Hayat Pahaliligi

Bir tatil parasiyla kurtarici olursunuz role gerek yok:KK66: bes cocuga tablet alsaniz internet saglasaniz hayati degisir. Herkes elinden geleni yapsa su donemde bu surec daha rahat atlatilir.
dindirella kuzum seni severim ama dayanamadım artık.sen ki arabanı satıp estetik yaptırmayı çok isteyen bir kadındın ki zaten güzel olduğuna inanıyorum.dolgu ışık dolgusu vs den bahsediyorsun hep ki hakkındır kendi kazancınla yapmayı düşünüyorsun.e biz sana diyo rmuyuz kendine harcama çocuklara tablet al diye?zaten herkesin yardım ettiği en az 1 :KK53: aile var ben de dahil.daha ne yapalımm ayolll ne istiyorsun bizden kuzum?

Bir tatil parasiyla kurtarici olursunuz role gerek yok:KK66: bes cocuga tablet alsaniz internet saglasaniz hayati degisir. Herkes elinden geleni yapsa su donemde bu surec daha rahat atlatilir.

Tatil bir ihtiyactir.
Duzeni bir kesimin bir ihtiyacini saglamayip diger kesimin ihtiyacini gidermek uzerine kurmak hic saglikli degil. Evet suanlik biseyleri yoluna koyar.
Ama kendi kendine dönebilen, sürdürülebilir bir sistem olmadiktan sonra düze cikamayiz.

dindirella kuzum seni severim ama dayanamadım artık.sen ki arabanı satıp estetik yaptırmayı çok isteyen bir kadındın ki zaten güzel olduğuna inanıyorum.dolgu ışık dolgusu vs den bahsediyorsun hep ki hakkındır kendi kazancınla yapmayı düşünüyorsun.e biz sana diyo rmuyuz kendine harcama çocuklara tablet al diye?zaten herkesin yardım ettiği en az 1 :KK53: aile var ben de dahil.daha ne yapalımm ayolll ne istiyorsun bizden kuzum?

gerçekten arabasını satıp estetik yaptırmak isteyen biri mi yazdı bunları :)
e ben boşuna onca sayfa yazmışım, arabasını satarak yüzlerce tablet alabilir çünkü..

Tatil bir ihtiyactir.
Duzeni bir kesimin bir ihtiyacini saglamayip diger kesimin ihtiyacini gidermek uzerine kurmak hic saglikli degil. Evet suanlik biseyleri yoluna koyar.
Ama kendi kendine dönebilen, sürdürülebilir bir sistem olmadiktan sonra düze cikamayiz.

bu ülkede yaşamak sadece karın doyurmak demek olduğundan tatil çok lüks ve ayrıcalık gibi geliyor herkese, asla anlamıyorum.
zaten bu bakış açısı yüzünden de milyonlarca insan tatilde bile işten gelen telefona maile bakmak zorunda kalmıyor mu ?

mesela bu çocuklara tablet fikrini pandemi döneminde milyar dolarlık futbol kluplerine para toplayan acun'a yazmak daha mantıklı.
o 5 çocuktan fazlasına ulaşır tahminimce :)

kusura bakmayın ama onca insan gayet mantıklı açıklamalar yaptı, hala inatla bu lafı ediyorsunuz. lütfen çok rica edicem özel ihtiyaçlarınızdan her ay ama eksiksiz her ay vazgeçerek kaç çocuğa ne yardım ettiniz yazar mısınız ?

bu kadar yardım gözeten birinin ayrıca devletin ilgili kurumlarına yazdığı yazıları da görmek isterim mesela :)

sıradan vatandaşa buralarda gazel atmak çok kolay, bu serzenişlerinizi resmi makamlara da iletirseniz işte o zaman takdir ederim sizi.
İletmez miyim gazel okumak degil estagfurullah yanlis anlasildiysam kusura bakmayin.Herkesin kendi hayati ben ne desem bos tabiki.bu diyalogu sonlandiralim dilerseniz.ben anlatamadim diye dusunuyorum acun dedikten sonra siz.benimki temenni astro hanimcim🙂sizinle de laf lafi acti yazdik.bende siradan vatandasim

İletmez miyim gazel okumak degil estagfurullah yanlis anlasildiysam kusura bakmayin.Herkesin kendi hayati ben ne desem bos tabiki.bu diyalogu sonlandiralim dilerseniz.ben anlatamadim diye dusunuyorum acun dedikten sonra siz.benimki temenni astro hanimcim🙂sizinle de laf lafi acti yazdik.bende siradan vatandasim
seni seviyorum ben dürüstsün çünkü açıkça yazıyorsun herşeyi.ama ısrar etme insanlara tablet alın kendinizden kısın diye.vallahi zaten kısa kısa psikolojiler bozukk .daha da kısacak halimiz kalmadı :rolleyes:

yok yok biz sizi gayet net anladık. beğenelim beğenmeyelim, acun dediğimiz adam türkiyenin en zenginlerinden biri. o yüzden onu örnek verdim.
bir de arkadaşın verdiği örnek dikkatimi çekti.
takdir edersiniz ki bir arabanın fiyatı ile tatilin fiyatı kıyas kabul etmez :)
bence de sonlandıralım muhabbeti, çünkü estetik için araba satan birinin benim tatilime lüks demesi, benim acun dememden daha anlamsız oldu.
size iyi forumlar...

yok yok biz sizi gayet net anladık. beğenelim beğenmeyelim, acun dediğimiz adam türkiyenin en zenginlerinden biri. o yüzden onu örnek verdim.
bir de arkadaşın verdiği örnek dikkatimi çekti.
takdir edersiniz ki bir arabanın fiyatı ile tatilin fiyatı kıyas kabul etmez :)
bence de sonlandıralım muhabbeti, çünkü estetik için araba satan birinin benim tatilime lüks demesi, benim acun dememden daha anlamsız oldu.
size iyi forumlar...
Simdi konunun benim arabamla alakasi yok..estetikle de yok.ben bu donemde yaptirmayi dusunmuyorum.tartismak istemiyorum tatiliniz lüks değil tatil gerekli. Az once de yazdiniz ya ucuncu dunya savasi gibi bir donemdeyiz su donemde tatile gitmezsek nike ayakkabi giymezsek bi sey olmaz yardim edelim dedim.kizacak bir sey yok .eski konumla karistirmanin hic alemi yok

Simdi konunun benim arabamla alakasi yok..estetikle de yok.ben bu donemde yaptirmayi dusunmuyorum.tartismak istemiyorum tatiliniz lüks değil tatil gerekli. Az once de yazdiniz ya ucuncu dunya savasi gibi bir donemdeyiz su donemde tatile gitmezsek nike ayakkabi giymezsek bi sey olmaz yardim edelim dedim.kizacak bir sey yok .eski konumla karistirmanin hic alemi yok

hayır demek istediğim şu; estetik için arabasını satmayı düşünen biri, bu kadar duyarlıyken ve tatile gitmeyin derken kendi arabasını satıp yardım da etmeli bana göre.
bunu yapamıyorsanız bunca eleştirinize rağmen, o zaman dedikleriniz benim için samimi olamaz.
çünkü burada hepimizi yargıladınız resmen. oklar size dönünce tatil ihtiyaç dediniz :)
birkaç sayfa önce tatil lükstü :)

yani iğneyi önce kendimize batıralım diyorum. yoksa herkesin yapmak istedikleri kendine özel.

çok ısrar ettiğin için örnek verdik dindirella.seni hedef falan asla almadım.ama gerçekten bu yardımalr dar gelirli ve artık orta halli bile olamayan bizlerin işi değil.kendi geleceğimizden kaygılıyız kendi çocuğumuz ne olacak eğitimden de geri kaldı diye üzülüyoruz.başka çocukları dünyanın en iyi insanları bile olsak düşünemez olduk kimse kusura bakmasınn.önce can sonra canan demiş atalarımız

çok ısrar ettiğin için örnek verdik dindirella.seni hedef falan asla almadım.ama gerçekten bu yardımalr dar gelirli ve artık orta halli bile olamayan bizlerin işi değil.kendi geleceğimizden kaygılıyız kendi çocuğumuz ne olacak eğitimden de geri kaldı diye üzülüyoruz.başka çocukları dünyanın en iyi insanları bile olsak düşünemez olduk kimse kusura bakmasınn.önce can sonra canan demiş atalarımız

bence şunu görebilmek lazım. bu dönemde herkes bir şekilde gördüğünden geri kaldı. her sene 2-3 tatil yapan insan bu sene 1 tatile gidiyorsa bu onun da hayat standardı düştü demektir.
evet onun durumu hala bir sürü insana göre iyi, eyvallah ama o da kendine göre kendi standartlarını kaybetti.
zaten vicdanı olan herkes durumu el verdiği her zaman birşeyler yapar. ama belli bir yaşam kalitesi oluşturan insanın bunu sürdürmek için çabalaması da anormal değil.

hayır demek istediğim şu; estetik için arabasını satmayı düşünen biri, bu kadar duyarlıyken ve tatile gitmeyin derken kendi arabasını satıp yardım da etmeli bana göre.
bunu yapamıyorsanız bunca eleştirinize rağmen, o zaman dedikleriniz benim için samimi olamaz.
çünkü burada hepimizi yargıladınız resmen. oklar size dönünce tatil ihtiyaç dediniz :)
birkaç sayfa önce tatil lükstü :)

yani iğneyi önce kendimize batıralım diyorum. yoksa herkesin yapmak istedikleri kendine özel.
Su donemde tatil de estetik de bekleyebilir...ihtiyac mi ihtiyac.sizi yargilamiyorum siz duyarlisiniz ki bundan rahatsiz olmussunuz eminim elinizden geldigince yardim da ediyorsunuzdur ha etmeyedebilirsiniz.bence ben hakliyim ama uslubum cok israrci oldu sanirim.tatile gitmeyin gidin tablet alin demisim gibi oldu hayir ben sadece bu temennimi soyledim.tatil bakin ihtiyac.calisan insanin dinlenmesi ihtiyac.ama zaruriyet varsa su donemde bence ikinci plana alinabilir.estetik de ayni sekilde.

Hanimlar sizleri seviyorum benimki temenni kirmak ya da tatile gitmeyin de gidin yardim edin demek degil.iyi aksamlar diliyorum
Soyle anlatayim size, markete girdim, kadincagizin cebinde ekmek alacak parasi yok, ama 2 ekmegi almis posete koymus, cuzdanda aranip duruyor 3 lirasi yok yani belli, teyze yani basortulu, pardesulu falan, duzgun ustu basi, dilenci degil, dedim ki siz alin ekmekleri ben odiycem, sonradan cok pisman oldum, keşke baska seyler de alip verseydim diye, ama dumur oldum, basiretim baglandi, boyle 2 ekmege muhtac hale getirilmis, her gunu boyle yasayan yuzbiler belki milyonlar var su anda, ben kisisel olarak o anini kurtardim, sistemli bi iyilestirme olmadigu icin andan oteye gidemedim, baskalarinin umarsizca yaptigi ve bakamadigi 3 er 5 er cocuga tablet almak benim zaten gorevim olamaz, devlet onun vergisini döne döne almis benden,bu 50 kere toplanan deprem vergisini gene donup bizden istemelerine benzer, ben vatandasim, sosyal yardimlasma butcem elverdigince belki yapabilirim, ama siz sosyal devletin sorumluluklarini vatandas ustlensin diyorsunuz, neden? Yeterince vergi toplanmiyo mu her kalemden?

Merhaba

Cimbizla cekmek gibi olacak ama gecen yil cok sicaklarda tatile gidemedim ve kaslarim mahvoldu yeterince gunes alamadim iyot alamadim yuzemedim inanin ben eksikligini cok hissettim ve su an 1 numarali ihtiyacim bu en sicak gunlerde isinmak ve yuzebilmek. Bu vakitsizlikten en yakin sahile gunubirlik defalarca gitmekte olabilir villada kalmakta olabilir henuz planlamadim. Bu demek degildirki kimseye yardim etmiyorum kendimce gozum hep etrafimda. Herkes kendince yasiyo herkes eksildi ve ayakta kalmaya calisiyor. Ben kisin tutuldum kaldim 10 gun felc gibiydim bu yilda gitmezsem kisin bittim demektir gitmeyiverelim diyecegim birsey degil malesef.

Hanimlar sizleri seviyorum benimki temenni kirmak ya da tatile gitmeyin de gidin yardim edin demek degil.iyi aksamlar diliyorum
Arkadasım
durum bızım gıbı dar gelırlılerın altından kalkanıleceyı bır durum değil..
bızım uc besımızle yurumez
benım cocugumun gıttıgı devlet oklunda
durumu cok kotu aıleler en az 3 cocuk
kadın temızlıge gıdıyor hamıle..
okadar cok varkı..cocugun sırtında mont yok ayagında ayakkabı yok..
bızde dar gelırlıyızkı..bız bu ınsanların yaralarını saramayız..
kendı sartlarımızda kendı gunumuzu anca gecırıyoruz..
esım çok ıstıyordu ıkıncı cocugu ben neden yapmadım..maddı manevı yetemeyecegım ıcın..

Arkadasım
durum bızım gıbı dar gelırlılerın altından kalkanıleceyı bır durum değil..
bızım uc besımızle yurumez
benım cocugumun gıttıgı devlet oklunda
durumu cok kotu aıleler en az 3 cocuk
kadın temızlıge gıdıyor hamıle..
okadar cok varkı..cocugun sırtında mont yok ayagında ayakkabı yok..
bızde dar gelırlıyızkı..bız bu ınsanların yaralarını saramayız..
kendı sartlarımızda kendı gunumuzu anca gecırıyoruz..
esım çok ıstıyordu ıkıncı cocugu ben neden yapmadım..maddı manevı yetemeyecegım ıcın..
aynen katılıyorum.benim ortalama bir gelirim var ama gelecek korkusundan bir çocuğum var asgari ücretlilerin 3 çocuğu 4 çocuğu.ben kendi çocuğumdan kısıp onlara tablet kıyafet falan almam şahsen.gerçekten hiç maaşı olmayan eşi terketmiş zor durumda çocuklu kadına yardım çok yaptım.ama 1 yıl önceki zamanlardı ve kazanıyorduk.pandemi de kim kime yardım eder.herkes hesap kitap peşindeyken.

aynen katılıyorum.benim ortalama bir gelirim var ama gelecek korkusundan bir çocuğum var asgari ücretlilerin 3 çocuğu 4 çocuğu.ben kendi çocuğumdan kısıp onlara tablet kıyafet falan almam şahsen.gerçekten hiç maaşı olmayan eşi terketmiş zor durumda çocuklu kadına yardım çok yaptım.ama 1 yıl önceki zamanlardı ve kazanıyorduk.pandemi de kim kime yardım eder.herkes hesap kitap peşindeyken.
aynen arkadasım ..zaten 35 lıra lık su kullanmısım 70 lıra su faturası oduyorum..gercekten bı arkadasda bahsetmıs..elımıze gecen uc kurusun yarısı vergıye gıdıyo kalan anca bızı goturucek kadar..bu kalkındırma ısı bızım le olacak ıs değil..daha ust kademedekılerın halledebılecegı seyler devlet vb...

Yeni evliyken eşimin işleri bozulmuştu. Ben iş bakmistim bir sure. Bir iş gorusmesindeyken adam bana eşimim meslegini sormustu ve verdigim cevaptan sonra "Onlar iyi kazanirlar neden bu işte calismak istiyorsunuz?" Demisti bana. 😳 (İş asgari ucretli bi isti)

Eşimin işleri bozuldu vs desem muhtemelen işe alinirdim tam da dediginiz nedenden ama oyle birsey soylemedim elbette ve sonuc o işe alinmamiştim. :)
bundan 6 sene önce bir iş görüşmesi ne gittim.
Adam 1 cocuğu m olduğunu duyunca,tekrar çocuk yapıp yapmayacağını sordu.Münasebetsiz herif.
Şu anki aklım olsa neler söylerdim.
Eve döndüğümde işe alındığımı evrak toplamı söylediler.tabiki gitmedim.

X