• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat düzeni

Aslında düzene oturtabilirsin ihmalkarlık var sende sonuçta tembel bı insan değilsin yaparsın zamanla oturur düzen

Sabah uyanır uyanmaz ilk iş çayın altını yakmak olsun ,yataktan kalkınca ilk isim evi havalandırmak için pencereyi açıp elimi yüzümü yıkayıp çayın altını yakmak

Çay demlenene kadar bir emziriver çocuğunu sonra evi topla

Çay demlendi ya otur güzelce kahvaltını yap cocugunun da eline ver bı havuç kemirsin

Kahvaltıdan sonra mutfağı cifleyip banyo WC cifleyip yerleri süpürüp topla, al
Sonra yine bebisi emzirirsin uyuyacaksa uyutursun

Uyudu ya hop akşam yemeğini hazırla hazır olsun

Ben akşam yemeğini hep öğlen hazirlarim ,ani misafir gelir elektrik gider su gider çocuk huysuzlanir hiç riske atmam hemde öğlen yemeğini de yemiş olursun

Çocuk uyandığında oyun oynarsin yine emzirirsin yada yemek yedirirsin sonra akşam olur zaten

Simdii ev tertipli yemek hazır ve çocukla vakit geçirmiş oldun :KK66:

Eşinin gelmesine yakın yine çay demlersin yemeği ısıtır yer ardından çayını içersin
Bide kek çırp sefan olsun :)

İçine şeker koyma elma kayısı tarçın kuru uzum koy çocuğunda bir dilim yesin :)
Her zaman yazıldığı gibi olmuyor kızım çok ilgi istiyor kapıdan adımimi attığım an ağlıyor

Kimse kaba ve kırıcı olamaz. Şimdi 'aaa niye çok rahat yapman lazım kocişini ihmal etme' diyenler de çıkar mutlaka ama emin ol çok normal..

Oğlum 1 yaşını geçti ama ben hala düzen oturtamadım. Çalışıyorum ama evde olduğum günler önce onu doyur, giydir, evi topla derken anca oğlumu uyutunca yemek yiyebiliyorum.
Yemek desen hep geri planda. Eşim evdeyse rahatım ama değilse belki oğlum uyurken yemek yapabiliyorum. Çünkü fırsat kalmıyor çocuğun peşinde dolaşmaktan.

Biraz sabret zamanla oturacaktır diye telkin ediyorum kendimi..
Çalışmadığım halde böyleyim

Her zaman yazıldığı gibi olmuyor kızım çok ilgi istiyor kapıdan adımimi attığım an ağlıyor
Hepimiz aynı şeyleri yaşadık :) 2 yaşında yine aynısı olacak

Siz daha çok pratik kazanın mesela aldığınızı yerine hemen koyarsıniz ev dağılmaz
Hep kızımın odasında zaman geçiriyorum birtek odası dağılıyor kızıma da oyun oynarken oynadığını yerine koy hadi diyorum
1 buçuk yaşındaki kızım çoğu insandan tertipli mesela

Bunu siz oturtabilirsiniz ancak

Sizi teşvik etmek için şöyle örnek vereyim... Ben temizlik takıntılı biriyim günde 2 kere yer silerim halı ve mobilyalarım bembeyaz kirli tutabilmek mümkün değil. Kızıma günde 5 Ogün yemek hazırlıyorum her öğün farklı şeyler
Şirket kurdum evin bir odasını ofise çevirdim
Dükkan açacak kadar çok oyuncağı var kızımın

Ama evim bir gün bile dağınık olmadı. Tuvalete bile gittiğimde ağlayan anneee diye peşinde koşan bir çocuğum var
Üstelik bu çocuk 1 yaşına kadar kolik reflü ve göbek fitikliydi aynı znda hepsi birden...

Evet çok zor oldu eski düzenine kavuşmak şimdi eskisi gibi misin dersen hayır eskisi gibi değilim daha iyisiyim çünkü annelik pratikliği kazandım şöyleki ...

Kullanmadığım tüm eşya ve kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine dagittim az eşya büyük konfor
Haftalık yemek listesi buzlukta hazır yemekler aldığını direk yerine koymak bunları uzluvum gibi benimsedim

Önce kızımın düzeni sağlığı için sonra büyüdüğünde oda çocuğuna böyle bir rahatlığı sağlasın diye

Bende tek başımayım annem iş kadını kayınvalidem başka şehirde kardeşim falan kimse yok yanımda ...

Sende yapabilirsin düzeni oturtana kadar evet çok zor ama sonrası çok güzel

11.30 sabah mi oluyor
Sabah 08:30'da kalkan 7 aylık bebek 11:30'da uyumaz, henüz yürümüyor, hareketli bir bebektir ama yürüme, koşma vb aktiviteleri olmadığından yorulmaz ve 11:30'da uyumaz, öğlen 13:00-13:30 arası öğle uykusu planı yapın, sallamayın, bebek arabası varsa koyun bebek arabasına yapın kendinize bir ekmek arası parka çıkarın dolaştırın, bir çay bahçesinde ekmek arası kahvaltınızı çay eşliğinde yapın, temiz hava alan çocuk öğlen uyumak ister, uyutun beşiğinde ya da olmadı bebek arabasında o uyurken siz etrafı toparlayın, kolay değil evet ama bizlerde aynı dönemden geçtik, çoğumuz yalnız büyüttü çocuğunu, ki kızım aşırı hareketliydi, o kadar hareketliydi ki doktoruna danışarak 5 aylıkken yürütece koymak zorunda kaldım, yürüteçten bile maymun gibi tırmanan bir bebekti siz düşünün gerisini, zaten 9. ayı doldu yürüdü, yeri geldi bebek arabasına koyup yanımda mutfağa götürdüm yemek yapmak için, yeri geldi kanguruya koyup ev süpürdüm, biraz yorucu oluyor ama en azından işleri yapma imkanı doğuyor.

Hazır gelmişken hanımlar lütfen tartışma çıkmasın olur mu?

Mesela ev düzenleyicileri alarak ise başla tüm dolap ve çekmeceler için ... Sonrada çocuk emniyet kilitleri al ki kuzucuk dagitmasin onlari

Büyük temizlik için yardımcı hanım çağır günlük evin temiz kalırsa zaten büyük temizlik yormuyor insanı

Haftalık yemek menüsü hazırla haftasonu yarım gün esin ilgilenirken cocukla oynarken sen yemek yap buzluga at hazır olsun oda büyük rahatlık

Sabah 08:30'da kalkan 7 aylık bebek 11:30'da uyumaz, henüz yürümüyor, hareketli bir bebektir ama yürüme, koşma vb aktiviteleri olmadığından yorulmaz ve 11:30'da uyumaz, öğlen 13:00-13:30 arası öğle uykusu planı yapın, sallamayın, bebek arabası varsa koyun bebek arabasına yapın kendinize bir ekmek arası parka çıkarın dolaştırın, bir çay bahçesinde ekmek arası kahvaltınızı çay eşliğinde yapın, temiz hava alan çocuk öğlen uyumak ister, uyutun beşiğinde ya da olmadı bebek arabasında o uyurken siz etrafı toparlayın, kolay değil evet ama bizlerde aynı dönemden geçtik, çoğumuz yalnız büyüttü çocuğunu, ki kızım aşırı hareketliydi, o kadar hareketliydi ki doktoruna danışarak 5 aylıkken yürütece koymak zorunda kaldım, yürüteçten bile maymun gibi tırmanan bir bebekti siz düşünün gerisini, zaten 9. ayı doldu yürüdü, yeri geldi bebek arabasına koyup yanımda mutfağa götürdüm yemek yapmak için, yeri geldi kanguruya koyup ev süpürdüm, biraz yorucu oluyor ama en azından işleri yapma imkanı doğuyor.

Benim kızım 7 buçukta kalkar 11 de uyurdu 3-4 saat... Kimisi uykuyu sever uyumak için huysuzluk çıkarır kizimdan biliyorum konu sahibinin ki de öyle Belliki

Mesela ev düzenleyicileri alarak ise başla tüm dolap ve çekmeceler için ... Sonrada çocuk emniyet kilitleri al ki kuzucuk dagitmasin onlari

Büyük temizlik için yardımcı hanım çağır günlük evin temiz kalırsa zaten büyük temizlik yormuyor insanı

Haftalık yemek menüsü hazırla haftasonu yarım gün esin ilgilenirken cocukla oynarken sen yemek yap buzluga at hazır olsun oda büyük rahatlık
Dolaba daha önce denedim eşim yemiyor ama eve fazladan tavuk et bile almiyor donmus gıdaları yemiyor

Herkesin bebeğini kendi bebeğinle kiyaslama önce. Kızımın düzeni bir öğün 15 20 dakika uyku 11.30 da uyuttum 2ye kadar uyumadı 12 de tekrar uyandı . Kendi yaşadığınız yere göre başkasın in hayatına öyle yapabilir demeyin. Benim elime ekmek arasi bisiler alıp parka gidicek ortamım yok ortamım yok derken park çok kötü 2 kere kızımı götürdüm benim kadar kızlar inmiyor salıncaktan bana uygun bir ortam değil gidilecek çok güzel parklar var evet ama bana uzak.

Bu arada senden de böyle yorum beklemezdim.

Herkesin bebeğini kendi bebeğinle kiyaslama önce. Kızımın düzeni bir öğün 15 20 dakika uyku 11.30 da uyuttum 2ye kadar uyumadı 12 de tekrar uyandı . Kendi yaşadığınız yere göre başkasın in hayatına öyle yapabilir demeyin. Benim elime ekmek arasi bisiler alıp parka gidicek ortamım yok ortamım yok derken park çok kötü 2 kere kızımı götürdüm benim kadar kızlar inmiyor salıncaktan bana uygun bir ortam değil gidilecek çok güzel parklar var evet ama bana uzak.

Bu arada senden de böyle yorum beklemezdim.
Ama siz çözüm aramıyorsunuz, kıyaslama değil hareketli bebek örneği, park sadece bir örnekti, dışarı çıkıp yürüyüş, bir saatlik kadar dolaşma vb, kendi bulunduğunuz çevreye göre verilen örnek üzerinden kendinize uygulamalar çıkarabilesiniz diye yazılmış bir yorumdu.

Size bol şanslar.

Çalışmadığım halde böyleyim

Zamanla düzen oluşacağını düşünüyorum. Biraz da pratik olmakla alakalı herkes bir değil.. Daha çok küçük. Yürütece koyup bazı şeyleri yapabilirsin. Kangru ben evde hiç kullanmadım ama deneyebilirsin.
Şu zaman zor şu zaman kolay derler ama ben bebeğin gelişiminde her dönemin kendi zorluğu olduğunu düşünüyorum. Geçmiş ayları düşündükçe o zamanın zorluğu da buymuş diyorum..
Ayaklanınca zorluğu başka tabi :)

Zamanla düzen oluşacağını düşünüyorum. Biraz da pratik olmakla alakalı herkes bir değil.. Daha çok küçük. Yürütece koyup bazı şeyleri yapabilirsin. Kangru ben evde hiç kullanmadım ama deneyebilirsin.
Şu zaman zor şu zaman kolay derler ama ben bebeğin gelişiminde her dönemin kendi zorluğu olduğunu düşünüyorum. Geçmiş ayları düşündükçe o zamanın zorluğu da buymuş diyorum..
Ayaklanınca zorluğu başka tabi :)
Yürüteç te bile yanında durim istiyor mutfakta yemek vs yaparken yanıma alıyorum gene ağlıyor

Yürüteç te bile yanında durim istiyor mutfakta yemek vs yaparken yanıma alıyorum gene ağlıyor

Çok iyi bilirim. Bacaklarımı çekiştirirdi ben iş yaparken alayım diye. Oynardım karşısında yemeği ocağa koyabilmek için.
Aynı dönemde doğum yaptığım arkadaşlarımdan yürüteçle rahat edeni de, hareket edemeyeni de..
Öyle böyle bu zamana geldik. Şimdi koltuk tepelerinden, sehpalardan düşmesin diye oda kapılarını kapatıyorum yanımda dursun diye..

:) ya tuhaf gelebilir ama bence ayaklanmadan once ki hali daha rahatti :)
Ama o zaman sorsaydin keske yuruse de nefes alsam derdim :) yani her sekilde zor ya....sadece sabir lazim :)

Ben de öyle derdim biraz kucağımdan inse rahat olur diye annem görürsün o zaman zor mu kolay mı derdi :)
Her dönem ayrı zormuş demek ki. Sadece sabır..

Back
X