta tabii ki görüşecek.
adam telefonu meşgule düşürdüyse sizde kapatırsınız telefonunuzu,sonra o size affettirmeye çalışır kendini.
gecenin köründe nefret ettiğiniz bir adamı neden aradınızz.
muhtemelen bu kadar küfür üzerine sevgiliniz sizin yüzünüzden eniştesiyle kavga etti ve her ikitarafta yaralandı.
üstüne birde enişte karakola sevgilinizi şikayet etti.
yani daha evlenmeden aileyi birbirine soktunuz.
şimdi sevgilinizin ablası sizin evlenmenize karşı çıksa haksız mı?

Kocamın eniştelerini kendi eniştelerim kadar severim; kendi eniştelerime olduğum kadar da mesafeliyimdir.

Hiç birinin numarası telefonumda kayıtlı değil.

Sevgilinin ( ki sen her ne kadar gelin güveyi olsan da Türkiye sınırları içinde bu sıfatla pek ciddiye alınmayı beklemeyeceksin) nefret ettiğin eniştesinin telefonu ne arıyor senin telefonunda.

Daha ortada fol yok yumurta yokken vıcık vıcık bu kadar ailenin içine girip herkesle gereksiz samimiyet kurarsan bu anlattıklarının hiçbiri şaşırtıcı gelmez.

valla ortada tek hatali sensin,
sevgilin sana aciklama yapmis neden daha ustune dusuyorsun,
enistesinden aramak niye,
kusura bakma ama ablasi hakli resmen ortaligi sen karistirmissin...

İlk hata, sözlünüz dahi olsa birinin hayatına karışmanız. Eniştesini sevmeyebilirseniz kötü biri olabilir , görüşmezsiniz olur biter ama sözlünüze karışamazsınız. Anlamıyorum yeni nesil ilişkilerde rahatlayacağı yerde birbirini boğma yolunu tercih ediyor. Rahat olun bakın rahat olmadınızda ne oldu görüşme diye trip yaptınız gene görüştü. Demek ki neymiş kendi kendinizi sıktığınızla kalıyorsunuz.

Dua edin sözlünüz sizi affetsin ama görümceler anneye işlerse işiniz zor. Tutun ki diretildi evlendiniz gene işiniz zor bu olaydan sonra istenmeyen olacaksınız. Sırf enişte olsa hiç sorun değil. Erkekler bizden daha masum , biz kadınlar hemcinsimizin gözünü oymaya meraklı olduğumuz için ailenin kadınları sizi çok zorlar.

Son düzenleme:
sevgilinizi eniştesi olsa bile kötü davranışları olan birinden korumak istemişsiniz. enişte lakayık, ne dediğini bilmeyen, terbiyesiz bir adam bu da belli...

ama siz neden enişteyle muhattap oluyorsunuz, neden kaale alıyorsunuz ki? siz sevgilinize söyleyeceğinizi söylemişsiniz, telefonu kapatıp tavrınızı daha sonra göstermeliydiniz.

sevgiliniz telefonu açmamış siz de inada bindirmişsiniz, durum da içinden çıkılmaz bir hal almış.

ama ailelerde kardeş kardeşi affeder, kırgınlıklar geçer gider ama enişteler, yengelerin yaptığını insan affetse de kardeşininki kadar kolay affedemez.

şu anda dışarıdan bakıldığında siz kendinizi kötü duruma düşürdünüz. sevgilinizin ailesi sizi birlikte yaşamadığınız için tanımıyor. bu yüzden siz dominant, ara bozabilecek, kötü biri durumundasınız ve bu imajı düzeltmeniz ne yazık ki çok zor. sevgiliniz bile sizi bu olayda nereden savunsa elinde kalır, ailesine karşı yeterince savunamaz.

biraz karamsar bir yorum oldu ama sevgilinizle aranızda sorun olsaydı aranızda zor da olsa bir şekilde hallederdiniz. işin içine aileler girince, bir de üstüne böylesi bir kavga olmuşsa düzeltmek çok zor, kendinizi affetirmeniz neredeyse imkansız.

Canım bence burda senin tek bi hatan var oda küfür etmek. Ne demek erkek gibi küfürleştik kavga ettik. Ben ne kadar sinirlensemde bağıramazdım bile ailesinden birine heralde. Ama merak etmen,üstüne düşmen falan doğal şeyler bence. Kardeşininde dediği gibi şuan çok sinirli olduğu için rahat bırak onu bi süre daha sonra özür dilersin barışırsınız. Sevgilinle barışınca kardeşindende özür dile bence ama en az 1-2 ay geçmesi lazım. Zamana bırak yani.

enişteside olsa elin adamını niye arıyosun..
bide dengesizmiş madem adam sevgilinde o adaml içki almaya neden gider onuda anlamadım..
ayrıca evlenirsin sonra içli dışlı olmazsın adamın huyunu biliyosanda..,
bu iş düzelmez düzelsede bile önüne devamlı getirecek ben diyim...

ben su anda evliyim ama eşimle uzun süre sevgili kaldık..ben de sevgili döneminde eşimin ailesi ile konusuyordum.. cok yakın olmasak da telefonda konusuyorduk nasılsınız iyiyim sen gibi konusmalar oluyordu.. bunda kendini suçlu göreme bence cünkü seninle ciddi düşünüyor ki ailesiyle bile tanıstırmıs.. herkezi tanıyorsun .. bu konuda kendine kızma bence.. ama burada en basta eniştesi cok yanlıs bir insan .. bayanlarla konusmayı bilmeyen bi insanla konusman senin hatan.. terbiyesiz konusmayı bilmeyen bi insan oldugunu sana küfür ederek göstermiş.. yaptıkları ortada.. sevgilin de senin arkanda olmus bu iyi birşey.. kavga etmeseymiş iyiymiş ama olmus artık. sen sevgilini bi kaç gün rahat bırak arama sorma ondan sonra o sana dönecektir kendini toplayınca.. kız kardeşinin söylediklerine de aldırış etme çünkü benim de abim beni verdirmeyecekti eşime ama bak su an evliyim.. biraz zaman geçsin hersey düzelecegine eminim.. canını cok sıkma biraz sabırlı ol.. umarım bu durumu cabuk atlatırsınız.. merak etme senin arkanda duran bi erkek seni bırakmaz büyük ihtimalle.. içini ferah tut ve sabırlı ol..

ne kadar abartmışsınız durumu.
sizin gibi bi sevgiliyle zor. Allah sevgilinize sabır versin.

ne kadar abartmışsınız durumu.
sizin gibi bi sevgiliyle zor. Allah sevgilinize sabır versin.

bakın ilk yazdıklarımda da defalarca söyledim hatalı olduğumu ama tek bir olaydan böyle bir yargıya varmak sizce sağlıklı mı? ben sevgilimin kendine ait bi hayatı olmasına mani değildim hiç bi zaman bu olayda da sadece ona yatıcağımı haber vermek için aramıştım vay niye hala onunlasın flan demek için değil..eniştesi bi anda bana sert çıkıştı ve neye uğradığımı şaşırdım o sinirle zaten olan oldu..ben durduk yerde kimsenin canını acıtıcak hele ki karakterime yakışmayan kelimeler sarfedicek bi insan değilim asla olmadım da..aileme ve kendime ağır konuşmalar yapılınca herkes gibi tepkilerim ağırlaşır..ben buraya bunu yazdım diye herkes yargılama olayına girişti..kimi sağolsun destek çıktı üzülme geçer dedi kimisi yerden yere vurdu kimisi sanki ben elalemin adamıyla telefonda özel sohbet edicekmişim de numarasını onun için almışım izlenimi yarattı..herkesin fikri kendinedir tabi saygı duyarım orası ayrı..ama ben erkek arkadaşıma ulaşamadığım için,sinirlendiğim için ve bundan dolayı acaba kötü bişey oldu mu aralarında endişesiyle aradım..lütfen bu numara olayını bu şekilde değerlendirin..ben olanı biteni anlattım ve sizden sadece duygularımın ve davranışlarımın ne yönde şekillenmesi gerektiği konusunda yardım istedim..zamane genciyim,baskıcıyım,zor sevgiliyim,küfürbazım,abartıcıyım dediklerinize göre..ama herkes benim yerime koysun kendini ve öyle elekten geçirsin olanları..ben düne kadar eniştesiyle yan yana geldiğimde bile bana laf sokmaya çalıştığında bile sadece saygımdan sessiz kalan bi insandım..buna göre değerlendirme yaparsanız sevinirim..

....aramızda sözlendik ...

kocama nasıl küfredersin abimin nişanlısı değilsin bişey değilsin bundan sonra da olamıcaksın ben buna izin vermicem elimden geleni yapıcam" dedi

Henüz sadece aranızda sözlenmişsiniz...

Hangi kadın olsa erkek arkadaşınızın kız kardeşinin verdiği tepkiyi verir. Aranızda resmiyet olsaydı bile ipler kopardı. Yorum yazanlar değinmiş zaten, siz de fark etmişsiniz, kesinlikle hatalısınız. Hatanız sadece küfretmek ya da hayatına karışmak da değil, size saygısızlık eden insanla ısrarla muhatap olma çabanız...

ben ona sen karışma karı koca onlar sen kötü olursun diye telkinlerde bulunuyordum..ben aralarında fenalık çıkmasın diye elimden gelen çabayı gösterdim...

Bütün çabanız boşa gitmiş. Ona karışmamasını söylerken kendiniz en olmadık şekilde muhatap olmuşsunuz... Kısacası keşke ona tavsiye ettiğiniz şeyi kendiniz yapsaydınız, karı koca arasındaki mevzuları hiç öğrenmeseydiniz, enişteyle erkek arkadaşınız arasındaki alakaya karışmasaymışsınız, onunla küfürleşmeseymişsiniz...

Olan olmuş ama devamı için yerinizde olsam erkek arkadaşımı aramaya çekinir, ortalık bu kadar karıştıktan, buna sebep olduktan sonra ses vermekten korkardım. Devamında hayır görünmüyor bu işin...

önemli olan hatice değil netice sonuçta. bende sonuca bakıyorum.
ben buraya ne yazdıysanız sizi o kadar tanıyıp onunla değerlendiririm.
gerçek hayatta tanımadığım için yaptığım yorumlar da yazdıklarına göre olacak doğal olarak.
her neyse...

ne kadar kötü olursa olsun o adamı damatları olarak kabul ediyorlarsa size hiçbir şey demek düşmez anca evlenirsiniz çok sık gidip gelmezsiniz araya mesafa koyarsınız o kadar

eniştenin arkasından o kadar laf söylemişsiniz ee yine onu aramışsınız

siz daha kendi aranızda sözlendiğiniz adamın eniştesiyle erkek gibi çata çat kavga ediyorsanız,onun karısının da haklı olarak sizi arayıp paylaması çok normal onun hadi o kocası sizin daha ortada birşey yok

olay yani baştan sona yanlış

sinirinize yenik düşmüşsünüz ortalığı karıştırmışsınız bu saatten sonra da bütün aileya karşı tek olacaksın

yaptığn hatanın farkındasın
bundan sonra nasıl düzelticem ortalığı diye düşünmelisn
hala aramadı mı ?

Herkez ayni seyi soylemis ne olursa olsun sen el kizisin ustelik aranizda resmi hic birsey yok.

Onlar bu olayi unutur ve bugun degilse yarin barisirlar olan sana ve senin 4 yildir gozunden bile sakindigin iliskine olur.

Evli olmus olsaydin bile boyle bir tavir sergilemen dogru olmazdi. Isin cok zor yani simdiden sonrasi nasil olur bilmiyorum.

Beraber olmaya devam etseniz bile kesin ailesinin bakis acisi sana karsi degismistir ayrilsanizda bu sefer sacma olur ne bileyim cok zor gercekten.

ALLAH hakkinda hayirlisini nasip etsin. Sen sen ol birdaha sevgiline, nisanlina veya esine ulasmak icin baskalarini arama ozelliklede sinirliyken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…