Hayat düzeni

naughtywomen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2016
894
562
33
Bazılarına saçma gelebilir ama kırıcı kaba yorum istemiyorum.

22 yasındayım 7 aylık bir kızım var 2.5 yıllık evliyim. Evliliğim güzel gidiyor eşim çocuk olduktan sonra ultra mükemmel olmaya başladı tek sorunum kendimi düzene koyamamam. Ev işlerine yemeğe kızıma yetememem. Bir düzenim yok sabah 7de bile uyansam 1 den aşağı kahvaltı yapamıyorum tek olduğum içind e ayak üstü atistirmalar ve kilolar ...

Düzen sahibi olamadığımdan kiloda veremiyorum. Bir uyku düzenim yok yemek düzenim yok. Nasıl oluyor anlamıyorum kime anlatsam sen abartıyorsun oluyor .

Bugün bile 8.30 da uyandım kızım ayağımda onu sallıyorum ve hala kahvaltı yapamadım.

Bu benim için duzensizliktir. Annemleyken 9da kahvaltı yapılırdı. Ben mi oturtamiyorum acaba . Eviminde düzeni yok 2 saatlik temizliğin ardından 10 dakika da dağılan bir evim var . Evimi de çok sevdiğim söylenemez. Gereksiz büyük plan güzel değil mahalle kötü.
Belki bunlarda tetikliyor ama düzenim olsun istiyorum. Mesela akşam yemeğinden sonra çaya vakit kalmıyor eşim de bende çay içmeyi severiz halbuki.

Kızlar siz düzeninizi nasıl oturuyorsunuz yoksa çocuk olunca böyle mi oluyor.
Tlfdan yazıyorum yazım hatası varsa kusura bakmayın...

Sizin kendi duzeniniz olmali, mesela cocugu sabahin 8inde neden salliyorsunuz? Uyumasin birakin kendi haline.7 aylik bile olsa o saatte uyumaz ki. Kendi basina hic durmayan bir cocuksa kanguruyla kendinize baglayin cocugu yapin kahvaltinizi. Ev islerini de ayni sekilde yapabilirsiniz. Duzeni olusturacak olan sizsiniz Allah tarafindan duzen olusmaz yani.

Sanki biraz,hayat enerjiniz tükenmiş gibi mesela 2 saatte topladıgınız evi dagıtmayın düzenli yaşamaya çalışın, daha pratik olun, sabah kahvaltısı önemli ihmal etmeyin size enerji verir....Ben 1er yaş arayla 2 çocugu büyütmüştüm evimede toz konmazdı o derece titizdim bide, ayrıca gezmeyede, dostlugada vakit bulurdum biraz düzen ve pratik yaşamla alakalı, birazda enerji tabiki..Sevgiler..

Sabah uyanmis cocugu bence de tekrar uyutmaya calismayin. Once cocugun hayatini duzenlemeye calisin. Yemegi uykuyu falan. Evde fazla esya olmasin, fazla oyuncaklari kaldirin. Hem sonradan cikarinca cocuga da degisik ve yeni gelir oyuncaklar.
Herkes yapiyor siz de yaparsiniz. Ustelik yasiniz genc. Daha enerjik olmaniz lazim

bu tarz başlıklar ara ara açılıyor aslında. onlara bir bakmak lazım.. pek çok şey yazıldı çizildi. bence güne enerjik başlayamıyorsunuz. bebek bakımı ağır gelmiş olabilir. 22 yaşında anne olmak kolay değil ki.. destek olabilecek birileri yok mu?

Çocuk sonrası bende de düzen yoktu
hiç bir işe yetişemez duruma gelmiştim.
bi şekilde kızınız uyuduktan sonra ev işlerini yapın.
kucagımda yemek yaptıgım ev süpürdüğüm zamanlar oldu.
ev temizliği bitince yemek yapın kolay bişeyler olsun.

Aslında düzene oturtabilirsin ihmalkarlık var sende sonuçta tembel bı insan değilsin yaparsın zamanla oturur düzen

Sabah uyanır uyanmaz ilk iş çayın altını yakmak olsun ,yataktan kalkınca ilk isim evi havalandırmak için pencereyi açıp elimi yüzümü yıkayıp çayın altını yakmak

Çay demlenene kadar bir emziriver çocuğunu sonra evi topla

Çay demlendi ya otur güzelce kahvaltını yap cocugunun da eline ver bı havuç kemirsin

Kahvaltıdan sonra mutfağı cifleyip banyo WC cifleyip yerleri süpürüp topla, al
Sonra yine bebisi emzirirsin uyuyacaksa uyutursun

Uyudu ya hop akşam yemeğini hazırla hazır olsun

Ben akşam yemeğini hep öğlen hazirlarim ,ani misafir gelir elektrik gider su gider çocuk huysuzlanir hiç riske atmam hemde öğlen yemeğini de yemiş olursun

Çocuk uyandığında oyun oynarsin yine emzirirsin yada yemek yedirirsin sonra akşam olur zaten

Simdii ev tertipli yemek hazır ve çocukla vakit geçirmiş oldun

Eşinin gelmesine yakın yine çay demlersin yemeği ısıtır yer ardından çayını içersin
Bide kek çırp sefan olsun :)

İçine şeker koyma elma kayısı tarçın kuru uzum koy çocuğunda bir dilim yesin :)

Son düzenleme:
Kimse kaba ve kırıcı olamaz. Şimdi 'aaa niye çok rahat yapman lazım kocişini ihmal etme' diyenler de çıkar mutlaka ama emin ol çok normal..

Oğlum 1 yaşını geçti ama ben hala düzen oturtamadım. Çalışıyorum ama evde olduğum günler önce onu doyur, giydir, evi topla derken anca oğlumu uyutunca yemek yiyebiliyorum.
Yemek desen hep geri planda. Eşim evdeyse rahatım ama değilse belki oğlum uyurken yemek yapabiliyorum. Çünkü fırsat kalmıyor çocuğun peşinde dolaşmaktan.

Biraz sabret zamanla oturacaktır diye telkin ediyorum kendimi..

Merhaba konu dışı bir msj ama yazmak istedim :) keke kuru meyvede konsa şekersiz gibi oluyor ben birazda pekmez ekliyorum tavsiye ederim, hemde çok faydalı (alerjik bir durum yoksa tabiki)

Merhaba konu dışı bir msj ama yazmak istedim :) keke kuru meyvede konsa şekersiz gibi oluyor ben birazda pekmez ekliyorum tavsiye ederim, hemde çok faydalı (alerjik bir durum yoksa tabiki)
Cook haklısın bende denedim onu bazen kek piştikten sonra üstünde incecik bal gezdirdigimde oluyor dilimi bal ile süslüyorum 1 yaşından önce bal olmaz tabiki ve pekmez kesinlikle bende tavsiye ediyorum

Siz,çalıştıgınız,içinde zaman yetmiyor dogal olarak ama evde olanlar için düzenli bir yaşamda bir düzen oturtturulabiliyor yorucuda olsa..

Siz,çalıştıgınız,içinde zaman yetmiyor dogal olarak ama evde olanlar için düzenli bir yaşamda bir düzen oturtturulabiliyor yorucuda olsa..

Yok vallahi 14 aylık her yere tırmanan hep oyun isteyen bebekle olmuyor tek başına. Ben o uyanıkken iş falan yapamıyorum. En fazla süpürge tutup, makineye çamaşır atabiliyorum. Ki sürekli nerelere çıktı diye kontrol etmekten ekstra uzun sürüyor ya da hiç açmayıp eşimin gelmesini bekliyorum. Dağıtılan çekmeceleri toplamakla geçiyor günüm :)
Hafta sonumuz özellikle böyle. Dün bir sebepten evdeydim. Hep o uyurken yaptım her şeyi onun dışında hep dibinde kendine bir zarar vermesin diye uğraşıyorum.

Hafta içimiz zaten felaket onu hiç anlatmam :)

Yazarken çok rahat dimi

Yeni kahvaltı yaptım olmuyor napim

11.30 sabah mi oluyor

Iyi günümde çok insan var ama kimse 1 saat bakım senin işin vardır yada dus al yada herhangi bisi demez ama 1 yaş doğum gününde evimde iğne atacak yer bulamazsın kv ile altlı üstlü yüz bu arada

Gündüz 1 öğün 15 dakika uyku şeklinde çamaşır serene kadar uyanik zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…