Çözüm bence gayet basit annenize konuyu açıkça anlatacaksınız oda gelecek kayınpederinizle, kayınvalidenizi bir araya toplayıp, " Ben kızımı ailenize tepesinde padişahlık taslayın diye vermedim! Kızıma veya oğlunuza ailesini nasıl yöneteceği konusunda direktifler vermekten vazgeçin ve lütfen herkes kendi evinin sultanı olsun bu şekilde düşünüp, bu şekilde davranalım. :mymeka:Bu durumun aksi pek hayra alamet değildir... " diye kulaklarını çekecek ki sizin sahipsiz olmadığınızı anlasınlar.
anladım :) en azından eşin bu konuda seni anlıyor ve diliyorsa bir nebze iyi :))
eşin le ilgili yine yukardaki taktiği herhangi konularda onun ailesi yanında yaparsan.. onun seni herhangi konu da sık sık annesinin yanında desteklemesini sağlarsan buda sana yardımcı olabilir..
Kendimi ailesine karşı herhangi bir konuda destekletmem işe yarayabilir.En azından ufak bir adım atmış oluruz.Bunu yapmaya başlayacağım.
ya bilemiyorum.. okadar çok zor ki.. bu ben buradan ne söylersem söyleyeyim yaşayacak olan sensin ve bir günde olmayacak bu değişimler.. mesela sen neler yapıyorsun bu konuda hangileri geri tepiyor hangileri sonuç veriyor.. yani tartışma konusu olan hiç birşeyde mi sana hak vermiyor eşin..
Şöyle bir izahta bulunayım eşimin anne bağımlısı olduğunu sanmıyorum.Eşim sadece kayınvalidemin her dediğini yapmaya çalışıyor.
%30-40 olarak belirlediğim şeyler hep kayınvalidemle ilgili.
Anneler çocuklarının evliliklerine müdahil oluşlarından dolayı mutsuz olmalarından neden rahatsız olmuyorlar?
Anneler çocuklarının mutsuz olduğunun ya farkında değildir, ya da yaptıkları müdahalenin doğruluğundan o kadar emindirler ki çocuklarının kendilerini anlayacağını ve hatta teşekkür edeceğini bile düşünebilirler. Bu anneler hala çocuklarını gerçek bir yetişkin gibi görememektedirler ve küçük bir çocuklarmış gibi onların hayatını düzenleme hakkını görürler kendilerinde.[/COLOR]-
Bu durumda yanlış eğitimin etkisi nedir?
Yanlış eğitimin pek bir rolü yok. Çünkü bu annenin kendi kişiliği ve eşiyle kurduğu ilişkiden etkilenen bir durum.
- Hem anneyi hem de eşini idare etmek zorunda kalan erkek neler yaşıyor?
Sürekli yetersizlik, gerginlik, suçluluk duyguları yaşıyor ve bunlara tepki olarak kolay sinirlenme ve huzursuzluk gelişiyor.
- Çocuğunu kendine bağımlı eğiten anneler baskın karakteri olan kişilerden mi çıkmaktadır? Burda bağımlı olan kısmını çıkarırsak kayınvalidemin bir özelliğini anlatmış.Baskınla kastedilen müdahaleci, herkese kendi istediğini yaptırmaya çalışan, tüm dünya kendi etrafında dönüyormuş gibi hisseden kişilerse, evet böyle anneler kendilerine bağımlı erkekler yetiştirebiliyor. Bununla birlikte, kendi annelerinden yetersiz ilgi görmüş, evlenince de kocasından ilgi görememiş kadınlar anne olduklarında mağduriyetlerini sızlanarak, hasta olduklarında sıkıntılarını abartarak çocuklarının ilgisini alan geri plandaki kişiler de olabilir.
- Bu anneler çocuklarına davrandıkları gibi eşlerine de davranmakta mıdır?
Çoğunlukla hayır. Zaten eşlerinden yeterli ilgi göremeyen kadınlar ilgiyi oğullarına aktarmaktadırlar denebilir. Kendisi de kendi kararını verme becerisine sahip olamamış anne ancak çocukları adına karar vererek neredeyse yetişkin bir insan gibi olur.Burasının doğruluğu çok fazla.
Oğlunu kendine bağımlı yetiştiren annelerin bazı korkuları olduğunu düşünebilir miyiz? Yine bağımlılık kısmını çıkarırsak.
Yalnız ve ilgisiz kalma korkusu olabilir. Zaten çoğunlukla çocukluklarında kendi anneleriyle doyurucu olmayan bir ilişkisi olan kişilerdir.
kayınvalidemde zaten yalnız kalma korkusundan yaşlılıkta bakılımaz gibi düşüncesinden dolayı biz aynı yerdeyiz.Bu düşüncesinide açıkladı bana
- Sevgi açlığı yaşamış olmanın bu yaklaşımda bir etkisi var mıdır?
Evet. Az önce söylediğim gibi anneyle babayla doyurucu bir ilişkisi olmayan kişi kendini güvenli hissedemez. Hayata bağlanması güvensiz biçimde olmuştur. Anne de aslında yetişkin olamamıştır.
Bir yandan da kendisini oğlu olmadan eksikli görme eğilimi var gibi geliyor bana ne dersiniz?
Elbette, anne olan kadın oğluyla birlikte bütün bir insan olabilmiştir çünkü. Oğlu onun eksik parçalarını tamamlama işlevi görmüştür hep.
İşte belirlediğim noktalar bunlar .Birşey çıkar umarım.
Az önce eşim mesaj yazmış.Yukarıya çıkmam için, hani bir görüneyim ve onlara bakayım diye.Ama inanın içimden gelmiyor.Geçen hafta sonu eşimle pazar kahvaltımızı ederken kayınvalidemin açıp telefonu ortaya birşeyler atması ve onun söylediği şeyin bizim ancak bir kaç saat sonrası yapabileceğimizi söylememe rağmen kayınvalidemin aşağıya inip söylediği şeyi tekrarlaması ve benimde ona şuanda değil ama bir kaç saat sonra olabilir demem üzerine evden çıkıp gitmesi ve ardından eşimin yine celallenmesi.Ben nasıl oluyorda kayınvalideme olmaz diyorum.
Yani, yine bir günümüzü daha zehir etti.Eşimle pazartesinden bu yana gerekmedikçe konuşmuyoruz.
Eşim beni üzdüğünde kendide üzülüyor, farkedebiliyorum ama beni üzmemek için ailesine karşı hiç bir çaba sarfetmiyor .Başbaşa iken hiçbir sorunumuz yok!!!!!!!!!!
bu durumda kesinlikle vurdumduymaz davranmalısın taviz tavizi doğurur.. nasıl hayır dileyebiliyorsun dediğinde.. şuanda yapamayacağım için hayır diyorum de ve konuşmayı bitir.. yani bilemiyorum.. çok saçma tabiki hayor diyebilirsin sonra diyebilirsin.. yani şunu sorabilirsin belki 3 saat sonra yapılsa ne çıkar bu kadar acil olan ne var belki senin daha acil ve daha önemli bir işin var olamaz mı sen yaşamıyor musun.. robotmusun?? eşine bunu sor seni ayarlanmış bir robot gibi mi görüyor .. ozaman bir kumanda falan alsınlar konuşmadan sadece düğmelerle yönetsinler... tuvalete giderken de sorayım istersen önce sizin bir işiniz varsa onu yapıyım diye..
yani ben çok sert bir tepki verirdim herhalde tutamazdım kendimi.. ama sen benden sabırlısın zannımca.. bilemiyorum bu konuda tavsiye vermeyeyim çünkü ben fevri olurdum.. daha sabırlı birisi birşeyler söylese sanki daha doğru olur..benneyaptımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?