hayal yok hedef var...

mercimek392

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
34
24
merhaba...nerden nasıl başlasam bilemiyorum..eşim de ben de memuruz..6 senedir evliyiz ve 6 senedir borç ödüyoruz..krediler, kredi kartları, ek hesaplar....sürekli borcu borçla kapatmaya çalıştık ve sonuç hüsran...ne borçlardan kurtulabildik (aksine hep yenileri açıldı), ne de kenara 5 kuruş para koyabildik...
yıllar önce, sabit giderleri ödedikten sonra kalanı haftalara bölelim, demiştim eşime dinletemedim...
ama artık maaşlardan geriye hiç birşey kalmayınca evde kıyamet koptu...
düğünümden kalan tek bir bileziğim vardı, önce onu bozdurup kendi kredi kartımın borcunu tamamen kapattım...kendi ek hesabımı da kapattım...eşim maaşını aldığı bankayla görüşüp kredi kartı borcunu yapılandırdı, bir nevi kredi çekmiş gibi her ay belli bir miktar kredi kartı borcuna düşülecek maaşından ve bu süreçte (en az 2yıl) kredi kartını kullanamayacak..benim son bir kredi çekebilme limitim kalmıştı, onu da kullanarak eşimin ek hesabına olan borcunun çok büyük bir kısmını da kapatmış olduk...(hala ekside ama -5000 değil -500)...
evimiz kira ama bir de kira gelirimiz var, yani biz üstüne 200 tl ekliyoruz sadece ancak bu ay eşimin ek hesabından çekilecek...
temmuz ek dersine kadar bu hesaptan kira haricinde harcama yapmamak ilk hedefim....
temmuz ek dersiyle bu hesabın da borcunu temizleyip bundan sonraki ek derslerle asla kart borcu ödemek zorunda kalmamak ikinci hedefim...
özetle haziran, temmuz ve belki de ağustos oldukça zor geçecek benim için...ancak tüm bu darlığa rağmen kenarda az da olsa biriktirebilmek üçüncü hedefim...
bir de ehliyet ve araba almak gibi uzun vadeli hayal değil hedefimi de şöyle bırakayım....
sonuç olarak az miktarla birikim yapabilmem için banka hesabı önerilerinde bulunursanız çok sevinirim...

merhaba...nerden nasıl başlasam bilemiyorum..eşim de ben de memuruz..6 senedir evliyiz ve 6 senedir borç ödüyoruz..krediler, kredi kartları, ek hesaplar....sürekli borcu borçla kapatmaya çalıştık ve sonuç hüsran...ne borçlardan kurtulabildik (aksine hep yenileri açıldı), ne de kenara 5 kuruş para koyabildik...
yıllar önce, sabit giderleri ödedikten sonra kalanı haftalara bölelim, demiştim eşime dinletemedim...
düğünümden kalan tek bir bileziğim vardı, önce onu bozdurup kendi kredi kartımın borcunu tamamen kapattım...kendi ek hesabımı da kapattım...eşim maaşını aldığı bankayla görüşüp kredi kartı borcunu yapılandırdı, bir nevi kredi çekmiş gibi her ay belli bir miktar kredi kartı borcuna düşülecek maaşından ve bu süreçte (en az 2yıl) kredi kartını kullanamayacak..benim son bir kredi çekebilme limitim kalmıştı, onu da kullanarak eşimin ek hesabına olan borcunun çok büyük bir kısmını da kapatmış olduk...(hala ekside ama -5000 değil -500)...
evimiz kira ama bir de kira gelirimiz var, yani biz üstüne 200 tl ekliyoruz sadece ancak bu ay eşimin ek hesabından çekilecek...
temmuz ek dersine kadar bu hesaptan kira haricinde harcama yapmamak ilk hedefim....
temmuz ek dersiyle bu hesabın da borcunu temizleyip bundan sonraki ek derslerle asla kart borcu ödemek zorunda kalmamak ikinci hedefim...
özetle haziran, temmuz ve belki de ağustos oldukça zor geçecek benim için...ancak tüm bu darlığa rağmen kenarda az da olsa biriktirebilmek üçüncü hedefim...
bir de ehliyet ve araba almak gibi uzun vadeli hayal değil hedefimi de şöyle bırakayım....
sonuç olarak az miktarla birikim yapabilmem için banka hesabı önerilerinde bulunursanız çok sevinirim...

Arkadaşım ben de ekim ayı gibi konu açtığımda sizden beter durumdaydım
Ha şimdi ne oldu çok mu iyi ? Yine eksi var yine kart var ama altından kalkabileceğimiz durumda
Bizim de yaz zor geçecek
Aylık gelirimiz 8000 civarı ama yetiştiremiyoruz anlamadım yani. Tam toparlıyoruz bi borç çıkıyor hiç beklenmedik
E kenarda birikim olmayınca hadi gene eksiler
Enpara.com kullanıyorum ben
Param olsa güzel birikim yapıcam da para kalmıyor

günaydın kızlar
arkadaşlar aslında asıl sorun şu 2 kişi çalışıyoruz çoğumuz
ama 2 kişilik de harcıyoruz bu çok çok fazla bence.
benim hep savunduğum bi şey var 1 kişinin maaşı yenecek
1 kişinin maaşına asla dokunulmayacak eğer bu sistemde gidilirse varya
ooo bi sürü para birikir araba ev her şey alınır
sadece lüks takılmamaya özen göstermeliyiz haftada 3 gün dışarda yemek yemek gibi
bu arada kendim çoğu zaman uygulamaya çalışıyorum tek sorun bazen şaşabiliyor
onu da önümüzdeki aylarda hallediyorum
S Spizella bizimde 8000 civarı aynı sizinki gibi ayda 5 ya da 6 attığım bile oluyor

günaydın kızlar
sadece lüks takılmamaya özen göstermeliyiz haftada 3 gün dışarda yemek yemek gibi
S Spizella bizimde 8000 civarı aynı sizinki gibi ayda 5 ya da 6 attığım bile oluyor

Günaydın, çok güzel yazmışsınız, ben de dikkat edenlerdenim. Kıyafet-kozmetik-ev eşyası gibi gereksiz(sadece yeterınce vardır) hıcbırsey almayız ama 8000 gelırden hıc 5000-6000 ayırabıldıgım olmadı.
İşin sırrı nedır: )

Günaydın, çok güzel yazmışsınız, ben de dikkat edenlerdenim. Kıyafet-kozmetik-ev eşyası gibi gereksiz(sadece yeterınce vardır) hıcbırsey almayız ama 8000 gelırden hıc 5000-6000 ayırabıldıgım olmadı.
İşin sırrı nedır: )
arkadaşım işin sırrı bir değil ki inan
mesela ben 2,5 yıllık evliyim tüm eşyalar yeni olduğu için evime bir çöp dahi almıyorum yani ay şu ne güzelmiş diye eşya almayı sevmem
eskiden dışarda çok yerdik onu haftada 1 e düşürdük bu benim için büyük bi adımdı
sonra gidip de bi cafe de oturmam niye evde çok daha iyi kahveler yapabiliyorum ben zaten sandalye tepesinde oturacağıma gidip evime koltuğuma yayılır öyle içerim kahvemi
cimri sanmayın sakın kimsenin doğum gününü falan da atlamam ne gerekiyorsa da yaparım
az mı bilmiyorum ama aylık anneme de 150 tl gönderirim
yani kıyafet almasam 5 sene almam sanırım çünkü inan hep aynı kıyafetlere yöneliyoruz sabahları işe giderken
çar çur edeceğime eşimle senede 1 tatil değil de 3-4 tatil yapar kafa dağıtırım mantığındayım
evim yok bu arada :)kiradayız 750
sen tüm borçlarını kapattıktan sonra kendi kendine dersen bu ay tek maaş var diye ona göre de harcamaların şekilleniyor.
umarım anlatabilmişimdir :dondurma::KK19:

mesela ben 2,5 yıllık evliyim tüm eşyalar yeni olduğu için evime bir çöp dahi almıyorum yani ay şu ne güzelmiş diye eşya almayı sevmem
eskiden dışarda çok yerdik onu haftada 1 e düşürdük bu benim için büyük bi adımdı
sonra gidip de bi cafe de oturmam niye evde çok daha iyi kahveler yapabiliyorum ben zaten sandalye tepesinde oturacağıma gidip evime koltuğuma yayılır öyle içerim kahvemi
cimri sanmayın sakın kimsenin doğum gününü falan da atlamam ne gerekiyorsa da yaparım
yani kıyafet almasam 5 sene almam sanırım çünkü inan hep aynı kıyafetlere yöneliyoruz sabahları işe giderken
çar çur edeceğime eşimle senede 1 tatil değil de 3-4 tatil yapar kafa dağıtırım mantığındayım
sen tüm borçlarını kapattıktan sonra kendi kendine dersen bu ay tek maaş var diye ona göre de harcamaların şekilleniyor.

Çok güzel anlatmışsın, Hemen hemen aynı fikirlerdeyiz.
Çocuğunuz var mı? İki çocuk olunca ve okula da gidince zor oluyor, ayda 6000 konut kredisi ödüyoruz, 2,5 yılı kaldı, bıtınce ınsallah olur dedıgın gıbı tek maas ıle yasamak.
Elimden geldiğince ayda 2000 filan ayırabılıyorum ve çok şükür, bereketli olsun ınsallah diyelim.

Çocuğunuz var mı? İki çocuk olunca ve okula da gidince zor oluyor, ayda 6000 konut kredisi ödüyoruz, 2,5 yılı kaldı, bıtınce ınsallah olur dedıgın gıbı tek maas ıle yasamak.
Elimden geldiğince ayda 2000 filan ayırabılıyorum ve çok şükür, bereketli olsun ınsallah diyelim.
ama sen ne güzel 6000 kredi ödüyormuşsun o da bi birikim ki üstelik 6000+2000 eee sizin maaş bizden de fazla sanırım
ben ev için biriktiriyorum arabamız var ama satmayı düşünmüyoruz
bi de sizde 2 çocuk var canım bizde daha çocuk da yok iki kişiyiz biz ama cidden 6000 çok iyi bi rakam biriktiremesen bile üzülme sakın. hem az da kalmış bende evin çoğu parasını biriktirip çok az bir miktarını çekme düşüncem var umarım 2 seneye bunu yapabiliriz.

ama sen ne güzel 6000 kredi ödüyormuşsun o da bi birikim ki üstelik 6000+2000 eee sizin maaş bizden de fazla sanırım
ben ev için biriktiriyorum arabamız var ama satmayı düşünmüyoruz
bi de sizde 2 çocuk var canım bizde daha çocuk da yok iki kişiyiz biz ama cidden 6000 çok iyi bi rakam biriktiremesen bile üzülme sakın. hem az da kalmış bende evin çoğu parasını biriktirip çok az bir miktarını çekme düşüncem var umarım 2 seneye bunu yapabiliriz.

ınsallah oyle yapabılırsın, bızım o gunku sartlarda mumkun olmadı az kredı ıle almak. Evımızı satıp ustune kredı cekecektık ama annemler kırada oturunca evı satamadım, annemle babamı oturttuk, ruhen çok memnunum bu durumdan. Annemlerın kıra odemıyor olması benı cok mutlu edıyor: )

Bizim eve girenle birikim arasında makas fazla, ondan rahatsız oluyorum aslında ben. Bunun önüne geçmeye çalışıyorum. Insallah başarabilirim.

bu arada konunu kaynattım gıbı oldu ama benım deneyımledıgım eğer ki birikim yapmak ıstıyorsan maaşını alır almaz yapacaksın yoksa harcanıp gıdıyor.

maşallah maşallah arkadaşım :nazar::nazar:ayda 6 bin konut kredisi ödemek çok büyük başarı, sen zaten birikimin kralını yapıyorsun... :KK66:

ınsallah oyle yapabılırsın, bızım o gunku sartlarda mumkun olmadı az kredı ıle almak. Evımızı satıp ustune kredı cekecektık ama annemler kırada oturunca evı satamadım, annemle babamı oturttuk, ruhen çok memnunum bu durumdan. Annemlerın kıra odemıyor olması benı cok mutlu edıyor: )

Bizim eve girenle birikim arasında makas fazla, ondan rahatsız oluyorum aslında ben. Bunun önüne geçmeye çalışıyorum. Insallah başarabilirim.
bence çok güzel iş yapmışsın annenleri oturtmakla olsun senin bence birikim yapamasan bile üzülme dediğim gibi birikimin hasını hem annenelere yapmışsın hemde 6000 kredi iyi bi miktar..2,5 sene dediğin nedir ki.

bence çok güzel iş yapmışsın annenleri oturtmakla olsun senin bence birikim yapamasan bile üzülme dediğim gibi birikimin hasını hem annenelere yapmışsın hemde 6000 kredi iyi bi miktar..2,5 sene dediğin nedir ki.

Evet ben de mutluyum, çok şükür eşimde çok destekçim her konuda. Bence biz bu kadar gezmesek daha çok artırabiliriz: ) Ama gezmeden de duramıyor ınsan: )

Rabbım ısteyen dileyen herkese evini nasıp etsın, huzurla yaşatsın ınsallah.

mesele borçlardan kurtulabilmek zaten haklısın...ben de bi kurtulabilsem maaşın birini yok sayıcam ama bunun için en az 3 senem var

bu arada konunu kaynattım gıbı oldu ama benım deneyımledıgım eğer ki birikim yapmak ıstıyorsan maaşını alır almaz yapacaksın yoksa harcanıp gıdıyor.
hiç önemli değil hepimiz aynı dertlerden muzdarip sayılırız...birbirimize dert ortağı olmak için buradayız hepimiz.. bu arada huzurlu günlerde oturun evinizde inşallah, darısı isteyen herkesin başına..

Arkadaşım ben de ekim ayı gibi konu açtığımda sizden beter durumdaydım
Ha şimdi ne oldu çok mu iyi ? Yine eksi var yine kart var ama altından kalkabileceğimiz durumda
Bizim de yaz zor geçecek
Aylık gelirimiz 8000 civarı ama yetiştiremiyoruz anlamadım yani. Tam toparlıyoruz bi borç çıkıyor hiç beklenmedik
E kenarda birikim olmayınca hadi gene eksiler
Enpara.com kullanıyorum ben
Param olsa güzel birikim yapıcam da para kalmıyor
aynı durumdayız.. bizim de 8000e yakın gelirimiz var ancak 6000i kredilere gidiyo ne yazık ki...eşim babasıyla ortak kredi çekip araba almıştı bu yüzden krediler düştükten sonra kalan paradan 400 tl de kayınpedere veriyoruz her ay...şu 3 ayı atlatabilirsem inat ettim eksiye de düşmiycem kredi kartı da kullanmıycam inşallah...eşimin maaş kartıyla kredi kartına da el koydum..
bu enpara.com u biraz anlatabilir misin?

Öncelikle merhaba :)
Hepimiz aynı durumda başladık.
Önce borçları takip etmeye başlamıştım ben, hangisine ne kadar ödüyorum hangi ay hangisi bitecek diye .
Sonra zorunlu ihtiyaçlar .
Bu arada gelir gider tablosu yaptım böylece takip etmek daha kolay oldu.
Borçlar azalınca aylık birikim kalemi de ekledim gider tabloma.
O zamandan beri hala yapıyorum gelir gider çizelgesi inan çok faydasını gördüm.
Tez zamanda üstündeki yükten arınman dileğiyle. Aşırı kk ve kredi borcu varken çok rahatsızdım ben.
Şu an yok mu tabiiki kk borcu var ama daha katlanılabilir harcamalar için.
Tatil ,beyaz eşya. O kadar.

aynı durumdayız.. bizim de 8000e yakın gelirimiz var ancak 6000i kredilere gidiyo ne yazık ki...eşim babasıyla ortak kredi çekip araba almıştı bu yüzden krediler düştükten sonra kalan paradan 400 tl de kayınpedere veriyoruz her ay...şu 3 ayı atlatabilirsem inat ettim eksiye de düşmiycem kredi kartı da kullanmıycam inşallah...eşimin maaş kartıyla kredi kartına da el koydum..
bu enpara.com u biraz anlatabilir misin?

Ben eft ücreti falan almıyor diye seviyorum
Bir de bas biriktir uygulaması var
Mesela önceden ayarlıyorsun her butona bastığımda 5 tl diye. Birikim hesabına gönderiyor vadesizden
Bir de bazı kriterleri tamamlarsan aylık faiz oranına %1 ekliyor

Birikim hesabından istediğin an faiz bozulmadan para yatırıp çekebiliyosun
Oranlar var aşağıda
IMG_1195.PNG

Bizim de bi arabamız var daha 23 ay taksiti var ihtiyaç kredisi ile almıştık
Benim kredi kartlarım
Eşim in de kredi kartı var
Bir de eşim eksi hesabını kapatmak için maaşından kesilen kredi çekti
İşte böyle sürekli borçlara çalışıyoruz

Kredi kartı kullanımını sınırlamaya çalışıyorum ama her ay bişey çıkıyor

Öncelikle merhaba :)
Hepimiz aynı durumda başladık.
Önce borçları takip etmeye başlamıştım ben, hangisine ne kadar ödüyorum hangi ay hangisi bitecek diye .
Sonra zorunlu ihtiyaçlar .
Bu arada gelir gider tablosu yaptım böylece takip etmek daha kolay oldu.
Borçlar azalınca aylık birikim kalemi de ekledim gider tabloma.
O zamandan beri hala yapıyorum gelir gider çizelgesi inan çok faydasını gördüm.
Tez zamanda üstündeki yükten arınman dileğiyle. Aşırı kk ve kredi borcu varken çok rahatsızdım ben.
Şu an yok mu tabiiki kk borcu var ama daha katlanılabilir harcamalar için.
Tatil ,beyaz eşya. O kadar.
çok teşekkür ederim.. ben tabiri caizse bu ay alabildim dizginleri elime..nereye ne kadar ödeniyor, elimize ne kadar kalıyor günlerdir hesap kitap yapıyorum...sayfalarca yazıp yazıp yırtıp attım ama toparladım sonunda...aylık ödemelerimi ve elimde kalabilecek miktarı planladım...daha önce de dediğim gibi bu 3ay benim hesapladığım gibi geçerse (ki en zor durumda olacağım, belki ayda 200tl ile geçinmek zorunda kalacağım bi 3ay olacak benim için ama) allah kısmet ederse eylülde ek dersim bize kalmış olacak (maaşlar kredilere gidecek tamamen.. elektrik su doğalgaz faturaları tahmini 150tl, kira için kiracının yatırdığına ek 150tl kira, 100tl aidat ve kayınpedere 400tl araba taksidi, toplamda 800tl de benim ek dersimden düşecek)....ve inşallah o ayı ekside değil artıda göreceğim...sadece 3ay çok zor...allahım herkesi kurtarsın borç denen illetten....son günlerde takıntı haline geldi uykularım kaçıyo resmen... :KK43:

Ben eft ücreti falan almıyor diye seviyorum
Bir de bas biriktir uygulaması var
Mesela önceden ayarlıyorsun her butona bastığımda 5 tl diye. Birikim hesabına gönderiyor vadesizden
Bir de bazı kriterleri tamamlarsan aylık faiz oranına %1 ekliyor

Birikim hesabından istediğin an faiz bozulmadan para yatırıp çekebiliyosun
Oranlar var aşağıda
Eki Görüntüle 2156931

Bizim de bi arabamız var daha 23 ay taksiti var ihtiyaç kredisi ile almıştık
Benim kredi kartlarım
Eşim in de kredi kartı var
Bir de eşim eksi hesabını kapatmak için maaşından kesilen kredi çekti
İşte böyle sürekli borçlara çalışıyoruz

Kredi kartı kullanımını sınırlamaya çalışıyorum ama her ay bişey çıkıyor
teşekkür ederim enparayla ilgili bilgilendirme için.. arabanızı da kazasız belasız iyi günlerde kullanın...biz de araba için taksit ödüyoruz güya ama kayınpederle ortak olunca benim şahsi yatırımım gözüyle bakamıyorum duruma :KK43: o nedenle uzun vadeli hedefim kendime ait bir araba alabilmek :)

günaydın kızlar
8000 liralık gelirden 6000 biriktirebilmek harika ya nasıl basarıyorsun? Üstelik kiranızda varmış. Düşünüyorum da gelirden bagımsız bizim kira faturalar 1500 desek 500tl yardım, kızların kreşi 2000(yarım gundeler tama geçince 3000i geçer) arabanın masrafı benzini hiç olmasa 500 desek, el harçlığı gıda harcaması nerdeyse herAy 1-2gun gezi kaçamakları yapıyoruz hepsini hesaplasan gider 7000e gelir herhalde çok harcamamız var ya:KK43: gercekten maas yatar yapmaz once birikime ayrılmalı ama o şekilde sıkışmakta beni bunaltıyor biraz:KK43:

X