Hayat nasıl mutlu ve huzurlu yaşanır?

piraye34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
53
20
Evet arkadaşlar gelgitlerim den sıkıldım artık. Bazen inanılmaz mutluyum Bazen de Dünya'nın bütün yükü onuzlarımda sanki öyle bıkkın ve bezginim bu ruh halinden nasıl kurtulurum? Birde evimizde huzur yok yıllardır böyle. 21 yasindayim disarda mutluyum lakin ev özellikle babam bütün enerjimi bozuyor bana yardım edermisiniz ?

L
Hayata ve insanlara karşı tüm beklentilerini yok edersen hem mutlu hem huzurlu olursun. Haaa bunu başarabilirsen eğer nasıl yaptığını burda paylaş ltf . çok zor bişey çünkü

Bencil olarak. Bende eşim gibi bencil olsaydım şuan mutluydum. Uyumadan sabahlar olmazdı. Bencil olucaksıın.

Sizi kronik olarak mutsuz eden etkenlerden uzaklaşmakla başlayın.
Sizi kolayca mutlu eden etkinlikler için fırsat yaratarak devam edin.

Mutluluk da mutsuzluk da bitmeyecek. Siz sadece hangi yöne bakacağınızı seçin.

şükür çok önemli ya şükür ne kadar şükrediyorsunuz bir düşünün ? ve size iki esasli söz
'' senin penceren kirliyse benim çiçeklerimi çamur görürsün ''
''ne kadar okyanus hayali kurarsan kur bulunduğun denizin kıyısında yüzersin '' şimdi var olan şeylere güzelliklere şükret pencereni temizle bir bakalım çiçekler çiçek gibi gözüksün gerçekten çamur olanları ayıra bilesin ve daha sonra çamurları kurutmak için çalış ve gerçekten ne hayali kurduğunu bul. ne ben nede bir başkası size mutluluğun sukunetin formülünü veremez çünkü kimse bunu bilmez hepimiz bunun için çalışıyoruz . :) ve unutmayın ki hayıflanınca kimse bu hayıflandı diyip size yardım etmeyecek onun ,için benim nacizane tavsiyem '' önce hayatınızdaki güzelliklerden mutluluk alıp enerji depolayın ve sonra mutluluğunuza mutluluk katmak için çalışın ve mümkün olduğunca rutin bir hayat yaşamayın ve lütfen kendinizi depresyona sokacak senoryolar yazıp müzik ve filmler izlemeyin ''

Kimseyi takmadan, umursamadan, insanlari gormezden gelerek, mutlu olduklarinin kiymetini bilip seni mutsuz edeni yok sayarak.
Hic olmadi bulundugun şehirden uzaklasip baska bir yerde yeni bir hayata baslayarak.

Babam mesela ama işte atsan atılmaz satsan satılmaz
hayatın gerı kalanı da aynı bu sekılde devam edıyor.Su an babanız var Yarınlarda baska seyler olacak..
Olmasa bıle boyle alısınca hayata,devamını da ıster ıstemez boyle karsılamaya alısıyor ınsan hayatı..Kendımden bılıyorum..Bu yuzden bu durumların hıcbır sekılde psıkolojınızde gelgıtler yaratmasına ızın vermemen gerekıyor.Bır an once sosyallesecek seyler bularak kendını normal tutmaya calısmak zorundasın

al benden de o kadar ! konunu okudum sanki ben.yazmisim gibi.. Bende cok yalniz hissediyorum bazen babam enerjimi cekiyor. Ama senin sevgilin varmis. Ne kdardir berabersiniz ? Ben onu da yapamiyorum korkularim.var. Cunku ona alisirsam.ve ayrilirsak daha kotu olurum gibime geliyor daha da bosluga duserim bu yuzden kimseye alismamaliymisim gibi hissediyorum. Sende bu dusunceler yok demekki sukret sevgilinle mutlu olursun zaten nie skiliyorsun ki :/

Benim önerim 'teflon' dedikleri insan tipinden olmak. 17 yaşıma kadar hayatımı çok etkileyen büyük ailevî sorunlar yaşadım. Baktım sorunlar bitmiyor; artık "Duy ama dinleme" metoduna geçtim. Canımı çok sıkan bir şey olduğunda içimden şarkı söylüyorum, moralim bozuk olduğunda "Benim moralim bozulmaz ki" diye telkin ediyorum kendime. Sürekli gülümsüyorum. Artık öyle oldu ki bugün canımı sıkan şeyi yarın sabah kalktığımda hatırlamıyor oluyorum. Ailevî problemlerim büyüyerek devam ediyor bu arada ama kendimi telkin ede ede ben lisedeyken ayyuka çıkan olayların bir kısmını tamamen unuttum; çoğunun ayrıntısını hatırlamıyorum. Oh, kafa rahat.

Yalnız bunun şöyle negatif bir etkisi var ki, sadece olumsuzları değil, mutlu anılarımın da ciddi kısmını unuttum. Lise arkadaşlarımla buluşuyoruz bazen, "Şöyle şöyle olmuştu ya hahaha" diye kahkaha koparıyorlar; "Hıı, hıhııhhı" diye kıkırdamak zorunda kalıyorum ben de. Yine de değiyor :)

aynı yaştayız aynı durumdan muzdaribim.

Hayatta kafaya hicbir sey takmamak gerek. Zira hicbir sey değmiyor

takmayacaksın arsız olacaksın..bunu hayat tarzın yap..anın tadını çıkar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…