off off... ne bu kayınvalidelerin istediği arkadaşım ya.. ben çocuğuma asla böyle yapmayacağım.. inşallah..
ben de bütün gücümü toparlayıp derdimi bir topik te anlatayım birazdan..
aynı şekilde banada başın açık diye yapmadıkları kalmadı hatta orsp bile dediler.ama ben istemedikçe asla başımı kkapattıramayacaklar.eşimde ben böyle istiyorum kimse karışmasın desede yine devam ettiler halada devam ediyorlar.birde kaynnam bana torunumun başı kapalıda saçının telince dünürü var.güya ben açık olduğum için evde kalmışım da oğluyla evlenmişim.ayrıca evlendiğimde 22 yaşındaydım.
biliyormusun kuzu inanki bu durumun bir çaresi olduğunu zannetmiyorum.siz o evden taşınmadıkça kendimden biliyorum çünkü.bizde altüst oturuyoruz annesi,ablaları eşimede bana da ne hakaretler ettiler,iftiralar attılar aklıyın alamyacağı ama eşim yinede vazgeçemiyor onlardan.hadi vazgeçmesin neydse ama tavır bile yapmıyor.allahın hergünü yalvarırım eşime gidelim bu evden diye asla gitmem diyor.bizim bunlardan kurtuluşumuz yok anlıyomusun ben umudumu yitirdim artık.
off off... ne bu kayınvalidelerin istediği arkadaşım ya.. ben çocuğuma asla böyle yapmayacağım.. inşallah..
ben de bütün gücümü toparlayıp derdimi bir topik te anlatayım birazdan..
eee nasıl geçti akşamın..
bugun baya endişeliydin yukarı çıkmak istemiyordun ??
kuzucum rabbim sabırlar versin sana canım evin içinde ki huzursuzluğun ne kötü olduğunu tahmin edebiliyorum hemde başkaları yüzünden
diğer arkadaşlarında dediği gibi iş eşinde bitiyor canım onun sizin ayrı bir eviniz olduğunu ve ve aile olduğunuzun farkına varması gerekiyor
bende eşimin ailesiyle çok sorun yaşadım daha doğrusu 1 senedir bir problemimiz yok zannediyordum ama geçen bayramda öyle şeyler yaptılar ki artık hayatımdan sildim onları ve eşimde o gün bugündür onların lafını açmıyor bana
ve şunu söyleyeyim bende eşim le kavga etmemek için hiçbirşey söylemiyordum ailesinden her duyduğum lafı yiyordum ve cevap vermiyordum eşim şimdi kızıyor bana keşke hiçbi lafın altında kalmasaydın diye
canımcım banada kapalıyım diye yapmadıkları kalmadı 3 görümcem var ve 3 üde açık beniö için hiç problem değil ama arkamdan milleti kandırmak için başını kapatıyor bile dediler
merhaba kuzu arkadaşım.konunu baştan sona büyük bir dikkatle okudum.sana yazmamın nedeni benim de senin gibi benzer şikayetlerimin olması.kadınlar kulübünü bulana dek bu sorunları bi tek ben yaşıyorum zannediyordum ama demekki herkesin başına gelebiliyor.düne kadar nedir bu başıma gelenler derken forumdaki yazılanları okudukça halime şükür bile ediyorum inan ki!sen de öyle yapmalısın ki biraz olsun için ferahlasın.gerçekten de neler varmış diyor insan...benim sorunumun seninkiyle benzer tarafları eşimin ailesinin sözüyle hareket etmesi onları görünce beni unutması ve önemsememesi ve benim onlarla ilgili bi sıkıntımı onunla paylaşamamam.daha ağzımı bile açmadan hemen bağırıp çağırmaya başlıyor ve büyük bir kavgadan sonra ben saatlerce ağlıyordum.neyse ki eşimin ailesi bizden çok uzakta ayda yılda bir gelirler bayramdan bayrama biz gideriz ama onların her gelişleri ve bizim her gidişimiz olaylı olmuştur.ben bir buçuk yıllık evliyim ama sırf eşimin ailesi ve eşimin bu tutumu yüzünden defalarca boşanmayı düşündüm ben.evlendikten iki ay sonra hamile kaldım ben ama hamileliğim onların yüzünden öyle kötü ve stres dolu geçti ki o günleri hatırlamak bile istemiyorum.zaten olanları anlatmam sayfalar sürer.ama bir tane örnek vereyim de nasıl bir aile olduklarını anla artık.hamileliğimin son haftasına girdim.görümcem almanyadan gelecek tatil için.benim evimde oğlunun sünnet yemeğini vermeyi planlıyor ama benim fikrimi bile sorma ihtiyacı duymuyor.hamile olduğumu düşünmek şöyle dursun bana sormuyor bile sen ne dersin benim böyle böyle bir fikrim var diye.ha bire oradan talimat veriyor keçi kesilsin pirinç alın fasulye alın vs.diye.kayınpederde geldi durmadan evime hanımefendinin siparişlerini taşıyor.hamileliğimi sekiz kilo ile bitirecekken sinirimden iki kilo verdim son haftada.bende olay çıkmasın diye yemek günü temizlikçi ayarladım ve onlar yemeği diğer eltimin evinde verdiler.akşam bir gittim ki ne göreyim her yer insan çoluk çocuk nerdeyse elli kişi var evde.neticede ben evimde yemeği verdirtmedim diye benim doğumumu da lohusalığımıda zehir ettiler.eşimi asla affetmiyorum bu yüzden...
neyse..gelelim benim sana tavsiyeme.yani kendi sorunumu nasıl çözdüğüme.arkadaşlar ellerinden geldiğince fikirler vermişler şöyle yap böyle yap diye ama ben inanmıyorum bunları yaparak bişeylerin çözülebileceğine.çözülse ve eşin bazı şeyleri anlayıp aile olmanın önemini idrak etse bile bunun olması yıllar sürer ki sen o kadar katlanır mısın onu bilemem.babamın annemi anlaması 25 senede oldu mesela.şimdi şimdi anlıyor babaannemin nasıl birisi olduğunu.bazı erkekler konuşarak bazı şeyleri anlayamıyorlar canım ne yazık ki.ben çok denedim ama eşim asla dinlemedi beni hep bağırdı çağırdı ve kavga ettik.ben dedim ki demek sen bu dilden anlayamacaksın peki o halde ben de senin anladığın dilden konuşurum dedim ve topladım çantamı valizimi eşime bir mesaj attım ben gidiyorum diye inanırmısın iş yerinden eve beş dakikada geliverdi on beş dakikalık yolu.o güne kadar blöf yaptığımı düşünüp bana gidersen git diyordu ama baktı ki papuç pahalı baktı ki ben son derece ciddiyim aklı gidecekti nerdeyse.ne sözler verdi ne diller döktü gitmemem için.istemezsen anneme evimize gelme derim bile dedi inan ki.şimdi eskiye oranla çok çok fark var artık daha anlayışlı bana karşı.artık istemediğim bir şeye hayır diyebiliyorum.artık ailesi ile ilgili sıkıntımı ona anlatabiliyorum.sen daha üç aylık evlisin daha yolun çok başındasın çok erken.ben bir yıl sabrettikten sonra çektim restimi.bence sen yine eşinle konuşma çabalarına devam et yine derdini sıkıntını anlatmaya çalış o dinlemezse dinlemesin.ama dediğim gibi bazı erkeklerin anladığı dil farklı oluyor.bıçak kemiğe dayanınca çekersin restini seni kaybedeceğini anlayınca bak nasıl da kuzu kuzu gelecek doğru yola.allah kolaylık versin canım benim.lütfen üzülme burada çok daha kötü durumda olanlar var.kendini hep böyle teselli et.aynı şeyleri ben de yaşadığım için biliyorum neler hissetiğini ve ne kadar zor olduğunu.insan yaşama hevesini bile kaybediyor bazen.
jnaz ,
Yat kalk eşin yanında olduğu için dua et Allah'a.Görüşmeme kararı aldığın halde hala yanında.Bide beni düşün...
ay çok mutlu oldum azcık yolunda giden bir haber okuyunca.. sanki benim sorunlarım çözülüyormuş gibi hissettim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?