yani ekran başından tanı koymak istemem ama bence de okbsin.
öncelikle başlıktan çık ve okb hakkında hiçbir şey okuma. okb kıskançtır çünkü. hemen yarın bir psikiyatriste git ve hemen ilaç tedavisine başla. hastalığın çok ağır seyrediyor çünkü.
doktorundan asla hiçbir takıntını saklama.
sana ne kadar aptalca gelirse gelsin, mutlaka paylaş.
sonraki adımın da hastalığının üzerine gitmek olacak. önce onu kabullen. ne kadar saçma takıntılar olsa da onlar var ve onlara karşı mücadele etmen lazım.
herkes sana ayyyy abartıyorsun, ne kadar saçma diyecek.
dinleme, onlar bilmiyor.
okb gibi hastalıklar boşluk doldurur. senin bu takıntın, muhtemelen, eksikliğini hissettiğin bir şeyi gölgeliyor, onu bulmaya çalış.
kimseyi dinleme.
aptalca ya da değil, beyninin kimyası değişmiş bir sebepten ve onu düzeltmen lazım.
yavaş adımlarla git, gerekirse bir psikologla da konuş.
ama kaygılarının mutlaka üzerine git.
dediğim gibi sana ayyy ne kadar saçma şeylere takıyorsun diyenler olacak, dinleme.
benim de mesane obsesyonum vardı ve "ayyy 30 yaşında kadın nasıl çişini tutamaz saçmala" derlerdi
hiçbirini dinlemedim, düzenli tedavi oldum
ve şimdi 10 ay sonra hiçbir kaygı hissetmeden uzun yola bile çıkabiliyorum, ilaç tedavisine devam ediyorum, tamamen geçmesi belki mümkün değil ama kontrol altına almayı öğrendim.
ilk birkaç ay ilaçlardan mucize bekleme.
3. aydan sonra yavaşça yoluna gireceğini göreceksin.
ilaçları sakın kafana göre bırakma, bir sorun hissettiğinde önce doktorunla konuş, kendine mutlaka yanında rahat hissedeceğin bir doktor bul.
okb hakkında fazla okuma, inceleme.
geçmiş olsun.